נכתב במקור על ידי
uN4med
אני גר בקנדה, ואני אוכל לספר לכם איך זה לחיות כאן בהשוואה לישראל. קודם כל, אני לא מתחרט על זה שעזבתי, אפילו לא קצת. חייתי בישראל 11 שנים, ושמה גם נולדתי. אני בן 12, ועוד חודשיים זו תיהיה השנה הראשונה שלי פה. בישראל-- יש המון בעיות שאני אוכל לציין בלי לחשוב עליהן. האלימות בישראל זה משהו שכפי ש@Voca אמר, היא מתדרדרת מיום, ליום. משהו נרצח פה כל שבוע. יש את הקטע של הכנסת סמים לארץ. יש הרבה דקירות, ואנשים הולכים פה מסוממים ברחובות, מתחילים מריבות סתם ככה. בקנדה כל האנשים הם חברותיים, שמחים, תמיד יש להם התנהגות פוזיטיבית. המים בישראל מתייבשים, והממשלה לא יכולה לעצור את זה. בקנדה, (המדינה השניה בגודלה אחרי רוסיה) לא יחשבו על חסרון במים לפחות ב-100 שנים הבאות. האוכל, וכל המוצרים זולים יותר מאשר בישראל. הכמות של המוצרים פה היא גדולה יותר. המחיר הממוצע של מכונית בקנדה הוא אפשהו בין $15,000-$25,000, תוסיפו 13% עמלה למחיר. (בקנדה מחשבים את העמלה רק כשאתה קונה את המוצר, לא מציגים את המחיר עם העמלה כלולה). מכונית ממוצעת בישראל (ממה שאני יודע) עולה מ100,000 שקל עד ל- 150,000 שקל. מכונית שתעלה 200,000 שקל בישראל תעלה $50,000 בקנדה. בקיצור-- כל מוצר בקנדה הוא זול יותר מהמחירים של המוצרים בישראל. התחלתי ללמוד אנגלית בגיל 5, ועזבתי את המדינה בהתחלת כיתה ו' (בחודש הראשון). היו לי 54 שעות של שיעורי אנגלית בשנה, 54*6=324 שעות של שיעורי אנגלית תוך 6 שנים, שזה ממש קצת. בבי"ס שלי פה בקנדה יש 7 שעות של אנגלית, משעה 8 עד לשעה 3. אנחנו לומדים 5 ימים בשבוע, שני-שישי.7*5=35. 35 שעות של אנגלית בשבוע, בהשוואה לשעה של אנגלית בשבוע בישראל. 35*46=1610. (בערך 46 שבועות של אנגלית בלי החופשים) זה 1610 שעות של אנגלית בהשוואה ל54 שעות של אנגלית. מה שאני מנסה להגיד זה שתוך שנה אתה לומד יותר ממה שאתה לומד בישראל ב-6 שנים, שלדעתי זה מצחיק. הקורסים בישראל עלו לנו הון, ובקנדה בית הספר הוא הרבה יותר זול מבישראל, עם אותה רמה של ידע שהמורים מלמדים. בישראל בכלל לא למדתי לדבר באנגלית, רק כתבנו ולמדנו Grammar וכל זה. עד עכשיו השוונו את הפשע בין ישראל לקנדה, את המחירים של המוצרים, מצב המים הבעייתי... מה עוד? המשכורות פה יותר גדולות. בישראל על עבודה פשוטה כמו מזכירה אתה מקבל 3,000 ש"ח בחודש, ופה אתה מקבל $2,000 בחודש. הבניינים פה הם יפים, גבוהים (אלה הם בניינים שאפשר לשכור שם דירה) ובעיר שאני גר, טורונטו, יש הרבה בתים שאתה קונה ובונה. יש פה הרבה יותר אטרקציות בעיר אחת מאשר בעיר אחת בישראל (קנדה= גדולה, ישראל=פצפון) פה יש את הCN Tower, Toronto Zoo, Ontario Science Centre, מלא הצגות של זמרים מפורסמים (Katy Perry, משהו? אף אחד?) . יש פה בניינים עשויים מזכוכית בDowntown, שזה איפה שכל בנייניי ה-High Tech נבנים. מלא הזדמנויות עבודה פה בDowntown, וכשיש אירוע מסויים, הסאבווי פשוט מפוצץ, וכך גם הרחובות.
בכל מקרה, לי כבר נמאס להשוות את ישראל לקנדה, כי לי נראה שהבשתי את ישראל מספיק.
הלכתי.
בפרק הבא: (לא אין פרק הבא, נראה כבר מה יהיה בתגובה הבאה... אבל כנראה שיהיה פרק הבא... לא... לא נראה לי... עזבו אותי מה אתם רוצים ממני..... אין לי מושג אם יהיה פרק הבא... אוקי? אולי יהיה)