אוקי, יש לי בעיה כזאת.
יש ברשותי מחשב נייד מסדרת HP Pavillon dv6000.
על המחשב היתה מותקנת מערכת הפעלה Vista (הידועה לשמצה). רציתי להשתדרג ל- Win7.
הבעיה התחילה בכך שכונן ה- cd שלי הלך לגמרי ולא היה מסוגל לקרוא התקנה כלשהי של מערכת ההפעלה.
מה עשיתי? התקנתי מערכת הפעלה (לינוקס) על כונן חיצוני שבעזרתו אתחלתי את הנייד.
מהכונן הנייד, השתמשתי ב- vmware ויצרתי מחשב וירטואלי, כשהכונן הפיזי שלי שימש בתור הכונן של המחשב הוירטואלי.
התקנתי עליו את מערכת ההפעלה, והייתי בטוח שאני "תותח" על זה שהצלחתי "להערים" על המחשב המעפאן שלי.
בדקתי שאכן מערכת ההפעלה עולה והכל עובד והייתי מבסוט עד השמיים (כי יש לי win7 סופסוף).
כיביתי הכל והפעלתי את המחשב מחדש כדי לראות איך המחשב שלי עולה עם win7 החדש והדנדש שלו, רק בשביל לגלות שבזמן האתחול הכל קורס (בעיית ה- STOP 0000007B).
מוזר, נכון? המערכת עובדת בצורה תקינה על עולם וירטואלי אבל בעולם אמיתי, הוא קורס. אותה התקנה, ואותו הכונן הפיזי.
מה עשיתי?
קראתי קצת באינטרנט וגיליתי שככל הנראה מדובר בהגדרות BIOS (משהו עם SATA. לא הכי מבין ב- BIOS. עמכם הסליחה). וזה הגיוני, כי בעולם הוירטואלי יש לי BIOS עם הדגרות אחרות.
הייתי שוב מבסוט, כי אני "תותח" והצלחתי למצוא את הפתרון, והנה עוד רגע יש לי מחשב עובד.
אבל לא. לא מצאתי שום דבר ב- BIOS עם הגדרות ה- SATA. למה - אתם שואלים? סביר מאוד להניח שזה בגלל שלא עדכנתי מעולם את ה- BIOS.
בקיצור - אני כגרע תקוע כי אין לי איך לעדכן את ה- BIOS ואני אפילו לא ממש יודע איך עושים את זה. אין לי מערכת הפעלה שעובדת ועולה כמו שצריך בשביל שאני אוכל גם לעשות דבר כזה, והדרך היחידה שלי לעשות משהו היא ע"י הפעלה מכונן usb.
אני אובד עצות כרגע ולא יודע איך לפתור את הבעיה, וכל עזרה תתקבל בברכה.
ועוד בקשה (אולי קצת חוצפנית) - אין לי מושג איך ליצור כונן usb שאפשר לאתחל ממנו. מה שיש לי כרגע עם מערכת הפעלה לינוקס - הצלחתי לעשות אחרי כ"כ הרבה נסיונות (שרובם היו כושלים) ואין לי מושג איך לשחזר את ההצלחה. אם למישהו יש פתרון שכולל יצירת כונן usb לאתחול, אשמח לקבל גם הדרכה מלאה איך לעשות כל שלב בדרך לפתרון.
אה... ועוד משהו - אם מישהו חושב שמדובר בבעיה אחרת, ולא ב- BIOS, אשמח לשמוע גם פתרונות אחרים (לא לחינם חפרתי לכם פה על כל התהליך ולא רק על הבעיה עצמה).
תודה רבה לעוזרים