קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. חדשה|דרוגבה במיטבו
    על ידי h-over בפורום חתימות וסמלים
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 08-04-2008, 13:31
  2. הצבא הרוסי במיטבו אבל. . .
    על ידי guetta17 בפורום דיבורים
    תגובות: 34
    הודעה אחרונה: 02-01-2008, 18:49
  3. תגובות: 20
    הודעה אחרונה: 05-09-2007, 22:19
  4. דיסוננט- מטאל ישראלי במיטבו
    על ידי vcr בפורום רוק ומטאל
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 19-06-2007, 02:59
  5. סירטון- עד כמה באמת המדע יודע???
    על ידי michal בפורום יהדות
    תגובות: 19
    הודעה אחרונה: 28-02-2006, 22:00
+ תגובה לנושא
עמוד 2 מתוך 4 << ראשון 1234 אחרון >>
מציג תוצאות 16 עד 30 מתוך 46

המדע במיטבו! - עמוד 2

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "אלוהים ברא אותי אתאיסט, מי אתם שתטילו ספק בחכמתו."

ציטוט נכתב במקור על ידי gavra צפיה בהודעה
    לא רואה בזה קושי, אך אני אמתין לתשובה מלאה יותר ממה שיש לי להציע ואפרסם אותה כאן.
    תוכל לצמצם את התשובה עבורי כי שמעי מכאן ועד סין ביאורים והסברים ועדין על פי המוסר התנכ"י הדבר נישאר לא הגיוני

2. קישורים ממומנים

ציטוט נכתב במקור על ידי Ori צפיה בהודעה
    תוכל לצמצם את התשובה עבורי כי שמעי מכאן ועד סין ביאורים והסברים ועדין על פי המוסר התנכ"י הדבר נישאר לא הגיוני
    אני מניח שהוא יכתוב לי בדיוק את התשובה שצריך. אם אני אראה משהו בעיני כמיותר אסמן בסוגריים, אני לא אמחק דברם שהוא כתב.
    בברכה,

משתמש מתחיל האוואטר של Grid
    לייקים
    1
    נקודות
    52

אין ספק - אתה טועה.
    יש גם ניסוי של איזה סיני אחד שבדק את השפעה הרוחנית (רגשות וכוונות) על החומר (כוס מים במקרה של הניסוי שלו) ומצא שיש השפעה על המולקולות של המים. נו אז? זה אומר שיש אלוקים? זאת הוכחה?
    מצאו גם כלים מבית המקדש נו ו...?
    כל אלו רק בכדי לחזק את המשוכנעים. זו לא בסיסה של אמונה.
    דרך אגב, ההגדרה של נקודה סינגולרית ע"פ המדע: "נקודה ראשונית שממנה מאמין המדע, התחיל העולם". זו השערה שמבוססת על הנחות שקיבלו לגיטימציה עם השנים.
    תגיד אחי, אמרו לך פעם כמה שילמו לסיני הזה שיגיד את מה שהוא יגיד?
    שילמו לו 5000 דולר כדי שהוא יגיד את כל השטויות האלה, אבל ברגע שהמדענים הציעו לו איזה מיליון ומשהו דולר, הוא לא הסכים לקחת, מעניין למה לא?
    הסיני הזה הוא שיא הטמטום בעולם, למים לא יכולים להיות רגשות! רק לבני אדם יש רגשות...

אם אלוהים קיים, אז הוא הגיע! TRON LEGECY!

ציטוט נכתב במקור על ידי Grid צפיה בהודעה
    תגיד אחי, אמרו לך פעם כמה שילמו לסיני הזה שיגיד את מה שהוא יגיד?
    שילמו לו 5000 דולר כדי שהוא יגיד את כל השטויות האלה, אבל ברגע שהמדענים הציעו לו איזה מיליון ומשהו דולר, הוא לא הסכים לקחת, מעניין למה לא?
    הסיני הזה הוא שיא הטמטום בעולם, למים לא יכולים להיות רגשות! רק לבני אדם יש רגשות...
    לא יודע וזה לא מעניין אותי. אני בניגוד אליך מתרכז במה שחשוב ולא טוען טענות מגוחכות (הסיני לא היה טענה אלא דוגמה מההיבט המדעי ששמעתי עליה).
    אף אחד לא טען שיש רגשות למים. הטענה היא שלרוח יש השפעה על החומר.
    בברכה,

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

איזו תפיסה מוזרה זו..
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 27-09-2021 בשעה 00:22.

שאלתי יותר שאלות וקיבלתי יותר תשובות מאנשים מאוד גדולים בדת..
    אתה יודע מה הבעיה לא היה סימוכין לא הייתה עקביות כל תשובה הייתה שונה ממשנתה וכל ביאור היה מוזר מהקודם לו..
    אני מאוד רוצה להאמין שאני לא אדם טיפש ולמרות שזה ניראה אחרת אני מאוד רחב אופקים אני מוכן קבל סיטואציה שבה אני טועה ואני אהיה מוכן להביע בפה מלא את הבנתי בטעותי..
    אבל ושוב זה אבל מאוד מהותי אני איני טועה ואני איני מסיק יש מאין אני תוצר של חקירה מתמשכת לכיוון האמת היחידה ולצערי למרות שהייתי מאוד חפץ בכך הדת היא אינה המקום הזה היא מלאה באי דיוקים ופירושים של פירושים שמגיעים לכסות את הפער בין הרצוי למצוי..

אגב לימודי המדע שלי אינם קשורים למצב שלי ואינם קיימים כדי לסתור את הדת בשום צורה הם כלי בידיים שלי להביע את רואות עניי בצורה אובייקטיבית ללא כל משוא פנים וכן מאפשרות לי להציג את המציאות שאני מנתח בצורה הכי הגיונית וחדה שיש ביכולתי להביע במילים..
    מפתיע. אתה יכול לתת דוגמה לשאלה ששאלת ותשובות שקיבלת שאני אבין יותר טוב את כוונתך?
    שאלה שהעלתי פה לא מזמן 3000 עבריים (בדגש) שזבכו לעגל מוזהב לאחר שניתנה להם הוראה מפורשת מפי האל לא לעשות כן..
    לא רואה בזה קושי, אך אני אמתין לתשובה מלאה יותר ממה שיש לי להציע ואפרסם אותה כאן.
    להלן התשובה במלואה, באמת שלא ראיתי אפילו משפט אחד מיותר:

טוב, לעצם הנקודה שהוא מעלה בהתחלת הדברים, שהוא מקבל מאנשים שונים תשובות שונות, זה מה שנקרא 'שבעים פנים לתורה'. יש הרבה כיוונים להסתכל ולפרש את התורה. ואם תשאל 'אם כך מה האמת, מה קרה במציאות?' התשובה שהכל קרה, כיוון שהמציאות מאוד מורכבת, ויש לה כמה צדדים. וכך מפורש בגמ' מסכת מגילה (דף ט"ו עמ' ב'), ששאלו שם מה הסיבה שאסתר הזמינה את המן למשתה שעשתה עם אחשורוש. לכאורה הוא לא קשור לזוג המלכותי. וענו שם הרבה תשובות. אחר כך פגש רבה בר אבוה את אליהו הנביא, ושאל אותו 'נו, מה באמת קרה, מה הסיבה האמיתית שבגללה אסתר הזמינה את המן?' ואליהו ענה לו שאסתר חשבה על כל הסיבות שאמרו, ובגלל כולן היא הזמינה את המן. וזה כלל לכל התורה. כל אחד מפרש את התורה (במסגרת שמותר, יש פירושים פסולים) לפי איך שהוא מצליח להבין, ובאמת כל הפירושים השונים, הם פנים שונות שיש לתורה וכולן אמת.

לענין חטא העגל,זהו נושא מאוד עמוק וגם מאוד קשה להבנה.
    נתחיל משאלה, כיצד הם אמרו על העגל 'אלה אלוהיך ישראל אשר העלוך מארץ מצרים', הרי לפני כמה שעות הזהב הזה היה על האוזניים שלהם, וכעת הם אומרים שהוא הוציא אותם ממצרים לפני שלושה חודשים?!
    אלא שאנחנו, בני האדם, תמיד עובדים את הקב"ה דרך משהו מוחשי, משהו שרואים. לדו' היום אנחנו מתפללים ומביטים לשמים. ה' לא נמצא בשמים, אין לו שם כסא שהוא יושב עליו. ה' נמצא בכל העולם, בתוך החדר שאני יושב בו, ובחצר, ובים וכו' בכל מקום. אז למה מתפללים לשמים, או מביטים לשמים? כי זה עוזר לנו לכוון, או להרגיש את ה' כאלוה גדול, שגבוה מעל הכל. זאת אומרת שמעקמים קצת את האמת, בשביל שיהיה לנו קל 'להרגיש' את ה'. ואותו הדבר בימים עברו, הם היו חכמים, וידעו שה' הוא דבר מופשט ללא גוף, וללא הגבלה. אבל קשה לתפוס דבר כזה, קשה לדבר אליו. לכן לוקחים משהו מוחשי, שדרכו מבינים/מרגישים את ה' וקל לדבר אליו ולעבוד אותו. וכך היתה כל הע"ז של פעם. הם לא היו טפשים.
    אך עצם הדבר, שהקב"ה אמר להם לא לעשות צורה או תבנית, והם עברו על כך, נאמר בגמ' 'אמר רבי יהושע בן לוי לא עשו ישראל את העגל אלא ליתן פתחון פה לבעלי תשובה' (מס' עבודה זרה דף ד' עמ' ב'). ז"א שמי שיעשה איזה עבירות שהן, תמיד תהיה לו תקוה שה' יקבל את תשובתו, לאחר שהוא קיבל את תשובת עם ישראל מחטא העגל.
    אך מצד שני כתוב שהחטא הזה לעולם לא יתכפר, וכל יסורים שקיבלנו כעם, אי פעם, הסיבה שלהם היא גם חטא העגל. ז"א שהשואה כיפרה גם על חטא העגל, והפיגועים שהיו פה לפני כמה שנים, חלק מהסיבה שלהן זה לכפר על חטא העגל. זה לא נתפס, כל כך הרבה סבלנו במשך 3000 שנה מאז חטא העגל, ובכל סבל היה חלק בשביל לכפר על העגל, ועדיין זה לא נגמר. ז"א שהחטא היה חמור ביותר, ולא סתם ה' רצה לכלות את כל עם ישראל באותו זמן, אם לא תפילתו של משה וזכות אבותינו.
    ויש עוד צד, שמי שחטא בעגל ויזם את העגל, זה הערב רב. דהיינו גויים שהיו במצרים, וכשעם ישראל יצא ממצרים הם רצו להצטרף ומשה קיבל אותם. ולכן ה' אומר למשה 'רד כי שחת עמך' - דהיינו הערב רב שקיבלת אותם. וממילא על עם ישראל אין כל כך תלונה. אבל בכל זאת למה עם ישראל לא עצר אותם, וגם רואים שעם ישראל נענש קשות על החטא הזה, כך שיש לו חלק מסוים, גם אם לא עיקרי.
    עוד נקודה מאוד חשובה להבנה היא, שלכאורה לא מובן איך חטאו עם ישראל בעבודה זרה כל כך הרבה פעמים, והרי אנחנו בקלות לא נמשכים לכך בכלל. אלא שלפני כ1900 ביטלו את יצר הרע של עבודה זרה. ז"א שאנשי כנסת הגדולה, שחלקם היו נביאים, התפללו לה' שהיצר הזה לא יהיה עוד בעולם, כיון שהרבה נכשלים בו. ומאז שהוא פסק גם הנבואה נפסקה, וכמובן גם העבודה זרה פחתה בעולם ובפרט בעם ישראל.

לסיכום, ישנם עוד הרבה פנים שלא כתבתי וגם שאני לא יודע, ישנם הרבה פירושים איך להסביר את מה שקרה, וכל אחד תופס את הפירוש שהכי מוצא חן בעיניו (וכנראה שזה השורש שלו בתורה). באמת זה היה חטא נורא, אנחנו לא מבינים אותו, כי אנחנו לא מכירים את המשיכה לע"ז, עיקר מי שיזמו את החטא היו הערב רב ולא עם ישראל, אך בכל אופן זה הוא חטא חמור ולכן בשביל לכפר עליו צריך כל כך הרבה יסורים (היסורים באים בגלל סיבות שונות, אבל מצרפים להם גם את הסיבה של חטא העגל).

אני מקוה שלא יצא מסורבל מדי. בהצלחה.
    בברכה,

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

ציטוט נכתב במקור על ידי XsonicX צפיה בהודעה
    ברור שלרוח ישנה השפעה על החומר! זוהי כבר ממזמן לא טענה, זוהי עובדה!
    היו המון מדענים שהוכיחו זאת.

אחד מהם היה יפני שהגיע לישראל אגב.
    הוא ביקש מאדם אחד לקלל טיפת מים, את הטיפה האחרת הוא דרש ממנו לברך.
    בהיבט מיקרוסקופי ראו את ההבדל בין הטיפות, אחת הייתה בצורה מכוערת לגמרי והשנייה הייתה אנרגיה חיה ביותר, מלאה יותר, יפה יותר.

הוא עשה גם ניסוי יותר מעשי. הוא ביקש לקלל ולברך שתי אדניות עם זרעים.
    האדנית המבורכת צמחה בהרבה יותר מהר וגם לממדים שזרעים ממוצעים בכלל לא גדלים אליהם!

זה לא סוד ולא חדש שלרוח ישנה השפעה על החומר, אתם תוכלו להיווכח בזאת בכל פעם שאתם תומרו בוקר טוב למכונית שלכם או תתנו לה נשיקה. בואו נסכם ונומר שהיא תראה פחות מוסך בחיים שלה.

הרי כל יצור או מוצר, זוהי אנרגיה רוטטת, אנרגיה שמגיבה לאנרגיה אחרת בצורה אחרת או חומר אחר.
    היא מגיבה, היא רוטטת.. פשוט יצור חי! עד כמה שאותו המוצר יהיה דומם ככל שיהיה.
    אתה מתכוון למדען היפני שקיבל את הדוקטורט שלו מאוניברסיטה בהודו,
    שהוא קנה ב-300$ באינטרנט?

אתה מדבר על ה"מדען" שלא הוכיח כלום ורק טען שהוכיח?
    שהציעו לו מיליון דולר בשביל שיבוא למעבדה ויוכיח והוא סירב?

אה כן, הוא רמאי ושרלטן שלא שווה כלום.
    נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 21-06-2011 בשעה 23:27.

One Shot - One Kill

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ

טוב, לעצם הנקודה שהוא מעלה בהתחלת הדברים, שהוא מקבל מאנשים שונים תשובות שונות, זה מה שנקרא 'שבעים פנים לתורה'. יש הרבה כיוונים להסתכל ולפרש את התורה. ואם תשאל 'אם כך מה האמת, מה קרה במציאות?' התשובה שהכל קרה, כיוון שהמציאות מאוד מורכבת, ויש לה כמה צדדים. וכך מפורש בגמ' מסכת מגילה (דף ט"ו עמ' ב'), ששאלו שם מה הסיבה שאסתר הזמינה את המן למשתה שעשתה עם אחשורוש. לכאורה הוא לא קשור לזוג המלכותי. וענו שם הרבה תשובות. אחר כך פגש רבה בר אבוה את אליהו הנביא, ושאל אותו 'נו, מה באמת קרה, מה הסיבה האמיתית שבגללה אסתר הזמינה את המן?' ואליהו ענה לו שאסתר חשבה על כל הסיבות שאמרו, ובגלל כולן היא הזמינה את המן. וזה כלל לכל התורה. כל אחד מפרש את התורה (במסגרת שמותר, יש פירושים פסולים) לפי איך שהוא מצליח להבין, ובאמת כל הפירושים השונים, הם פנים שונות שיש לתורה וכולן אמת.

לענין חטא העגל,זהו נושא מאוד עמוק וגם מאוד קשה להבנה.
    נתחיל משאלה, כיצד הם אמרו על העגל 'אלה אלוהיך ישראל אשר העלוך מארץ מצרים', הרי לפני כמה שעות הזהב הזה היה על האוזניים שלהם, וכעת הם אומרים שהוא הוציא אותם ממצרים לפני שלושה חודשים?!
    אלא שאנחנו, בני האדם, תמיד עובדים את הקב"ה דרך משהו מוחשי, משהו שרואים. לדו' היום אנחנו מתפללים ומביטים לשמים. ה' לא נמצא בשמים, אין לו שם כסא שהוא יושב עליו. ה' נמצא בכל העולם, בתוך החדר שאני יושב בו, ובחצר, ובים וכו' בכל מקום. אז למה מתפללים לשמים, או מביטים לשמים? כי זה עוזר לנו לכוון, או להרגיש את ה' כאלוה גדול, שגבוה מעל הכל. זאת אומרת שמעקמים קצת את האמת, בשביל שיהיה לנו קל 'להרגיש' את ה'. ואותו הדבר בימים עברו, הם היו חכמים, וידעו שה' הוא דבר מופשט ללא גוף, וללא הגבלה. אבל קשה לתפוס דבר כזה, קשה לדבר אליו. לכן לוקחים משהו מוחשי, שדרכו מבינים/מרגישים את ה' וקל לדבר אליו ולעבוד אותו. וכך היתה כל הע"ז של פעם. הם לא היו טפשים.
    אך עצם הדבר, שהקב"ה אמר להם לא לעשות צורה או תבנית, והם עברו על כך, נאמר בגמ' 'אמר רבי יהושע בן לוי לא עשו ישראל את העגל אלא ליתן פתחון פה לבעלי תשובה' (מס' עבודה זרה דף ד' עמ' ב'). ז"א שמי שיעשה איזה עבירות שהן, תמיד תהיה לו תקוה שה' יקבל את תשובתו, לאחר שהוא קיבל את תשובת עם ישראל מחטא העגל.
    אך מצד שני כתוב שהחטא הזה לעולם לא יתכפר, וכל יסורים שקיבלנו כעם, אי פעם, הסיבה שלהם היא גם חטא העגל. ז"א שהשואה כיפרה גם על חטא העגל, והפיגועים שהיו פה לפני כמה שנים, חלק מהסיבה שלהן זה לכפר על חטא העגל. זה לא נתפס, כל כך הרבה סבלנו במשך 3000 שנה מאז חטא העגל, ובכל סבל היה חלק בשביל לכפר על העגל, ועדיין זה לא נגמר. ז"א שהחטא היה חמור ביותר, ולא סתם ה' רצה לכלות את כל עם ישראל באותו זמן, אם לא תפילתו של משה וזכות אבותינו.
    ויש עוד צד, שמי שחטא בעגל ויזם את העגל, זה הערב רב. דהיינו גויים שהיו במצרים, וכשעם ישראל יצא ממצרים הם רצו להצטרף ומשה קיבל אותם. ולכן ה' אומר למשה 'רד כי שחת עמך' - דהיינו הערב רב שקיבלת אותם. וממילא על עם ישראל אין כל כך תלונה. אבל בכל זאת למה עם ישראל לא עצר אותם, וגם רואים שעם ישראל נענש קשות על החטא הזה, כך שיש לו חלק מסוים, גם אם לא עיקרי.
    עוד נקודה מאוד חשובה להבנה היא, שלכאורה לא מובן איך חטאו עם ישראל בעבודה זרה כל כך הרבה פעמים, והרי אנחנו בקלות לא נמשכים לכך בכלל. אלא שלפני כ1900 ביטלו את יצר הרע של עבודה זרה. ז"א שאנשי כנסת הגדולה, שחלקם היו נביאים, התפללו לה' שהיצר הזה לא יהיה עוד בעולם, כיון שהרבה נכשלים בו. ומאז שהוא פסק גם הנבואה נפסקה, וכמובן גם העבודה זרה פחתה בעולם ובפרט בעם ישראל.

לסיכום, ישנם עוד הרבה פנים שלא כתבתי וגם שאני לא יודע, ישנם הרבה פירושים איך להסביר את מה שקרה, וכל אחד תופס את הפירוש שהכי מוצא חן בעיניו (וכנראה שזה השורש שלו בתורה). באמת זה היה חטא נורא, אנחנו לא מבינים אותו, כי אנחנו לא מכירים את המשיכה לע"ז, עיקר מי שיזמו את החטא היו הערב רב ולא עם ישראל, אך בכל אופן זה הוא חטא חמור ולכן בשביל לכפר עליו צריך כל כך הרבה יסורים (היסורים באים בגלל סיבות שונות, אבל מצרפים להם גם את הסיבה של חטא העגל).

אני מקוה שלא יצא מסורבל מדי. בהצלחה.
    הכל טוב ויפה אבל הוא לא ענה על השאלה הבסיסית שלי איך הגיוני שלאחר שנאמר להם במפורש שלא יעשו להם אל בדמות חומרית כמות בלתי מבוטלת של עבריים (כניראה שזה גם חמק בשאלה) הלכו ויצקו להם עגל (לא דמות מופשטת אלא דמות בהמה!) מזהב..
    אין כל הגיון בטענה של צורך מוחשי (מכן אני יכול להסיק שעצם הכיפה הוא מעשה בטל שאין עיקר בקיומו)..
    מצטער רטוריקה ותו לא התשובה הזאת...

משתמש ותיק האוואטר של EnBlack
    לייקים
    366
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "Excuse me while I kiss that guy..."

לא יודע וזה לא מעניין אותי. אני בניגוד אליך מתרכז במה שחשוב ולא טוען טענות מגוחכות (הסיני לא היה טענה אלא דוגמה מההיבט המדעי ששמעתי עליה).
    אף אחד לא טען שיש רגשות למים. הטענה היא שלרוח יש השפעה על החומר.
    בטח שזה לא מעניין אותך. יש לך עניין סלקטיבי. במה שאתה מאמין,
    אתה מעמיק, ובמה שלא, אתה פשוט מזניח ומחליט שזה טאבו וזהו
    וזה לא קיים מבחינתך.

הכל טוב ויפה אבל הוא לא ענה על השאלה הבסיסית שלי איך הגיוני שלאחר שנאמר להם במפורש שלא יעשו להם אל בדמות חומרית כמות בלתי מבוטלת של עבריים (כניראה שזה גם חמק בשאלה) הלכו ויצקו להם עגל (לא דמות מופשטת אלא דמות בהמה!) מזהב..
    אין כל הגיון בטענה של צורך מוחשי (מכן אני יכול להסיק שעצם הכיפה הוא מעשה בטל שאין עיקר בקיומו)..
    מצטער רטוריקה ותו לא התשובה הזאת...
    תשובתו:
    זה נכון שאין תשובה ברורה, למה הם עשו דמות כאשר נאמר להם במפורש שלא לעשות. זאת אומרת, אפשר לשאול את זה על כל אדם שחוטא: 'ידעת שאסור, אז למה עשית?'. וכל אדם מבין שלפעמים הוא עושה מה שאסור, כי יש לו רצונות אישיים, שסותרים את מה שהוא צווה, והוא נמשך אחריהם במקום לעשות את מה שנכון.
    אנחנו יודעים בפירוש, על משה רבינו, שעם כל המדריגה הגבוהה מאוד שלו, ואהבת ה' שבערה בו והיראת שמים שלו, היה לו מקום לחטוא. גם לאיש במדריגתו, ה' ברא כח נגדי שיוכל להסית אותו לחטוא, והוא צריך להלחם בו (גם למשה רבינו לא היו חיים קלים).
    וכבר כתבתי לך, בפעם הקודמת, שאנחנו לא מכירים את המשיכה לעבודה זרה, אבל פעם היתה משיכה מאוד גדולה לכך, מעין המשיכה הגדולה שיש היום לנשים.

מה שהוא כתב שאין הגיון בטענה של צורך מוחשי. אני לא מבין למה אין הגיון, אני אישית מאוד מבין שאת הצורך. ואגב, אין כזה דבר 'דמות מופשטת'. זה פרדוקס. לדבר מופשט אין דמות. והכיפה היא סמל לכך שאנו מרגישים שיש מעלינו סמכות, לא יותר ולא פחות.

בהצלחה, להתראות.

ציטוט נכתב במקור על ידי EnBlack צפיה בהודעה
    בטח שזה לא מעניין אותך. יש לך עניין סלקטיבי. במה שאתה מאמין,
    אתה מעמיק, ובמה שלא, אתה פשוט מזניח ומחליט שזה טאבו וזהו
    וזה לא קיים מבחינתך.
    זכור לי שעניתי לך. בכל מקרה את באמת לא מבינה דבר ממה שאמרתי כי אינך מכירה אותי. כשאמרתי שאני מתרכז בעיקר זה כמובן היה לאחר מסקנה שיש להתרכז בעיקר ומהו העיקר? אם תרצי ותחקרי ותעשי מאמץ להתעלם מהסובב אותך תגיעי לאותה מסקנה שאני הגעתי.
    בברכה,

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ

תשובתו:
    זה נכון שאין תשובה ברורה, למה הם עשו דמות כאשר נאמר להם במפורש שלא לעשות. זאת אומרת, אפשר לשאול את זה על כל אדם שחוטא: 'ידעת שאסור, אז למה עשית?'. וכל אדם מבין שלפעמים הוא עושה מה שאסור, כי יש לו רצונות אישיים, שסותרים את מה שהוא צווה, והוא נמשך אחריהם במקום לעשות את מה שנכון.
    אנחנו יודעים בפירוש, על משה רבינו, שעם כל המדריגה הגבוהה מאוד שלו, ואהבת ה' שבערה בו והיראת שמים שלו, היה לו מקום לחטוא. גם לאיש במדריגתו, ה' ברא כח נגדי שיוכל להסית אותו לחטוא, והוא צריך להלחם בו (גם למשה רבינו לא היו חיים קלים).
    וכבר כתבתי לך, בפעם הקודמת, שאנחנו לא מכירים את המשיכה לעבודה זרה, אבל פעם היתה משיכה מאוד גדולה לכך, מעין המשיכה הגדולה שיש היום לנשים.

מה שהוא כתב שאין הגיון בטענה של צורך מוחשי. אני לא מבין למה אין הגיון, אני אישית מאוד מבין שאת הצורך. ואגב, אין כזה דבר 'דמות מופשטת'. זה פרדוקס. לדבר מופשט אין דמות. והכיפה היא סמל לכך שאנו מרגישים שיש מעלינו סמכות, לא יותר ולא פחות.

בהצלחה, להתראות.
    עוד לא החלטתי אם אתם עושים ממני צחוק או מעצמכם /=
    מצד אחד אתם אומרים שמעמד הר סיני הוא מאורע שאין יכולת להעלות שאלות לגביו ובאותה נשימה ובאותו מקום התגלות אלוהים לא מספיקה לאנשים שלפי דבריכם נכחו שם עד כדי שהם העמידו להם פסל בהמה מזהב וזאת אחרי שלא בפי האדם אלא בפי האל נאמר להם מפורשות שלא לעשות כן!
    אני מבקש בכל לשון של בקשה אם אין לכם רצון להיות רצניים תחסכו לי ובמיוחד לכם תכתובת ארוכה שתוכיח את ערוותכם ואת חוסר הבקיאות שלכם בנושאים שבהם אתה מתמידים לעמוד על משמר מולדת!
    זאת בדיוק הסיבה העליונה מדוע הדת הייתה ותישאר פירוש של פירוש וזאת הוכחה ניצחת לכך שהיא אינה תורה מידי שום אל משום שאם הייתה כזאת לא היו בה סתירות חמורות מסוג זאת.
    ולא חסרות עוד דוגמאות נוספות, למרות שאת זאת אני הכי אוהב משום שהיא מראה בצורה חדה וברורה שמישהו שם בעבר הרחוק עשה פאשלה ויצר פרדוקס עצבני בסיפור
    נערך לאחרונה על ידי Ori; 29-06-2011 בשעה 11:01.

משתמש כבוד האוואטר של Mr. Ingidao
    שם פרטי
    Dror
    לייקים
    119
    נקודות
    33,663
    פוסטים בבלוג
    2
    משפט מחץ
    אם אלף מילים לא יפיקו תקווה תראה מה שתיקה אחת שווה

מה שמכעיס אותי בסרטון הזה זה ההתייחסות למדע ..
    חלאס כבר !
    מדע זה לא Religion ..
    מדע לא בא "לתת תשובות והוכחות"
    מאסתי כבר באותם בורים שמתייחסים למדע כאילו הוא איזה אחד שמספק תשובות לדה והא שלא רוצים לשמוע אותו בכלל
    המדע זה האלוהים שלי
    המדע מספק לנו את איכות החיים הטובה שאנו נמצאים בה..
    (למרות שלא כולם הולכים על פיה ולכן יש חור באוזון וכו' וכו' וכו'... )
    המדע זה מחקרים שנעשו אלפים בשנים שהביאו אותנו להתפתחות הטכנולוגית עד היום..
    המדע זה התעסקות תובנתית אנושית שרק מקדמת את ההתפתחות השכלית שלנו כברירה הטבעית ע"פ תורת האבולוציה

אדם דתי שבאמת ובתמים היה שונא את המדע
    היה הולך להיבדק אצל רב שהיה לו חום או היפוגליקמיה חלילה ...

אדם דתי לא היה נותן לבן שלו ללמוד מדע - כדי שלא יהיה לו חלילה מחשבות כופרניות כמו שלי התחילו להתפתח

דיי לזלזל במה שלמעשה נותן לכם בית כמו שצריך ומספק לכם תשובות
    לסקרנים שביננו..
    יש להאמין ויש לדעת..
    וזה שכולנו כאן עפר ואפר ולא מבינים 5 יח' בפיזיקה ביולוגיה אביוגנזה סוציופסיכואסטרופיזיקה או משוכזה
    לא אומר שאין ידע אנושי עצום שהולך אחרי ענפי המדע האלה
    חלאס לקבל את קהילת המדע כשרלטטנים זקנים שמאמינים שאין אלוהים ולכן מפריכים אותה עם איזה תורת היווצרות העולם או אנערף טיזילחמאר ולאנעפר ומאעכבה.. חלאס כבר ..

מנהל ההתקנים האוואטר של rcl-nadav
    לייקים
    267
    נקודות
    6,593

אינגידאו, אחלה תגובה.

"Adults with imaginary friends are stupid"
    ...

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ

‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏
    עדין ממתין לתשובה

הרב האשכנזי הראשי של אטרף
    שם פרטי
    דניאל
    לייקים
    229
    נקודות
    328

עדין ממתין לתשובה
    הציווי בעשרת הדיבורות הוא לא לעשות אל אחר בדמות מסכה. הפרשנות המקובלת היא שעם ישראל וודאי האמין באלוהים, אבל הוא חשש שמשה נעלם (כי טעו בספירה) וחיפשו דרך עקיפה לעבוד את האל בלי משה. כמו לחלופין שאחרי שכבשו את הארץ, הבמות בארץ היו אסורות. כלמור, למרות שהעבודה בבמות היא עבודת האלוהים, היא אסורה, ומותרת רק עבודה בבמות ציבור או בבית המקדש בהתאם לתקופה.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 15:14.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,498,438 | הודעות: 8,199,031 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect