נכתב במקור על ידי
הנודד
תשמע אחי, אני במקרה מכיר מורה נהיגה...הוא מרוויח הרבה, אבל זה כי הוא עובד כמו חמור מהבוקר עד הלילה ויש לו הרבה תלמידים.
אבל לשיעור הוא לא מרוויח כזה הרבה.
רק מס הכנסה לוקח לו חצי ממחיר השיעור, הוא לוקח 100 ש"ח והוא נשאר עם בערך 50 על ההתחלה רק בגלל מס הכנסה.
נגיד שהוא עושה 12 שיעורים ביום של 40 דקות כל שיעור, הוא עושה 600 ש"ח אחרי מס הכנסה.
מזה תוריד דלק..ונהיה חסכנים, נגיד שרק טיפה יותר מחצי מיכל הולך לו על נסיעה של יותר משמונה שעות רצוף על הכביש.
אז נוריד רק 300.
נשארו לו 300 ש"ח לשמונה שעות עבודה שכמובן שהן לא רצופות...כי פה יש חור ושם יש חור.
תכפיל את זה בשלושים, שזה מספר הימים בחודש, תגיע ל 9,000 ש"ח בחודש.
וזה עוד לפני שהורדנו בכלל טיפולים לאוטו, תחזוקה, תיקונים במוסך, ביטוח של מורה לנהיגה, פחת של האוטו וכו' וכו'...
אז זה יורד להרבה פחות מ 9,000 בחודש.
אולי הטסטים מעלים לו את זה קצת, אבל זה עדיין בסביבות השכר הזה.
וכן, מורי נהיגה טובים צריכים להרוויח טוב, אם הוא לא טוב אל תלך ללמוד אצלו.
זה מי שמכשיר אותך ונותן לך את הכלים לעלות על הכביש מוכן ויודע להתמודד עם בעיות ולהימנע מתאונות...
והוא גם מסביר ומדריך אותך איך לנהוג נכון.
בגדול אתה תוציא נגיד משהו כמו 4,000 ש"ח על כל החבילה של ללמוד נהיגה, אולי 4,500.
זה לא כזה יקר ביחס לכל דבר אחר, תחשוב נגיד על קורס פסיכומטרי...מה כבר יכולות להיות ההוצאות שלהם?
כיתה, חוברות, מורה, מס הכנסה..וזהו? זה כלום ביחס להוצאות של מורה לנהיגה...ויש מכונים שלוקחים ממך 9,000 ש"ח גם, כפול ממה שאתה מוציא על המורה לנהיגה שלך בממוצע.
וכל מה שהם עושים איתך זה לאמן אותך לקראת המבחן של הפסיכומטרי...שביחס ללדעת איך לנהוג זה כלום, כי אם תדע לנהוג טוב תוכל להציל את החיים שלך על הכביש, אבל אם תדע רק לעשות את המבחן הפסיכומטרי טוב מה זה יתן? קבלה למוסדות אקדמאיים עם שם יותר טוב? אני לא מזלזל בזה, אבל זה מינורי ביחס ללשרוד על הכביש.
ותאמין לי שגם לשבת כל היום על התחת זאת לא עבודה קלה, להפך...זאת עבודה מאוד קשה.
תנסה אתה לשבת 12 שעות על התחת ולא לזוז יותר מדי, להסביר לתלמידים כל הזמן מה צריך לעשות ומה הם עושים לא בסדר ולחנך...נראה איך תרגיש, זה שוחק.