צלי על העצם ביין אדום דבש והויסין

מצרכים
6 נתחי שפונדרה בבקר (מס' 9)עם העצם (משקל כולל כ 3 ק"ג)
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
מעט קמח
2 כפות שמן תירס או שמן קנולה לטיגון
2 כוסות יין אדום יבש
רבע כוס דבר
2 גבעולי תימין
6 עלי קפיר ליים (או לימון גראס)
1 ורבע ליטרים ציר בקר או עוף או מים
2 כפות רוטב הויסין
1 ראש שום מופרד לשיניים
2 שורשי פרטוזיליה קלופים וקצוצים גס
1 גזר קלוף ופרוס לעיגולים
1 ראש סלרי קטן קלוף וחתוך גס
12 בצלי שאלוט,קלופים

אופן הכנה

1.ממליחים ומפלפלים את נתחי הבשר.מקמחים ומנערים מקמח עודף.מחממים את השמן בסיר כבד ומשחימים את הבשר היטב מכל הצדדים.שופכים מהסיר את השומן המיותר.

2.מוסיפים את היין הדבש התימין והקפיר ליים (או הלימון גראס).מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה מאוד כשעה,עד שהיין מצטמצם והופך לסירופ.הופכים את הבשר לפחות פעם אחת במהלך הבישול.

3.מוסיפים את הציר (או המים),ההויסין השום ואת כל הירקות,מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על להבה נמוכה מאוד עוד שעתיים וחצי עד שלוש,עד שהבשר רך לגמרי.