נכתב במקור על ידי
mr_notvery
החרדה החברתית שלי התחילה בגיל 16. היא שיתקה אותי 4 שנים בלי חברים לבד . יצאתי מהמצב הזה בעזרת פיתוח מודעות וטיפול פסיכולוגי .
הצלחתי להתמודד עם הבדידות ורכשתי חברים מחדש ולאט לאט שיקמתי את עצמי.
היום אני בן 25, יש לי חברים, אני מבלה יוצא מתקשר הכל בסדר, אני גם עובד במשרה חלקית (לא רוצה לפרט יותר מידי) , הגעתי למסקנה שאי אפשר להתגבר על החרדה שיש לי בעזרת טיפול פסיכולוגי ובעזרת החשפות. כמה שאני לא אדבר אל הפסיכולוג וכמה שאני לא אחשף זה לא יוציא אותי מהבעייה . זה כמובן עוזר במידה רבה אבל לא פותר את הבעייה . זה יכול להקל קצת אבל עדיין לדעתי כדי לפתור חרדה חברתית ברמה קשה כמו שלי צריך לעבוד על עצמך הרבה מאוד , כי החרדה החברתית שלי היא קשה , ומושרשת עמוק .
לפעמים אני חושב מה היה קורה אם היו שמים אנשים אחרים במקומי עם החרדות שלי .... עם הדיכאונות שלי... אני חושב שהם היו משתגעים מהר מאוד...
עדיין כשאני נפגש עם אנשים קשה לי , עם בנות הכי קשה לי, אני מסוגל לנהל שיחה עם בנות אבל גם זה בקושי יש לי בעייה קשה בליצור איזשהו קשר אינטימי עם בנות , אפילו למטרת ידידות . יצאתי עם בחורות ולא הלך כי מרוב חרדה לא ידעתי מה לעשות, קשה לי כלכך להרים טלפון לבחורה , כל מיני סרטים עוברים לי בראש היא לא תענה לי , אני אשמע מוזר היא תחשוב שאני לא בסדר .... וזה פשוט לא אפשרי .
גם להתחיל עם בחורה אף פעם לא התחלתי באמת עם בחורה. ניסיתי כמובן כמה פעמים אבל זה היה לא אמיתי זה לא בא ממקום אמיתי אלה , מאולץ ואפילו שהשגתי מספרי טלפון לא הייתי מסוגל להתקשר מרוב לחץ ....