כלים שימושיים: AIDA64 | CPU-Z | Java | Flash Player | Windows Loader | Microsoft Antivirus | חלוקת הדיסק הקשיח | Windows Update
|
|
תגיד אחי, אמרו לך פעם כמה שילמו לסיני הזה שיגיד את מה שהוא יגיד?
שילמו לו 5000 דולר כדי שהוא יגיד את כל השטויות האלה, אבל ברגע שהמדענים הציעו לו איזה מיליון ומשהו דולר, הוא לא הסכים לקחת, מעניין למה לא?
הסיני הזה הוא שיא הטמטום בעולם, למים לא יכולים להיות רגשות! רק לבני אדם יש רגשות...
![]()
אם אלוהים קיים, אז הוא הגיע! TRON LEGECY!
איזו תפיסה מוזרה זו..
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 27-09-2021 בשעה 00:22.
להלן התשובה במלואה, באמת שלא ראיתי אפילו משפט אחד מיותר:
טוב, לעצם הנקודה שהוא מעלה בהתחלת הדברים, שהוא מקבל מאנשים שונים תשובות שונות, זה מה שנקרא 'שבעים פנים לתורה'. יש הרבה כיוונים להסתכל ולפרש את התורה. ואם תשאל 'אם כך מה האמת, מה קרה במציאות?' התשובה שהכל קרה, כיוון שהמציאות מאוד מורכבת, ויש לה כמה צדדים. וכך מפורש בגמ' מסכת מגילה (דף ט"ו עמ' ב'), ששאלו שם מה הסיבה שאסתר הזמינה את המן למשתה שעשתה עם אחשורוש. לכאורה הוא לא קשור לזוג המלכותי. וענו שם הרבה תשובות. אחר כך פגש רבה בר אבוה את אליהו הנביא, ושאל אותו 'נו, מה באמת קרה, מה הסיבה האמיתית שבגללה אסתר הזמינה את המן?' ואליהו ענה לו שאסתר חשבה על כל הסיבות שאמרו, ובגלל כולן היא הזמינה את המן. וזה כלל לכל התורה. כל אחד מפרש את התורה (במסגרת שמותר, יש פירושים פסולים) לפי איך שהוא מצליח להבין, ובאמת כל הפירושים השונים, הם פנים שונות שיש לתורה וכולן אמת.
לענין חטא העגל,זהו נושא מאוד עמוק וגם מאוד קשה להבנה.
נתחיל משאלה, כיצד הם אמרו על העגל 'אלה אלוהיך ישראל אשר העלוך מארץ מצרים', הרי לפני כמה שעות הזהב הזה היה על האוזניים שלהם, וכעת הם אומרים שהוא הוציא אותם ממצרים לפני שלושה חודשים?!
אלא שאנחנו, בני האדם, תמיד עובדים את הקב"ה דרך משהו מוחשי, משהו שרואים. לדו' היום אנחנו מתפללים ומביטים לשמים. ה' לא נמצא בשמים, אין לו שם כסא שהוא יושב עליו. ה' נמצא בכל העולם, בתוך החדר שאני יושב בו, ובחצר, ובים וכו' בכל מקום. אז למה מתפללים לשמים, או מביטים לשמים? כי זה עוזר לנו לכוון, או להרגיש את ה' כאלוה גדול, שגבוה מעל הכל. זאת אומרת שמעקמים קצת את האמת, בשביל שיהיה לנו קל 'להרגיש' את ה'. ואותו הדבר בימים עברו, הם היו חכמים, וידעו שה' הוא דבר מופשט ללא גוף, וללא הגבלה. אבל קשה לתפוס דבר כזה, קשה לדבר אליו. לכן לוקחים משהו מוחשי, שדרכו מבינים/מרגישים את ה' וקל לדבר אליו ולעבוד אותו. וכך היתה כל הע"ז של פעם. הם לא היו טפשים.
