כמה נקודות שאני אתייחס אליהן, ומעבר לזה סניה - אתה מוזמן לחזור על המילים שלך שוב ושוב בלי לקרוא את התגובות שלי,
מאסתי בגישה המתגוננת והפנאטית שלך לנסות לגרום לי להראות לא מבין, זה לא נחמד לי לחזור על עצמי ואני אפסיק מכאן הלאה.
1. אתה צריך שיעור בהבנת הנקרא. אני מעולם לא שללתי NLP אפילו להפך - השקעתי הרבה זמן בללמוד NLP, וקראתי ספרי היפנוזה מפה ועד הודעה חדשה, שלא לדבר על הזמן כשתרגלתי את הספרים האלה על חברים, משפחה וכו.. אין בי שום זלזול לנושא.
רק מראה כמה שאתה לא מבין מה שאתה קורא.
2. בנוגע לטיעון שלך, ההצלחה שלי בלהדריך אנשים אחרים לא רלוונטית, בעיקר בגלל שאני לא נותן עצות שאני המצאתי, אני נותן עצות שלבטוח שלא עם NLPיסטים שעברו הכשרה(אני בעצמי לקחתי קורס פרקטישיונר באינטרנט, ובכיף אעבור אחד גם בארץ)
פואעים אחרים, וכותב חומרים שמבוססים על קטעים מהדרכות שונות של המדריכים המובילים בעולם (או לפחות אלה שנחשבים למובילים בעולם). הגישה שאומרת - ביטחון עצמי זה משהו שאתה עושה, לא משהו שיש לך - היא לא גישה שלי, היא גישה מאוד מפורסמת, ומהנסיון שלי נכונה. גם אתה אומר שתרגול הוא הפיתרון לרוב הבעיות, אם ה20% מה"אינר גיים" אצל 20% מהאוכלוסיה דפוק בגלל בעיה פסיכולוגית, ועל זה כל הטררם שלך, שיבושם לך.
3. העובדה שאני "שולל" דעות נוספות קשורה לאיך שאני מתייחס לפורום ולאנשים בו, אני בוחר למקד אנשים בנושא אחד שאני חושב שיחסוך בילבול ובכל מקרה שלא יהיה -רק יעזור להם. כל שאר הידע נמצא שם בחוץ, ונגיש, והעובדה שאתה בתורך שולל את הגישה שלי רק מראה על החוסר גמישות והמגננה הכמעט דתית הזאת שלך על כל מה שקשור ל"תחום". זה הכסף שלך וזה מובן לי לחלוטין.
4. מלבד העניין הזה, אני לא לוקח כסף על העצות שלי ומעולם לא נתתי עצה שתפגע במישהו - אם העצות שלי לא עובדות בשביל מישהו, הוא מוזמן לנסות משהו אחר. אם מישהו הלך לקבל טיפול מפז אושרן ואחר"כ עדיין חושב שה"אינר גיים" שלו לא בסדר, ביזבז כסף. גם אם מישהו הולך לפסיכולוג מוסמך ולא מקבל תשובה הוא מבזבז כסף, אבל במקרה כזה יש לו כתובת - לכל מטפל יש שיטה מסודרת, יש תעודה, יש איפה לקבל חוות דעת מקצועית. מי האבא והאמא של פז אושרן? מה תגיד בבית משפט - "הוא מטפל אלטרנטיבי ולא קיבלתי תמורה לכסף שלי"? קצת כמו להגיד "הם כתבו שהם ילמדו אותי להתחיל עם כל בחורה והם לא עמדו בהבטחה". מה תגיד לאדם כזה? "לא תרגלת מספיק"? או "אתה צריך עוד טיפול"? שתי התשובות לא נראות לי הוגנות.
5. האופי של פז אושרן לא חשוב בכלל לנושא, יכול להיות שהוא בן אדם מקסים. זה המקצוע שלו שאני מייחס לו שרלטנות. שוב הגישה ה"אישית", ההתגוננות- "תראה זה אני ויש מאחורי הרבה אנשים מהתחום שאני שולח להם סקרין שאטים! בלהבלהבלה!" והחלק המצחיק הוא שבכלל לא ייחסתי את פז אושרן לדון ג'ואן. עד שלא אמרתי לי שאתה עובד איתו בכלל לא הייתי חושב על זה שאתה עובד איתו. עד כדי כך אני לא מעורב ב"קהילה" וב"תעשייה". אבל זה רק גורם לתגובות שלך להיות אפילו פחות רלוונטיות, תתנגח בי כמה שתרצה, אתה רק מוכיח את הנקודה שלי.
6. שוב אני אגיד, פז אושרן הוא לא הנקודה שלי בכלל, זו התופעה של פז אושרן והקישור שלה לפיקאפ שאני נגדה. וגם זה לא בדיוק נכון, כמו שאמרתי אין לי בעיה איתם, אני פשוט לא אמליץ עליהם - ואם אפשר אני אגרום לאנשים לנסות הכל לפני שהם מוציאים כסף אצלם. אני לא לוקח מהם כסף, מותר לי.
המשך ערב מעולה, ובזה מסתכמות התגובות שלי לנושא.
ותפסיק להתווכח איתי על מי אני ומה אני יודע, מספיק נו - אתה לא מכיר אותי, לא יודע מה אני מבין או לא מבין, אתה מבסס דעה מנקודת מבט מתגוננת על בסיס תגובות שאתה לא מפרש נכון אפילו. זה גורם לך להראות רע, אם בכלל.