קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [בעיה] אולי באמת אני צריך עזרה..
    על ידי משתמש אנונימי בפורום אימון אישי - קואצ'ינג
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 21-10-2011, 15:17
  2. תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 07-05-2011, 14:37
  3. עכשיו זה כבר באמת מתחיל קצת להימאס ..
    על ידי AllenIverson בפורום כדורסל
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 09-11-2006, 14:44
  4. קצת חדשות...[אולי ספוילר]
    על ידי HLH בפורום היאבקות/WWE
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 26-02-2006, 23:34
  5. {שאלה}אולי קצת דבילית אבל חשובה
    על ידי motomix בפורום משוב
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 03-02-2006, 18:12
+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 6 << ראשון 1234 ... אחרון >>
מציג תוצאות 16 עד 30 מתוך 77

אולי באמת הייתי קצת צר אופקים ובגישה לא נכונה - עמוד 2

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אמיר
    לייקים
    22
    נקודות
    489
    משפט מחץ
    אל תתחיל אם אתה לא מסוגל לסיים!

כשאמרתי אצלכם הכוונה היתה אלייך ולכל מי שטוען את הטענות האלו, איך אפשר שלא להעלות את המסקנות האלו? הרי זה לא שאתה מציע לי חלופה אתה פשוט מנסה כאילו לשחרר אותי מעכבות כל שהן בלי להציע תמורה בעצם אז למה שאני לא אסיק מסקנות?
    אני לא צריך להוכיח את קיומו של אלוקים אף פעם! כל הבריאה הזאת מעידה עליו! אתה טוען שכל הבריאה הזאת באה במקרה, כשאפילו כוס חד פעמית אתה לא יכול ליצור במקרה?! איזה מין הוכחה אתה צריך? זה כמו שתיכנס למאפיה ותגיד לאופה שאתה לא מאמין שהוא עשה את הלחמניה כי לא ראית ואולי היא נוצרה במקרה...
    חוץ מזה איך יכולים לחול חוקים על בורא שברא את החוקים האלה מלכתחילה? איזו מן טענה זאת?
    אתה לא צריך לדלג על אנלוגיות אתה פשוט צריך לענות בפשטות על מה אתה מבסס תקווה? על מה אתה מבסס את הדחף של אדם להלחם כאשר כל הסיכויים כנגדו?
    ולמה נעזוב את מה שגורם לך הנאה? מה איכפת לי אם אני מכיר או לא? הרי כל מה שאתה צריך להוכיח כאן זה שההנאה שלך טובה יותר ממ שהיהדות מציעה מתמשכת יותר ונעימה יותר.
    אני מבקש רק בעניי הפרה שלא תכליל אותי שם כי עצם זה שאני יכול לדבר ולהביע את מחשבותי והתודעה במיוחד היא זאת ששמה אותי בכמה וכמה מעלות יותר מהפרה ואם אתה חושב שיכולות פיזיות זה מה שמבדיל עליונות אז אתה טועה התורה אומרת בפירוש שכוח הדיבור הוא זה שבעצם עושה את ההבדל העצום בין האדם לפרה ואם אתה לא מרגיש כך אז באמת היה עדיף מבחינתך להיוולד כפרה כנראה...
    חוץ מזה כבר תורת האבולוציה הופרכה ממזמן כי הרי אין לנו היום חיות שנתקעו באמצע האבולוציה שלהם או לחילופין קופים שהתפתחו לאנשים שלא נדבר על זה שאין מאובן אחד שמוכיח את התורה הזאת.
    ומי אמר שאני לא רוצה לעשות את זה כי זה מה שאני רוצה? למה אתה מסיק מסקנות מוטעות? נכון בהתחלה לא הייתי קרוב בכלל להבין מה זאת תורה ויהדות אבל לימוד מאומץ הביא אותי להבנה מדהימה שלעשות את רצונו יותר כיף והרבה יותר מספק מלעשות את רצוני אתה גם לא ניסית את זה אז בטח שאתה גם לא תבין.
    ואני לא עושה זאת למען הבטחה ריקה אני עושה זאת כי זה ממלא אותי שמחה וכיף! מה נראה לך שדתיים סובלים? מי הכניס לך את השטויות האלה לראש? המצוות האלו שאתה מכנה טקסים הם דברים עמוקים מאוד שככל שמבינים את העניינים כך השמחה גם יותר גדולה והרצון לעשות אותם גודל עד כדי שאתה מחכה שהם כבר יגיעו.
    וזאת לא הבטחה ריקה תהיה בטוח וגם אם כן (לפי שיטתך) למי איכפת? הכיף והשמחה שיש לי כאן היא הרבה יותר גדולה מכל דבר אחר שניסיתי ועשיתי אז מה הרעיון? הרי אנחנו חיים חמישים חמישים אם יש עולם נצח ומשפט אז יצא שצדקתי והרווחתי חיי עולם הבא אם אין כלום אז לא הפסדתי כלום אצלך לעומת זאת זה מאה אחוז הפסד כי או שאתה נמוג כעשן או שאתה תצטרך לתת דין וחשבון על מה שעשית אז יוצא שאני מרוויח בכל מקרה לעומתך גם כאן וגם שם.
    ומשמעות אלוקית אינה אנוכיות כי אם היא היתה כזאת לא היו לנו כל כך הרבה מצוות של בין אדם לחברו איך לכבדו ואיך לדאוג לו ועד כמה לדאוג לו וכו' לא היו מצוות של כיבוד אב ואם לא היו מצוות של לא תגנובת ולא תרצח בקיצור משמעות אלוקית היא בדיוק ההיפך!
    Intel Core 2 quad q6600 | Asus maximus formula | 2X2GB OCZ Reaper-X 800MHZ CL4 | Asus 9800GTX | 6x500GB WD YS | Corsair HX620 |Antec 1200

כנסו לאתגרים החדשים שלנו זאת הדרך הפשוטה ביותר להשיג נקודות!
    אתגר זהה את החומרה!
    אתגר הכן את המפרט!

2. קישורים ממומנים

אמיר, אם נתעלם לרגע מחקר מקיומו (נניח שהוא קיים), הרי שלא זה האל שהיהדות טוענת, היהדות אמורה להיות דת של:

אחווה
    שלום
    אהבה
    קבלה - אתה מוזמן לתקן אותי אם לא כך הדבר.

ובהרבה פסוקים האל של היהדות מצטייר כאל: לא סובלני, שמורה לרצוח, לא מקבל את האחר\שונה, הורג מבני עמו כ"עונש חינוכי".

עכשיו לפסוקים האלה יש פרשנויות של אנשים כמו: רש"י, רמב"ם, וכולה וכולה- עכשיו בוא אני אגיד לך למה אני לא יכול לקבל את מה שהם אומרים, זה לא משנה אם הם גאוני הדור עצם זה שהם לא אלוהים אלא אדם אז הם יכולים לטעות שאם לא יכלו היו בעצם אלוהים והיינו מאמינים בהם.

עכשיו הנצרות מצד שני- מטיפה "להפנות את הלחי השנייה"- לא לרצוח ודווקא כן לקבל את השונה- אז למה לי לא לסגוד לישו למשל? הוא מטיף לכל מה שאני רוצה, אני רוצה להאמין בעקרונות הללו.

ועוד משהו אמיר- האבולוציה לא אומרת שכל המינים צריכים להתפתח! לכן זה בסדר שהקופים למשל- לא "התפתחו".
    וזה שמוצא האדם הוא מן הקוף- זו טענה סבירה מאוד בהתחשב בממצאים שיש כגון: גולגולות- גולגולת האדם דומה מאוד לגולגולת של ההומו-ארקטוס וה DNA שלנו זהה לזה של הקוף ב: 98.99%.
    נערך לאחרונה על ידי xyossizx; 21-10-2010 בשעה 02:52.
    אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי lemongrass צפיה בהודעה
    כשאמרתי אצלכם הכוונה היתה אלייך ולכל מי שטוען את הטענות האלו, איך אפשר שלא להעלות את המסקנות האלו? הרי זה לא שאתה מציע לי חלופה אתה פשוט מנסה כאילו לשחרר אותי מעכבות כל שהן בלי להציע תמורה בעצם אז למה שאני לא אסיק מסקנות?
    אני לא צריך להוכיח את קיומו של אלוקים אף פעם! כל הבריאה הזאת מעידה עליו! אתה טוען שכל הבריאה הזאת באה במקרה, כשאפילו כוס חד פעמית אתה לא יכול ליצור במקרה?! איזה מין הוכחה אתה צריך? זה כמו שתיכנס למאפיה ותגיד לאופה שאתה לא מאמין שהוא עשה את הלחמניה כי לא ראית ואולי היא נוצרה במקרה...
    חוץ מזה איך יכולים לחול חוקים על בורא שברא את החוקים האלה מלכתחילה? איזו מן טענה זאת?
    אתה לא צריך לדלג על אנלוגיות אתה פשוט צריך לענות בפשטות על מה אתה מבסס תקווה? על מה אתה מבסס את הדחף של אדם להלחם כאשר כל הסיכויים כנגדו?
    ולמה נעזוב את מה שגורם לך הנאה? מה איכפת לי אם אני מכיר או לא? הרי כל מה שאתה צריך להוכיח כאן זה שההנאה שלך טובה יותר ממ שהיהדות מציעה מתמשכת יותר ונעימה יותר.
    אני מבקש רק בעניי הפרה שלא תכליל אותי שם כי עצם זה שאני יכול לדבר ולהביע את מחשבותי והתודעה במיוחד היא זאת ששמה אותי בכמה וכמה מעלות יותר מהפרה ואם אתה חושב שיכולות פיזיות זה מה שמבדיל עליונות אז אתה טועה התורה אומרת בפירוש שכוח הדיבור הוא זה שבעצם עושה את ההבדל העצום בין האדם לפרה ואם אתה לא מרגיש כך אז באמת היה עדיף מבחינתך להיוולד כפרה כנראה...
    חוץ מזה כבר תורת האבולוציה הופרכה ממזמן כי הרי אין לנו היום חיות שנתקעו באמצע האבולוציה שלהם או לחילופין קופים שהתפתחו לאנשים שלא נדבר על זה שאין מאובן אחד שמוכיח את התורה הזאת.
    ומי אמר שאני לא רוצה לעשות את זה כי זה מה שאני רוצה? למה אתה מסיק מסקנות מוטעות? נכון בהתחלה לא הייתי קרוב בכלל להבין מה זאת תורה ויהדות אבל לימוד מאומץ הביא אותי להבנה מדהימה שלעשות את רצונו יותר כיף והרבה יותר מספק מלעשות את רצוני אתה גם לא ניסית את זה אז בטח שאתה גם לא תבין.
    ואני לא עושה זאת למען הבטחה ריקה אני עושה זאת כי זה ממלא אותי שמחה וכיף! מה נראה לך שדתיים סובלים? מי הכניס לך את השטויות האלה לראש? המצוות האלו שאתה מכנה טקסים הם דברים עמוקים מאוד שככל שמבינים את העניינים כך השמחה גם יותר גדולה והרצון לעשות אותם גודל עד כדי שאתה מחכה שהם כבר יגיעו.
    וזאת לא הבטחה ריקה תהיה בטוח וגם אם כן (לפי שיטתך) למי איכפת? הכיף והשמחה שיש לי כאן היא הרבה יותר גדולה מכל דבר אחר שניסיתי ועשיתי אז מה הרעיון? הרי אנחנו חיים חמישים חמישים אם יש עולם נצח ומשפט אז יצא שצדקתי והרווחתי חיי עולם הבא אם אין כלום אז לא הפסדתי כלום אצלך לעומת זאת זה מאה אחוז הפסד כי או שאתה נמוג כעשן או שאתה תצטרך לתת דין וחשבון על מה שעשית אז יוצא שאני מרוויח בכל מקרה לעומתך גם כאן וגם שם.
    ומשמעות אלוקית אינה אנוכיות כי אם היא היתה כזאת לא היו לנו כל כך הרבה מצוות של בין אדם לחברו איך לכבדו ואיך לדאוג לו ועד כמה לדאוג לו וכו' לא היו מצוות של כיבוד אב ואם לא היו מצוות של לא תגנובת ולא תרצח בקיצור משמעות אלוקית היא בדיוק ההיפך!
    למה אני צריך להציע לך חלופה?
    תקדיש את חייך למחקר מדעי, תמצא תרופה לסרטן ולאיידס, מספיק טוב בשבילך? צא לדרך.

ברור שאתה לא צריך להוכיח, אתה מאמין שזה ככה. אבל לא, "הבריאה" הזאת לא מעידה על שום ישות תבונית שתכננה אותה. מצטער.
    וכל הדיבורים שלך על "במקרה ובמקרה" מעידים על ידע דל מאד בתאוריות שאתה מנסה להגחיך כאן. אני באמת מציע לך ללמוד קצת את הנושא (ולא מאתר הידברות ר"ל) לפני שאתה רושם שטויות באינטרנט.

מה זאת אומרת איזו מין טענה זאת? כשמבקשים מאדם דתי הוכחה לקיומו של האל, הם לרוב פוטרים את עצמם בטענה שחוקי הפיזיקה והלוגיקה לא חלים עליו ולכן לא ניתן להוכיח. אז עם יש כאן לעבוד?

מה זאת אומרת על מה אני מבסס תקווה? אנשים נלחמים כנגד הסיכויים בגלל הסיכוי הקטן שכך וכך יקרה. אני לא רואה איפה אלוהים נכנס כאן לתמונה, צר לי.

אני צריך להוכיח שההנאה שלי טובה יותר מההנאה שהיהדות שמציעה? תסלח לי מאד, אבל אתה קורא את הדברים שאתה רושם?

לא, אתה לא עליון על הפרה. צר לי. זה שהתורה אומרת כך או אחרת הוא חסר כל משמעות, התורה אינה אלא ספר עתיק. דיבור הוא בסה"כ אמצעי תקשורת בין בני אדם. זה לא שאתה יכול לתקשר בעזרת דיבור עם מינים אחרים.

לא, תאוריית האבולוציה מעולם לא הופרכה, הגיעו רק עוד ועוד הוכחות לנכונותה, כשהשיא היה בגילוי ה-DNA. קופים ובני אדם הם בעלי אב קדמון משותף. כך שהיחסים בינינו ובין הקופים הם של בני דודים רחוקים ולא של אב ובנו. וכשאתה שואל למה הקופים לא מתפתחים לבני אדם, זה כמו שתשאל למה הילדים של בן דוד שלך הם לא הילדים שלך.

לא איכפת לי מהכיף והשמחה של הדתיים. אני לא רוצה להכנס לזה, אבל יש מצד דתיים דרישה לכבד את הריטואלים שלהם, וכשהם דורשים לכבד עליהם לספק הוכחות לאמנותם. כי אני יכול ללכת מחר ולהתחיל לערוף ראשים של כלבים ולטעון שאני עושה את זה כדי שהאל פרפרואן, שהוא פרפר דמוי סוס ים עוצמתי ובלתי נראה, לא יתעצבן.

ולא, הטיעון עם החמישים-חמישים הוא עוד שטות. כי אתה מניח שהדת שאתה מאמין בה היא האמת, ואתה שולל את כל שאר האפשרויות. אם למשל האל למעשה מתעב את כל מי שמקיים את מצוות היהדות ויטגן אותו בגיהנום? מה תעשה אז? ככה אתה מפסיד בשני המקרים. וזה לא חמישים-חמישים. אין שום עדות לקיומה של ישות כל יכולה כלשהי שבראה את העולם, ולכן הסיכוי לקיומה לא יכול להיות חמישים אחוז. בהעדר כל עדות יש להניח שהסיכוי לקיומה הוא אפס עגול.

משמעות אלוקית היא המחשבה שכל מה שקיים נברא בשבילך לסיפוקך האישי. לפני כמה זמן שמעתי הרצאה טפשית של ערוץ הידברות על כך שהעצים משילים את העלים בחורף כי האדם לא צריך צל. התפוצצתי מצחוק. גילו של האדם המודרני מתוארך ב-כ50 אלף שנים (פי עשר יותר מגילו של העולם כולו לפי התנ"ך!). כדור הארץ קיים בערך 4.5 מיליארד שנים (יש גם מספר מדויק, זו לא השערה בלבד, אל תדאג), ככה שכל קיומך הוא פחות מנקודה קטנטונת בהיסטוריה של כדור הארץ.

משתמש מכור האוואטר של False
    שם פרטי
    False :)
    לייקים
    14
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    כיום זמינה, המחר זה לטובה, אבל של מי? אם לא אני, נישברתי שוב למטאפורות של ליבי...

ציטוט נכתב במקור על ידי Apollo צפיה בהודעה

האסלאם ממש לא בא בחשבון.תאמין לי,יש שם אפליה אדירה בין גברים לנשים,כזאת שאלוקים לא היה מרשה,וכל האלימות הזאת...
    מבחינתי האיסלאם אף פעם לא היה אופציה.
    הספרים של הנצרות נכתבו על ידי אנשים שחיו מאות שנים אחריי מות ישו.אז תרשה לי לפקפק בהם.
    חוץ מזה,כל הסיפור הזה של "ד' התחרט",לא נראה לי.איך ד' יכול לקחת עם שלם להעביר אותו מדבר,לפתוח למענו את הים,ולזרוק אש על האוייבים שלו,ואז לזרוק אותו?.
    ובניגוד ליהדות,ששם להליכי החזרה בתשובה יש משמעות שבהם אדם באמת צריך להשתנות,אצל הנצרות אתה מתוודה אצל כומר ותורם חמישים דולר לכנסייה....
    זה לא נשמע לי כמו תשובה אמיתית.
    אז זה ממש לא מתקבל על הדעת.יש גם לנצרות הרבה מאות גרסאות,כמו מגילות ים-המלח שבם ישו מתואר ממש אנושי.
    למה היהדות?
    בתורה שלנו יש מעבר למילים.לא זכור לי שהייתה כותרת בעיתון:
    "הברית החדשה-מקור לגילויים מדעיים מודרניים?"
    ממש לא.בתורה יש כל כך הרבה מעבר...פשוט ספר של גאונים.
    אני אוהב מאוד את היהדות כי היא כל כך הוגנת.
    כשאני לומר גמרא אני רואה איך דואגים למישהו מכל הכיוונים.אם גנבו מימנו דואגים לפצות אותו לא רק על אותה גניבה,אלא על ההפסד העתידי,הצער וממש הכל.יש מחשבה לכל דבר שם.
    ביהדות אין אפליות,ואין "מצווה" לזרוק אבנים על חיילים כמו שאמרו פה כמה פעמים.אנחנו לא רוצחים,ואפילו חובה להתפלל על אותם אנשים שעומדים בראשות הממשלה.יהודי אנגליה מתפללים תפילה מיוחדת שנקראת "תפילה לשלום המלכה".
    אפילו אותם אנשים שאנחנו לא מסכימים איתם כי הם שמאלנים,ואפילו נוצרים,אנחנו מתפללים בעדם.
    היהדות היא הדבר האמיתי,הראשונה מבין שלושת הדתות והעתיקה מביניהן,והאמיתית.
    תלמד קצת,תלך להרצאות של רבנים טובים,אני ממליץ על הרב פענגר,והרב לסרי,והכי חשוב-
    תאמין.
    נכון זה נשמע עיוור,אבל תנסה יום אחד ללכת לאנשהו,רחוק מהכל,לשבת אולי בים,ולעצום את העיניים ולבקש.תתפלל אליו והוא ישמע : )
    אני שמעתי שהאיסלאם הוא אחד מהדתות הסובלניות ביותר שיש!!
    זה שיש כמה מחבלים זה אומר ביגלל שהם שטופי מח..לא היו מקרים שיהודים היתנקשו בערבים?
    לא היה מיקרה שאיזה אחד שהיה בחברון תפס אמ16 וחורר ת'ערבים?!
    אפליה בין נשים לגברים?
    אתה מכיר את המשפט שכל המחמיר תבוא עליו ברכה? גם ביהדות כתוב את זה!
    הם יודעים לשמר את הקוראן עד היום ולכן אתה קורא להם ברברים ופרימטיביים! גם היהדות פרימטיבית , אבל אנחנו היתקדמנו..עובדה שביחס למוסלמים יש יותר חילונים ביהדות..אז עדיף שלא תדבר על דברים שאתה חושב שאתה יודע
    ואל תגיד לי שמוחמד הרג אנשים - כי מה שאול לא הרג אנשים? הוא לא השמיד את העם העמלקי? מאיפה אתה יודע למה מוחמד רצח אנשים? אולי כי גם הם הציקו לו?
    ----
    לגבי הנצרות -
    רגע והפרשנים שלנו לא כותבים כל מיני דברים ע"פ דעתם האישית? אז רגע.."לא תאכל גדי בחלב אימו" מכיר את זה?
    בוא אני ייפרש את זה , אני חושב שמותר לאכול חלב אבל לערבב את החלב והבשר ביחד אם החלב והבשר באו מאותו החיה (המבורגר מפרה והחלב שלה ביחד) הינה פירשתי פסוק אז יאללה כולם להאמין לי! אז כן יש את התנ"ך אבל הפרשנים כותבים את מה שבדעתם הפרטית -ולזה אנחנו שומעים.
    ושאלוהים עזב אותנו ועבר לנצרות..רגע רגע..לא היו מקרים שאלוהים רצה להרוג אותנו? לא היו מקרים שאלוהים רצה להשמיד אותנו ולעשות זרע חדש מדור נח?
    כל ההיסטוריה שלנו אנחנו בגדנו בו , והינה גם עכשיו כל הפריצות שמסתובבת ברחובות!
    אהה...וביהדות מה אתה עושה כדי להתגייר? ברית מילה!! יש לך מושג איזה כאבים זה?!? ובנצרות אתה טובל מספר פעמים במים קדושים (כמו מיקווה)
    ..ומה אין רבנים שלוקחים כסף על השיעורים שלהם? זתומרת ש..?
    גם לכנסייה יש צריכה להתקיים מכסף כלשהו לא?
    --
    ולא היה אף פעם בעיתון שהברית החדשה היה בה גילויים מודרניים - כי הם מסתמכים על התנ"ך והברית החדשה..והינה הוכחה שישו היה זרע אברהם:
    http://www.kirjasilta.net/ha-berit/Mat.1.html
    אתה רואה..אז גם אני יכול להתחיל להסביר לך למה הנצרות והיאסלאם הרבה יותר טובות מיהדות..(עם כל הכבוד)

כלללל מה שאמרת פה זה הדבר הכי דפוק בעולם כי כמו שכתוב ואני מצוטט:
    "My Shit Is Better Then Your Shit"

כל אחד ניהיה פה חכם גדול..בלי שהוא יודע שיט..
    נערך לאחרונה על ידי False; 21-10-2010 בשעה 06:16.
    =-=-=-=
    הטקסט הזה יותר ענק מקטע תאטרון דרמתי
    =-=-=-=
    YouTube-MrFalseProd

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אמיר
    לייקים
    22
    נקודות
    489
    משפט מחץ

בואו נעשה סדר בדברים כי יש כאן יותר מידי מגיבים וכבר איבדתי את הטענות שלכם. אם שכחתי מישהו או לא ציינתי התייחסות למשהו נא לציין זאת בתגובה אחרי כתבתם הרבה ואני משתדל להגיב לכולכם בו זמנית בצורה מאוחדת)
    אני טוען על פי היהדות שלדעתי היא היחידה שבאמת נותנת תשובות לכל השאלות והיא היחידה המכילה הנהגות מדוייקות שמקיפות את כל חיי האדם לא תמצא את זה בשום דת אחרת כי רק יצרן יכול לספק הוראות מדויקות כלפי המוצר ותנאי השימוש בו. (כך זה על פי הסברה בלי בולשיט של דיבורים מסביב)
    מהטענה הזאת הכל נבנה כי בתור אדם לעולם לא תוכל לבנות מערכת כזאת עמוקה ומדוייקת לחיי האדם מרגע לידתו ועד פטירתו בלי פיספוס של שנייה בחייו וגם לאחר מכן לאחר מיתתו.
    מה שאתם מציעים בתור חלופה (או שלא מציעים בעצם כלום כדברי אחד מכם) אינה אלא חוסר חלופה כלומר אין לכם משהו אחר להציע חוץ מלא להאמין שיש בורא לעולם וזה לא מתקבל על הדעת כל כך! כי הרי איך אפשר להפריך קיומו של עם שלם שרק במאתיים שנה האחרונות סבל רדיפות ורציחות ומה לא ועדיין שורד ואילו כל העמים האחרים נעלמו כלא היו עוד הרבה לפניו? איך אפשר להפריך ספר תורה וגמרא וראשונים שנכתבו מעל לאלף שנים שבכל התפוצות של ישראל נשמרו בדיוק מילים והבנות זהות? תראו את הקוראן לדוגמא יש לו כל כך הרבה גירסאות ושינויים בין ארצות שכנות! איזה דת מכילה כל כך הרבה ספרים וחיבורים שמדברים על מידות האדם ותכונותיו וכיצד עליו להתשמש בהם בחקירה מופלאה כל כך? איך אפשר להפריך מיתה של אנשים על קידוש ה' בעדויות של שורדי שואה ועל קיום מצוות בכוחות נפש שאי אפשר לתאר? אני לא מבין איך ניתן להפריך את זה בכלל?! אתם מנסים להפריך מעל ל 3500 שנה של יהדות על טענה שכנראה אין בורא? שכל שמירת היהדות היא טיפשית? ונראה לכם שפעם לא היו כופרים? שההתמודדות איתם היא מהיום?
    אז יופי אז הנחתם שאין בורא לעולם ומצאתם לזה צידוקים כאלו ואחרים אך לא הצעתם חלופה טובה יותר (יותר נכון אתם בכלל לא מתכוונים להציע חלופה). כל אדם שבא להפריך טענה מסויימת מחוייב על פי הסברה הנכונה להציע חלופה אמיתית טובה יותר שיכולה לספק את כל מה שנאמר + אבל אין לכם, אז על מה כל הרעש? הטענות שלכם חוץ מלנסות להפריך את קיומו של האל לא מפריכות באמת כלום כי אני למרות כל הטענות שלכם עדיין יכול לטעון לקיומו ואת עצם הטענה הזאת אתם לא יכולים להפריך אומנם אתם יכולים לטעון שזאת חלופה למציאותו כרגע אך לא למציאותו בכלל. והסיבה היא פשוטה כי כשאדם יכול רק להסביר את האיך ולא את הלמה זאת בדיוק החוסר יכולת שלכם להפריך את קיומו בצורה מוחלטת כי הלמה זה הוא!
    וליוסי הנצרות היא לא אופציה ראה ערך צלבנים ומסיון ואינקוויזיציה וכו' וכבר אמרתי לך ה' ביהדות לא מכיל רגשות כל מה שאתה משיג כרגש מספר התנ"ך אינו אלא כדי לסבר את האוזן ותו לא, לכן אל תתפוס דברים כמו חרון אף וכו' כאילו יש כאן כעס יש רק שתי מידות אצל ה' והיא מידת הדין ומידת הרחמים ואין העולם יכול להתקיים בפני מידת הדין ולכן מידת הרחמים היא תמיד השולטת עד בואו של משיח שאז מידת הדין תמתח בעולם בהדרגתיות עד למיגור מוחלט של החטאים בעולם. אז כאשר אתה רואה עונשים בתנ"ך זה נעשה אך ורק במצבי מידה כנגד מידה של אותן נשמות או במצבי השפעת טוב של עונש מיידי קצר על פני עונש שמתאחר וחמור יותר בגלל הצטברות עוונות והתגברות מידת הדין על החוטא/ים. (אם תרצה אני אוכל להסביר את זה בצורה מורחבת יותר)
    Intel Core 2 quad q6600 | Asus maximus formula | 2X2GB OCZ Reaper-X 800MHZ CL4 | Asus 9800GTX | 6x500GB WD YS | Corsair HX620 |Antec 1200

אתגר זהה את החומרה!
    אתגר הכן את המפרט!

תומך טכני
    לייקים
    72
    נקודות
    911

יוסי אתה בגישה שלי אבל אתה אף פעם לא תקבל תשובה מוחלטת או הוכחה כי זה פשוט לא עובד ככה ואם זה כן היה אז כולם היו מאמינים
    איש חכם ישעיהו ליבוביץ' איש דתי אמר שאתה לא יכול להתייחס לכול ה"שטויות" וה"הוכחות" לפי הדת לקיומו של האל כי זה לא הולך ככה
    ומגיע לשורה התחתונה של אמונה או שאתה מאמין או שלא ואתה לא יכול לקבל את כול הדברים האלה
    אז זה בעצם המצב או שתחיה בחושך ללא תשובות או שתקבל איזו הארה כמו רבים...

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

בואו נעשה סדר בדברים כי יש כאן יותר מידי מגיבים וכבר איבדתי את הטענות שלכם. אם שכחתי מישהו או לא ציינתי התייחסות למשהו נא לציין זאת בתגובה אחרי כתבתם הרבה ואני משתדל להגיב לכולכם בו זמנית בצורה מאוחדת)
    אני טוען על פי היהדות שלדעתי היא היחידה שבאמת נותנת תשובות לכל השאלות והיא היחידה המכילה הנהגות מדוייקות שמקיפות את כל חיי האדם לא תמצא את זה בשום דת אחרת כי רק יצרן יכול לספק הוראות מדויקות כלפי המוצר ותנאי השימוש בו. (כך זה על פי הסברה בלי בולשיט של דיבורים מסביב)
    מהטענה הזאת הכל נבנה כי בתור אדם לעולם לא תוכל לבנות מערכת כזאת עמוקה ומדוייקת לחיי האדם מרגע לידתו ועד פטירתו בלי פיספוס של שנייה בחייו וגם לאחר מכן לאחר מיתתו.
    מה שאתם מציעים בתור חלופה (או שלא מציעים בעצם כלום כדברי אחד מכם) אינה אלא חוסר חלופה כלומר אין לכם משהו אחר להציע חוץ מלא להאמין שיש בורא לעולם וזה לא מתקבל על הדעת כל כך! כי הרי איך אפשר להפריך קיומו של עם שלם שרק במאתיים שנה האחרונות סבל רדיפות ורציחות ומה לא ועדיין שורד ואילו כל העמים האחרים נעלמו כלא היו עוד הרבה לפניו? איך אפשר להפריך ספר תורה וגמרא וראשונים שנכתבו מעל לאלף שנים שבכל התפוצות של ישראל נשמרו בדיוק מילים והבנות זהות? תראו את הקוראן לדוגמא יש לו כל כך הרבה גירסאות ושינויים בין ארצות שכנות! איזה דת מכילה כל כך הרבה ספרים וחיבורים שמדברים על מידות האדם ותכונותיו וכיצד עליו להתשמש בהם בחקירה מופלאה כל כך? איך אפשר להפריך מיתה של אנשים על קידוש ה' בעדויות של שורדי שואה ועל קיום מצוות בכוחות נפש שאי אפשר לתאר? אני לא מבין איך ניתן להפריך את זה בכלל?! אתם מנסים להפריך מעל ל 3500 שנה של יהדות על טענה שכנראה אין בורא? שכל שמירת היהדות היא טיפשית? ונראה לכם שפעם לא היו כופרים? שההתמודדות איתם היא מהיום?
    אני לא מצליח להבין את האובססיה שלך סביב חלופה. אתה יוצא מנקודת הנחה שיש אלוהים ושיש עולם הבא ואז אתה רוצה חלופה שתביא לך כניסה לעולם הבא, אבל אני מסביר לך שאין דבר כזה עולם הבא וזו אינה אלא הבטחה ריקה. ולכן כל הדרישה שלך ל"חלופה" היא מגוחכת.

אתה טוען שהיהדות מקיפה את כל תחומי החיים, בסדר. אבל זה נוצר על ידי כהני הדת לצורך שליטה מוחלטת על הקהילה. אין בזה שום עדות לאמיתות הדת. חוץ מזה שאם אתה לא מכיר דת שמקיפה את כל תחומי החיים לא אומר שאין כזאת, זה רק אומר שאתה לא מכיר. והסיבה היחידה שבחרת ביהדות היא שנולדת לתוכה, כל השאר זה רק רציונליזציה. אם היית נולד במקום אחר היית מאמין בדת אחרת, שקרית לא פחות.

התורה והגמרא וכל השאר אלה רק ספרים שנכתבו על ידי בני אדם, זה הכל. אין להם שום משמעות מיסטית ומוות על קידוש השם הוא טיפשות מהמעלה הראשונה, אין דבר יותר מטומטם מזה. וזו עדות לטפשות עילאית ותו לא. זו אינה הוכחה לשום כלום.

וכן, גם פעם התמודדו עם כופרים על ידי סקילתם למוות, היום זה קצת יותר מורכב.

משתמש מתקדם
    שם פרטי
    Zack
    לייקים
    0
    נקודות
    274

ציטוט נכתב במקור על ידי False צפיה בהודעה
    אני שמעתי שהאיסלאם הוא אחד מהדתות הסובלניות ביותר שיש!!
    זה שיש כמה מחבלים זה אומר ביגלל שהם שטופי מח..לא היו מקרים שיהודים היתנקשו בערבים?
    לא היה מיקרה שאיזה אחד שהיה בחברון תפס אמ16 וחורר ת'ערבים?!
    אפליה בין נשים לגברים?
    אתה מכיר את המשפט שכל המחמיר תבוא עליו ברכה? גם ביהדות כתוב את זה!
    הם יודעים לשמר את הקוראן עד היום ולכן אתה קורא להם ברברים ופרימטיביים! גם היהדות פרימטיבית , אבל אנחנו היתקדמנו..עובדה שביחס למוסלמים יש יותר חילונים ביהדות..אז עדיף שלא תדבר על דברים שאתה חושב שאתה יודע
    ואל תגיד לי שמוחמד הרג אנשים - כי מה שאול לא הרג אנשים? הוא לא השמיד את העם העמלקי? מאיפה אתה יודע למה מוחמד רצח אנשים? אולי כי גם הם הציקו לו?
    ----
    לגבי הנצרות -
    רגע והפרשנים שלנו לא כותבים כל מיני דברים ע"פ דעתם האישית? אז רגע.."לא תאכל גדי בחלב אימו" מכיר את זה?
    בוא אני ייפרש את זה , אני חושב שמותר לאכול חלב אבל לערבב את החלב והבשר ביחד אם החלב והבשר באו מאותו החיה (המבורגר מפרה והחלב שלה ביחד) הינה פירשתי פסוק אז יאללה כולם להאמין לי! אז כן יש את התנ"ך אבל הפרשנים כותבים את מה שבדעתם הפרטית -ולזה אנחנו שומעים.
    ושאלוהים עזב אותנו ועבר לנצרות..רגע רגע..לא היו מקרים שאלוהים רצה להרוג אותנו? לא היו מקרים שאלוהים רצה להשמיד אותנו ולעשות זרע חדש מדור נח?
    כל ההיסטוריה שלנו אנחנו בגדנו בו , והינה גם עכשיו כל הפריצות שמסתובבת ברחובות!
    אהה...וביהדות מה אתה עושה כדי להתגייר? ברית מילה!! יש לך מושג איזה כאבים זה?!? ובנצרות אתה טובל מספר פעמים במים קדושים (כמו מיקווה)
    ..ומה אין רבנים שלוקחים כסף על השיעורים שלהם? זתומרת ש..?
    גם לכנסייה יש צריכה להתקיים מכסף כלשהו לא?
    --
    ולא היה אף פעם בעיתון שהברית החדשה היה בה גילויים מודרניים - כי הם מסתמכים על התנ"ך והברית החדשה..והינה הוכחה שישו היה זרע אברהם:
    http://www.kirjasilta.net/ha-berit/Mat.1.html
    אתה רואה..אז גם אני יכול להתחיל להסביר לך למה הנצרות והיאסלאם הרבה יותר טובות מיהדות..(עם כל הכבוד)

כלללל מה שאמרת פה זה הדבר הכי דפוק בעולם כי כמו שכתוב ואני מצוטט:
    "My Shit Is Better Then Your Shit"

כל אחד ניהיה פה חכם גדול..בלי שהוא יודע שיט..
    אל תעליב,אתה לא מבין החכמים שיש פה,אז תרגיע.
    האסלאם,ואת זה שמעתי מהרצאה של אישה שהתאסלמה ואז חזרה בתשובה,הוא שטיפת מוח.
    ואתה מדבר על זה שאין שם חילונים,וזה כפייה דתית מה שהולך שם.אז תהיה בשקט.
    וכבר אמרו מיליון פעם שהיהדות זה הבסיס לכל הדתות,אז מה הפלא שיש שם פסוקים שדומים לתורה שלנו?
    ולא אמרתי שהם ברברים ופרימיטיביים רק בגלל שהם שימרו את הקוראן,אז אל תעז להכניס לי מילים לפה.
    בכלל,כל מה שכתבת מצחיק אותי.
    אתה לא מבין כמוני ביהדות,תאמין לי.
    ולא אמרתי שמוחמד הרג אנשים-אתה שוב מכניס לי מילים לפה.
    ודי לחשוב שזה "דעתם האישית",מדובר פה על אנשים גאונים.הרבה מאוד מעליך,עם רוח הקודש וקשר ישיר לשכינה.
    לא מה שיש לנו היום.
    ואיך ערבבת בין זה שלחזור בתשובה בנצרות זה להתוודות ולשלם כסף,לבין זה שרבנים לוקחים כסף על הרצאות?!
    זה נושאים שונים לחלוטין!
    מכל הפסקה שלך ברור שאתה רק יודע לסלף דברים ולהטות אותם לכיוונך,וכמובן להכניס לי מילים לפה.
    כי אתה מוכיח שישו היה צאצא של אברהם בלי שטענתי אחרת,וידוע שהוא היה יהודי אז אתה חושב שאני לא יודע את זה?!
    ועל מי אתה סומך?-על הברית החדשה והמפוקפקת.
    על מישהו שכתב את הדברים האלה אחרי שישו מת,ועברו מאה שנים!
    אז אל תתחיל לדבר על מי לא מבין.
    ואני אחזור שוב כי אתה לא הבנת דבר וחצי דבר ממה שכתבתי:
    היהדות היא אמיתית.יש בה כאב וסבל.ויש בה גם אושר ושכר.
    בנצרות מה אתה עושה?
    מתוודה ומשלם כסף-מחול לך.
    נכנס ל"עם הניבחר"-בטבילה במים.
    ובתכלס אין לך שום מצוות "רציניות" לקיים.
    קיצר,דת "עצלנית".
    בנוסף,הנוצרים טבחו בשם הכנסייה במשך מאות שנים.אז אל תדברו איתי על רחמים.
    והם מסתמכים ולא מסתמכים על התנ"ך.למרות שכתוב במפורש שד' לא יזרוק אותנו.
    וכמו שאתה (לא) יודע,היהדות לא התחילה מנוח.אז מה זה משנה אם הוא יהרוס את רוב הדור ויתחיל מנוח?
    ואתה לא קורא פרשנים,אז אתה לא מבין בכלל על מה כל העניינים הכתובים בתורה.
    ביהדות,יש עשייה.יש עבודה על המידות.
    כדי לחזור בתשובה אתה צריך להתוודות על החטא,לגמור בלבך שלא לחזור עליו,לבקש סליחה,לעזוב את החטא....
    יש מה לעשות.לא רק לזרוק חמישים דולר,וזהו.
    אז תחסוך מימני שטויות.
    אם אתה בוחר את הדת הנכונה לפי מה שיותר קל או קשה שיהיה לך בהצלחה,זו לא צורת השוואה נורמאלית,אז אל תשחק אותה כאילו אתה מזועזע מברית מילה.
    בקיצור,כל מה שרשמת שם הוא הודאה על הבורות שלך בנושאים האלה.
    נמאס לך שאנשים שלא מבינים בנושאים מסויימים מדברים עליהם?
    לי נמאס שאתאיסטים שלא יודעים דבר וחצי דבר על היהדות,ומסתמכים על הפשט,מתנהגים כאילו הם יודעים את כל התורה.
    אז תחסוך מימני את הטענות חסרות הבסיס האלה,הסילופים,ולטעון נגד דברים שלא אמרתי,ולך ללמוד קצת לפני שאתה כותב תגובה.

זאק,מעצב.
    MSN:
    ApolloDA@hotmail.co.il
    DA:

http://adonisdesign.deviantart.com/
    ~החנות שלי~

http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=756399

משתמש משקיע האוואטר של avior011
    שם פרטי
    אביאור
    לייקים
    76
    נקודות
    136
    משפט מחץ
    1+1=11 ^*^

אנשים עצוב לשמוע איך אתם מדברים וכופרים בקב"ה בגלל אנשים כמוכם המשיח לא בא אני ממליץ לכם לקרוא תנ"ך ולהתחיל להבין משהו ומי שלא מאמין בתנ"ך - לא מאמין בעצמו ובעצם הוא לא קיים בעולם הזה זה שאתם מנסים "לקטול" את המחזקים להתקרב לה' זה רק מוסיף לעוונות הרבים שלכם ומי שחושב שכל בריאת העולם ונוכחות האל בעולם זה פיברוק הוא טועה טעות קשה ומרה ואני מקווה שיום אחד ה' יתן לו בינה כדי להבין את דרכו השגויה ויחזירו בתשובה שלימה אנשים אתם חייבים להאמין בקב"ה תקראו את הספר "אמונות ודיעות " של רב סעדיה גאון חשוב ביותר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ציטוט נכתב במקור על ידי avior011 צפיה בהודעה
    אנשים עצוב לשמוע איך אתם מדברים וכופרים בקב"ה בגלל אנשים כמוכם המשיח לא בא אני ממליץ לכם לקרוא תנ"ך ולהתחיל להבין משהו ומי שלא מאמין בתנ"ך - לא מאמין בעצמו ובעצם הוא לא קיים בעולם הזה זה שאתם מנסים "לקטול" את המחזקים להתקרב לה' זה רק מוסיף לעוונות הרבים שלכם ומי שחושב שכל בריאת העולם ונוכחות האל בעולם זה פיברוק הוא טועה טעות קשה ומרה ואני מקווה שיום אחד ה' יתן לו בינה כדי להבין את דרכו השגויה ויחזירו בתשובה שלימה אנשים אתם חייבים להאמין בקב"ה תקראו את הספר "אמונות ודיעות " של רב סעדיה גאון חשוב ביותר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    המשיח לא בא- כי הוא אגדה אורבנית- בדיוק כמו סינדרלה או שלגייה.

אני לא מוכן להאמין בדברים כאלה- זה נוגד את ההיגיון שלי.
    סטפן רוברטס

Come Out

משתמש מכור האוואטר של False
    שם פרטי
    False :)
    לייקים
    14
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    כיום זמינה, המחר זה לטובה, אבל של מי? אם לא אני, נישברתי שוב למטאפורות של ליבי...

ציטוט נכתב במקור על ידי Apollo צפיה בהודעה

אל תעליב,אתה לא מבין החכמים שיש פה,אז תרגיע.
    האסלאם,ואת זה שמעתי מהרצאה של אישה שהתאסלמה ואז חזרה בתשובה,הוא שטיפת מוח.
    ואתה מדבר על זה שאין שם חילונים,וזה כפייה דתית מה שהולך שם.אז תהיה בשקט.
    וכבר אמרו מיליון פעם שהיהדות זה הבסיס לכל הדתות,אז מה הפלא שיש שם פסוקים שדומים לתורה שלנו?
    ולא אמרתי שהם ברברים ופרימיטיביים רק בגלל שהם שימרו את הקוראן,אז אל תעז להכניס לי מילים לפה.
    בכלל,כל מה שכתבת מצחיק אותי.
    אתה לא מבין כמוני ביהדות,תאמין לי.
    ולא אמרתי שמוחמד הרג אנשים-אתה שוב מכניס לי מילים לפה.
    ודי לחשוב שזה "דעתם האישית",מדובר פה על אנשים גאונים.הרבה מאוד מעליך,עם רוח הקודש וקשר ישיר לשכינה.
    לא מה שיש לנו היום.
    ואיך ערבבת בין זה שלחזור בתשובה בנצרות זה להתוודות ולשלם כסף,לבין זה שרבנים לוקחים כסף על הרצאות?!
    זה נושאים שונים לחלוטין!
    מכל הפסקה שלך ברור שאתה רק יודע לסלף דברים ולהטות אותם לכיוונך,וכמובן להכניס לי מילים לפה.
    כי אתה מוכיח שישו היה צאצא של אברהם בלי שטענתי אחרת,וידוע שהוא היה יהודי אז אתה חושב שאני לא יודע את זה?!
    ועל מי אתה סומך?-על הברית החדשה והמפוקפקת.
    על מישהו שכתב את הדברים האלה אחרי שישו מת,ועברו מאה שנים!
    אז אל תתחיל לדבר על מי לא מבין.
    ואני אחזור שוב כי אתה לא הבנת דבר וחצי דבר ממה שכתבתי:
    היהדות היא אמיתית.יש בה כאב וסבל.ויש בה גם אושר ושכר.
    בנצרות מה אתה עושה?
    מתוודה ומשלם כסף-מחול לך.
    נכנס ל"עם הניבחר"-בטבילה במים.
    ובתכלס אין לך שום מצוות "רציניות" לקיים.
    קיצר,דת "עצלנית".
    בנוסף,הנוצרים טבחו בשם הכנסייה במשך מאות שנים.אז אל תדברו איתי על רחמים.
    והם מסתמכים ולא מסתמכים על התנ"ך.למרות שכתוב במפורש שד' לא יזרוק אותנו.
    וכמו שאתה (לא) יודע,היהדות לא התחילה מנוח.אז מה זה משנה אם הוא יהרוס את רוב הדור ויתחיל מנוח?
    ואתה לא קורא פרשנים,אז אתה לא מבין בכלל על מה כל העניינים הכתובים בתורה.
    ביהדות,יש עשייה.יש עבודה על המידות.
    כדי לחזור בתשובה אתה צריך להתוודות על החטא,לגמור בלבך שלא לחזור עליו,לבקש סליחה,לעזוב את החטא....
    יש מה לעשות.לא רק לזרוק חמישים דולר,וזהו.
    אז תחסוך מימני שטויות.
    אם אתה בוחר את הדת הנכונה לפי מה שיותר קל או קשה שיהיה לך בהצלחה,זו לא צורת השוואה נורמאלית,אז אל תשחק אותה כאילו אתה מזועזע מברית מילה.
    בקיצור,כל מה שרשמת שם הוא הודאה על הבורות שלך בנושאים האלה.
    נמאס לך שאנשים שלא מבינים בנושאים מסויימים מדברים עליהם?
    לי נמאס שאתאיסטים שלא יודעים דבר וחצי דבר על היהדות,ומסתמכים על הפשט,מתנהגים כאילו הם יודעים את כל התורה.
    אז תחסוך מימני את הטענות חסרות הבסיס האלה,הסילופים,ולטעון נגד דברים שלא אמרתי,ולך ללמוד קצת לפני שאתה כותב תגובה.
    לא הכנסתי לך שום דבר לפה , דיברתי בקלליות על שאנשים אומרים ככה וככה..
    אתה אומר כפייה דתית..אבל אם ילד במאה שיעורי יהיה חילנוי ? יעיפו ת'אממא שלו מהבית ולא ידברו איתו לעולם אז מה..זה לא כפייה דתית?
    זה שהדת שלנו מכופפת הרבה מאוד מהאפשרויות של ארץ ישראל , זה לא כפייה דתית? זה שאם אני יאכל חזיר ביום כיפור כולם ייצעקו עליי יריבו איתי ..אהה זה לא ניקרא כפייה דתית ..הבנתי..

לא מה שיש לנו היום.
    מי החליט שהם גאונים ? אתה ? מאיפה אתה יודע שזה באמת רוח הקודש...? אולי זה הייתה דעתם האישית? אתה ביכלל יודע?!?!

זה לא כ"כ קשור אבל אתה חייב להודות שיש קשר מסויים..כי בתאכלס , זה אותו חרא..

ומה אני אומר שישו הוא צאצא של אברהם? שנגיד אני ואתה יכולים להיות מדוד של אח של דודה של חבר של צאצא של אברהם
    וישו הוא צאצא טהור..מבין?
    למרות שאני לא מאמין בברית החדשה ..אתה בא לבסס לך נקודת מבט שונה..וזה לא שאני טיפש פשוט הראש שלך סגור..

ואתה יודע מה הכי מעצבן אותי ?!? שאתה מרגיש חכם גדול!! מאיפה באה לך כל הפוזה הזאתי שאתה כ"כ חכם..הרי כתוב בתורה להיות עניו וצנוע..
    הרי כתוב במפורש ..משה היה עניו מכל אדם ומה הוא אמר .."אתה רואה את זה שם שיושב בפינה ומקבץ נדבות וכולו בושה ומתבייש לבקש ממך אגורה?שאוכל פת לחם קשה ותובל במים כדי שייתרכך והוא מסתפק מיזה אני יותר ביישן וצנוע ממנו ממנוו!! " (ואת זה שמעתי מאיזה אחד מהבית כנסת שלי ..ותאמין לי שעליו אתה לא יכול לדבר) אז חאלאס לשחק אותה גאון בתורה כי אתה ממש לא
    אתה רק מנסה להוכיח את קיומו של התנ"ך כספר הכי טוב , שיש בו הכל , מראשית ועד הסוף...
    שמעת פעם על בית שמאי? אתה מזכיר לי אותם
    נערך לאחרונה על ידי False; 21-10-2010 בשעה 23:10.
    =-=-=-=
    הטקסט הזה יותר ענק מקטע תאטרון דרמתי
    =-=-=-=
    YouTube-MrFalseProd

תומך טכני
    לייקים
    72
    נקודות
    911

ציטוט נכתב במקור על ידי xyossizx צפיה בהודעה
    המשיח לא בא- כי הוא אגדה אורבנית- בדיוק כמו סינדרלה או שלגייה.

אני לא מוכן להאמין בדברים כאלה- זה נוגד את ההיגיון שלי.
    יוסי אתה צריך עוד הרבה ללמוד כדי להבין עוד הרבה דברים
    תקרא בעיקר פילוסופיה כי זאת החוכמה האמיתית ולא המדע...
    זה ישנה את הגישות שלך בהרבה מובנים ולא תדבר יותר כמו ילד בן חמש
    " אני לא מוכן להאמין בדברים כאלה- זה נוגד את ההיגיון שלי. "
    ואת זה אני אומר באמת בלי קשר לדת

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אמיר
    לייקים
    22
    נקודות
    489
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי hyperbolic_ צפיה בהודעה
    אני לא מצליח להבין את האובססיה שלך סביב חלופה. אתה יוצא מנקודת הנחה שיש אלוהים ושיש עולם הבא ואז אתה רוצה חלופה שתביא לך כניסה לעולם הבא, אבל אני מסביר לך שאין דבר כזה עולם הבא וזו אינה אלא הבטחה ריקה. ולכן כל הדרישה שלך ל"חלופה" היא מגוחכת.

אתה טוען שהיהדות מקיפה את כל תחומי החיים, בסדר. אבל זה נוצר על ידי כהני הדת לצורך שליטה מוחלטת על הקהילה. אין בזה שום עדות לאמיתות הדת. חוץ מזה שאם אתה לא מכיר דת שמקיפה את כל תחומי החיים לא אומר שאין כזאת, זה רק אומר שאתה לא מכיר. והסיבה היחידה שבחרת ביהדות היא שנולדת לתוכה, כל השאר זה רק רציונליזציה. אם היית נולד במקום אחר היית מאמין בדת אחרת, שקרית לא פחות.

התורה והגמרא וכל השאר אלה רק ספרים שנכתבו על ידי בני אדם, זה הכל. אין להם שום משמעות מיסטית ומוות על קידוש השם הוא טיפשות מהמעלה הראשונה, אין דבר יותר מטומטם מזה. וזו עדות לטפשות עילאית ותו לא. זו אינה הוכחה לשום כלום.

וכן, גם פעם התמודדו עם כופרים על ידי סקילתם למוות, היום זה קצת יותר מורכב.
    אתה לא מבין דבר מאוד חשוב וזה שבלי חלופה אין לך כלום להתבסס עליו! אתה מביא דעה שכופרת בכל מה שאני מאמין בו (ולא לא נולדתי ליהדות אם זה מה שאתה שואל אז אם אתה לא מכיר אותי אל תסיק מסקנות פזיזות!) אז אתה חייב להציע לי משהו אחר! כי הרי אתה טוען שהמרצדס שלי היא אינה אלא סובארו ישנה וחבוטה ולך יש פרארי חדשה ונוצצת בכלל, אז למה אתה לא מציע לי גם פרארי אם אתה חושב שהיא טובה יותר מהמרצדס שלי (שלפי דעתך היא סובארו חבוטה כן?)? וזה שאתה לא מציע לי פרארי שאתה כביכול נוסע עליה אומר אחת משני הדברים או שאין לך באמת פרארי או שבעצם אתה נוסע על סובארו חבוטה ולא אני...
    אם הבנת את האנלוגיה ולמה אתה חייב להציע חלופה טובה יותר מהיהדות אחלה אם לא אל תטרח להפריך את הדת שלי.
    ואני לא צריך שתבטיח לי עולם הבא אני לא עושה זאת לשם קבלת שכר אני עושה זאת כי זה אמיתי! ואין דת שמקיפה את כל חיי האדם מכף רגל ועד ראש כל חייו ומעניקה לו שמחה ועניין בכל דבר שהוא עושה ובכל רגע בלי שנייה אחת פנויה! אין דת אחת בעולם שהעבודה שלה על מידות ומוסריות היא כמו הדת היהודית ואין דת אחת בעולם שנשתמרה בדיוק מירבי כל תקופת חייה אז מניסיון אתה לא יכול בעצם לטעון שיש אחת כזאת ואם תמצא אני אשמח להכיר ולהראות לך שהיא אפילו לא מגרדת את הדת היהודית אפילו לא בקצה הציפורן מבחינת העומק וההיקף.
    כהני דת שרצו לשלוט בצורה מוחלטת על הקהילה? אתה מזכיר לי את המדרש על קורח (ממליץ לך לקרוא אותו זה במעם לועז בפרשת קורח) תבין, 90 אחוז מהמצוות של היהדות בכלל מבוססות על בין אדם לחברו כמו חלק חושן ומשפט בשולחן ערוך שדן בכל ענייני מקח וממכר כמו ספרי המוסר שמדברים על התכונות ועל המידות כויצד לנהוג בהם ולשפר אותן כמו חלקים נרחבים מאוד ברמב"ם ועוד, אז מה הקשר לשליטה על הקהילה? איך בדיוק אני מבצע שליטה על הקהילה אם אני אומר לגבר להתייחס בצורה בכבוד ובחסד כלפי אישתו וילדיו? אם אני אומר לו לכבד את חברו ולא לרמות ולא לשקר אותו? אתה אפילו לא מכיר את הדת היהודית כדי לטעון דברים מופרכים כאלו.
    ורמת ההיקף של היהדות בהכרח מעידה על אמיתותה כי הרי איך אדם יכול להקיף את כל העניינים של האדם? ומה האינטרס שלו לקבוע כללים כאלו? אין אדם בעולם שהיה ממציא הלכות כיצד להתנהג בבית הכיסא (שירותים בעיברית מודרנית) או הלכות כיצד לישון וכיצד לאכול וכיצד לשתות וכיצד לזרוע ולקבוע שנת שביעית ועוד הרבה דברים שלאדם הרגיל אין בכלל נגיעה בהם ואין לו שום רווח או טובה מהם! אדם צריך אינטרס אישי או כללי בשביל ליצור חוקים כאלו ומה האינטרס של החברה בכלל והאדם בפרט מה אני עושה בבית הכיסא? בקיצר תחקור קצת ותבין.
    אני מבין שאתה קורא לאנשים שמתו בשואה טיפשים כי הם מתו על היותם יהודים, זה מה שנקרא מוות על קידוש ה' אם אתה לא מכיר את המושג. כל המליונים שמתו בכל תפוצות ישראל במשך אלפיים שנה ויותר על היותם יהודים הם טיפשים? מעניין מאוד איך היום כשאתה רואה רק אוייבים מסביב שרק רוצים להרוג אותך על היותך יהודי אתה מסוגל לטעון את זה, אם חס ושלום היה מגיע טיל מאחד מאירגוני הטרור והיה פוגע בך היה אפשרי לכנות אותך טיפש כי מתת על קידוש ה'? הרי זה מה שקרה בשואה אם אתה לא זוכר לא משנה כמה היהודים שם התבוללו והיו דומים לחלוטין לגויים הם פשוט לא יכלו להינצל כי הם יהודים גם אם הם היו דור שלישי להתבוללות הם עדיין נחשבו כיהודים ונרצחו על עצם היותם קשורים לעם היהודי. סלח לי אבל זאת לא טיפשות למות על קידוש ה' זה פשוט דבר בלתי נמנע כל עוד אתה יהודי לעולם לא תוכל לברוח מזה.

ולא לא התמודדו על כופרים ע"י סקילה היתה הרבה עבודה וניסיון להחזירם למוטב לכן נאמר באבות "דע מה שתשיב לאפיקורוס" ולא נאמר סקול את האפיקורוס וזאת למה? כי אפיקורוס זה אדם שהיה בעל הבנה בתורה כמו גדול ישראל בערך אבל מטרתו היתה רק איך כאילו להוציא את היהדות כמופרכת ולא הצליח להם מעולם (יש על זה הרבה דיון בגמרא ובפוסקים). לפחות אותם אפיקורסים הבינו את הצורך בללמוד לעומק את הנושא שהם מנסים להפריך ולא כמו מה שמסתובב היום בחוץ שרק טוען טענות בלי בעצם להבין על מה ולמה ונגד מי הוא טוען זאת.
    ואני לא שולל את העניין שבאמת מגיע להם סקילה אבל זה עניין של זכות ולא של עונש ואני לא אטרח להסביר כי אתה בטח לא תבין עם הידע המצומצם שלך ביהדות.
    נערך לאחרונה על ידי lemongrass; 22-10-2010 בשעה 02:21.

אתגר זהה את החומרה!
    אתגר הכן את המפרט!

משתמש משקיע
    שם פרטי
    עומרי
    לייקים
    60
    נקודות
    716
    משפט מחץ
    כן אה....

ציטוט נכתב במקור על ידי xyossizx צפיה בהודעה
    באמת חשבתי על זה, ואני רוצה סיבות טובה ללמה לחזור בתשובה ולהתחיל לקיים מצוות, כרגע הסיבה היחידה שאני לא עושה את זה, זה בגלל שלא מצאתי שום דבר שיכול באמת לתת לי כוח לעשות את זה, אם אני חוזר בתשובה, אני רוצה לפחות לדעת שיש אלוהים\יוצר\בורא\ד'\ה'\יהוה, האם למישהו פה יש משהו שיכול להחזיר אותי לאמונה יותר חזקה? אולי אפילו משהו שאתאיזם לא יצליח לענות לי עליו אבל התורה כן?

*) מצטער אם פגעתי פה במישהו, האשכול הזה הוא בשיא הרצינות, נא להגיב כמו אנשים בוגרים.
    לך לפורום יהדות ותרשום את זה שם, פה אף אחד לא יעזור לך!

ציטוט נכתב במקור על ידי Special1 צפיה בהודעה
    לך לפורום יהדות ותרשום את זה שם, פה אף אחד לא יעזור לך!

ממש ממש לא, אני מחפש דעות משני הצדדים, אני כרגע קצת פחות סגור על הדעה שלי (אין אלוהים-הכל המצאה) ורוצה לראות, אולי אני טועה?
    סטפן רוברטס

Come Out

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 13:31.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,473,432 | הודעות: 8,174,019 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect