שלום כולם,
תו"כ התגובות שלי פה אני מידי פעם זורק טכניקות שכנוע – ואני חושב שיהיה הרבה יותר נוח אם אני אסדר אותן פה. לפעמים שימוש בטכניקות פשוטות יכול לסדר לכם מצב שהיה יכול להיות מצב הרבה יותר מסובך.
טכניקה מס 1
הצדקות. אנשים מנסים באופן אוטומטי להצדיק הכל בראש שלהם, אם תעזור לה להצדיק משהו, יש סיכוי גדול יותר שתקבל את מה שאתה רוצה.
השימוש: מאוד פשוט, כל דבר שאתם רוצים, תצדיקו אותו. רוצים לשבת בכיסא של מישהו? תגידו שכואב לכם משהו. רוצים לקחת מישהי לרקוד? תגידו שיש לכם 2 רגליים. ככל ההצדקה תשמע יותר קשורה לבקשה, הסיכוי שהיא תקבל אותה גדל.
טכניקה מס 2
תבקשו משהו קטן שאתם יודעים שהיא תסכים אליו, אחר"כ תבקשו משהו גדול יותר.
כשמישהו מסכים לעשות משהו שאתם רוצים, הוא מנסה להצדיק את ההסכמה שלו לעצמו (ראו טכניקה מס' 1). ההצדקה של רוב האנשים היא שהם אנשים נחמדים, או שהם מחבבים אתכם. אפשר לחזק את ההצדקה הזאת פשוט ע"י שימוש במילים האלה ממש. ("את יודעת מה, נראה לי שאת קצת רוצה אותי." או "את יודעת מה, את באמת בן אדם טוב." משהו על הקווים האלה)
אחרי שהם מאמינים בהצדקה מסויימת, הם ימשיכו להתנהג לפיה.
שימוש: למשל קינו. אם אנחנו בונים את הקינו שלנו לפי סדר מסויים של "בקשות הולכות וגדלות", ונחזק בכל פעם את ההצדקה, נוכל להתקדם מינית מאוד, מהר מאוד. זה עובד בכל תחום, תשלבו את זה בכל חלק של הגיים שלכם, ותקבלו תגובות מאוד חזקות של חיבה ואמון.
טכניקה מס 3
תגידו משהו שיש הרבה לחץ להסכים איתו, ותקשרו את ההסכמה להצעה אחרת שלכם.
. קצת מסובך להסביר, מאוד קל להדגים.
שימוש: הפעם נדגים על תחום אחר.
"תגידי, את בחורה ספונטנית?"
"-כן ברור אני בלהבלהבלה"
אוהבת פנקייקים?"
-"כן! וואי אני הכי אוהבת בלהבלהבלבל..."
"וואו מעולה, יאללה בואי, קופצים אלי. אני מכין את הפנקייקים הכי טובים בארץ. בדוק."
היא כבר הסכימה עם העובדה שהיא בחורה ספונטנית. היא הסכימה עם העובדה שהיא רעבה ושהיא אוהבת פנקייקים. אצל רוב האנשים התנהגות לא עקבית מובילה לפחד מדחיה חברתית והיא תיהיה "חייבת" להסכים לכל דבר אחר שמתאים להתנהגות שלה עד עכשיו.
טכניקה מס 4
תיצרו אשלייה של אפשרות. אתם אכלתם את הטכניקה הזאת כל כך הרבה פעמים בחיים שלכם שזה פשוט עצוב שאתם לא מכירים אותה בע"פ.
ברמנים, מלצרים, ואמא שלכם, עושים את זה כל הזמן. במקום להציג שאלה שניתן לענות עליה בחיוב או בשלילה, אנחנו מציגים שתי אפשרויות שמועילות לנו.
ערס א' נכנס לפאב ומזמין וודקה רדבול. אני יודע שלא מעניין אותו באיזו וודקה אני אשתמש ושאם הוא היה מבין טיפה באלכוהול הוא היה יודע להגיד לי להשתמש בוודקה הרגילה לערבובים, אבל במקום, אני מרים את שתי הבקבוקי וודקה הכי יקרים שיש לי בדיספליי. הוא בוחר אחד כי הוא לא חושב באותו הרגע על אפשרות אחרת והוא משלם 70 שקל על וודקה רדבול. פרייארים לא מתים, רק מתחלפים.
שימוש:
א'- אל תזמינו וודקה רדבול, גם ככה אתם מקבלים אולי טיפה וחצי של וודקה ואתם לא תדעו בכלל. חרא של דבר בלי שום קשר.
ב'- תנו הצעות כפולות. "פאנקייק או סלט מוקפץ?", "יורקת או בולעת?" (לילדים, זה לא באמת משנה מה, העיקר שאתה גומר בפה...), "רוצה לעשות טיול אלי ברגל או ניקח מונית?" זה לא משנה מה, העיקר שתנו לה את האשלייה שהיא זאת שבוחרת כדי שהיא לא תרגיש שרמוטה, ואתם תוכלו להוביל את הסיטואציה.
עוד בהמשך, אין לי כוח לכתוב כרגע.
אתם מוזמנים לשאול שאלות.

ציטוט ההודעה