אך עצם הדבר, שהקב"ה אמר להם לא לעשות צורה או תבנית, והם עברו על כך, נאמר בגמ' 'אמר רבי יהושע בן לוי לא עשו ישראל את העגל אלא ליתן פתחון פה לבעלי תשובה' (מס' עבודה זרה דף ד' עמ' ב'). ז"א שמי שיעשה איזה עבירות שהן, תמיד תהיה לו תקוה שה' יקבל את תשובתו, לאחר שהוא קיבל את תשובת עם ישראל מחטא העגל.
אך מצד שני כתוב שהחטא הזה לעולם לא יתכפר, וכל יסורים שקיבלנו כעם, אי פעם, הסיבה שלהם היא גם חטא העגל. ז"א שהשואה כיפרה גם על חטא העגל, והפיגועים שהיו פה לפני כמה שנים, חלק מהסיבה שלהן זה לכפר על חטא העגל. זה לא נתפס, כל כך הרבה סבלנו במשך 3000 שנה מאז חטא העגל, ובכל סבל היה חלק בשביל לכפר על העגל, ועדיין זה לא נגמר. ז"א שהחטא היה חמור ביותר, ולא סתם ה' רצה לכלות את כל עם ישראל באותו זמן, אם לא תפילתו של משה וזכות אבותינו.
ויש עוד צד, שמי שחטא בעגל ויזם את העגל, זה הערב רב. דהיינו גויים שהיו במצרים, וכשעם ישראל יצא ממצרים הם רצו להצטרף ומשה קיבל אותם. ולכן ה' אומר למשה 'רד כי שחת עמך' - דהיינו הערב רב שקיבלת אותם. וממילא על עם ישראל אין כל כך תלונה. אבל בכל זאת למה עם ישראל לא עצר אותם, וגם רואים שעם ישראל נענש קשות על החטא הזה, כך שיש לו חלק מסוים, גם אם לא עיקרי.
עוד נקודה מאוד חשובה להבנה היא, שלכאורה לא מובן איך חטאו עם ישראל בעבודה זרה כל כך הרבה פעמים, והרי אנחנו בקלות לא נמשכים לכך בכלל. אלא שלפני כ1900 ביטלו את יצר הרע של עבודה זרה. ז"א שאנשי כנסת הגדולה, שחלקם היו נביאים, התפללו לה' שהיצר הזה לא יהיה עוד בעולם, כיון שהרבה נכשלים בו. ומאז שהוא פסק גם הנבואה נפסקה, וכמובן גם העבודה זרה פחתה בעולם ובפרט בעם ישראל.
לסיכום, ישנם עוד הרבה פנים שלא כתבתי וגם שאני לא יודע, ישנם הרבה פירושים איך להסביר את מה שקרה, וכל אחד תופס את הפירוש שהכי מוצא חן בעיניו (וכנראה שזה השורש שלו בתורה). באמת זה היה חטא נורא, אנחנו לא מבינים אותו, כי אנחנו לא מכירים את המשיכה לע"ז, עיקר מי שיזמו את החטא היו הערב רב ולא עם ישראל, אך בכל אופן זה הוא חטא חמור ולכן בשביל לכפר עליו צריך כל כך הרבה יסורים (היסורים באים בגלל סיבות שונות, אבל מצרפים להם גם את הסיבה של חטא העגל).
אני מקוה שלא יצא מסורבל מדי. בהצלחה.
בברכה,
נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 21-06-2011 בשעה 23:27.
One Shot - One Kill
הכל טוב ויפה אבל הוא לא ענה על השאלה הבסיסית שלי איך הגיוני שלאחר שנאמר להם במפורש שלא יעשו להם אל בדמות חומרית כמות בלתי מבוטלת של עבריים (כניראה שזה גם חמק בשאלה) הלכו ויצקו להם עגל (לא דמות מופשטת אלא דמות בהמה!) מזהב..טוב, לעצם הנקודה שהוא מעלה בהתחלת הדברים, שהוא מקבל מאנשים שונים תשובות שונות, זה מה שנקרא 'שבעים פנים לתורה'. יש הרבה כיוונים להסתכל ולפרש את התורה. ואם תשאל 'אם כך מה האמת, מה קרה במציאות?' התשובה שהכל קרה, כיוון שהמציאות מאוד מורכבת, ויש לה כמה צדדים. וכך מפורש בגמ' מסכת מגילה (דף ט"ו עמ' ב'), ששאלו שם מה הסיבה שאסתר הזמינה את המן למשתה שעשתה עם אחשורוש. לכאורה הוא לא קשור לזוג המלכותי. וענו שם הרבה תשובות. אחר כך פגש רבה בר אבוה את אליהו הנביא, ושאל אותו 'נו, מה באמת קרה, מה הסיבה האמיתית שבגללה אסתר הזמינה את המן?' ואליהו ענה לו שאסתר חשבה על כל הסיבות שאמרו, ובגלל כולן היא הזמינה את המן. וזה כלל לכל התורה. כל אחד מפרש את התורה (במסגרת שמותר, יש פירושים פסולים) לפי איך שהוא מצליח להבין, ובאמת כל הפירושים השונים, הם פנים שונות שיש לתורה וכולן אמת.
