קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [בעיה]בקשר לרמקוליםם שלי
    על ידי EviL BunnY בפורום תמיכה טכנית
    תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 22-06-2006, 18:10
  2. [בעיה] סאונד במחשב שלי- לא פועל בחלק מהתוכניות
    על ידי Mr.OReN בפורום תמיכה טכנית
    תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 27-05-2006, 05:13
  3. בעיה של חבר שלי...
    על ידי TNL בפורום בעיות בהרשמה/התחברות
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 08-05-2006, 22:10
  4. בעיה | בונה אחים שלי עזרה!
    על ידי Raven! בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 02-12-2005, 15:44
  5. [בעיה] ה פלאש שלי לא מוריד טוב :(
    על ידי 009 בפורום תמיכה טכנית
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 06-10-2005, 17:28
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

בעיה משפחתית (אח שלי)|16.5

ברירת מחדל בעיה משפחתית (אח שלי)|16.5

היי לכם, יש לי כבר כמה זמן בעיה שמאוד מציקה לי ביומיום ובכלל במשפחה. זה הופך את היום שלי לסבל אמיתי.
    היום אני בת 16.5, מסיימת כיתה י"א יש לי משפחה מצומצמת מאוד: אמא ואחי הגדול שגדול ממני ב- 3 שנים. את אמא שלי אני מאוד אוהבת ומכבדת ואת אחי הגדול... עד לא מזמן אהבתי וכבדתי אותו. הוא היה אפילו דוגמא לחיקוי. היום, הכול השתנה אני ממש לא יכולה לסבול אותו ופסקתי לכבד אותו, היום אני לא מעריכה אותו כמו פעם ויש לזה כמה סיבות, אני אנסה להסביר.

פעם הוא היה ילד חמוד שמכבד את הקרובים שלו, היום הוא נהרס במיוחד כלפי. בכול הזדמנות שיש לו הוא מעליב אותו ומכעיס אותו נורא. אני תמיד במקום האחרון אצלו... הוא אומר לי: "מה את יודעת בחיים בכלל?", "את מפגרת... אם לא היית מפגרת לא היית אומרת את זה", "את לא תצליחי בחיים ככה, תסתכלי על עצמך אפשר פשוט לרחם עליך את פשוט עלובה" ועוד הרבה דברים עלובים שאני לא אפרט כאן עכשיו. אני לא יודעת איך אתם הייתם מרגישים אם מישהו (במיוחד קרוב משפחה) במקום לתמוך בכם ולעזור לכם, מוריד לכם ככה את המוטיבציה. אנחנו רבים על הרבה נושאים ותמיד בסוף ויכוח הוא אומר לי שאני כלום, אני לא ראוייה לכלום, אני לא השיג כלום, אני חיה בחלומות (אני ממש לא, אני ריאלית לגמרי...), אני אף פעם לא אעשה משהו באופן עצמאי (ונמאס לי להתווכח על זה כי לא פעם עשיתי דברים באופן עצמאי, אז אני באמת לא יודעת למה הוא מתכוון כשהוא אומר את זה)... הוא מרחם עליי בגלל מה שהוא חושב עליי, הדבר הכי נוראי שיכול להיות זה שמישהו ירחם עליכם. אני לא רוצה לעורר לאף אחד תחושות רחמים כלפי... אני לא צריכה את הרחמים שלו, זאת מילה עם קונוטציה שלילית. בשבילו אני עאד כזאת רמה כלום ועד כזאת רמה עלובה שהוא מרחם עליי... הוא פשוט לא מכבד אותי. יש לו לפעמים ימים שהוא בה ומתחנף עליי ונותן לי חיבוקים. יש לו ימים שזהוא מתנהג עליי כמו אל ילדה קטנה בת שנה והוא לא קולט שזה מפריע כי מזמן עברתי את הגיל הזה. ניסיתי לשבת ולדבר איתו ולא פעם אמרתי לו שיפסיק להעליב אותי ככה כי זה פוגע לי במוטיבציה ובאני עצמי, אני התחלתי לאבד ביטחון בגללו והסברתי לו את זה לפחות מאה פעמים בכול פעם ישבתי איתו 40 דקות להסביר לו את מה שאני מרגישה. זה לא עוזר, אחרי לילה אחד הוא שוכח הכול או פשוט לא רוצה להתחשב ברגשות שלי. אני לא יודעת מה אתם הייתם מרגישים במקומי, אבל אחרי כול זה התחלתי לשנוא אותו ממש! קשה לי להימצא לידו כי הוא ימצא מה להגיד לי וגם אם אשב לי בשקט בספה בפינת החדר הוא יבוא... ויתחיל עם השטויות שלו.

אתם בטח חושבים עכשיו על רעיון: "תגידי לאמא שלך..." אמרתי גם לה וגם לה לא אכפת ממש היא תמיד לצידו. זה היה ככה תמיד. הוא הבן האהוב שלה, הוא הכי טוב בשבילה הוא פשוט אהוב שלה... אני לא יודעת איך להסביר את זה, אבל למשל אם הוא יעשה משהו לא הולם היא כמעט ולא תעיר לו אם אני אעשה את אותה הטעות היא תצא עליי ב- 100 אחוז של כעס ואז היא לא תדבר איתי. אני מנסה לעזור לה בהכול, אם זה ניקיון או כביסה, אם זה להכין ארוחה או לשטוף כלים הכול באמת... לעומת אח שלי שמזבל את הדירה ולא חושב לנקות אחריו ובכול זאת היא תאהב אותו הרבה יותר. אני יודעת שתגידו לי שאני לא יכולה לדעת... אבל אני כן, רואים את זה לפי התנהגות וגם מרגישים את זה בדיוק ככה כמו שתבינו שבן או בת הזוג שלכם לא אוהבת אותכם... ניסיתי לדבר על זה היא אומרת שהיא אוהבת את שנינו באותה רמה, אני יודעת שלא וכול מה שנשאר לי לעשות זה להביט על החיבוקים שלהם והנשיקות והמחמאות וכו'...

אני לא יודעת מה לעשות אני ממש כועסת... אני יודעת שאני לא יכולה להכריח אף אחד לאהוב אותי קצת יותר. אני פשוט לא מבינה למה למישהו מגיע הכול בלי שיתאמץ ולאחרים... גם אם הם יהפכו את ההרים הם לא מקבלים כלום אני מדוכאת מהמצב וכבר אין לי מה לעשות. אני לא יודעת איך עוד להסביר. זה פשוט מעליב וממש פוגע. אני מרגישה שאני פגועה מאוד אני לא רוצה כזה אח חסר כבוד. איך אני יכולה להתגבר עליו? איך לא להתייחס לשטויות שלו? את אמא שלי אני אוהבת מאוד כמו שאמרתי מקודם, אבל את אחי הגדול פסקתי לכבד ואני חושבת שגם רגש של אהבה כלפיו עבר לי מזמן... אין לי אח, אני לא נזקקת בכזה קרוב כי הוא לא נזקק בי ברוב המקרים אז למה אני צריכה לסבול ולהתחנף עליו? וכשיבואו אנשים מבחוץ להראות להם שאנחנו יופי של אחים כדאי שלא יחשבו שאצלינו במשפחה הכול לא כמו שצריך, למה אני צריכה לעשות את הרושם הזה? ואז לבכות כי הוא פוגע בי ממש. והכי מאכזב שזה אם קרוב עליך בבקשה תמליצו לי מה לעשות! פשוט לא נוח לי להימצא בכזאת סיטואציה.

2. קישורים ממומנים

משתמש כבוד האוואטר של Mr. Ingidao
    שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ
    אם אלף מילים לא יפיקו תקווה תראה מה שתיקה אחת שווה

ציטוט נכתב במקור על ידי משתמש אנונימי צפיה בהודעה
    היי לכם, יש לי כבר כמה זמן בעיה שמאוד מציקה לי ביומיום ובכלל במשפחה. זה הופך את היום שלי לסבל אמיתי.
    היום אני בת 16.5, מסיימת כיתה י"א יש לי משפחה מצומצמת מאוד: אמא ואחי הגדול שגדול ממני ב- 3 שנים. את אמא שלי אני מאוד אוהבת ומכבדת ואת אחי הגדול... עד לא מזמן אהבתי וכבדתי אותו. הוא היה אפילו דוגמא לחיקוי. היום, הכול השתנה אני ממש לא יכולה לסבול אותו ופסקתי לכבד אותו, היום אני לא מעריכה אותו כמו פעם ויש לזה כמה סיבות, אני אנסה להסביר.

פעם הוא היה ילד חמוד שמכבד את הקרובים שלו, היום הוא נהרס במיוחד כלפי. בכול הזדמנות שיש לו הוא מעליב אותו ומכעיס אותו נורא. אני תמיד במקום האחרון אצלו... הוא אומר לי: "מה את יודעת בחיים בכלל?", "את מפגרת... אם לא היית מפגרת לא היית אומרת את זה", "את לא תצליחי בחיים ככה, תסתכלי על עצמך אפשר פשוט לרחם עליך את פשוט עלובה" ועוד הרבה דברים עלובים שאני לא אפרט כאן עכשיו. אני לא יודעת איך אתם הייתם מרגישים אם מישהו (במיוחד קרוב משפחה) במקום לתמוך בכם ולעזור לכם, מוריד לכם ככה את המוטיבציה. אנחנו רבים על הרבה נושאים ותמיד בסוף ויכוח הוא אומר לי שאני כלום, אני לא ראוייה לכלום, אני לא השיג כלום, אני חיה בחלומות (אני ממש לא, אני ריאלית לגמרי...), אני אף פעם לא אעשה משהו באופן עצמאי (ונמאס לי להתווכח על זה כי לא פעם עשיתי דברים באופן עצמאי, אז אני באמת לא יודעת למה הוא מתכוון כשהוא אומר את זה)... הוא מרחם עליי בגלל מה שהוא חושב עליי, הדבר הכי נוראי שיכול להיות זה שמישהו ירחם עליכם. אני לא רוצה לעורר לאף אחד תחושות רחמים כלפי... אני לא צריכה את הרחמים שלו, זאת מילה עם קונוטציה שלילית. בשבילו אני עאד כזאת רמה כלום ועד כזאת רמה עלובה שהוא מרחם עליי... הוא פשוט לא מכבד אותי. יש לו לפעמים ימים שהוא בה ומתחנף עליי ונותן לי חיבוקים. יש לו ימים שזהוא מתנהג עליי כמו אל ילדה קטנה בת שנה והוא לא קולט שזה מפריע כי מזמן עברתי את הגיל הזה. ניסיתי לשבת ולדבר איתו ולא פעם אמרתי לו שיפסיק להעליב אותי ככה כי זה פוגע לי במוטיבציה ובאני עצמי, אני התחלתי לאבד ביטחון בגללו והסברתי לו את זה לפחות מאה פעמים בכול פעם ישבתי איתו 40 דקות להסביר לו את מה שאני מרגישה. זה לא עוזר, אחרי לילה אחד הוא שוכח הכול או פשוט לא רוצה להתחשב ברגשות שלי. אני לא יודעת מה אתם הייתם מרגישים במקומי, אבל אחרי כול זה התחלתי לשנוא אותו ממש! קשה לי להימצא לידו כי הוא ימצא מה להגיד לי וגם אם אשב לי בשקט בספה בפינת החדר הוא יבוא... ויתחיל עם השטויות שלו.

אתם בטח חושבים עכשיו על רעיון: "תגידי לאמא שלך..." אמרתי גם לה וגם לה לא אכפת ממש היא תמיד לצידו. זה היה ככה תמיד. הוא הבן האהוב שלה, הוא הכי טוב בשבילה הוא פשוט אהוב שלה... אני לא יודעת איך להסביר את זה, אבל למשל אם הוא יעשה משהו לא הולם היא כמעט ולא תעיר לו אם אני אעשה את אותה הטעות היא תצא עליי ב- 100 אחוז של כעס ואז היא לא תדבר איתי. אני מנסה לעזור לה בהכול, אם זה ניקיון או כביסה, אם זה להכין ארוחה או לשטוף כלים הכול באמת... לעומת אח שלי שמזבל את הדירה ולא חושב לנקות אחריו ובכול זאת היא תאהב אותו הרבה יותר. אני יודעת שתגידו לי שאני לא יכולה לדעת... אבל אני כן, רואים את זה לפי התנהגות וגם מרגישים את זה בדיוק ככה כמו שתבינו שבן או בת הזוג שלכם לא אוהבת אותכם... ניסיתי לדבר על זה היא אומרת שהיא אוהבת את שנינו באותה רמה, אני יודעת שלא וכול מה שנשאר לי לעשות זה להביט על החיבוקים שלהם והנשיקות והמחמאות וכו'...

אני לא יודעת מה לעשות אני ממש כועסת... אני יודעת שאני לא יכולה להכריח אף אחד לאהוב אותי קצת יותר. אני פשוט לא מבינה למה למישהו מגיע הכול בלי שיתאמץ ולאחרים... גם אם הם יהפכו את ההרים הם לא מקבלים כלום אני מדוכאת מהמצב וכבר אין לי מה לעשות. אני לא יודעת איך עוד להסביר. זה פשוט מעליב וממש פוגע. אני מרגישה שאני פגועה מאוד אני לא רוצה כזה אח חסר כבוד. איך אני יכולה להתגבר עליו? איך לא להתייחס לשטויות שלו? את אמא שלי אני אוהבת מאוד כמו שאמרתי מקודם, אבל את אחי הגדול פסקתי לכבד ואני חושבת שגם רגש של אהבה כלפיו עבר לי מזמן... אין לי אח, אני לא נזקקת בכזה קרוב כי הוא לא נזקק בי ברוב המקרים אז למה אני צריכה לסבול ולהתחנף עליו? וכשיבואו אנשים מבחוץ להראות להם שאנחנו יופי של אחים כדאי שלא יחשבו שאצלינו במשפחה הכול לא כמו שצריך, למה אני צריכה לעשות את הרושם הזה? ואז לבכות כי הוא פוגע בי ממש. והכי מאכזב שזה אם קרוב עליך בבקשה תמליצו לי מה לעשות! פשוט לא נוח לי להימצא בכזאת סיטואציה.
    זה נשמע כמו הסיפור שלי ושל אחותי

אין לי בכלל ספק שהוא אוהב אותך
    הוא פשוט בוגר מידי, ואת, את עוד ילדה - ה"העלבות" האלה שאת מרגישה מצידו
    זה ביטוי לאכפתיות שלו כלפייך ולאהבה שלו אלייך

את אחותו, הוא לא רוצה שתהיי ילדת שכונה
    אם את בת 16 וחצי ומשתמשת במילה "קונוטציה" לי אישית יש הערכה כלפייך, (למרות שזה מאוד בנאלי מה שאמרתי עכשיו חחח)
    נערך לאחרונה על ידי Mr. Ingidao; 18-04-2011 בשעה 14:57.

משתמש מכור האוואטר של הנודד
    לייקים
    53
    נקודות
    336

אני יודע שניסית לדבר עם אח שלך ולהבהיר לו שהוא פוגע בך כשהוא פונה אלייך ככה.
    אבל שאלת אותו פעם למה הוא אומר את זה? מאיפה ההתנהגות הזאת הגיעה? כי הוא לא היה ככה פעם, מה גרם לו לשינוי?
    אולי הוא מוציא עלייך תסכולים שלו...הוא לא יודע איך לפרוק אז זה מה שהוא עושה.
    ואמא שלך לא מחבקת ומנשקת אותך?
    ותשמעי, בקשר ליחס, אני יכול להגיד לך ממה שאני מכיר שמבנים מצפים לפחות משום מה...ומבנות מצפים שיעזרו בבית.
    נגיד לחברה שלי יש שני אחים ואמא שלה כמעט תמיד בונה עליה בעזרה בבית כשאנחנו היינו בצבא.
    אבל עכשיו כשאח שלה בצבא היא לא מבקשת ממנו כלום, עדיין רק ממנה.
    את יכולה להעיר לאמא שלך על זה ולדבר איתה, תסבירי לה שהוא גם חי בבית הזה והוא לא פרזיט והוא גם צריך לתרום בעבודות הבית.
    אין לך בעיות לעזור, להפך...אבל את לא מרגישה שהעבודה בבית מתחלקת באופן שיוויוני והוגן.
    אני ממש לא רוצה להגיד לך למרוד ולתת לה פעם אחת להרגיש איך זה כשאת מתנהגת כמוהו, אבל אם זה הפתרון היחידי אולי באמת כדאי להשתמש בו כמוצא אחרון.
    שתבין ותעריך אותך יותר...אבל עדיף שתנסי לדבר איתה על זה קודם ולהבהיר לה את המצב.
    בהצלחה...ואני מקווה שהיחס כלפייך ישתפר, אם תכבדי את עצמך ותדרשי את הכבוד שמגיע לך מאחרים את תקבלי אותו.

משתמש ותיק האוואטר של Frenzy
    שם פרטי
    שפיץ
    לייקים
    35
    נקודות
    1,483

אני מזדהה עם אחיך, רק כי אני בעצמי אומר דברים כאלה לאחי הקטן...זה ביטויים לאכפתיות ולאהבה וזה בגלל שאני רוצה שהוא ישיג דברים בעצמו ויצליח, זה לא אומר שהוא שונא אותך או לא אכפת לו ממך...כן דרך קצת "מוזרה" להחדיר מוטיבציה, אבל זה הרי עובד אם החלטת לפתוח נושא מרוב שאת עצבנית על זה
    ברגע שתראי לו שאת כבר לא ילדה ולא מעניין אותך מה הוא אומר ואת הולכת בדרך שלך, הוא יעזוב אותך ויכבד אותך והיחסים יחזרו להיות כרגיל...בסך הכל אין לך ממה להתרגש, הוא גבר, אנחנו מכונה מוזרה עם הרגלים קבועים.

מעצב גראפי לכל מטרה.

משתמש כבוד האוואטר של B1ackSn0w
    שם פרטי
    שחף
    לייקים
    15
    נקודות
    319
    משפט מחץ
    תעשו אהבה ולא מלחמה קונדום יותר זול מחומר נפץ!

הוא בסך הכל רוצה לגרום לך ללכת בדרך הנכונה, שלא תעשי שטויות ותאבדי בדרך.
    הוא עושה את זה מאכפתיות ולא מרוע... אבל הוא כנראה לא יודע כמה הוא פוגע בך בדרך.
    תכירו את שמוליק, אבא קנה לי

הוא אוהב במבה, ביסלי ואת עודד מנשה

ציטוט נכתב במקור על ידי אושרי
    לפני כל יום שהיינו הולכים לישון אבאלה שלי היה בא מרביץ לנו בחורף להריץ דם בגוף כי היה קר זה היה כואב אבל מחמם וגם מרדים

משתמש מכור האוואטר של הנודד
    לייקים
    53
    נקודות
    336

יש דרכים אחרות לטפח ולשנות בן אדם...מה שהוא ואתם עושים זאת ביקורת הורסת.
    זה לכתוש לבן אדם את הביטחון העצמי ואת התמיכה שהוא זקוק לה מהמשפחה שלו, אלו שאמורים לתמוך בו ולהיות שם בשבילו בכל מצב.
    במקום זה תנו ביקורת בונה, ביקורת חכמה.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 14:17.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,473,440 | הודעות: 8,174,027 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect