אוקיי, עכשיו התחלנו לדבר
1. צור לך רשימה של לפחות חמישה נושאים שמעניינים אותך ותכין להם כבר תשתית, תדקלם שיחות עליהם.
חלק קוראים לזה Talk List, יש נואמים, אנשי ציבור או כל אחד שמיומנויות השיחה שלו הן גורם משפיע בעבודתו משתמשים בזה. זה דורש עבודה ביתית, אם אפשר אפילו צלם את עצמך כשאתה מדבר עם מישהו על חלק מהנושאים הללו ותבדוק כיצד לתקן את שפת הגוף שלך או לא לחזור על מילה המון פעמים או להוריד קטעים של "אה..." מהשיחות שלך.
2. צא למקום הומה אדם במטרה אחת בלבד - לדבר עם אנשים.
שאל את דעתם, בקש את עזרתם או שסתם תומר "היי" ותחייך. כמובן שעליך לעשות זאת בצורה קלילה וידידותית עם טאקט, ולא כבדה מידי. עם הזמן והניסיון אתה תדע לפתח שיחות קלילות עם דברים שמעניינים אותך ובהמשך גם ליצור שיחות עמוקות וחיבור בינך לבין האדם השני. קבע לך פעמיים בשבוע שאתה תבצע את זה.
3.
קרא אותי!
1. צור לעצמך הרגלים קבועים לעשות, לצפות ולדבר בצורה חיובית ומצחיקה.
למשל, הרגל כמו לצפות בכל תחילת וסוף שבוע
בסרטים מצחיקים ביו-טיוב ובכך פעם להגדיל את מאגר הסרטים המצחיקים שלך.
2. אני דווקא כן ממליץ לך לחפש בדיחות, בעיקר את המתוחכמות שבהן.
אתה לא מוכרח להיות מושפע מהן או לצחוק מהן הנקודה היא שיש לוגיקה מסויימת שמאפיינת בדיחות ואם בשלב כלשהו אתה תקלוט את הלוגיקה הזאת היא תשרת אותך מאוד. בלי קשר, זה כיף לעלות על בדיחה שמדבר אליך ולצחוק ממנה קצת, זה בריא.
4. תקרא יותר על הומור באופן כללי. מאמרים, מדריכים, צפה בסרטים..
ככל שתבין טוב יותר כיצד נוצר הומור וממה הוא בנוי, כך תוכל לבנות אותו בעצמך.
חפש בגוגל חומרים על זה, אם יש ספר טוב שמסביר על הומור (לא ספר בדיחות), קנה אותו. בדיוק לפני שבוע קניתי אחד כזה למפקד שלי, מאוד אהבתי את המלל, גם אם מה שכתוב שם לא יעזור במהומה.. הייתי נותן לך את השם אבל שכחתי אותו

נראה לי שקראו לו "ובנימה אופטימית זו" אך אני לא בטוח.
הרבה מזה קשור לחלק הראשון שעניתי לך עליו.
בנוסף, גש לאנשים שאתה מכיר ופשוט תפתח איתם בשיחה על העתיד, על החיים או על בריאת העולם, אין פשוט מזה.
גש לאחד ההורים שלך ושאל אותו "אבא/אמא, לאילו דברים חשובים אני צריך לשים לב בעתיד? בחטיבה/תיכון/צבא? ככה אני אדע למה לצפות ואכין את עצמי!" ופתח איתם בשיחו תעל זה או שתשמש בכל פתיח אחר שיעזור לך לדבר על הנשואים שמעניינים אותך. התרגול הפשוט ביותר הוא הטוב ביותר לדעתי.
ומה מונע ממך לעשות את זה?
אנשים שעוצרים בעדך? פחדים? חוסר יצירתיות או מוזה להיות מעורב באותן שיחות שהחבר'ה מריצים?
כל שעליך לעשות זה לבדוק מה עוצר בעדך מלהיות מעורב ופשוט להתחיל לשבור את זה, אחד - אחד.
נקודה למחשבה - שים לב, על מה האשכול שלך מדבר?
אני מקווה שהצלחת לזהות איך שבאופן סמוי (תת-הכרתי אם תרצה) התחלת לדבר על הנושאים שחשובים לך ומעניינים אותך, כאלה שהם קצת יותר עמוקים מ"אז מה עשית בשבת?".