לענין חטא העגל,זהו נושא מאוד עמוק וגם מאוד קשה להבנה.
נתחיל משאלה, כיצד הם אמרו על העגל 'אלה אלוהיך ישראל אשר העלוך מארץ מצרים', הרי לפני כמה שעות הזהב הזה היה על האוזניים שלהם, וכעת הם אומרים שהוא הוציא אותם ממצרים לפני שלושה חודשים?!
אלא שאנחנו, בני האדם, תמיד עובדים את הקב"ה דרך משהו מוחשי, משהו שרואים. לדו' היום אנחנו מתפללים ומביטים לשמים. ה' לא נמצא בשמים, אין לו שם כסא שהוא יושב עליו. ה' נמצא בכל העולם, בתוך החדר שאני יושב בו, ובחצר, ובים וכו' בכל מקום. אז למה מתפללים לשמים, או מביטים לשמים? כי זה עוזר לנו לכוון, או להרגיש את ה' כאלוה גדול, שגבוה מעל הכל. זאת אומרת שמעקמים קצת את האמת, בשביל שיהיה לנו קל 'להרגיש' את ה'. ואותו הדבר בימים עברו, הם היו חכמים, וידעו שה' הוא דבר מופשט ללא גוף, וללא הגבלה. אבל קשה לתפוס דבר כזה, קשה לדבר אליו. לכן לוקחים משהו מוחשי, שדרכו מבינים/מרגישים את ה' וקל לדבר אליו ולעבוד אותו. וכך היתה כל הע"ז של פעם. הם לא היו טפשים.
אך עצם הדבר, שהקב"ה אמר להם לא לעשות צורה או תבנית, והם עברו על כך, נאמר בגמ' 'אמר רבי יהושע בן לוי לא עשו ישראל את העגל אלא ליתן פתחון פה לבעלי תשובה' (מס' עבודה זרה דף ד' עמ' ב'). ז"א שמי שיעשה איזה עבירות שהן, תמיד תהיה לו תקוה שה' יקבל את תשובתו, לאחר שהוא קיבל את תשובת עם ישראל מחטא העגל.
אך מצד שני כתוב שהחטא הזה לעולם לא יתכפר, וכל יסורים שקיבלנו כעם, אי פעם, הסיבה שלהם היא גם חטא העגל. ז"א שהשואה כיפרה גם על חטא העגל, והפיגועים שהיו פה לפני כמה שנים, חלק מהסיבה שלהן זה לכפר על חטא העגל. זה לא נתפס, כל כך הרבה סבלנו במשך 3000 שנה מאז חטא העגל, ובכל סבל היה חלק בשביל לכפר על העגל, ועדיין זה לא נגמר. ז"א שהחטא היה חמור ביותר, ולא סתם ה' רצה לכלות את כל עם ישראל באותו זמן, אם לא תפילתו של משה וזכות אבותינו.
ויש עוד צד, שמי שחטא בעגל ויזם את העגל, זה הערב רב. דהיינו גויים שהיו במצרים, וכשעם ישראל יצא ממצרים הם רצו להצטרף ומשה קיבל אותם. ולכן ה' אומר למשה 'רד כי שחת עמך' - דהיינו הערב רב שקיבלת אותם. וממילא על עם ישראל אין כל כך תלונה. אבל בכל זאת למה עם ישראל לא עצר אותם, וגם רואים שעם ישראל נענש קשות על החטא הזה, כך שיש לו חלק מסוים, גם אם לא עיקרי.
עוד נקודה מאוד חשובה להבנה היא, שלכאורה לא מובן איך חטאו עם ישראל בעבודה זרה כל כך הרבה פעמים, והרי אנחנו בקלות לא נמשכים לכך בכלל. אלא שלפני כ1900 ביטלו את יצר הרע של עבודה זרה. ז"א שאנשי כנסת הגדולה, שחלקם היו נביאים, התפללו לה' שהיצר הזה לא יהיה עוד בעולם, כיון שהרבה נכשלים בו. ומאז שהוא פסק גם הנבואה נפסקה, וכמובן גם העבודה זרה פחתה בעולם ובפרט בעם ישראל.
לסיכום, ישנם עוד הרבה פנים שלא כתבתי וגם שאני לא יודע, ישנם הרבה פירושים איך להסביר את מה שקרה, וכל אחד תופס את הפירוש שהכי מוצא חן בעיניו (וכנראה שזה השורש שלו בתורה). באמת זה היה חטא נורא, אנחנו לא מבינים אותו, כי אנחנו לא מכירים את המשיכה לע"ז, עיקר מי שיזמו את החטא היו הערב רב ולא עם ישראל, אך בכל אופן זה הוא חטא חמור ולכן בשביל לכפר עליו צריך כל כך הרבה יסורים (היסורים באים בגלל סיבות שונות, אבל מצרפים להם גם את הסיבה של חטא העגל).
אני מקוה שלא יצא מסורבל מדי. בהצלחה.
אין כל הגיון בטענה של צורך מוחשי (מכן אני יכול להסיק שעצם הכיפה הוא מעשה בטל שאין עיקר בקיומו)..
מצטער רטוריקה ותו לא התשובה הזאת...
כלים שימושיים: AIDA64 | CPU-Z | Java | Flash Player | Windows Loader | Microsoft Antivirus | חלוקת הדיסק הקשיח | Windows Update
תשובתו:
זה נכון שאין תשובה ברורה, למה הם עשו דמות כאשר נאמר להם במפורש שלא לעשות. זאת אומרת, אפשר לשאול את זה על כל אדם שחוטא: 'ידעת שאסור, אז למה עשית?'. וכל אדם מבין שלפעמים הוא עושה מה שאסור, כי יש לו רצונות אישיים, שסותרים את מה שהוא צווה, והוא נמשך אחריהם במקום לעשות את מה שנכון.
אנחנו יודעים בפירוש, על משה רבינו, שעם כל המדריגה הגבוהה מאוד שלו, ואהבת ה' שבערה בו והיראת שמים שלו, היה לו מקום לחטוא. גם לאיש במדריגתו, ה' ברא כח נגדי שיוכל להסית אותו לחטוא, והוא צריך להלחם בו (גם למשה רבינו לא היו חיים קלים).
וכבר כתבתי לך, בפעם הקודמת, שאנחנו לא מכירים את המשיכה לעבודה זרה, אבל פעם היתה משיכה מאוד גדולה לכך, מעין המשיכה הגדולה שיש היום לנשים.
מה שהוא כתב שאין הגיון בטענה של צורך מוחשי. אני לא מבין למה אין הגיון, אני אישית מאוד מבין שאת הצורך. ואגב, אין כזה דבר 'דמות מופשטת'. זה פרדוקס. לדבר מופשט אין דמות. והכיפה היא סמל לכך שאנו מרגישים שיש מעלינו סמכות, לא יותר ולא פחות.
בהצלחה, להתראות.
זכור לי שעניתי לך. בכל מקרה את באמת לא מבינה דבר ממה שאמרתי כי אינך מכירה אותי. כשאמרתי שאני מתרכז בעיקר זה כמובן היה לאחר מסקנה שיש להתרכז בעיקר ומהו העיקר? אם תרצי ותחקרי ותעשי מאמץ להתעלם מהסובב אותך תגיעי לאותה מסקנה שאני הגעתי.
בברכה,
עוד לא החלטתי אם אתם עושים ממני צחוק או מעצמכם /=
מצד אחד אתם אומרים שמעמד הר סיני הוא מאורע שאין יכולת להעלות שאלות לגביו ובאותה נשימה ובאותו מקום התגלות אלוהים לא מספיקה לאנשים שלפי דבריכם נכחו שם עד כדי שהם העמידו להם פסל בהמה מזהב וזאת אחרי שלא בפי האדם אלא בפי האל נאמר להם מפורשות שלא לעשות כן!
אני מבקש בכל לשון של בקשה אם אין לכם רצון להיות רצניים תחסכו לי ובמיוחד לכם תכתובת ארוכה שתוכיח את ערוותכם ואת חוסר הבקיאות שלכם בנושאים שבהם אתה מתמידים לעמוד על משמר מולדת!
זאת בדיוק הסיבה העליונה מדוע הדת הייתה ותישאר פירוש של פירוש וזאת הוכחה ניצחת לכך שהיא אינה תורה מידי שום אל משום שאם הייתה כזאת לא היו בה סתירות חמורות מסוג זאת.
ולא חסרות עוד דוגמאות נוספות, למרות שאת זאת אני הכי אוהב משום שהיא מראה בצורה חדה וברורה שמישהו שם בעבר הרחוק עשה פאשלה ויצר פרדוקס עצבני בסיפור
נערך לאחרונה על ידי Ori; 29-06-2011 בשעה 11:01.
מה שמכעיס אותי בסרטון הזה זה ההתייחסות למדע ..
חלאס כבר !
מדע זה לא Religion ..
מדע לא בא "לתת תשובות והוכחות"
מאסתי כבר באותם בורים שמתייחסים למדע כאילו הוא איזה אחד שמספק תשובות לדה והא שלא רוצים לשמוע אותו בכלל
המדע זה האלוהים שלי
המדע מספק לנו את איכות החיים הטובה שאנו נמצאים בה..
(למרות שלא כולם הולכים על פיה ולכן יש חור באוזון וכו' וכו' וכו'... )
המדע זה מחקרים שנעשו אלפים בשנים שהביאו אותנו להתפתחות הטכנולוגית עד היום..
המדע זה התעסקות תובנתית אנושית שרק מקדמת את ההתפתחות השכלית שלנו כברירה הטבעית ע"פ תורת האבולוציה
אדם דתי שבאמת ובתמים היה שונא את המדע
היה הולך להיבדק אצל רב שהיה לו חום או היפוגליקמיה חלילה ...
אדם דתי לא היה נותן לבן שלו ללמוד מדע - כדי שלא יהיה לו חלילה מחשבות כופרניות כמו שלי התחילו להתפתח
דיי לזלזל במה שלמעשה נותן לכם בית כמו שצריך ומספק לכם תשובות
לסקרנים שביננו..
יש להאמין ויש לדעת..
וזה שכולנו כאן עפר ואפר ולא מבינים 5 יח' בפיזיקה ביולוגיה אביוגנזה סוציופסיכואסטרופיזיקה או משוכזה
לא אומר שאין ידע אנושי עצום שהולך אחרי ענפי המדע האלה
חלאס לקבל את קהילת המדע כשרלטטנים זקנים שמאמינים שאין אלוהים ולכן מפריכים אותה עם איזה תורת היווצרות העולם או אנערף טיזילחמאר ולאנעפר ומאעכבה.. חלאס כבר ..
אינגידאו, אחלה תגובה.
הציווי בעשרת הדיבורות הוא לא לעשות אל אחר בדמות מסכה. הפרשנות המקובלת היא שעם ישראל וודאי האמין באלוהים, אבל הוא חשש שמשה נעלם (כי טעו בספירה) וחיפשו דרך עקיפה לעבוד את האל בלי משה. כמו לחלופין שאחרי שכבשו את הארץ, הבמות בארץ היו אסורות. כלמור, למרות שהעבודה בבמות היא עבודת האלוהים, היא אסורה, ומותרת רק עבודה בבמות ציבור או בבית המקדש בהתאם לתקופה.