אני מכוון אותך שוב ושוב אבל אתה ממשיך לסטות מתשובה ישירה.
אני לא בורח, אני פשוט מיואש.
אני מכוון אותך שוב ושוב אבל אתה ממשיך לסטות מתשובה ישירה.
אני לא בורח, אני פשוט מיואש.
|
|
יש הוכחה אחת. כל השאר זה לגיטימציות לחקור היטב.
אבא שלי, אבא שלך או אחד מהאבות שלו וכך כל האבות בדור הזה או אחד מהאבות בכארבע דורות אחרונים מאמינים לאבות שלהם שהיה מעמד הר סיני, יציאת מצרים ושעלינו לקיים את המצוות הכתובות בתורה. במקרה שלך, סביר להניח שאחד מהאבות החליט לחיות אורח חיים חילוני ולכן השרשרת נקטעה. אך כמובן, אינך חי לבד, מסביבך יש עוד יהודים רבים ששומרים מצוות ותעלומות העולם גורמות לך לחשוב ולו במעט מה תפקידך בעולם והאם יש אלוקים. אם תלמד היטב מתוך רצון טהור למצוא את האמת, אני מבטיח לך שתמצא ושאפילו תהיה מרוצה ממה שתמצא בניגוד למה שאתה אולי חושב.
בברכה,
לא זה לא וכבר הסברתי לך מאות פעמים. אלפי עדים, מספרים אותו דבר, יציאת מצרים, מעמד הר סיני, זה לא יכול להיות הדמיון שלהם ולא משה התחיל את זה. באמת שכבר התירוצים שלך עלובים.
עוד פעם, התוכן של מעמד הר סיני הוא קבלת התורה מהקב"ה. שם כל בנ"י היו עדים לניסים ועוד לפני, גם היו עדים לעשרת המכות. לא מסובך.
בברכה,
אוקיי,
אני מבין שגם אני וגם אתה קצת עייפים מהדיון הזה, סבבה.
אבל אני רוצה להדגיש, אתה יהודי, אני יהודי, בבקשה אל תשנא אותי כי אני אתאיסט,
אנחנו ישראלים ואנחנו באותו הצד
רק רציתי להבהיר את זה.
דברשני,
זה כן לגיטימי, כי כל מי שהיה במעמד הר סיני,
לא יכל להסביר מה הוא ראה, ולכן קרא לזה 'אלוהים',
למרות שהיום, אם אני או נדב היינו שם, היינו יכולים בקלות להסביר את התופעה.
ובגלל זה - אין אלוהים.
One Shot - One Kill
לא שונא אותך, בטח לא בגלל שאתה אתאיסט. אולי לא מחבב את הגישה שלך - לא יותר מזה.
שוב, ה"סיפור" הוא לא שראו דברים מוזרים והחליטו לפרש את זה כאלוקים. היה תוכן. לא היה נס שלא התלווה אליו הסבר. עשרת המכות לא היו סתם מאורעות מוזרים, זה היה מתוזמן, וכולם ידעו שזה הולך לקרות. כך גם מעמד הר סיני, מעבר לפלא שארע שם, היה גם תוכן.
בברכה,
יציאת מצרים... תעשה לי טובה, וזה אחד באמת האהובים עליי. אז קודם כל נתחיל שהמכה הרביעית היא ערוב, חיות רעות אשר באות והורג באדם ובבהמות, אוקיי עד כאן סביר. ממשיכים. המכה החמישית היא דבר, שפה אלוהים אומר שהוא יהרוג את כל מקנה מצרים: צאן, בקר, סוסים, גמלים..בקיצור הכל. עכשיו אם זה לא מספיק הגיע המכה השביעית שהיא ברד הרגה את כל המצרים ואת כל החיות שהיו בשדה, עוד אנשים וחיות מתים כמובן. אחרי כל זה גם הרבה מצרים מתים במכת בכורות, וכאן מגיע אחד הדברים שמדאיגים אותי, לתפקיד פרעה הוא הבן הבכור של הפרעה הקודם, אבל הפרעה הזה לא מת במכת בכורות. ואחרי כל המכות האלה וכשבני ישראל כבר עזבו את מצרים פרעה החליט לרדוף אחריהם עם כל צבאו. עכשיו בנקודה הזאת אני רוצה לעצור ולהגיד שהרבה אנשים פה בפורום אוהבים להשתמש בתירוץ של איך עם של עבדים שנעו לאט יכלו לעבור את ים סוף מהר וכשצבא מצרים המהיר והאדיר בא לעבור, בום! נסגרו עליהם המים. על איזה צבא לעזאזל אתם מדברים? מצרים הוכתה במכות הכי קשות שאפשר, רובם נהרגו מהערוב, הברד ומכת הבכורות, הם סובלים מרעב מטורף בגלל הדבר והארבה, כל המקנה שלהם מת במכת הדבר. גם כל הסוסים מתו במכת הדבר (שמות פרק ט' בהתחלה) אז כבר הם לא יכולים לרכב על המרכבות, רוב האנשים גם ככה רעבים או מתים אז מי בדיוק כבר יצאו אחרי בני ישראל? קבוצה של עשרה מצרים שרצו לאיים על בני ישראל וטבעו כי לא היה מציל בחוף?
One Shot - One Kill
ראשית, אני מזמין אותך בדחיפות ללמוד את עשרת המכות ע"פ מפרשים ולא על פי הפירוש שלך. גם העניין שפרעה נשאר חי על אף היותו בכור יש תשובה, לדעתי ברש"י.
עוד פעם, תלמד את הנושא כמו שצריך. זה שאלות שהמפרשים עונים עליהם. אם לא תמצא תשובה, תשאל ואני אענה.
הדבר הכי חשוב הוא שאת כל זה מספרים מאב לבן לכן, אני לא מבין מה אתה מוצא פה לערער על זה, פשוט צריך ללמוד.
בברכה,
נערך לאחרונה על ידי rcl-nadav; 10-07-2011 בשעה 18:31.