נכתב במקור על ידי
המאמין
1.לא כל הדתות מבוססות על מצוות.
2.ממש לא בכל הדתות חייבות להיות "מצוות חופפות".
3. רוב הדתות סותרות במהותן הבסיסית אחת את השניה ועוברות על החטאים הכי גדולים אחד של השניה.
זה רק בעניין הזה שלא לדבר על טיעונים חסרי כל היגיון וביסוס - אתה באמת מנסה לטעון שאנחנו לא הגיוניים ובעצמך משתמש בחוסר היגיון משווע.
עריכה:
1. כל דת אשר מכבדת עצמה, תתבסס על מצוות, הרי הדת באה למדוד את האדם מבחינה פנימית, התסכים איתי אדוני?
לא לא אסכים איתך : ) מה זה כל דת אשר תכבד את עצמה? עכשיו אתה גם קובע תכבד את עצמה או לא? כל דת יכולה להתנהל בכל אופן שהיא רוצה וכך גם עושה - והדת לא באה "למדוד" אתה האדם מבחינה פנימית בכלל לא הבנתי מה ניסית להגיד פה אלה הדת טוענת שהיא הדרך היחידה הטובה ביותר לתקשר ולעשות כרצונו של אלוהים.
2. האיסלאם והיהדות מתנהלות על אותו עיקרון ואילו הנצרות היא דת בה המאמין מקבל את עיקרי האמונה לתוכו ומבצבע מצוות, מספר מצוות חופפות הינם:
א) תפילה לבורא עולם.
ב) בריתת התינוק (יהדות ואיסלאם)
ג)פרו ורבו.
ועוד מצוות רבות.
ממש אבל ממש לא אותו עיקרון - בסיס האיסלאם הוא להפיץ את דתו בכל העולם בין אם במיסיון או ברצח או ביפה..
ואילו היהדות אינה כזאת - היהדות לא משווקת עצמה ואף קשה מאוד להתקבל אליה.. ודוגלת בשיטת "עם סגולה".
3. מלבד אכילת החזיר המותרת בדת הנוצרית, ונאסרת ביהדות ובאיסלאם, אין שום חטאים של דת מסוימת שנעשית על ידי דתות אחר.
אשמח אם תביא לי דוגמאות למה שהתכוונת, ידידי היקר!
בכיף ידידי אביא דוגמא אחת מבין מאות דוגמאות : בנצרות לכמרים אסור להתחתן וזה יהיה חטא גדול ואילו ביהדות להתחתן זאת אחת המצוות והחובות הגדולות ביותר. שתבין שיש עוד הרבה מאוד דברים אני רק מציין כאן מה שעולה לי עכשיו.
יש לך את "חופש המחשבה" וזכותך לגבש לעצמך דעה, זאת אינני יכול לשנות, אך ורק אתה.