קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. איך אתם עושים את האפצ'י שלכם?
    על ידי טאקו שמחרבן גלידה בפורום סקרים
    תגובות: 13
    הודעה אחרונה: 01-03-2007, 13:11
  2. איך אתם אורכלים את הקורנפלקס שלכם?
    על ידי OzzY בפורום סקרים
    תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 21-12-2005, 20:48
  3. חברה...איך אתם ממירים ל3GP?
    על ידי Marik_Rabayev בפורום סלולרי וטאבלטים כללי
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 15-12-2005, 19:05
  4. תגובות: 38
    הודעה אחרונה: 08-11-2005, 19:20
  5. [דיון]איך אתם מגדירים אגדה?
    על ידי The Mad Hatter בפורום היאבקות/WWE
    תגובות: 16
    הודעה אחרונה: 30-10-2005, 19:33
+ תגובה לנושא
עמוד 3 מתוך 5 << ראשון 12345 אחרון >>
מציג תוצאות 31 עד 45 מתוך 63

איך אתם בלהתווכח? :) - עמוד 3

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

טוב דבר ראשון בואו כולנו נרגיע קצת אין צורך להשתמש בכינויים מיותרים.
    כולנו ישראלים יהודים, שחיים תחת אותה מדינה.

One Shot - One Kill

2. קישורים ממומנים

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

ציטוט נכתב במקור על ידי xyossizx צפיה בהודעה
    נקמנות למשל......
    לגבי החלק הראשון של השאלה, אלוהים אכן מושלם והוא נמצא מעל האדם.
    אני לא בידיוק מבין למה אתה מתכוון כשאתה אומר שלאלוהים יש תכנוה של נקמנות, אתה מדבר על העניין של שכר ועונש?

ציטוט נכתב במקור על ידי Daniel צפיה בהודעה
    לגבי החלק הראשון של השאלה, אלוהים אכן מושלם והוא נמצא מעל האדם.
    אני לא בידיוק מבין למה אתה מתכוון כשאתה אומר שלאלוהים יש תכנוה של נקמנות, אתה מדבר על העניין של שכר ועונש?
    אתה בעצמך אמרת לי שמכת הבכורות היא נקמה של אלוהים על ההשלכה ל-יאור- אלוהים אמור לנקום?
    אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

מנהל ההתקנים האוואטר של rcl-nadav
    לייקים
    267
    נקודות
    6,593

תשאל את המנהל פה, אם אני לא מוכן לשמוע צדדים, אני מקשיב להכל!
    מתי אמרת משהו ואמרתי לך אני לא מוכן לשמוע? לכל דבר הבאתי תשובה, זה דבר לגיטימי, באותו אופן גם אתה מביא תשובה לשאלות שלי.
    ה "הקשבה" שלך היא קריאת הטענות שלי, ואז נסיון מתן תשובה שכביכול מפריכה אותן.
    אם היית רציני, היית בודק לעומק את הטענות שלי, כפי שעשיתי לטענותיך במשך 15 שנה.
    לעומתך - בי קיים הרצון למצוא אמת בטענות שלך, אך רצון לחוד ואמת לחוד.

הגבת אחרי 2 דקות, פעם אחר פעם, תשובות עם אופי דתי בלבד וחסרות בסיס.
    תשובות ששמעתי מהמון רבנים, בדקתי את אמיתותן והתבדיתי פעם אחר פעם.
    עם כל הכבוד אליך (ותמיד יש), לא בשבילי וויכוח ירוד שכזה.

"אם אנחנו רוצים לנהל שיחה אינטלקטואלית, לפני שאנחנו מחליטים אם לקבל רעיון או לדחות אותו,
    לפני שאנחנו מתחילים להתווכח, לפני שאנחנו קובעים עובדות, לפני שאנחנו מזלזלים,
    אנחנו חייבים להיות משוכנעים - במאה אחוז - שאנחנו מביעים דעה אובייקטיבית- שכלית,
    שאנחנו יודעים על מה אנחנו מדברים ולא מביעים בקול רם איזושהי סטיגמה או דעה קדומה שהשתרשה אצלנו."
    (ציטוט מאתר דתי, רק בשבילך)
    נערך לאחרונה על ידי rcl-nadav; 10-12-2010 בשעה 14:01.

"Adults with imaginary friends are stupid"
    ...

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

אתה בעצמך אמרת לי שמכת הבכורות היא נקמה של אלוהים על ההשלכה ל-יאור- אלוהים אמור לנקום?
    זה בכלל לא עניין של נקמה.
    בעולם הזה קיימת מערכת של שכר ועונש, לאלוהים אין רגש נקמהף שאחרי שהוא מכה בפרעה הוא חש סיפוק.
    שכר ועונש זו הדרך שבא האל מביא את האמת לעולם, אולי צדק חברתי תקרא לזה.
    המערכת הזאת מורכבת מאוד, אין לדעת איך היא עובדת כל עוד אתה לא אלוהים, יכול להיות שגורמים נוספים משפיעים עליה.
    ציטוט נכתב במקור על ידי rcl-nadav צפיה בהודעה
    ה "הקשבה" שלך היא קריאת הטענות שלי, ואז נסיון מתן תשובה שכביכול מפריכה אותן.
    אם היית רציני, היית בודק לעומק את הטענות שלי, כפי שעשיתי לטענותיך במשך 15 שנה.
    לעומתך - בי קיים הרצון למצוא אמת בטענות שלך, פשוט אני מקבל את העובדה שרצון לחוד ואמת לחוד.

אתה הגבת אחרי 2 דקות, תשובות מטומטמות וחסרות בסיס פעם אחר פעם,
    תשובות ששמעתי מהמון רבנים, בדקתי את אמיתותן והתבדיתי פעם אחר פעם.
    עם כל הכבוד אליך (ותמיד יש), לא בשבילי וויכוח ירוד שכזה.

"אם אנחנו רוצים לנהל שיחה אינטלקטואלית, לפני שאנחנו מחליטים אם לקבל רעיון או לדחות אותו,
    לפני שאנחנו מתחילים להתווכח, לפני שאנחנו קובעים עובדות, לפני שאנחנו מזלזלים,
    אנחנו חייבים להיות משוכנעים - במאה אחוז - שאנחנו מביעים דעה אובייקטיבית- שכלית,
    שאנחנו יודעים על מה אנחנו מדברים ולא מביעים בקול רם איזושהי סטיגמה או דעה קדומה שהשתרשה אצלנו."
    (ציטוט מאתר דתי, רק בשבילך)
    אוקיי אז ככה.
    לא זכור לי שאמרתי דברים חסרי ביסוס כלשהו, אם אתה מוצא שאמרתי משהו חסר ביסוס אתה מוזמן להביא אותו כאן ואני אבסס אותו.
    לגבי הגישה של לבוא בתמימות ובאובייקטיביות מוחלטת, אני לא מסכים עם זה כל כך, לא כל דבר הוא כמו איך שהוא נראה.
    אני מודה שהאפשרות שקיים אלוהים בעולם היא לא תשובה נוחה, שכן האפשרות שאני מאמין במשהו שאף אחד בדורנו לא שמע לא ראה ולא יצר איתו שום קשר, היא באמת מוזרה.
    מצד שני, המדע לא תמיד נח גם הוא, לפעמים הוא לא נותן תשובות לדברים שאלוהים נותן להם תשובה.

אני לא אומר שאלוהים הומצא בשביל לענות על דברים שהמדע לא יכול לענות אליהם, אף אחד לא המציא את זה.
    אם אני הייתי קם ואומר יש אלוהים, רק בגלל זה, אז אתה צודק.

העניין הוא שכל הדת מבוססת על כך שהאלוהים הזה אכן התגלה ל2.5 מיליון איש, שהיו אנשים שיצרו שיח מסויים איתו, שקרו ניסים בעבר וכו'
    זו בעצם ההנחה שאני יוצא ממנה, אם אני בוחר להאמין בזה, אז הכל מסתדר.
    למה אני בחרתי להאמין בזה? כי אם יוצאים מנקודת מבט אובייקטיבית ושכלית, לא נראה לי שמישהו המציא את כל זה, ויותר הגיוני שזה קרה.

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

בעולם הזה קיימת מערכת של שכר ועונש, לאלוהים אין רגש נקמהף שאחרי שהוא מכה בפרעה הוא חש סיפוק.
    המערכת הזאת מורכבת מאוד, אין לדעת איך היא עובדת כל עוד אתה לא אלוהים, יכול להיות שגורמים נוספים משפיעים עליה.

אוקיי אז ככה.
    לא זכור לי שאמרתי דברים חסרי ביסוס כלשהו, אם אתה מוצא שאמרתי משהו חסר ביסוס אתה מוזמן להביא אותו כאן ואני אבסס אותו.
    לגבי הגישה של לבוא בתמימות ובאובייקטיביות מוחלטת, אני לא מסכים עם זה כל כך, לא כל דבר הוא כמו איך שהוא נראה.
    אני מודה שהאפשרות שקיים אלוהים בעולם היא לא תשובה נוחה, שכן האפשרות שאני מאמין במשהו שאף אחד בדורנו לא שמע לא ראה ולא יצר איתו שום קשר, היא באמת מוזרה.
    מצד שני, המדע לא תמיד נח גם הוא, לפעמים הוא לא נותן תשובות לדברים שאלוהים נותן להם תשובה.

אני לא אומר שאלוהים הומצא בשביל לענות על דברים שהמדע לא יכול לענות אליהם, אף אחד לא המציא את זה.

העניין הוא שכל הדת מבוססת על כך שהאלוהים הזה אכן התגלה ל2.5 מיליון איש, שהיו אנשים שיצרו שיח מסויים איתו, שקרו ניסים בעבר וכו'
    למה אני בחרתי להאמין בזה? כי אם יוצאים מנקודת מבט אובייקטיבית ושכלית, לא נראה לי שמישהו המציא את כל זה, ויותר הגיוני שזה קרה.
    מיליוני אנשים טוענים שהם ראו חיזרים, נו אז מה? יש חיזרים? להאמין באלוהים בגלל ש'מישהו' ראה 'משהו' לפניי אלפיי שנים, זה קצת...סלח לי על הביטוי אבל פרימיטיבי.

אלוהים עונה על הכל, כי הוא התשובה. מה גרם לזה? אלוהים. למה? נסתרות דרכי האל. איך? אלוהים בדרכים שלו.
    ועם אותו היגיון אתה יכול פשוט להאמין במפלצת הספגטי המעופפת.

One Shot - One Kill

אוקיי אז ככה.

גם ישו ומוחמד עשו ניסים מדהימים שאנשים ראו- למה לא להיות נוצרי\ מוסלמי? יש בדיוק אותן "הוכחות" לדברים של ישו ומוחמד לשל מעמד הר סיני.
    סטפן רוברטס

Come Out

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

גם ישו ומוחמד עשו ניסים מדהימים שאנשים ראו- למה לא להיות נוצרי\ מוסלמי? יש בדיוק אותן "הוכחות" לדברים של ישו ומוחמד לשל מעמד הר סיני.
    כי לשכנע מספר קטן של אנשים לשתף איתך פעולה זה דבר אחד, ולשכנע 2.5 מיליון איש זה דבר אחר.
    אותו דבר לגבי החייזרים, אני רוצה לראות ש2.5 מיליון איש יראו חייזרים, בו זמנית כמובן.

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

כי לשכנע מספר קטן של אנשים לשתף איתך פעולה זה דבר אחד, ולשכנע 2.5 מיליון איש זה דבר אחר.
    אותו דבר לגבי החייזרים, אני רוצה לראות ש2.5 מיליון איש יראו חייזרים, בו זמנית כמובן.
    1.
    יציאת מצרים מתוארכת, על פי המסורה, אל בין שנת 1400 לפנה"ס לבין שנת 1300 לפנה"ס.
    על פי שמות י"ב, לז-לח, מנין בני ישראל היוצאים ממצרים היה כשש מאות אלף גברים, לבד מטף וכמובן לבד מנשים.
    זה מביא אותנו, בהערכה סבירה, לכדי שלושה מליון בני אדם, לפחות.

מדרשים שונים עוד מגדילים לטעון כי לא כל בני ישראל חפצו לצאת לחופשי מעבדות וארבע חמישיות נותרו במצרים.

אוכלוסיית העולם, בין השנה 2000 לפנה"ס לבין השנה 1000 לפנה"ס הייתה בין 27 מליון איש לבין 50 מליון איש, בהתאמה,
    על פי אומדני מומחי דמוגרפיה של העבר: http://www.census.gov/ipc/www/worldhis.html

משמע, על פי ספר שמות, מניין בני ישראל בעת יציאת מצרים היה בין 1/9 לבין 1/16 מאוכלוסיית העולם דאז,

מבלי להתייחס למדרש הטוען כי שלושה מליון אלה הינם רק כחמישית.
    נשמע הגיוני? לא נראה לי.

2.
    מעשית 'מעמד הר סיני' מצויה "בתוך" עדות אחת, יחידה, בודדה, שהיא התורה.
    אם יאמר שאצל האסלאם, מדובר בעדות יחידה (מוחמד), ובנצרות מדובר בעדות יחידה (ישו),

אזי גם באמונה היהודית מדובר בעדות יחידה - טקסט התורה.

הבדל בין עדות יחידה לבין ריבוי עדויות:
    כל מעשיה היסטורית שמקורה יחיד, ללא מקורות מאששים עצמאיים נוספים, וללא ממצאים ארכיאולוגיים תומכים - אמינותה מוטלת בספק.

3.

תוך 20-30 שנה יעברו לעולם שכולו טוב שארית העדים האישיים
    לשואה, ובכל זאת לא יהיה ספק שהשואה התרחשה. גם עוד 1000 שנה לא יהיה ספק בכך. הסיבה היא שמצויים בידינו מאות אלפי מסמכי מקור מאלפי מקורות עצמאיים, המצטרפים למארג עדות מצמרר שלא ניתן לזייפו או לפברקו. ולא רק שיש בידינו מסמכי מקור, גם נתפסו מכונות הכתיבה ששמשו להדפסתם. זאת אומרת, עוד לפני שאנו קוראים את התעודות המצמררות עצמן, ונניח שאיננו יודעים כלל לקרוא גרמנית, מספיק שנבחן את הניר, את הדיו, את אפן הקשת פטישי מכונת הכתיבה והשקעים שהם יוצרים בניר ואנו רואים ששלושת גורמים חיצוניים אלה מתאימים לחלוטין זה לזה (כולם בני אותה תקופה, כולל מכונות הכתיבה שאף הן בידינו), וכל זאת בטרם קראנו מלה אחת.

כאשר מתחילים לקרוא, רואים שהכול משתלב:
    מכתב שנתפש במפקדה נאצית ב', רשום ביומן דואר נכנס שם.
    אנו קוראים מנין נשלח, ורואים שנשלח ממפקדה נאצית א'.
    אנו מחפשים ביומן דואר יוצא של מפקדה נאצית א' ואכן מוצאים שורה ביומן המעידה כי נשלח למפקדה נאצית ב' בתאריך הנקוב.
    הכול מסתדר. כולם מסתדרים!

אין עדים ל'מעמד הר-סיני'.
    עד הוא עד ראיה,
    ועדות היא תיאור אישי של עד ראיה.

