|
|
אוקיי, אז אתה אומר שכל אחד צריך לדאוג לעצמו במדינה הזאת? אז כל אחד באמת יעשה את זה.. לא יתגייס לצבא,יעשה את התואר שלו יעשה מלא כסף, יבנה לעצמו בית ומי אתה חושב יגן עלייך? אה שכחתי הפיתרון להכל - צבא שכירים.
ככל שנחשוב פחות ופחות בתור חברה לא תשאר לנו מדינה משלנו, הצבא מאחד אותנו כעם. זה נכון מצד אחד שאתה צריך לדאוג לעצמך, אבל אתה לא יודע מה צבא בכלל עושה לאנשים. דווקא אלה שיוצאים מיחידות קרביות (כביכול הכי נטחנים) הם מפוכחים יותר ויודעים איך לנהל את החיים שלהם, לא מבזבזים אפילו שניה ואתה תראה המון אנשים בחברה שלנו שהם הכי מצליחים-מנהלי חברות הייטק,עורכי דין ורואי חשבון דווקא אלה יוצאי יחידות קרביות וסיירות..
ומה הקשר לעולם להתגייס בגיל 24? דבר ראשון בלי קשר למה שאתה חושב הצבא לא באמת שואל אותך.
דבר שני מה תספיק לעשות עד גיל 24 שלא תספיק לעשות אחרי שתשתחרר? אין פה הבדל .. הצבא מבגר אותך בגיל המתאים.
תתגאה בזה שאחרי שהשתחררת אתה עשית משהו שונה, תרמת למדינה, חווית דברים שבשום מקום לא תוכל לחוות אותם.
בברכה, therider1 מנהל פורום תמיכה טכנית וחומרה.
משתמש יקר, לפני שאתה פותח נושא חדש בתמיכה טכנית-עבור על הפרטים שהנושא צריך להכיל.
קישורים שימושיים: Loader Win 7 | TeamViewerQS | CPUZ | ATITool | לינקיית תמיכה טכנית |
האתר שלי
http://www.pro-pc.co.il
עזוב אין לך מחשבה נכונה, אם רק היית יודע שמה שתעשה בגיל 18 עד 24 שאתה חופשי ומשוחרר הוא כל כך משמעותי לעומת גיל 24 שיש לך מלא דברים על הראש. ההבדל הוא עצום אתה פשוט לא רואה אותו, קח לעצמך זמן מחשבה ותסיק את המסקנות שלך, את שלי הסקתי.
מלא אנשיי היטק לא עשו צבא, ובינים המליין הזה שמצא גז בים שחכתי איך קוראים לו.
משתמש יקר, לפני שאתה פותח נושא חדש בתמיכה טכנית-עבור על הפרטים שהנושא צריך להכיל.
קישורים שימושיים: Loader Win 7 | TeamViewerQS | CPUZ | ATITool | לינקיית תמיכה טכנית |
האתר שלי
האתר שלי
אתה כל הזמן נמנע מלספר על "התוכניות הגדולות שלך" ועל "הדברים המשמעותיים שאתה עובר בדיוק בגילאים שמגייסים אותך".
או שאתה לא יודע על מה אתה מדבר ומאמין בריק רק כדי להשתיק את המצפון שלך, או שאתה פשוט אגואיסט.
מצד אחד אתה מנסה לשכנע אותנו בדעות שלך, אבל מצד שני אתה לא מוכן להסביר לנו למה אתה חושב ככה.
אם אתה רוצה ללמוד - הצבא מאפשר לך. תעשה עתודה, תלמד מה שבא לך. בתמורה, כל מה שתצטרך לעשות זה לשרת 4 שנים במקום 3, וגם זה תוך כדי רכישת ניסיון במקצוע שלמדת.
דווקא אנשים שמסיימים צבא, וזה לא משנה איפה הם שירתו, הם אנשים בעלי חשיבה מפותחת, שרואים את העולם בצורה נבונה וחושבת, ודווקא אלה האנשים שמתקדמים בחיים.
זה שאיזה אידיוט מצא גז באמצע הים, וגם זה די במקרה, לא אומר שכל אחד שמשתמט מגלה איזה תגלית חשובה ונהיה מליונר.
אתה יודע איזה יתרון בולט יש לאדם שנמצא בצבא/השתחרר לעומת אחד שלא יודע מה זה צבא? חוכמת חיים.
הצבא הוא לא פחות ממסגרת חינוכית. מלמדים אותך סדר, משמעת, ערכים חברתיים, רכישת מקצוע, שיתוף ומה לא. אלה הערכים שהיינו רוצים להתבסס עליהם במדינה.
תחשוב מה היה קורה אם כל פרזיט בן 18 שסיים עכשיו תיכון היה הולך ועושה מה שבראש שלו עד גיל 24 נניח, שזה הגיל שאמרת שאתה מוכן להתגייס.
לא לכל אחד יש איזה "Master Plan" שתביא אותו להצלחה ולגג העולם. כמובן שגם אלה שיש לכם תוכנית כזו, ברוב המקרים היא מתפוצצת להם בפנים.
למה מגייסים בגיל 18? כי זה גיל שאתה בדיוק יוצר ממסגרת, ואז יהיה לך הכי קל להשתלב במסגרת חדשה. הרבה יותר קשה להשמע לחוקים והוראות אחרי שהיית במשך 5-6 שנים בלי מסגרת ועשית מה שבזין שלך.
מה גם שאדם בן 24 הוא בעל חשיבה ומודעות עצמית גבוהה יותר, והרבה יותר קשה לגרום לו להשמע לחוקים ולציית לשרשרת פיקוד.
הרי הצבא שלנו מוסרי, אנחנו לא יורים במי שלא מציית.
בנוסף, בגיל 18 אתה נמצא בכושר טוב הרבה יותר מבגיל 24+ (הטיעון הזה תופס רק לגבי יחידות קרביות).
כל מה שאתה עושה באשכול הזה זה להתווכח ולהציג עובדות שאין להן שום ביסוס ולהביא כל מיני אמרות כנף שאין לי מושג מאיפה אתה מקריץ אותן.
לסיכום, עד שלא תסביר את השיקולים שלך, אתה יכול להמשיך להתווכח עד שאני אשתחרר גם![]()
נערך לאחרונה על ידי B1ackSn0w; 23-04-2011 בשעה 20:52.
תכירו את שמוליק, אבא קנה לי
הוא אוהב במבה, ביסלי ואת עודד מנשה
נכתב במקור על ידי אושרי
אם אני אתגייס או לא זה כבר תלוי במי יישבר ראשון אני או הצבא.
ואני בטוח שזה הצבא.
וואלה יש לי הרבה דברים לאומר לך אבל אני אמנע מזה, לא רוצה להתרברב.
הראייה שלי על העולם, ובכלל על החברה היא יותר גדולה מהרבה אנשים שבגיל שלי, ושמתי לב לזה עוד מגיל קטן, אם זה חברים שהיו סתם בגיל 13 14 15 מקללים ערבים בלי להבין את הצד שלהם, או עם זה סתם ילדים בגיל שלי שלא מבינים מה מתנהל בעולם ומסיקים מסקנות בלי לדעת כלום, אני תמיד הייתי ההפך, ולא נראה לי שלצבא כבר יש מה להוסיף לי.
עברתי מספיק עד עכשיו בשביל לאמר שכרגע לצבא אין מה לתת לי.
ההבדל ביני לבינכם הוא שאני מסתכל קדימה, אני רואה מה יש לחיילים משוחררים, ואני רוצה לבסס את החיים שלי לפני שגיע לגיל שלהם.
אני לא רוצה לחשוף את התוכניות שלי, ויש לי סיבות משלי, וזכותיי לא לחשוף אותם.
אולי לך קשה להסתגל למערכת אחרי שהייתה זמן מה חופשי, לי אין בעיה עם זה בכלל, גם מה שכל יום אתה מסתגל למערכת חדשה, אם זה עבודה וכו'.
את המצב הגופני שלי אני לא מזניח, אני מתאמן בכל זמן פנוי שיש לי, ובגיל 24 אני רואה את הכושר שלי במצב יותר טוב מהיום.
שוב, אתה מתחמק מלהסביר את השיקולים שלך.
אי אפשר להגיב לך, כשאתה שומר את כל הדעות שלך לעצמך וסתם זורק משפטים ופתגמים לאוויר.
זה הופך את הדיון הזה לחד צדדי... ואז זה כבר לא ממש דיון אלא ויכוח חסר תכלית.
שלא תבין אותי לא נכון, אני לא מאלה שמקללים ערבים בלי סיבה. אין לי שום בעיה עם ערבים. רק עם טרוריסטים.
אתה לא יודע בכלל מה יש בצבא, יש הרי כל כך הרבה דברים שלא מפורסמים.
איך אתה יכול בכלל להגיע למסקנה שלצבא אין מה לתרום לך לפני שבכלל הגעת לשם?
אני שם לב בכל התגובות שלך להשקפת העולם שלך ולרמת הבגרות שלך.
העניין הוא שהיא לוקה בחסר - אדם שרואה את המסגרת הגדולה, שיודע לתכנן לעצמו את החיים, לא יזלזל אף פעם בשום דבר. ובטח שלא יגיד על מסגרת כמו צה"ל ש"לא נראה לו שלצבא יש כבר מה להוסיף לו", עוד לפני שהוא בכלל התקרב לבדיקת העובדות.
אתה בסך הכל פרזיט קטן שחושב שהוא יודע הרבה - אבל בעצם לא יודע כלום.
כמו כולנו כמובן.... רק שיש כאלה שמכירים בזה, ודווקא האנשים שמכירים בחולשות שלהם מגיעים לגדולה.
"האדם לא יודע כמה הוא צריך לדעת בשביל להבין כמה קצת הוא יודע".... אמר את זה אדם חכם בהרבה ממני.
נערך לאחרונה על ידי B1ackSn0w; 24-04-2011 בשעה 01:21.
תכירו את שמוליק, אבא קנה לי
הוא אוהב במבה, ביסלי ואת עודד מנשה
נכתב במקור על ידי אושרי
חח טוב, תתגיס בגיל 24,
ואני יתגייס בגיל 18,
ואני מבטיח לך שאני ארוויח יותר כסף ממך.
מתגייסים בגיל 18, כי בגיל 18 אתה פשוט לוקח תיק,
אומר שלום לחברים ולמשפחה ועוזב.
בגיל 24, כשכבר יש לך אישה,
בית, כלב ולימודים או קריירה לטפל בהם,
זה לא כל כך פשוט.
One Shot - One Kill
שמואל לצאת מהצבא לא אמור להיות בעיה גדולה כל כך אין לך מה "לריב" עם הצבא
זה מערכת כמו מדינה ואתה תיהיה חלק ממנה אלא אם תראה טפסים אישורים שיפטרו אותך מהצבא להישבר אין דבר כזה
רק אתה יכול להישבר תראה לצבא טפסים של פסיכאטר אזרחי יעבירו אותך לפסיכיאטר צבאי יעבור על הטפסים ישאל אותך שאלות וישחרר אותך על פרופיל 21 נפשי זה יקח קצת זמן אבל אם באמת זה מה שאתה רוצה תעשה את זה
אוקי עכשיו דברים יותר התבהרו לי, עדיין לא היה לך צו ראשון ואתה חושב יותר טוב מכולם ובוגר יותר מכולם.
דברים עוד ישתנו.
ועם גישה כזאתי, בכל מקום, בכל מסגרת אתה תאכל חרא מאנשים, רק בגלל ההתנהגות והגישה שלך.
נערך לאחרונה על ידי -Dor-; 24-04-2011 בשעה 15:18.
הייתי בצו ראשון.
מסקנות הסקתי, ולא נראה לי ישתנה.
לא בזין שלי לשרת בתפקיד שהוא לא הכרחי שלוש שנים מהחיים שלי, החיים שלי יותר מדי קצרים בשביל זה, ואני רוצה לנצל אותם כמה שיותר.
הייתי משחרר דרך נפשי, אבל בשנה וחצי האחרונה הם כבר לא משחררים כל כך בקלות, מאחר והקב"ן מקבל גיבוי מאנשים גבוהים ממנו, והאחריות שאם החייל יתאבד כבר לא עליו רק היא גם על עוד אנשים ובגלל זה לא משחררים.
גיל 18 אתה חופשי, לעומת גיל 24, אתה עדיין מוטל על ההורים שלך ויש לך אפשרות לעבוד ולחסוך בלי הוצאות מיותרות.
בגיל 24 יש לך לשלם שכר דירה, אוניברסטה, אוכל, חשמל, מים ועוד מלא הוצאות ועם שני עבודות אין לך זמן לנשום.
אני מעדיף לחסוך עד גיל 24 את הכסף הנדרש ולפתוח עסק אחרי ייעוץ ובדיקות ואז נראה מי יעשה יותר כסף מכולם פה.