![]()
מכבי תל אביב - הפועל תל אביב
מסגרת:
המחזור ה- 21 של ליגת העל בכדורגל.
תאריך:
6.2
שעה:
20:45
שידור:
ערוץ 1
אצטדיון:
בלומפילד
מכבי תל אביב לקראת המשחק:
מכבי ת"א מאז תקופת איווניר נראים טוב מאוד בליגה, והם עדיין ללא הפסד, אך בגביע השבוע הם ספגו הפסד 3-1 להפועל פתח תקווה, ונראו מאוד לא מוכנים לדרבי. במכבי יודעים שכבר כמה שנים שהם לא מנצחים בדרבי, ויודעים שאסור להם לאכזב שוב פעם את הקהל.
השחקנים בצהוב צריכים לעלות בטירוף על המגרש, כדי להשאיר סיכוי לאליפות וכמובן, ניצחון בדרבי ייתן להם פוש אדיר להמשך העונה, הפסד כאן יחסל כנראה את סיכויי האליפות שגם ככה קטנים, ולאוהדים יהיה קשה מאוד אחרי אי נצחון כבר כמה שנים.
כמובן שכולם טובים בדיבורים, אבל אם מכבי יפתחו לא טוב את המשחק יהיה להם קשה מאוד לנצח אותו, וכן, לדרבי אומנם חוקים משלו, אבל לא יהיה למכבי שום סיכוי במידה והם לא יעלו בטירוף עם נחישות בעיניים.
הפועל תל אביב לקראת המשחק:
הפועל נמצאת בכושר מצוין, והם כרגע במקום הראשון בטבלה, והם יודעים שאיבוד נקודות יעלה להם במקום הראשון.
ניצחון בדרבי עבור הפועל הפך סוג של הרגל, ובהפועל ירצו להמשיך אותו, ואחרי שכבר השתיקו לא מעט את הצהובים בעונות האחרונות, הם יודעים שהפעם זה צפוי להיות קרב של ממש, והצהובים יילחמו כדי להשיג את שלושת הנקודות אחרי הרבה זמן שזה לא קרה מול הפועל.
להפועל יש סגל מצוין, אבל ההיעדרות של אלי גוטמן עלולה להשפיע מנטלית על השחקנים הפחות מנוסים והפחות ותיקים, ואבוקסיס צריך לתת לשחקנים שלו הרבה ביטחון, ולתת להם מוטיבציה לעלות ולקחת שוב 3 נקודות מול הבחורים בצהוב של איווניר.
הימור אישי:
אני חושב שהפועל יבואו טיפה לחוצים, גם בגלל ההיעדרות של גוטמן וגם בגלל רצף הנצחונות בדרבי. אבל מצד שני הם ירצו להוכיח לגוטמן ולאוהדים מה הם שווים, ושהם הולכים בכל הכוח על האליפות.
אני מאמין שמכבי יכולים אפילו לנצח, אבל הם חייבים לתקוף מהפתיחה, ולנסות לשלוט במרכז המגרש, כי אחרת לא יהיה להם סיכוי לנצח. אבל כמו שאומרים, לדרבי חוקים משלו. אני כן מאמין שבמכבי יעלו עם רגליים רועדות, ובהפועל יחגגו בסופו של דבר.
מה דעתכם? מי תנצח?

ספוילר:

)