רק עד ראיה ניתן להיחקר חקירה נגדית, וזה עניין חשוב, מהותי, שהוא מאשיות המשפט.
    לפעמים שומעים עד טוען כי ראה את הנאשם נמלט ממקום הרצח וידיו אדומות, ורק כאשר אנו חוקרים אותו חקירה נגדית מתברר כי פני הנמלט היו לוטים באפילה כל העת מחמת צל שהטיל עליהם כובע רחב תיתורת שחבש, ולמעשה הנמלט רק דמה בקומתו לנאשם, או גרוע מכך. מתברר כי העד קצר ראיה ושכח משקפיו בביתו באותו ערב, או שמשקפיו נשברו וטרם קבל את הזוג החדש מן האופטיקאי.
    מנגד, אפשר גם כי יתברר לנו שהעד ראה את מלא פני הנמלט, והבחין אפילו בזעזוע שחלף על פני הנמלט משהתחוור לו כי העד ראהו.

לכן, אין לנו שום עדות. יש קבוצת אנשים המדקלמת מעשיה מסוימת מן התורה, שהיא למעשה שמועה מדרגה 106
    (שהם מספר הדורות שעברו מ'מעמד הר-סיני' עד לימינו, על פי המסורה).

האם באחת המשפחות עוברת מסורת משפחתית פרטית בעניין מעמד הר סיני, כגון, נניח, ליד מי מבני השבט עמד אב המשפחה, או מה לבש אותו יום, או שהם יודעים רק לצטט את ספר שמות ואין להם שום מסורת משפחתית פרטית?
    אם לכל היהודים בני ימינו יש אך ורק תיאור אחד, הזהה מילה במילה למסופר בספר שמות - יש חשש לשינון גרסה מוסכמת ותאום עדויות.

אילו היו לנו היום שני עדים ישירים, למעמד הר-סיני, עם תיאור אישי, היינו יכולים לחקור אותם חקירה נגדית ולהגיע למסקנה האם הם מהימנים, או שמא תיאמו עדויות, ממש כפי הנהוג בבית משפט. שני עדים ישירים היו מספיקים לנו.

אולם, אין לנו עדים ישירים. במקום זה יש לנו אנשים בני זמננו שכל אחד טוען 'אבי ספר לי שאביו ספר לו שאביו ספר לו (106 פעמים) שהיה נוכח במעמד הר-סיני'.

זוהי שמועה מדרגה 106. בית משפט אינו מקבל שמועה מדרגה ראשונה, קל וחומר, מדרגה 106.
    נערך לאחרונה על ידי rcl-nadav; 10-12-2010 בשעה 14:49.

...

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

1.
    יציאת מצרים מתוארכת, על פי המסורה, אל בין שנת 1400 לפנה"ס לבין שנת 1300 לפנה"ס.
    על פי שמות י"ב, לז-לח, מנין בני ישראל היוצאים ממצרים היה כשש מאות אלף גברים, לבד מטף וכמובן לבד מנשים.
    זה מביא אותנו, בהערכה סבירה, לכדי שלושה מליון בני אדם, לפחות.

מדרשים שונים עוד מגדילים לטעון כי לא כל בני ישראל חפצו לצאת לחופשי מעבדות וארבע חמישיות נותרו במצרים.

אוכלוסיית העולם, בין השנה 2000 לפנה"ס לבין השנה 1000 לפנה"ס הייתה בין 27 מליון איש לבין 50 מליון איש, בהתאמה,
    על פי אומדני מומחי דמוגרפיה של העבר: http://www.census.gov/ipc/www/worldhis.html

משמע, על פי ספר שמות, מניין בני ישראל בעת יציאת מצרים היה בין 1/9 לבין 1/16 מאוכלוסיית העולם דאז,

מבלי להתייחס למדרש הטוען כי שלושה מליון אלה הינם רק כחמישית.
    נשמע הגיוני? לא נראה לי.

2.
    מעשית 'מעמד הר סיני' מצויה "בתוך" עדות אחת, יחידה, בודדה, שהיא התורה.
    אם יאמר שאצל האסלאם, מדובר בעדות יחידה (מוחמד), ובנצרות מדובר בעדות יחידה (ישו),

אזי גם באמונה היהודית מדובר בעדות יחידה - טקסט התורה.

הבדל בין עדות יחידה לבין ריבוי עדויות:
    כל מעשיה היסטורית שמקורה יחיד, ללא מקורות מאששים עצמאיים נוספים, וללא ממצאים ארכיאולוגיים תומכים - אמינותה מוטלת בספק.

3.

תוך 20-30 שנה יעברו לעולם שכולו טוב שארית העדים האישיים
    לשואה, ובכל זאת לא יהיה ספק שהשואה התרחשה. גם עוד 1000 שנה לא יהיה ספק בכך. הסיבה היא שמצויים בידינו מאות אלפי מסמכי מקור מאלפי מקורות עצמאיים, המצטרפים למארג עדות מצמרר שלא ניתן לזייפו או לפברקו. ולא רק שיש בידינו מסמכי מקור, גם נתפסו מכונות הכתיבה ששמשו להדפסתם. זאת אומרת, עוד לפני שאנו קוראים את התעודות המצמררות עצמן, ונניח שאיננו יודעים כלל לקרוא גרמנית, מספיק שנבחן את הניר, את הדיו, את אפן הקשת פטישי מכונת הכתיבה והשקעים שהם יוצרים בניר ואנו רואים ששלושת גורמים חיצוניים אלה מתאימים לחלוטין זה לזה (כולם בני אותה תקופה, כולל מכונות הכתיבה שאף הן בידינו), וכל זאת בטרם קראנו מלה אחת.

כאשר מתחילים לקרוא, רואים שהכול משתלב:
    מכתב שנתפש במפקדה נאצית ב', רשום ביומן דואר נכנס שם.
    אנו קוראים מנין נשלח, ורואים שנשלח ממפקדה נאצית א'.
    אנו מחפשים ביומן דואר יוצא של מפקדה נאצית א' ואכן מוצאים שורה ביומן המעידה כי נשלח למפקדה נאצית ב' בתאריך הנקוב.
    הכול מסתדר. כולם מסתדרים!

אין עדים ל'מעמד הר-סיני'.
    עד הוא עד ראיה,
    ועדות היא תיאור אישי של עד ראיה.

רק עד ראיה ניתן להיחקר חקירה נגדית, וזה עניין חשוב, מהותי, שהוא מאשיות המשפט.
    לפעמים שומעים עד טוען כי ראה את הנאשם נמלט ממקום הרצח וידיו אדומות, ורק כאשר אנו חוקרים אותו חקירה נגדית מתברר כי פני הנמלט היו לוטים באפילה כל העת מחמת צל שהטיל עליהם כובע רחב תיתורת שחבש, ולמעשה הנמלט רק דמה בקומתו לנאשם, או גרוע מכך. מתברר כי העד קצר ראיה ושכח משקפיו בביתו באותו ערב, או שמשקפיו נשברו וטרם קבל את הזוג החדש מן האופטיקאי.
    מנגד, אפשר גם כי יתברר לנו שהעד ראה את מלא פני הנמלט, והבחין אפילו בזעזוע שחלף על פני הנמלט משהתחוור לו כי העד ראהו.

לכן, אין לנו שום עדות. יש קבוצת אנשים המדקלמת מעשיה מסוימת מן התורה, שהיא למעשה שמועה מדרגה 106
    (שהם מספר הדורות שעברו מ'מעמד הר-סיני' עד לימינו, על פי המסורה).

האם באחת המשפחות עוברת מסורת משפחתית פרטית בעניין מעמד הר סיני, כגון, נניח, ליד מי מבני השבט עמד אב המשפחה, או מה לבש אותו יום, או שהם יודעים רק לצטט את ספר שמות ואין להם שום מסורת משפחתית פרטית?
    אם לכל היהודים בני ימינו יש אך ורק תיאור אחד, הזהה מילה במילה למסופר בספר שמות - יש חשש לשינון גרסה מוסכמת ותאום עדויות.

אילו היו לנו היום שני עדים ישירים, למעמד הר-סיני, עם תיאור אישי, היינו יכולים לחקור אותם חקירה נגדית ולהגיע למסקנה האם הם מהימנים, או שמא תיאמו עדויות, ממש כפי הנהוג בבית משפט. שני עדים ישירים היו מספיקים לנו.

אולם, אין לנו עדים ישירים. במקום זה יש לנו אנשים בני זמננו שכל אחד טוען 'אבי ספר לי שאביו ספר לו שאביו ספר לו (106 פעמים) שהיה נוכח במעמד הר-סיני'.

זוהי שמועה מדרגה 106. בית משפט אינו מקבל שמועה מדרגה ראשונה, קל וחומר, מדרגה 106.
    1. היסטוריה זה לא מדע מדוייק, אתה לא יכול להתייחס לזה ככה.
    אגב,על סמך מה אתה אומר שזה לא הגיוני? אם הם התרבו בקצב מהיר יותר משאר העמים זה הגיוני למדי.
    2. שוב, אם זה לא ככה, אז איך הצליחו לשכנע אנשים שהיו 2.5 מיליון כאלה ונעלמו? זה לא הגיוני
    3. אתה צודק, אבל אנחנו מדברים על תקופה שלא נשאר ממנה כמעט שום זכר, אתה לא יכול לצפות שישאר משהו משם.
    אגב, התורה נשארה.

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

...

1. היסטוריה זה לא מדע מדוייק, אתה לא יכול להתייחס לזה ככה.
    אגב,על סמך מה אתה אומר שזה לא הגיוני? אם הם התרבו בקצב מהיר יותר משאר העמים זה הגיוני למדי.
    2. שוב, אם זה לא ככה, אז איך הצליחו לשכנע אנשים שהיו 2.5 מיליון כאלה ונעלמו? זה לא הגיוני
    3. אתה צודק, אבל אנחנו מדברים על תקופה שלא נשאר ממנה כמעט שום זכר, אתה לא יכול לצפות שישאר משהו משם.
    אגב, התורה נשארה.
    1: ביטלת לגמרי את המקצוע "היסטוריון"- יפה...

2: גם הצליחו לשכנע אנשים לחתוך את איבר המין ושהיה אדם בן 600 שבנה תיבה והכניס את כל החיות לתוכה בגלל שהיה מבול שאלוהים גרם לו........ נו אז?

3: התורה דווקא כן שונתה- מבחינת ההיגיון- סביר להניח שהיא שונתה.......... ולמה לא? פירמידות נשארו לא?
    סטפן רוברטס

Come Out

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

יוסי רק תיקון קטן ברשותך, התורה לא שונתה - אלא התנ"ך.
    תורה = 5 פרקים ראשונים שנכתבו ע"י משה + 8 פסוקים אחרונים שנכתבו ע"י יהושוע המתאר את מות משה.

התורה היא עדות, בדיוק כמו העדות של מוחמד ושל ישו.
    ככה שכשדניאל טוען שיש עדות של 2.5 מליון איש, הוא טועה.
    ישנה רק עדות אחת, התורה של משה, המתארת 2.5 מליון עדים.
    נערך לאחרונה על ידי rcl-nadav; 10-12-2010 בשעה 15:06.

...

שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

גם היסטוריון לא מתיימר להיות מדע מדוייק
    אני לא זה שאומר את זה, יש פקולטות באוניברסיטה, מתמטיקה מחשבים ופיזיקה הם דמעיים מדוייקים בעוד היסטוריה כלכלה פילוסופיה וכו' הם לא

יוסי רק תיקון קטן ברשותך, התורה לא שונתה - אלא התנ"ך.
    תורה = 5 פרקים ראשונים שנכתבו ע"י משה + 8 פסוקים אחרונים שנכתבו ע"י יהושוע המתאר את מות משה.

התורה היא עדות של משה, בדיוק כמו העדות של מוחמד ושל ישו.
    צודק, תודה על התיקון.

אז בעצם אין עדות המונית....... דניאל- משה יכול לטעון בדיוק כמו ישו ובדיוק כמו מוחמד- עדות יחיד...........
    סטפן רוברטס

Come Out

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 07:45.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,498,866 | הודעות: 8,199,459 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect