|
|
למה מדבר שטויות? למה אתה מנסה לפגוע בשמי הטוב?
לא חינכו אותך כשהיית קטן? דבר ראשון תכבד את הבן אדם, אחרי זה תדון איתו.
אני מכבד אותך, אני מצפה שתכבד אותי גם כן.
ולנושא, אם הקמת מדינה פלסטינאית היתה לגיטימית - הייתי יכול להסכים איתך.
אבל היא לא.
למעשה, המושג "מדינה פלסטינאית" קם רק שנתיים אחרי שכבשנו את הגדה המערבית,
לפני כן שהאזור היה בשליטת ירדן הם לא חשבו בכלל על המושג "מדינה פלסטינאית".
ולכן הרעיון של הקמת מדינה שכזו הוא רק בכדי לתת לגיטימציה לגינואים שהם נותנים לנו,
אם תצפה בחדשות בארץ אחרת חוץ מישראל, בכל מקום בעולם, תראה שהגדה נקראת "Occupied Teritories",
או במילים אחרות "שטח כבוש".
ואנא ממך, אתה חייב להבין שאנחנו לא יכולים להחזיר את הגדה, כי אם נחזיר אותה,
יקרה אותו הדבר כמו שקרה בעזה.
ברגע שעזבנו את ה"קו הפילדלפי", הטרור נכנס לעזה עם נשקים ולוחמים,
אותו דבר יקרה עם הגדה, ברגע שנעזוב הטרור יכנס לשם וגם משם ירו טילים, רק שהפעם זה לא יהיה לערים בדרום,
אלא לערים כמו חיפה, נתניה ותל-אביב.
ואחרי שכבר נחזיר את השטח, לא נוכל לכבוש אותו מחדש, לפי חוק חדש שהאו"ם הוציא.
לכן, מדינה פלסטינאית? לא לגיטימי.
החזרת שטחים? אתה לא תראה את השמיים מרוב הטילים שיעפו עלינו.
One Shot - One Kill
זה כי אל קעידה חושבים שארה"ב קפיטליסטים חזירים שחושבים שהם יכולים לנהל את העולם אז הם החליטו להעניש אותם בשם אללה או איזה שטות אחרת.
זה לא המצב במזרח התיכון. הבעיה שלנו שונה לגמרי...
כשאנחנו נדחפנו בחזרה לארץ הקודש ב1948, אנחנו דיי דחפנו לבריטים אצבע בגרון על כל התוכניות שהיו להם פה (כמו ירדן, פלסטינה הייתה אמורה להיות מנוהלת ע"י איזה אבו משהו, כדי שלא יכעס שהבריטים השתלטו לו על החלקה של הנפט.. מצחיק, יוצא שהבריטים דפקו את כולנו פה כבר 60 שנה במלחמות בגלל הקולוניאליזם הדבילי שלהם) - וכל החבר'ה הערבים שגרו פה בארץ, עשו שטות ולא לקחו את הדיל שהציעו להם. הם שילמו על זה בהרבה מאוד שנים של דיכוי חברתי בלי מדינה. ודיי מגיע להם. הבעיה היא שהילדים שלהם גדלו בדיכוי הזה, וכשאתה גדל ב"צל" של מדינת ישראל "הכובשת", אתה מתחיל לשנוא אותה.
והילדים האלה היום נלחמים בשביל לקבל שוב את הדיל שהציעו להורים שלהם והם היו דבילים מידי ולא לקחו.
זה לא איזה שטות איסלאמית של אללה הואקבר. זה סתם שטויות שמאכילים אותם בשביל שלא ירגישו רע שהם הולכים להתפוצץ.
הם מרגישים כמו שהרגישו בפלמח. שהם לוחמי חירות מזויינים. ראית מישהו מפוצץ פה גשרים אחרי שקיבלנו את המדינה?
למען הסדר הטוב, אני מכבד אותך, אני פשוט חושב שמה שרשמת היה שטויות. אין שום קשר בין הדברים,
אין בן אדם בעולם שאני מכבד יותר מאת אמא שלי נניח, ועדיין אני לא חושב שכל מה שהיא מוציאה מהפה זו גאונות לשמה.
אני חושב שאתה פטריוט, אוהב הארץ ובכלליות אני חושב שהלב שלך במקום הנכון.
אמרת הרבה דברים, שעל כולם אפשר להתווכח (והתווכחו) במשך הרבה מאוד זמן, בפועל הם לא רלוונטים.
אתה אמרת שלא יהיה שלום, ורק מלחמה פעם ב50 שנה. אני אמרתי שזה לא נכון, ושאם ניתן להם מדינה יהיה שלום,
או לפחות משהו שיזכיר שלום, כי 60 שנה של מלחמות משאירות צלקת. אתה מסביר לי שלא לגיטימי לתת להם מדינה?
למי אכפת אם זה לגיטימי או לא לגיטימי? אם דיברו על זה או לא דיברו על זה? אם ירדן ומצרים דחפו להם את הרעיון לראש כי הם לא רצו להתמודד איתם או כי הם באמת מרגישים שאם הם לא יגורו ליד אריאל הם פשוט לא יגיעו לאושר הפנימי?
כרגע הם מדברים על זה. לא רק הם, כרגע כל העולם מדבר על זה. האום מדבר על זה. אותו האום שאמר שמדינת ישראל היא מדינה ולא שטח
שהוא תל חורבות הסטורי של עמים שונים במשך הרבה מאוד שנים שפעם ממזמן היהודים (שלא היו אפילו היהודים אז, הם היו עברים) גרו בו.
אז בין אם לגיטימי או לא, מדינה צריכים לתת להם. אין אופציה אחרת. הימין, השמאל, המרכז, כולם מבינים את זה כבר.
השאלה היא מה התנאים. אני אומר שתי מדינות לשתי עמים (ואם זה היה תלוי בי הייתי סוגר עוד מדינה קטנה לכל החרדים הבוגדים שלא אוהבים את ישראל ומקבלים ממשרד החינוך תקציב) עם טרנספר עצבני ובלי נאמנות אין אזרחות והכל טוב.
עכשיו תורך להגיב למה שכתבתי, ולא למשהו אחר, שאולי נכון אבל לא רלוונטי.
אני לא רוצה אותם במדינה שלי, זה בטוח, עם הקצב ילודה הזה שלהם, ואין לי לשום מקום אחר לדחוף אותם...
אז כרגע...
כן.
אלא אם אתה מכיר דרך לשכנע את המצרים או את הירדנים לתת להם מדינה? אולי את סיני, שמעתי שמגניב שם בקיץ...
AFX - מצד אחד כן, מצד שני לא אכפת לי שזה יהיה ארגון אחד שמסתתר במדבר ולא כל הערבים, כל הפלסטינאים שגרים בישראל, כל המצרים, כל הטורכים, כל הירדנים, כל הלבנונים, כל האירעקים, כל הפרסים וכו...
נערך לאחרונה על ידי TheNuts; 17-09-2011 בשעה 22:45.
אני ממש לא מסכימה איתך.
קודם כל, כבר בדקו והבינו שהחוליית מחבלים מהדרום תיכננה לחטוף. אז להגיד שאם נחזיר אותו הביתה זה יתן להם לגיטמציה לחטוף? כבר יש להם.
כאילו מה אתה חושב, שתהיה להם הזדמנות לחטוף והם יגידו:"טוב, הם לא לקחו את גלעד שליט אז לא צריך לחטוף".
1000 מחבלים שיהרגו אותנו.. 88% מהם בכלל לא יכולים לחיות מסביבנו, אז 120 מחבלים, מתוכם 46 עם דם על הידיים.
להגיד ש1000 מחבלים יכולים להרוג אותנו זו אימרה כל כך לא מציאותית, שלא מסתמכת על עובדות וגם מזלזלת בכוחו של צה''ל.
העניין של החזרת גלעד שליט כבר מזמן הפך ללא איך, אלא למתי.
נתניהו עשה את הצעד הכי דבילי שבעולם וויתר על העסקה הראשונית, לכן מבצע צבאי או החזרת שבויים, זה כבר לא משנה
זה יתן להם מוטיבציה לחטוף עוד.
אם רק אחד עושה כזה רעש ומביא להם כל כך הרבה, מה רע בלחטוף עוד איזה שניים שלושה?
אני לא אומר שיהרגו את כולנו.
אני אומר שהם יהרגו ישראלים.
את אמורה לדעת שאני האחרון שבאחרונים שיזלזלו בכוחו של צה"ל.
כמובן שצה"ל יכול למנוע פיגועים וגם להרוג הרבה מהמחבלים האלה, אבל אנחנו עדיין מוסיפים לכוחות האויב עוד 1000 חיילי גרילה.
אנחנו מסתכנים בעוד פיגועים, עוד חטופים ועוד הרוגים.
מה גם שמבצעים לצוד את כל המחבלים האלה יהיו יקרים ומסוכנים בטירוף.
פופאי טורבו. טיל שיוט ישראלי המסוגל לשאת רש"ק גרעיני. משוגר מצוללות מסוג "דולפין".
הטווח המדויק לא ידוע, כנראה 320~1500 קילומטר.
"אלו שלא ילחצו את ידנו, ימצאו אותה מכווצת לאגרוף. הם יובסו."
★
תא"ל ג'יימס קוון.
האם הערבים, ולו לרגע אחד, מוכנים להכיר בזכותנו לקיום בארץ ישראל?
תהיה כנה וריאלי, צטט אותם. לא.
אנחנו טובי לב באופן מוגזם, מוכנים לעיתים לחתוך לעצמנו חלקים מהגוף, כבר חתכנו את עזה, ו... אחחממ.
אנחנו מלמדים אותם שככל שיכו אותנו יותר, ניתן יותר.
בעסקאות השבויים הראשונות הם דרשו אדם חי על אדם חי, גופה על גופה. ברגע שהבהרנו להם שאנחנו מוכנים לתת הכל,
בפעם האחרונה הם כבר הבינו שמותר להם לבקש מאות חיים על 2 גופות.
סתם תיקון היסטורי - אנחנו כבר היינו פה בעבר , ובפעם האחרונה זה דווקא כן היה בשם העם היהודי.
כתבה מעניינת שמאחוריה סיפור היסטורי - משפטי יש כאן, נסה.
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)