קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. באלוהים אני משתיןןןןןן
    על ידי psycho בפורום דיבורים
    תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 28-11-2006, 01:00
  2. מאמינים באלוהים?
    על ידי טאקו שמחרבן גלידה בפורום סקרים
    תגובות: 43
    הודעה אחרונה: 23-09-2006, 19:22
  3. תגובות: 51
    הודעה אחרונה: 14-06-2006, 15:14
  4. באלוהים זה אחד הימים הכי מצחיקים שהיה לי
    על ידי MayMon בפורום דיבורים
    תגובות: 212
    הודעה אחרונה: 29-01-2006, 13:05
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 17

הפסיכולוגיה של הכפירה באלוהים

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

Cool הפסיכולוגיה של הכפירה באלוהים

שלילת אפשרות קיומו של כח עליון רוחני, מקורה בתפיסה יסודית, באקסיומה, המונעת את הדיון או המחשבה על דברים שאינם נתפסים בחושינו. הטיעון, שהאדם יכול לתפוס את כל הקיים, מניח בהכרח שהמציאות תלויה בקיומו של האדם. כי לולי תלות זו מה יכול לחייבה להיות נתפסת בעיני האדם, לפיכך דוקא האמפיריציזם המתמקד רק בתופעות, מניח באופן אבסורדי כי יש קשר מסתורי בין המציאות ובין התודעה האנושית המחייב יחסי גומלין של הבנה ותפיסה.
    מקובל כיום על הפיזיקאים כי רוב החומר ביקום הוא "חומר אפל" שאינו נתפס, Lind מדבר על על יקומים שאינם יכולים להיצפות על ידינו, (סנטיפיק אמריקן 1994 גליון 271). דבורים כאלו סותרים במפגיע את ההנחה כי הכל חייב להיתפס בשכלנו. כבר קאנט קבע כי האדם אינו יכול להכיר את הדבר כשלעצמו (נאומנון) אלא רק את אופני התגלותו בעולם התופעות (פנומנון), והרמן כהן אומר: "הכוכבים אינם נמצאים בשמים אלא בספרי האסטרונומיה". האם האדם יודע את הכל על עצמו ועל תודעתו? הפסיכולוגיה הפרוידיאנית קובעת חד משמעית שאין האדם יודע את המניעים שלו עצמו, הרי שגם תודעת האדם עצמה היא בעצם בלתי נתפסת. "משפטי אי השלמות" של גדל מכניסים למילכוד כל תורה אקסיומטית (ראה: ארנון אברון, משפטי גדל ובעיית היסודיות של המתמטיקה, אוניב' משודרת 1998). ככל שהמדע מתפתח, מתפתחים עוד יותר הפרדוקסים, החלקים הבלתי פתירים, והתפיסה כמה השגתינו מוגבלת. עם התקדמות המדע, כשעל כל טפח מוסבר, נחשפים שניים בלתי מוסברים, ההכחשה של אפשרות קיום לתחום בלתי נתפס הופכת לחסרת בסיס יותר ויותר.
    הגנטיקאי הנודע ריצ'ארד לבונטין מאוניב' הרווארד כותב:
    "מה שהציבור צריך ללמוד בין אם זה מוצא חן בעיניו בין אם לא, אנו קיימים כיצורים חומריים בעולם חומרני של חפצים ובו כל התופעות הן תוצאה של יחסים בין חפצים חומריים. נכונותינו לקבל את הטענות המדעיות הסותרות את ההבנה הפשוטה היא המפתח להבנה של המאבק האמיתי בין המדע ובין העל טבעי, אנו מאמצים את הצד של המדע למרות האבסורדיות הבולטת של כמה ממבני החשיבה, למרות הסובלנות של הקהילה המדעית להסברים מדעיים מסוג "ככה זה" מפני שיש לנו מחוייבות מוקדמת לתפיסה חומרנית, אין זה מפני שהשיטות המדעיות או המימסד המדעי מחייבים אותנו באופן כלשהו לקבל את ההסבר החומרני של התופעות אלא מתוך מחוייבותינו המוקדמת האפריורית לסיבתיות חומרית אנו נאלצים ליצור מנגנון חקירה ומערכת מושגים המיצרת הסבר חומרני, יתירה מזו התפיסה החומרנית הזו היא מוחלטת כיון שאיננו יכולים להרשות דריסת רגל לאלקים בדלתנו". (January 9, 1997 New York Review of Books,
    "Billions & Billions of Demons" Professor Richard Lewontin, (in a retrospective essay on Carl Sagan).
    הדברים מדברים בעד עצמם, וברור כי הכפירה היא ענין פסיכולוגי ותוצר של תרבות ואורח חיים, לא פחות מן האמונה. אפשר להבין בהחלט את הרתיעה שיש לבני אדם שכלתנים מן הדת ומוסדותיה במקומות שונים בעולם, ומכך שקיימים בודאי גם ניצול לרעה ושרלטנות בשם האל. אלא שאדם שכלתן יכול בודאי להבדיל בין פילוסופיה ואמיתוֹת, ובין התנהגות של בני אדם בעלי יצרים. אם עד המאה ה19 היתה נכונה ההגדרה כי הזוועות הגדולות בהיסטוריה נעשו בשם הדת (אין כאן חידוש כה גדול שהרי רוב האנושות היתה מוגדרת כדתית, ולפיכך נאמר כאן שA=A, הזוועות הגדולות שידעה האנושות נעשו על ידיה), הרי במאות האחרונות ראינו את הזוועות הגדולות ביותר שנעשו בשם הכפירה, כדוגמת הנאציזם והקומוניזם.
    קארל מארכס טען כי החוייה הדתית אינה אלא תופעה פסיכולוגית, אך זהו כמובן אינו שיקול הנוגע לדיון הפילוסופי והמדעי על מציאות האל, כך לגבי תורתו של פרויד בנושא, ובעת האחרונה ויליאם ג'ימס (ניו יורק 1957). אפשר בהחלט כי גם חויית הכפירה היא תופעה פסיכולוגית.
    אתאיסטים טוענים כי המאמינים ממלאים באמונתם צורך נפשי עמוק, אך לא נוכל להתכחש לכך כי גם הכופרים ממלאים בכך צורך נפשי עמוק לא פחות, - הצורך שלהם להכחיש כל סמכות וכל מחוייבות מן הסוג שמדברים עליהם אנשי הדת. הרבה יותר קל לומר על אתאיסט שאין הכחשתו באמת תלויה באי אלו התחמקויות שהמציא קאנט מול הראיה האונטולוגית, אלא דוקא ברצונו הפנימי להכחיש כל סמכות מעליו. מאשר לומר על המאמין שאין אמונתו תלויה בהוכחות, שהרי האמונה נסמכת על האינטואיציה והשכל הישר הקובעים בפשטות ש'יש בעל לבירה'. אין הבדל בין אמונה מכח הרגשה אישית של 'נס', ובין כפירה מכח 'היכן היה אלהים בשואה'.
    כמובן שאין בכל זה הוכחה למציאות האל, אלא אך ורק הוכחה לצורת החשיבה האנושית. כמדומה שרוב בני האדם סומכים על האינטואיציה שלהם.
    בסקר גאלופ בארה"ב (2001) אמרו 88% מהאמריקנים הבוגרים שהם מאמינים בבריאת העולם ע"י האלהים. בישראל לעומת זאת השיבו רק 62% כי הם מאמינים בבריאת העולם ע"י אלהים.
    דווקא משום שבישראל מסמלת האמונה באלוהים, שמרנות מופרזת וסמכותיות עליונה על האדם, הרבה יותר מבמקום אחר – נוצרה התוצאה שיש בה פחות אנשים המאמינים באלוהים. עובדה זו (על אף שאינה ראיה חותכת) מהווה אישוש לטענה על הפסיכולוגיה של הכפירה, שזו באה היישר מרצונו ונטייתו הבסיסית של האדם לפרוק כל עול של מחוייבות וסמכות מעליו.
    נערך לאחרונה על ידי ישראל; 09-01-2011 בשעה 00:36.

2. קישורים ממומנים

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

מוזר.
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 27-09-2021 בשעה 01:04.

ציטוט נכתב במקור על ידי XsonicX צפיה בהודעה
    לא קראתי כמעט כלום אבל כבר השורה הראשונה תוקעת את הרעיון.

"האתאיזם, השולל את אפשרות קיומו של כח עליון רוחני, מקורו בתפיסה יסודית, באקסיומה, המונעת את הדיון או המחשבה על דברים שאינם נתפסים בחושינו".

זה מצחיק כי האתאיזם מתבסס על המדע, וכיום גם המדע טוען שיש משהו או מישהו יותר גדול מאיתנו, שבונה ומנהל את חיינו.
    אגב, גם הפסיכולוגיה והכימיה טוענים אותו הדבר רק שכל אחד מהם נותן לדבר הזה שם שונה.

הבטחתי שלא להגיב כאן אבל יש דברים שמצחיקים אותך ואתה לא יכול להישאר אליהם אדיש.
    מי אמר לך את השטויות האלה? המדע דוחה כל פעולה על טבעית\ כוח עליון\ ממבו ג'מבו אחר.

אף אחד לא טוען שיש משהו\מישהו שמנהל אותנו\ יותר גדול מאיתנו חוץ מאנשי הדת, אף מדען שמכבד את עצמו ולמד משהו לא יגיד לך שיש כוח עליון שהוא מעליך, שאתה לא יכול לראות ולהוכיח, והוא זה שמניע דברים.

ואתאיזם לא חייב להתבסס על דת (לא כל אתאיסט בקיא בתחומי המדע), יש אתאיסטים שגם אומרים : "שמע התנ"ך והקונספט של אלוהים זה דבר כל כך מטומטם- שאין מצב שזה נכון".
    נערך לאחרונה על ידי xyossizx; 06-01-2011 בשעה 14:36.
    אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

לא נשמע הגיוני במיוחד?
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 27-09-2021 בשעה 01:05.

בוודאי שלא, הוא יגיד שיש "אנרגיה", הפסיכולוג יגיד שיש "תת-מודע" או "מוח אוניברסלי", איש הדת יומר "אלוהים".

האר את עיניי- באיזה אנרגיה מדובר? האם אתה צריך לסגוד לה? להשפיל את עצמך בפניה? הרי בפני אלוהים אתה כן צריך.....

אליהם אני לא מתייחס בכלל, במיוחד לא בעידן שבו המדע הוכיח המון חלקים מהדת היהודית כנכונים ואמיתיים להחריד!
    אם במדע אתה מתכוון ל "בריאתנים הזויים ומחזירים בתשובה חסרי כל ידע ובורים"- אז כן.

התנ"ך היהודי כמו שאר כתבי הקודש של שאר הדתות הוא אוסף של אגדות וסיפורי אלף ולילה שכלום ממנו לא הוכח כנכון, לא מעמד הר סיני לא ים סוף ולא יציאת מצריים- כלום.

אל תגיד שהמדע הוכיח, תגיד שאתה רוצה להאמין- ככה לפחות אתה לא תשקר.
    נערך לאחרונה על ידי xyossizx; 06-01-2011 בשעה 15:06.
    אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך.
    כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך.
    סטפן רוברטס

And Man Created God In His Own Image

Come Out

מנהל ההתקנים האוואטר של rcl-nadav
    לייקים
    267
    נקודות
    6,593

בוודאי שלא, הוא יגיד שיש "אנרגיה", הפסיכולוג יגיד שיש "תת-מודע" או "מוח אוניברסלי", איש הדת יומר "אלוהים".

אליהם אני לא מתייחס בכלל, במיוחד לא בעידן שבו המדע הוכיח המון חלקים מהדת היהודית כנכונים ואמיתיים להחריד!
    אנשי המדע יודעים טוב מאוד מה היא אנרגיה על שלל צורותיה,
    כנ״ל לגבי תת-מודע שאני לא יודע למה ציינת אותו פה בכלל.

אין שום הוכחה לשום כח עליון או מעשה על-טבעי שהתרחש,
    אתה יכול לטעון עד מחר שיש הוכחות, המדע לא תומך בשום אלוהים.

מדע הוא התחום המאגד את כל התופעות הפיזיקליות והכימיות הניתנות לבדיקה,
    דת היא אוסף של מנהגים ואמונות הנשענות על אל על טבעי שברא את העולם.

מעניין אותי מאיפה ה״הוכחות״ שלך מגיעות, אני אשמח לראות אחת.

"Adults with imaginary friends are stupid"
    ...

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

אוקי..
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 27-09-2021 בשעה 01:06.

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

חפש Exodus Decoded.
    רק שים לב, אתה, כמו כל אדם רציונלי ולא חכם במיוחד, ישר תטה להאמין למנחים שאומרים "הנה, הוכחנו את יציאת מצרים - אין אלוהים" ואפילו תגיד לי "הנה עכשיו הוכחת לעצמך שהיהדות לא נכונה והכל תופעות פיזיקליות ובלה בלה בלה"... תשתדל להרחיב את הראש ולהבין שאם המדענים הצליחו לחשוף מה גרם לכל המכות ולקריעת ים סוף, הם רק חיזקו את העובדה שיש אלוהים! כי הוא יצר את אותם הגורמים (התפרצות הר הגעש בסנטוריני לצורך העניין) וזה לא יכול להיות שלבני ישראל היה כלכך הרבה מזל שבדיוק אותן תופעות פיזיקליות כפי שאתה קורא להן התרחשו בשביל להציל אותם, חייב להיותך משהו או מישהו שיצר את כל זה, בדיוק בזמן!

בכל מקרה, סיימתי להגיב, אין לי סבלנות לוויכוחים מיותרים עם אנשים ששומעים את מה שטוב להם לשמוע ודוחים את השאר.
    Exodus Decoded נכתב ע"י עיתונאי ובמאי יהודי בשם שמחה יעקובוביץ'.

את מרבית הטענות שלו הוא לקח מספרו של היסטוריון בריטי בשם גרהאם פיליפס, הספר נקרא "act of god".
    גרהאם פיליפס ידוע בטענותיו השנויות במחלוקת הרבות שהוא מציג ברוב יצירותיו, ביניהם טענות כמו:
    קיומו של "המלך ארתור" (מיתוס), מציאת "הגביע הקדוש", מציאת הר סיני, גילוי קבר משה, וכמובן... קריעת ים סוף.

בשנת 2006, יעקובוביץ' כתב, ביים והגיש את הסרט "פענוח יציאת מצרים" עבור ערוץ ההיסטוריה.
    סרט זה זכה לתהודה רבה עקב התאוריות השנויות במחלוקת שיעקובוביץ' הציג לגבי יציאת מצריים.
    מומחים רבים בתחום הארכאולוגיה היו תמימי דעים שאין ממש בטענותיו.

קל מאוד להבחין בשרלטן, אמנם לא לאנשים חכמים מאוד כמוך המתייחסים לכל סרט פרובוקטיבי כסרט מדעי.
    אתה מסיק שאיני אדם חכם במיוחד מכיוון שאינני מאמין במקל שהופך לתנין או בנחש מדבר? אתה פשוט בור.

Graham Phillips is a British author and historical mysteries researcher[...] He has made a number of controversial claims[...] He has also investigated various biblical mysteries, again presenting some controversial theories.

אתה תמשיך להתעסק בשטויות ובסרטי טלוויזיה של אנשי בוז לדעת מרבית המדענים הנאורים של זמננו,
    ואם לפי טענתך, רציונליות אינה עומדת בקו ישר עם חכמה, הלוואי שכל בני האדם יהיו טיפשים כמוני.

"טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע." ~ סוקרטס

...

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

מישהו פה שתק? ואני לתומי חשבתי שאני רציונלי טיפש.
    אתה פשוט מגוכך בנאדם.

...

משתמש כבוד האוואטר של Mr. Ingidao
    שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ
    אם אלף מילים לא יפיקו תקווה תראה מה שתיקה אחת שווה

קראתי הכל כן ?
    ואני דווקא נרתעתי יותר מפותח האשכול ..
    "כפירה" ..

מה זה פה ? דיקטטוריה ? כפירה מהי ..
    מה זה לכפור ? לכפור זה לבטל משאלותיו וציוויו המסויימים של אדם / יישות נעלה מאוד
    שמלך אוסר לאנוס נשים ומישהוא בא ואונס - הוא כופר ..

"התורות הכופרניות"
    מה אתה אמיתי ? בזכות ה"מדע" הכופרני הזה יש לי נייד ואיתו אני מנהל פורום דרך הבסיס ..
    "התורות הכופרניות" הביאו לי הביתה אחלה אוטו ואני משלם הכל לאיביי דרך PP
    אני אישית מאוווד אוהב את כללל התורות הכופרניות האלה שלך ..

אם זה כפירה - מוצא חן בעיניי לכפור אדוני ..

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ציטוט נכתב במקור על ידי Mr. Ingidao צפיה בהודעה
    קראתי הכל כן ?
    ואני דווקא נרתעתי יותר מפותח האשכול ..
    "כפירה" ..

מה זה פה ? דיקטטוריה ? כפירה מהי ..
    מה זה לכפור ? לכפור זה לבטל משאלותיו וציוויו המסויימים של אדם / יישות נעלה מאוד
    שמלך אוסר לאנוס נשים ומישהוא בא ואונס - הוא כופר ..

"התורות הכופרניות"
    מה אתה אמיתי ? בזכות ה"מדע" הכופרני הזה יש לי נייד ואיתו אני מנהל פורום דרך הבסיס ..
    "התורות הכופרניות" הביאו לי הביתה אחלה אוטו ואני משלם הכל לאיביי דרך PP
    אני אישית מאוווד אוהב את כללל התורות הכופרניות האלה שלך ..

אם זה כפירה - מוצא חן בעיניי לכפור אדוני ..
    תודה, תיקנתי בכותרת...
    אם זה מה שהפריע לאדוני.

ציטוט נכתב במקור על ידי rcl-nadav צפיה בהודעה
    מישהו פה שתק? ואני לתומי חשבתי שאני רציונלי טיפש.
    אתה פשוט מגוכך בנאדם.
    מישהו פה שתק לי...
    או שקשה לך להתיר משפטים סבוכים???
    נערך לאחרונה על ידי Mr. Ingidao; 07-01-2011 בשעה 01:39.

משתמש כבוד האוואטר של Mr. Ingidao
    שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ
    אם אלף מילים לא יפיקו תקווה תראה מה שתיקה אחת שווה

ציטוט נכתב במקור על ידי הפילוסוף צפיה בהודעה
    תודה, תיקנתי בכותרת...
    אם זה מה שהפריע לאדוני.
    "הפריע לאדוני" ..
    אתה מסתלבט עליי ?

תפסיק לעשות דאבלים מעצבן אותי למזג לך הודעות כל פעם
    נערך לאחרונה על ידי Mr. Ingidao; 07-01-2011 בשעה 01:39.

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ציטוט נכתב במקור על ידי Mr. Ingidao צפיה בהודעה
    "הפריע לאדוני" ..
    אתה מסתלבט עליי ?

תפסיק לעשות דאבלים מעצבן אותי למזג לך הודעות כל פעם
    סליחה.

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

ציטוט נכתב במקור על ידי הפילוסוף צפיה בהודעה
    מישהו פה שתק לי...
    או שקשה לך להתיר משפטים סבוכים???
    התחלתי לקרוא האמת, אבל לאחר 2 משפטים הבנתי שזהו עוד מאמר עם הנחות יסוד שגויות.

"האתאיזם, השולל את אפשרות קיומו של כח עליון רוחני, מקורו בתפיסה[...] המונעת את הדיון או המחשבה על דברים שאינם נתפסים בחושינו."
    לא נכון בעליל.

"הטיעון המרכזי של האתאיזם, שהאדם יכול לתפוס את כל הקיים, מניח בהכרח שהמציאות תלויה בקיומו של האדם."
    לא נכון בעליל.

...

מורחקים
    שם פרטי
    ישראל
    לייקים
    644
    נקודות
    558
    פוסטים בבלוג
    3

ציטוט נכתב במקור על ידי rcl-nadav צפיה בהודעה
    התחלתי לקרוא האמת, אבל לאחר 2 משפטים הבנתי שזהו עוד מאמר עם הנחות יסוד שגויות.

"האתאיזם, השולל את אפשרות קיומו של כח עליון רוחני, מקורו בתפיסה[...] המונעת את הדיון או המחשבה על דברים שאינם נתפסים בחושינו."
    לא נכון בעליל.

"הטיעון המרכזי של האתאיזם, שהאדם יכול לתפוס את כל הקיים, מניח בהכרח שהמציאות תלויה בקיומו של האדם."
    לא נכון בעליל.

1. ההנחה שהאתאיזם השולל את אפשרות קיומו של כוח רוחני עליון, מקורו בתפיסה המונעת את הדיון או המחשבה על דברים שאינם נתפסים בחושינו, - היא תוצאה של הבנת האתאיזם - השולל את אפשרות קיומו של כוח רוחני עליון - בתור השקפת עולם. תוך בדיקת הסיבה הגורמת לאדם למנוע את אפשרות קיומו של כוח רוחני עליון.
    אם יש לך סיבה אחרת להניח כך, אשמח לשמוע.
    2. מכיון שאת הטיעון השני שציטטת נימקתי במאמר, אני לא רואה צורך לחזור על הסבר הדבר לפני שתגיד על איזה פרט בו אתה חולק.

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 02:44.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect