קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [הורדה] WindowsPE Full USB Edition *Sun Bear* 02.10 |מערכת הפעלה ל דיסק און קי
    על ידי uedrioth בפורום תוכנות להורדה
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 06-02-2010, 14:40
  2. [הורדה] מערכת הפעלה| ללא סיריאל או אקטיבציה*Microsoft Windows 7 ULTIMATE November 2009 OEM
    על ידי bateavou בפורום תוכנות להורדה
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 18-11-2009, 07:04
  3. [שאלה] התקנת מערכת הפעלה ויסטה
    על ידי .Tal בפורום תמיכה טכנית
    הודעה אחרונה: 30-08-2009, 21:24
  4. התקנת מערכת הפעלה במחשב אולטרה נייד
    על ידי tkgs4787 בפורום תמיכה טכנית
    הודעה אחרונה: 07-11-2008, 15:36
נושא נעול
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

התקנת מערכת הפעלה ללא דיסק

ברירת מחדל התקנת מערכת הפעלה ללא דיסק

אוקי, יש לי בעיה כזאת.
    יש ברשותי מחשב נייד מסדרת HP Pavillon dv6000.
    על המחשב היתה מותקנת מערכת הפעלה Vista (הידועה לשמצה). רציתי להשתדרג ל- Win7.
    הבעיה התחילה בכך שכונן ה- cd שלי הלך לגמרי ולא היה מסוגל לקרוא התקנה כלשהי של מערכת ההפעלה.
    מה עשיתי? התקנתי מערכת הפעלה (לינוקס) על כונן חיצוני שבעזרתו אתחלתי את הנייד.
    מהכונן הנייד, השתמשתי ב- vmware ויצרתי מחשב וירטואלי, כשהכונן הפיזי שלי שימש בתור הכונן של המחשב הוירטואלי.
    התקנתי עליו את מערכת ההפעלה, והייתי בטוח שאני "תותח" על זה שהצלחתי "להערים" על המחשב המעפאן שלי.
    בדקתי שאכן מערכת ההפעלה עולה והכל עובד והייתי מבסוט עד השמיים (כי יש לי win7 סופסוף).
    כיביתי הכל והפעלתי את המחשב מחדש כדי לראות איך המחשב שלי עולה עם win7 החדש והדנדש שלו, רק בשביל לגלות שבזמן האתחול הכל קורס (בעיית ה- STOP 0000007B).
    מוזר, נכון? המערכת עובדת בצורה תקינה על עולם וירטואלי אבל בעולם אמיתי, הוא קורס. אותה התקנה, ואותו הכונן הפיזי.
    מה עשיתי?
    קראתי קצת באינטרנט וגיליתי שככל הנראה מדובר בהגדרות BIOS (משהו עם SATA. לא הכי מבין ב- BIOS. עמכם הסליחה). וזה הגיוני, כי בעולם הוירטואלי יש לי BIOS עם הדגרות אחרות.
    הייתי שוב מבסוט, כי אני "תותח" והצלחתי למצוא את הפתרון, והנה עוד רגע יש לי מחשב עובד.
    אבל לא. לא מצאתי שום דבר ב- BIOS עם הגדרות ה- SATA. למה - אתם שואלים? סביר מאוד להניח שזה בגלל שלא עדכנתי מעולם את ה- BIOS.

בקיצור - אני כגרע תקוע כי אין לי איך לעדכן את ה- BIOS ואני אפילו לא ממש יודע איך עושים את זה. אין לי מערכת הפעלה שעובדת ועולה כמו שצריך בשביל שאני אוכל גם לעשות דבר כזה, והדרך היחידה שלי לעשות משהו היא ע"י הפעלה מכונן usb.
    אני אובד עצות כרגע ולא יודע איך לפתור את הבעיה, וכל עזרה תתקבל בברכה.
    ועוד בקשה (אולי קצת חוצפנית) - אין לי מושג איך ליצור כונן usb שאפשר לאתחל ממנו. מה שיש לי כרגע עם מערכת הפעלה לינוקס - הצלחתי לעשות אחרי כ"כ הרבה נסיונות (שרובם היו כושלים) ואין לי מושג איך לשחזר את ההצלחה. אם למישהו יש פתרון שכולל יצירת כונן usb לאתחול, אשמח לקבל גם הדרכה מלאה איך לעשות כל שלב בדרך לפתרון.

אה... ועוד משהו - אם מישהו חושב שמדובר בבעיה אחרת, ולא ב- BIOS, אשמח לשמוע גם פתרונות אחרים (לא לחינם חפרתי לכם פה על כל התהליך ולא רק על הבעיה עצמה).

תודה רבה לעוזרים

2. קישורים ממומנים

מאושר!מ א ו ש ר
    הודעה זאת נכתבה על ידי חבר בצוות התמיכה של פורום אטרף. ניתן לסמוך על תוכן הודעה זאת.

שבוע טוב,
    איזה לוח אם יש לך?
    האם ה HD הינו SATA או IDE?

כשאתה כרגע נכנס לביוס האם ה HD מזוהה?

לגבי ה USB - במקרה ויש לך קובץ תמונה עם המערכת הפעלה התוכנה UltraISO יכולה לפתוח אותו לדיסק און קיי BOOTABLE.

דן.

אהלן דן ושבוע טוב גם לך.

לוח אם - אין לי שמץ. יש דרך שאוכל לבדוק את זה ולתת לך את המידע החסר?
    HD - אני לא בטוח, אבל אני חושב שהוא IDE (זה החיבור הזה הארוך יותר, נכון?).

ביוס - אין לי מושג, אני כרגע לא עם המחשב. אבל אין מצב שלא. כמו שכתבתי פה, ה- win7 מתחיל לעלות (עם הלוגו והכל) ורק אח"כ הוא קורס (לפני שנכנסתי ממש לשולחן עבודה והכל). אם ה- HD לא היה מזוהה, לא הייתי יכול בכלל לראות את הלוגו והכל.

USB - את התוכנה UltraISO אני מכיר. מה שאני לא מכיר זה את האופציה לפתוח תמונה עם מערכת ההפעלה לדיסק און קי בוטאבל.
    ומה שאני לא בטוח אם הבנתי - כשאתה אומר תמונה של מערכת ההפעלה, למה אתה מתכוון? להתקנה של המערכת הפעלה על iso? לתמונה כמו ש- ghost עושה למערכת הפעלה מותקנת? למשהו אחר שאני לא מכיר?

תודה רבה על העזרה

מאושר!מ א ו ש ר
    הודעה זאת נכתבה על ידי חבר בצוות התמיכה של פורום אטרף. ניתן לסמוך על תוכן הודעה זאת.

את הדגם של הלוח אם אתה יכול לראות על הלוח עצמו, צריך להיות כתוב עליו הדגם.
    לא שמתי לב שרשמת שהווינדוס מתחיל לעלות משמע ה HD מזוהה עם הביוס ככה שאתה יכול לשלול את הנושא הזה של שינוי הגדרות בביוס מה שאומר שאנחנו גם לא צריכים את הדגם של הלוח אם.
    יש לך אפשרות לנסות להתקין מדיסק אחר את המערכת הפעלה?
    כשדיברתי על קובץ תמונה של מערכת התכוונתי להתקנה של ווינדוס בקובץ תמונה כמו שהבנת.

דן.

הי דן.
    לא נראה לי שיש לי אפשרות כזו שלא תעלה לי כסף (משהו שניסיתי לחסוך בו לכתחילה).

משתמש כבוד האוואטר של פראגער
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

מאושר!מ א ו ש ר

אז ככה -
    אין לך שום צורך בעדכון ביוס, כי הארד דיסק עבד קודם, ועובדתית גם הצלחת להעלות את המערכת.
    מה שאתה צריך בעצם הוא כלי שיתן לך ליצור USB עם ההתקנה.
    הנה לך מדריך מאתר הבלוגים של מיקרוסופט > לכניסה לחץ כאן
    אם תסתבך, ישנו כלי יעודי של מיקרוסופט שזה בדיוק מה שהוא עושה.

מקווה שעזרתי, מקווה לשמוע בשורות טובות

"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
    * * *
    מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
    בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
    גלישה נעימה ומטורפת :-)

פראגער - זה עבד. ובאמת להפתעתי.
    אין לי מושג איך, אבל זה עבד.

לא שזה כזה מוזר לי שזה עבד, אלא זה מוזר לי שהיתה לי כבר מערכת מותקנת על הדיסק, והיא משום מה לא עבדה (כשלכאורה, לא אמור להיות הבדל בין הדרך שלך לבין הדרך שלי).

אז קודם כל, תודה רבה על העזרה.
    שנית - תוכל להעשיר אותי בעוד קצת ידע ולנסות להסביר לי מה היה לא טוב בשיטת ההתקנה שלי?

שוב תודה

ציטוט נכתב במקור על ידי BugBag צפיה בהודעה

לא שזה כזה מוזר לי שזה עבד, אלא זה מוזר לי שהיתה לי כבר מערכת מותקנת על הדיסק, והיא משום מה לא עבדה (כשלכאורה, לא אמור להיות הבדל בין הדרך שלך לבין הדרך שלי).

שנית - תוכל להעשיר אותי בעוד קצת ידע ולנסות להסביר לי מה היה לא טוב בשיטת ההתקנה שלי?

שוב תודה
    מה שקרה הוא שהחומרה שמערכת ההפעלה זיהתה בתוך ה VMWARE שונה מהחומרה שלך במציאות. ספציפית מדובר פה על ההבדל בהארד דיסק.
    ההבדל הספציפי שגרם לבעיה הוא שההארד דיסק ב- VMWARE "מחובר" בממשק IDE ולא SATA כמו במחשב הפיזי, לכן כשהתקנת את מערכת ההפעלה ב VMWARE הדרייבר שאחראי על SATA לא הוגדר לפעול, וכפועל יוצא כשאתה מנסה להרים את אותה מערכת ההפעלה במחשב הפיזי היא קורסת. אפשר לפתור את הבעיה הזו במספר דרכים, כמו לאפשר בביוס IDE EMULATION או להיכנס למערכת ההפעלה ב VMWARE ולאפשר את הדרייבר של SATA ידנית, אבל כיוון שכבר הסתדרת אני לא אפרט על השיטות, תוכל למצוא עליהן מידע בגוגל.
    נערך לאחרונה על ידי DxCK; 09-05-2011 בשעה 21:00.
    מדי שנה מתים בישראל כ-‎10,000 איש מעישון. מתוכם כ-‎1,500 מתים מנזקי העישון הכפוי (פסיבי), פי 3 ממספר ההרוגים בתאונות דרכים.

הצטרפו גם אתם למאבק! נוער נגד עישון https://www.facebook.com/NoSmokingTeen

מאושר!מ א ו ש ר

ציטוט נכתב במקור על ידי DxCK צפיה בהודעה
    מה שקרה הוא שהחומרה שמערכת ההפעלה זיהתה בתוך ה VMWARE שונה מהחומרה שלך במציאות. ספציפית מדובר פה על ההבדל בהארד דיסק.
    ההבדל הספציפי שגרם לבעיה הוא שההארד דיסק ב- VMWARE "מחובר" בממשק IDE ולא SATA כמו במחשב הפיזי, לכן כשהתקנת את מערכת ההפעלה ב VMWARE הדרייבר שאחראי על SATA לא הוגדר לפעול, וכפועל יוצא כשאתה מנסה להרים את אותה מערכת ההפעלה במחשב הפיזי היא קורסת. אפשר לפתור את הבעיה הזו במספר דרכים, כמו לאפשר בביוס IDE EMULATION או להיכנס למערכת ההפעלה ב VMWARE ולאפשר את הדרייבר של SATA ידנית, אבל כיוון שכבר הסתדרת אני לא אפרט על השיטות, תוכל למצוא עליהן מידע בגוגל.
    ההארדיסק שלו מחובר ב IDE.

משתמש כבוד האוואטר של פראגער
    שם פרטי
    אלי
    לייקים
    1999
    נקודות
    454

מאושר!מ א ו ש ר

ציטוט נכתב במקור על ידי BugBag צפיה בהודעה

שוב תודה
    יכולה להיות יותר מסיבה אחת.
    להערכתי, כשהתקנת את המערכת היא למדה את ההגדרות של המחשב הוירטואלי, וכשניסית להפעיל כרגיל זה לא תאם.

מעניין לשמוע על הדרך ה'מתוחכמת' שעברת. אם היית שואל מראש היית חוסך את זה, אך אין ספק שזו הייתה חוייה לכל החיים...

טוב לשמוע שהסוף טוב, ותמיד נשמח לעזור כאן.
    פורום תמיכה וחומרה - פורום הבית שלך.
    נערך לאחרונה על ידי פראגער; 09-05-2011 בשעה 21:31. סיבה: פיסקה מיותרת

"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
    * * *
    מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
    בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
    גלישה נעימה ומטורפת :-)

נושא נעול

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 01:11.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,472,499 | הודעות: 8,173,086 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect