נכתב במקור על ידי
הנודד
שמת לב אבל מי החליט על השם הזה ומי קרא למקום הזה ככה?
זה כמו שאני עכשיו אכבוש את איטליה ואקרא לארץ ישראליה..ועוד 500 שנה סתם לדוגמה כשהאיטלקים יחזרו לשם בדרך כלשהי יגידו שהאיטלקים הם כובשים שהם חזרו לארץ הזאת והישראלים מסכנים כי הם נכבשו והם נשלטים ע"י האיטלקים.
זה נשמע לך הגיוני?
1) איפה הרוב הזה? אתה שומע אותו? גם אני לא...עד אז, אין שום סיכוי לשלום.
2) סליחה? אתה חי בישראל או בתל אביב? וכן זה בכוונה...פה יש מערכת חינוך שמחנכת לשיוויון זכויות, יש לנו פה דמוקרטיה וערך כבוד האדם בצבא שלנו לדוגמה הוא ערך עליון...
אצל הערבים זה בדיוק ההפך.
אני לא אומר שפה אין גזענות, כי יש, אבל בטוח שהרבה פחות...
וגם אם יש, זה לא מוצדק אבל אפשר לנסות להבין למה, כי אנחנו מעוניינים בשלום ולא מנסים לפגוע בהם, מצד שני הם יורים עלינו טילים ועושים פיגועים, איך אתה רוצה שילדים יגיבו לזה? מה אתה רוצה שיחשבו על הערבים אם הם לא מראים את הצד שכמו שאתה טוען הוא הרוב, אלו שרוצים שלום?
אז כן זה מוגזם להכליל ולהגיד שכולם ככה, כמובן שלא כולם מחבלים...אבל מה שבטוח שפה יש הרבה פחות גזענות מאשר שם.
3) כמעט ולא ישבו פה אף אחד...השלטון היה בריטי זה נכון.
והם רוצים מדינה? נעזוב לרגע את העובדה שאנחנו מוקפים במדינות ערביות, איפה הם היו עד 48? הייתה פה שממה, כלום, אף אחד לא רצה להיות פה בכלל והיו פה קומץ אנשים.
תחזור עוד יותר אחורה ממה שאמרת, האדמה הזאת הייתה שייכת לנו.
ואם תהיה להם עוד מדינה, אתה חושב שפה זה יפסיק? אז אתה תמים...רק תסתכל על ההיסטוריה כי היא חוזרת על עצמה שוב ושוב.
אני לרגע גם לא חושב שצריך להרוג ערבים בגלל שהם ערבים, זאת תהיה טעות.
אבל במלחמה כמו במלחמה, לא צריך לטפל בכפפות של משי במחבלים ובלוחמי גרילה.
או שנלחמים כמו שצריך, או שלא, אין באמצע כי זה יגרור הרבה יותר אבידות.