קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. איך אתם עושים את האפצ'י שלכם?
    על ידי טאקו שמחרבן גלידה בפורום סקרים
    תגובות: 13
    הודעה אחרונה: 01-03-2007, 13:11
  2. איך אתם אורכלים את הקורנפלקס שלכם?
    על ידי OzzY בפורום סקרים
    תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 21-12-2005, 20:48
  3. חברה...איך אתם ממירים ל3GP?
    על ידי Marik_Rabayev בפורום סלולרי וטאבלטים כללי
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 15-12-2005, 19:05
  4. תגובות: 38
    הודעה אחרונה: 08-11-2005, 19:20
  5. [דיון]איך אתם מגדירים אגדה?
    על ידי The Mad Hatter בפורום היאבקות/WWE
    תגובות: 16
    הודעה אחרונה: 30-10-2005, 19:33
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 5 123 ... אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 63

איך אתם בלהתווכח? :)

מנהל ההתקנים האוואטר של rcl-nadav
    לייקים
    267
    נקודות
    6,593

ברירת מחדל איך אתם בלהתווכח? :)

למרות שזה תלוי יותר ברצון הצד השני להסיר מעצמו שנים של חינוך מסויים, (אפילו אם רק למען השיחה)
    כמה פעמים (אם בכלל) הצלחתם להחדיר לאחרים את ההשקפה האתאיסתית? (או כל השקפה אחרת)

אם הצלחתם, אז איך? (באילו טיעונים השתמשתם, איך שברתם את הקרח)
    כמה זמן לקח לכם להגיע ״לנקודת הפשרה״? (הנקודה בה הצד השני באמת מתחיל להקשיב)

שתפו  
    נערך לאחרונה על ידי rcl-nadav; 08-12-2010 בשעה 13:34.

"Adults with imaginary friends are stupid"
    ...

2. קישורים ממומנים

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

הדיון הזה חסר כל משמעות, דתיים בד"כ סגורים לרעיונות חדשים. ולא בגלל החינוך, אלא בגלל שאף פעם לא קיבלו חינוך מדעי בביה"ס. הדעה המדעית הכי גדולה שקיבלו בביה"ס זה הרב שלהם שאומר להם שהמדע לא יכול להסביר את 'נפלאות גוף האדם'.

ואני לא מדבר איתך על חילונים מאמינים, אני מדבר איתך על חובשי כיפה. חילונים מאמינים, בגלל סיבות אחרות ואין מה להתווכח איתם. אבל דתיים, אתה בחיים לא תצליח לשכנע אותם שהתנך שגוי ולא נכתב ע"י אלוהים.

חינוך שאוסר דעה אחרת - חינוך מדעי דרגה ז' = אין את היכולת לצאת מהקופסא.

בן אדם אהוב עלי פעם אמר "ברגע שנתחיל כולנו לחשוב את אותו הדבר - גורל האנושות נחרץ" ובגלל זה, אני חושב שלדתיים אין סיכוי לחזור בשאלה. יש אולי כמה שכן חזרו, אבל לא בגלל ראיה מדעית, אלא בגלל פגמים בתנך, ואני מצטער חברי היקר אבל להביא לך הסבר איך ביקום נוצר זה לא בעיה, להגיד לך איפה יש כשלים לוגיים בתנך זה כבר מעל ליכולת שלי.

עם כך ובהתאם לזאת, אף פעם לא הצלחתי לשכנע אדם דתי שהאבולוציה אמיתית, ושהאלוהים לא קיים.

עכשיו תחשוב לאיפה הגענו, לאיזה מצב שפל, לאיזה ביזיון מדעי הגענו כאשר אנשים חסרי השכלה בזים למדע המודרני, אולי במאה ה-16, אבל במאה העשרים ואחת?! ביזיון.
    נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 08-12-2010 בשעה 15:17.

One Shot - One Kill

האמת שיש גישה מסוימת לדעתי שצריך לבוא איתה, רובם רואים בך כ "תינוק שנשבה" (אתה לא יודע מה אתה עושה), אתה צריך לזרום עם זה ולשמוע את מה שיש להם להגיד (כדי להחזיר אותך בתשובה) ואחרי ששמעת טענות מבוססות אז לתקוף אותן (שזה יראה כאילו אתה סקרן אבל מוכן לחזור בתשובה אם יוכיחו לך את נכונות היהדות וקיומו של יהוה), מכיוון שהם לא יכולים לתקוף טענות מדעיות מבוססות- אולי שהם יראו את זה, זה יפתח אצלהם משהו.........

לא ניסיתי כי רוב ה "דיונים" שהיו לי על דת הלכו משהו כזה: יא כופר, וואי וואי כופרררר (ואז הלכתי).
    אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

אני לא חושב שאתה צודק יוסי, אולי במידה והבעיה היתה חוסר ידע, אבל זאת לא הבעיה המרכזית. הבעיה המרכזית היא החינוך, חינוך שמלמד אותך, שאם בכלל תנסה לחשוב בדרך שונה ממה שלימדו אותך - אתה תשלח לגיהנום לאיסורים ניצחיים.

תחשוב מזה, ילד בן 6 אומרים לו שאם לא יאמין ישלח לגיהנום. תחשוב מזה, ללמוד מ-8 בבוקר עד 5 בצהריים תורה. תחשוב איזה שטיפות מוח הם עוברים שמה, זה כבר לא משהו שאדם רגיל כמוני או כמוך יכול לפתור. זה דורש תרופות ורופא מוסמך.

גם אם תביא אותו לנקודה שבה הוא מבין עד כמה מטופשים הדברים שהוא טוען, באותו הרגע הוא יחשוב ו'יינוק' כוח מהרב שלו, מהאמונה שלו. ויגיד לך "אה~~ אולי...לא יודע, אני לא מוסמך, לך תשאל רב. ללו תהיה התשובה".
    אתה מבין מזה? במקום לנסות לחשוב לבד מה התשובה, הוא חונך ישר להגיב שאה~~ הוא לא חכם גדול, הוא לא יודע לחשוב, הוא לא יכול. תמי~ד הכל מחוץ לתפיסת ידו. וזה לא אסטרופיזיקה,לא צריך להיות גאון גדול כדיי להבין שמה שאתה אומר לא נתפס ע"י ההגיון הפשוט. מילא אסרטפיזיקה הייתי מבין...אבל בן אדם שנאכל ע"י לוויתן וחיי בתוך ביטנו במשך ימים?

One Shot - One Kill

משתמש ותיק האוואטר של Mslipknot
    שם פרטי
    מיכאל
    לייקים
    67
    נקודות
    1
    פוסטים בבלוג
    3
    משפט מחץ
    Atheist Peace

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    הדיון הזה חסר כל משמעות, דתיים בד"כ סגורים לרעיונות חדשים. ולא בגלל החינוך, אלא בגלל שאף פעם לא קיבלו חינוך מדעי בביה"ס. הדעה המדעית הכי גדולה שקיבלו בביה"ס זה הרב שלהם שאומר להם שהמדע לא יכול להסביר את 'נפלאות גוף האדם'.

ואני לא מדבר איתך על חילונים מאמינים, אני מדבר איתך על חובשי כיפה. חילונים מאמינים, בגלל סיבות אחרות ואין מה להתווכח איתם. אבל דתיים, אתה בחיים לא תצליח לשכנע אותם שהתנך שגוי ולא נכתב ע"י אלוהים.

חינוך שאוסר דעה אחרת - חינוך מדעי דרגה ז' = אין את היכולת לצאת מהקופסא.

בן אדם אהוב עלי פעם אמר "ברגע שנתחיל כולנו לחשוב את אותו הדבר - גורל האנושות נחרץ" ובגלל זה, אני חושב שלדתיים אין סיכוי לחזור בשאלה. יש אולי כמה שכן חזרו, אבל לא בגלל ראיה מדעית, אלא בגלל פגמים בתנך, ואני מצטער חברי היקר אבל להביא לך הסבר איך ביקום נוצר זה לא בעיה, להגיד לך איפה יש כשלים לוגיים בתנך זה כבר מעל ליכולת שלי.

עם כך ובהתאם לזאת, אף פעם לא הצלחתי לשכנע אדם דתי שהאבולוציה אמיתית, ושהאלוהים לא קיים.

עכשיו תחשוב לאיפה הגענו, לאיזה מצב שפל, לאיזה ביזיון מדעי הגענו כאשר אנשים חסרי השכלה בזים למדע המודרני, אולי במאה ה-16, אבל במאה העשרים ואחת?! ביזיון.
    כנ"ל,אצלי הרמה המדעית בבית ספר זה של 3 המרכיבים שצריך כדי שתתקיים בערה...ובגלל זה הייתי צריך ללמוד על הBIG BANG,האבולוציה,ועוד הרבה דברים שהמדע מסביר היטב.
    אני הצלחתי לשכנע את חברים שלי,בכל זאת הם לא היו ממש בקטע של דת,והם השתכנעו.אך ראיתי שהם לא השתכנעו עד הסוף.ואז הראיתי להם סרטונים של NUBEMET.והם השתכנעו עד הסוף.
    בקיצור,אני לא טוב בשכנועים.כי לפעמים יש לי BLACKOUT ואני לא מצליח להוכיח לו וכדומה...
    ובכיתה שלי,אין אתאיסט אחד.בקיצור ניסיתי לשכנע ילד אחד.והוא פשוט אמר לי "לא מאמין לשטויות של המדענים".
    בקיצור אני חושב כמו אופיר שאנשים אטומים לדברים חדשים,כי הם בטוחים שהדרך שלהם זו הדרך ה"נכונה והטובה" והם לא רוצים להיפרד מהמחשבה הזו.
    )לא משחק אבל מבין Minecraft|Combat Arms|Maplestory
    LEAGUE OF LEGENDS EU NORDIC
    LokomotivKid
    http://9gag.com/icecreamman?success=1
    קישוריית המדריכים של Mslipknot

משתמש משקיע האוואטר של PePSi
    שם פרטי
    בן
    לייקים
    7
    נקודות
    1
    משפט מחץ
    Wars come and go, but my soldiers stay eternal.

ציטוט נכתב במקור על ידי Mslipknot צפיה בהודעה
    כנ"ל,אצלי הרמה המדעית בבית ספר זה של 3 המרכיבים שצריך כדי שתתקיים בערה...ובגלל זה הייתי צריך ללמוד על הBIG BANG,האבולוציה,ועוד הרבה דברים שהמדע מסביר היטב.
    אני הצלחתי לשכנע את חברים שלי,בכל זאת הם לא היו ממש בקטע של דת,והם השתכנעו.אך ראיתי שהם לא השתכנעו עד הסוף.ואז הראיתי להם סרטונים של NUBEMET.והם השתכנעו עד הסוף.
    בקיצור,אני לא טוב בשכנועים.כי לפעמים יש לי BLACKOUT ואני לא מצליח להוכיח לו וכדומה...
    ובכיתה שלי,אין אתאיסט אחד.בקיצור ניסיתי לשכנע ילד אחד.והוא פשוט אמר לי "לא מאמין לשטויות של המדענים".
    בקיצור אני חושב כמו אופיר שאנשים אטומים לדברים חדשים,כי הם בטוחים שהדרך שלהם זו הדרך ה"נכונה והטובה" והם לא רוצים להיפרד מהמחשבה הזו.
    אם כל הכבוד,אם נוח לי ככה, מי אתה שתגיד לי איך לחיות ובמה להאמין?
    יש לי זכות להאמין גם במפלצות ספגטי מעופפות אם מתחשק לי.
    איש איש באמונתו יחייה.

ציטוט נכתב במקור על ידי PePSi צפיה בהודעה
    איש איש באמונתו יחייה.
    תאמין במה שבא לך, אל תכפה את זה..... כל החרדים האלה שמנסים לכפות הלכה על אנשים- זה מגעיל.
    אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

משתמש משקיע האוואטר של PePSi
    שם פרטי
    בן
    לייקים
    7
    נקודות
    1
    משפט מחץ
    Wars come and go, but my soldiers stay eternal.

במה שאמרתה אני תומך ב1000%,טוב לך ככה? תחייה רק ככה!
    באמת שזה מגעיל שהחרדים מנסים לגרור ממש בכוח אנשים.

משתמש ותיק האוואטר של Mslipknot
    שם פרטי
    מיכאל
    לייקים
    67
    נקודות
    1
    פוסטים בבלוג
    3
    משפט מחץ
    Atheist Peace

איש איש באמונתו יחייה.
    אני ביקשתי ממך להיות אתאיסט?לא...
    )לא משחק אבל מבין Minecraft|Combat Arms|Maplestory
    LEAGUE OF LEGENDS EU NORDIC
    LokomotivKid
    http://9gag.com/icecreamman?success=1
    קישוריית המדריכים של Mslipknot

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

חברה בואו נרגיע קצת את הדיון אני לא רוצה לראות פה קללות רצות.

איש איש באמונתו יחייה.
    טוב התחלת נכון, אם נוח לך ככה, מי הוא שיגיד לך איך לחיות ובמה להאמין. נכון, אבל כשאת נולד למשפחה דתיה שכופה עליך אמונה. אז אמרת את זה? אמרת להורים שלך "מי אתם שתגידו לי במה להאמין? מי אתם שתגידו לי איך לחיות?" לא אמרת, נכון?(אני לא יודע אם אתה דתי או לא, במידה וכן אז תתיחס אל זה, במידה שלא אז מצטער)

פה אף אחד לא בא לכפות עליך אי-אמונה, פה באים לעזור לך להתקדם אל הנאורות, המדע המתקדם והמאה העשרים ואחת.
    נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 09-12-2010 בשעה 10:39.

One Shot - One Kill

משתמש מתקדם
    לייקים
    0
    נקודות
    5
    משפט מחץ
    שול שנוזל בה יומו

יש לי באמת כושר שכנוע מעולה , אבל יש מאמינים (לא רק דתיים , גם חילונים מסורתיים) שלא משנה כמה אני יספר להם בפשטות על המדע ועל טיעונים לוגים , הם בחיים לא יבינו
    אני גם מסביר להם איך בדיוק בודקים את האמינות של גיל היקום, את פריצת הדרך שעשו בשנת 2004 - קרינת הרקע הקוסמית
    והם מתעקשים להגיד שהיקום הוא 6000 שנה =\ , לא יודע המוח שלהם ממש אטום או משהו

ועוד אחר כך אומרים , אני לא מבין איך אפשר לא להאמין באלוהים ?

מנהל ההתקנים האוואטר של rcl-nadav
    לייקים
    267
    נקודות
    6,593

ציטוט נכתב במקור על ידי barkalfa צפיה בהודעה
    הם מתעקשים להגיד שהיקום הוא 6000 שנה =\
    כי אחד מגדולי המתרצים, רש"י שמו, טוען כי: "אלוהים היה בורא עולמות ומחריבם". (על סמך מה הוא התבסס?)
    כשמו כן הוא, מוצא תירוץ לכל סתירה או פרדוקס בתנ"ך, אנשים כמוהו הם גרסא פרמיטיבית של אמנון יצחק וחבריו.

חוץ מזה, אם אלוהים הוא שיא השלמות, הכל יכול ואין שני לו...
    למה הוא צריך יותר מנסיון אחד לבריאת עולם?
    (זו שאלה רטורית כמובן)

"Adults with imaginary friends are stupid"
    ...

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי rcl-nadav צפיה בהודעה
    כי אחד מגדולי המתרצים, רש"י שמו, טוען כי: "אלוהים היה בורא עולמות ומחריבם". (על סמך מה הוא התבסס?)
    כשמו כן הוא, מוצא תירוץ לכל סתירה או פרדוקס בתנ"ך, אנשים כמוהו הם גרסא פרמיטיבית של אמנון יצחק וחבריו.

(זו שאלה רטורית כמובן)
    דתיים יגידו לך שאתה לא יכול בכלל לתפוס את המושג 'אלוהים', ואתה רק מאניש אותו. כמובן שאני לא באמת צריך לספר לך כמה כשלים לוגים יש במשפט הזה. וגם אילו היה נכון, זה היה סותר טענות אחרות שלהם. זה פשוט מאוד, הכל סתירות, הכל רטוריקה וכשלים לוגים.

One Shot - One Kill

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

(זו שאלה רטורית כמובן)
    על מה הוא התבסס?
    בראשית ברא אלוהים את השמיים ואת הארץ. והארץ הייתה תהו ובהו,וחושך על פני תהום, ורוח אלוהים מרחפת על פני המים"
    ועוד לא היה מסופר בכלל על בריאת המים.

בכל מקרה נדב, נחמד מאוד שגם אתה לא סגור על עצמך, באת לראות פה טענות שיחזקו אותך להמשיך להיות כופר.
    לא הצלחת למצוא טענות חזקות מספיק בוויכוח שלנו, אז באת לבקש עצות מחבריך הכופרים.
    ללא ספק מודל להערצה.

אגב, המנהל פה יכול להעיד שאין בו שום אחת מהתכונות שהזכרת עלי, ואני מצטט "אתה לא צד לשיחה נאורה בת זמננו, אתה מפחד לעזוב את דרכך אפילו רק למשך הוויכוח שלנו."

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי Daniel צפיה בהודעה
    על מה הוא התבסס?
    בראשית ברא אלוהים את השמיים ואת הארץ. והארץ הייתה תהו ובהו,וחושך על פני תהום, ורוח אלוהים מרחפת על פני המים"
    ועוד לא היה מסופר בכלל על בריאת המים.

בכל מקרה נדב, נחמד מאוד שגם אתה לא סגור על עצמך, באת לראות פה טענות שיחזקו אותך להמשיך להיות כופר.
    לא הצלחת למצוא טענות חזקות מספיק בוויכוח שלנו, אז באת לבקש עצות מחבריך הכופרים.
    ללא ספק מודל להערצה.

אגב, המנהל פה יכול להעיד שאין בו שום אחת מהתכונות שהזכרת עלי, ואני מצטט "אתה לא צד לשיחה נאורה בת זמננו, אתה מפחד לעזוב את דרכך אפילו רק למשך הוויכוח שלנו."
    טוב...דבר ראשון, למה אתהלא עונה לי במסן

דבר שני, וואלה שמע אני מרגיש גאה להיות כופר
    אני במיוחד שמח שכופרים הם בד"כ אנשים שסיימו ביה"ס עם תעודת בגרות, לא כמו כמה רבנים ששמם אני לא אציין.

מה שמצחיק, זה שאנשים דתיים חסרי השכלה, קוראים למדענים כופרים. עכשיו מה הקטע? אני כנראה פיספסתי את הקאטץ כי אני לא רואה מדענים שצועקים על אנשים דתיים בורים או חסרי השכלה. מה זה אומר על הדתיים? על מה שהם מנסים להוכיח כל כך, שאפילו לא נתמך ע"י הוכחות.

ונדב מאוד סגור על עצמו, אחלה גבר. עצם העובדה שהוא בא לפה ומנסה לשמע את דעת האחר, רק מצביעה על כך שהוא מוכן לקבל את דעת האחר, לא כמו חלק מהרבנים והדתיים. שלא מוכניםלקבל את קונספט האבולוציה או המפץ הגדול אשר נתמכים ביותר הוכחות מאשר אבא שצופה באנו מלמעלה ומגן עלינו.
    וד"א נדב נתן לזה הסבר מצוין, הנה תגובה שלו:
    אחד הטיעונים של האתאיזם הוא הטיעון הפסיכולוגי,
    הוא מסביר מדוע בני אדם מעדיפים להאמין בקיום האל מבחינה פסיכולוגית:

״הפסיכולוגיה של הדת מניחה כי האמונה באל עונה לאינדיבידואל על דחפים פסיכולוגיים. לפי הדעה הרווחת בני אדם מאמינים באל מפני שהם מחפשים אחר דמות אבהית שתספק להם הגנה מפני העולם הגדול; מישהו או משהו שיספק להם משמעות ותכלית כבירה לחיים; משהו שעוצר מבעד המוות להיות סוף הדרך; משהו שיגרום להם להאמין שהם חלק חשוב מאוד ביקום האינסופי, ושהאחראי על היקום המורכב והאינסופי הזה דואג להם ומכבד אותם. (ברא את האדם בצלמו כדמותו, סיבת הבריאה היא האדם וכדומה). האמונות הללו מתקיימות מפני שהן מאפשרות לאנשים להתמודד עם פחדיהם הבסיסיים, משרות תחושת ביטחון ומפחיתות לחצים. גישה זו כמובן לא שוללת את קיום האל, היא רק מסבירה שבני האדם מעדיפים מבחינה פסיכולוגית להאמין באל.״
    אז באמת, בינתיים אני לא רואה וועידות חיזוק לאתאיסטים, כי הם לא צריכים חיזוק. הם נתמכים בעובדות שאי אפשר להפריך ע"י חוסר השכלה ובורות. לעומת זאת אני רואה הרבה רבנים שמנסים להחזיר בתשובה.
    נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 10-12-2010 בשעה 12:27.

One Shot - One Kill

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 5 123 ... אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 00:19.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,497,726 | הודעות: 8,198,319 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect