קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 20
    הודעה אחרונה: 01-03-2007, 14:14
  2. תגובות: 24
    הודעה אחרונה: 23-02-2007, 13:14
  3. תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 15-12-2006, 23:54
  4. סקר: מה אתם הכי רוצים לעשות בצבא?
    על ידי טאז:) בפורום סקרים
    תגובות: 14
    הודעה אחרונה: 02-12-2006, 23:54
+ תגובה לנושא
עמוד 3 מתוך 6 << ראשון 12345 ... אחרון >>
מציג תוצאות 31 עד 45 מתוך 85

אתם באמת רוצים להאמין שהיקום פשוט ממשיך בלעדיכם? - עמוד 3

מנהל ההתקנים האוואטר של rcl-nadav
    לייקים
    267
    נקודות
    6,593

ציטוט נכתב במקור על ידי gavra צפיה בהודעה
    דרך אגב, אני חיב לציין שע"פ הגישה שלך אתה למעשה טוען שכל המסורת היא שקר אחד גדול, התנ"ך, יציאת מצרים, מעמד הר סיני, הסיבה שבגלל המדינה שלך היא ישראל ועוד.
    לא רק הוא, אלא כל מי שאמונתו אינו זהה לשלך, שאלו בעצם כל השאר חוץ מהיהודים המאמינים.
    מה שאתה חושב עליו, זה בדיוק מה שהאינקוויזיציה חשבה על גלילאיי לפני 400 שנה.

"Adults with imaginary friends are stupid"
    ...

2. קישורים ממומנים

ציטוט נכתב במקור על ידי PopeyeTurbo צפיה בהודעה
    http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%...95%D7%A8%D7%99

עשו את זה כבר.
    אבל הקטע זה לא בני אדם שיוצרים חיים כי זה כבר כולל התערבות של יישות עליונה, מה שמוביל לטענות אחרות.
    הקטע שחיים כן יכולים להווצר בלי עזרה של שום דבר.
    בדקו את זה וחקרו את זה.
    החיים לא צריכים שמישהו יצור אותם, הם יכולים להווצר בתנאים טבעיים.
    "סדרת הניסויים עוררה עניין רב בקהיליה המדעית בעולם כולו והיא נחשבת לאחד מהניסויים הקלאסיים של חקר ראשית החיים. זאת למרות שכיום מקובל כי התנאים שבהם בוצע הניסוי אינם משקפים את ההרכב האטמוספירי ששרר על כדור הארץ הקדמון."
    "בכל תא חי קיימים 20 סוגי חומצות אמינו המשותפים לכלל היצורים החיים."
    "בסופו של הניסוי נמדדו כמויות החומרים שנוצרו במערכת. נתגלה כי מכ-10%-15% מתכולת הפחמן במערכת הניסוי (שמקורו במתאן) נוצרו תרכובות אורגניות. 2% מתכולת הפחמן בניסוי הפכו לחומצות אמינו - 3 מתוך 20 חומצות האמינו המופיעות ביצורים חיים. חומצת האמינו שנוצרה בכמות הרבה ביותר הייתה גליצין. לא הייתה העדפה לכיראליות מסוימת של התוצרים - התערובת שהתקבלה הייתה רצמית.
    הניסוי הדגים היווצרות ספונטנית של תרכובות אורגניות מורכבות, מחומרי מוצא פשוטים. מילר הראה לראשונה כי חומצות אמינו, חומר המוצא של חלבונים, יכולות בתנאים מסוימים להיווצר באופן ספונטני ממולקולות פשוטות ביותר."

איפה הסקת כאן שהצליחו ליצור חיים? זה שהובילו להיווצרות של חומצות אמינו זה דבר אחד, זה שבתא חי יש 20 חומצות אמינו זה דבר שני, אך עדיין שניהם לא אומרים שהצליחו ליצור חיים.
    בברכה,

משתמש מתקדם האוואטר של PopeyeTurbo
    שם פרטי
    בובלה
    לייקים
    193
    נקודות
    47
    משפט מחץ
    "גם אם אלך בגיא צלמוות לא אירא רע כי אני הבן זונה הכי אכזרי בגיא!"

"סדרת הניסויים עוררה עניין רב בקהיליה המדעית בעולם כולו והיא נחשבת לאחד מהניסויים הקלאסיים של חקר ראשית החיים. זאת למרות שכיום מקובל כי התנאים שבהם בוצע הניסוי אינם משקפים את ההרכב האטמוספירי ששרר על כדור הארץ הקדמון."
    "בכל תא חי קיימים 20 סוגי חומצות אמינו המשותפים לכלל היצורים החיים."
    "בסופו של הניסוי נמדדו כמויות החומרים שנוצרו במערכת. נתגלה כי מכ-10%-15% מתכולת הפחמן במערכת הניסוי (שמקורו במתאן) נוצרו תרכובות אורגניות. 2% מתכולת הפחמן בניסוי הפכו לחומצות אמינו - 3 מתוך 20 חומצות האמינו המופיעות ביצורים חיים. חומצת האמינו שנוצרה בכמות הרבה ביותר הייתה גליצין. לא הייתה העדפה לכיראליות מסוימת של התוצרים - התערובת שהתקבלה הייתה רצמית.
    הניסוי הדגים היווצרות ספונטנית של תרכובות אורגניות מורכבות, מחומרי מוצא פשוטים. מילר הראה לראשונה כי חומצות אמינו, חומר המוצא של חלבונים, יכולות בתנאים מסוימים להיווצר באופן ספונטני ממולקולות פשוטות ביותר."

איפה הסקת כאן שהצליחו ליצור חיים? זה שהובילו להיווצרות של חומצות אמינו זה דבר אחד, זה שבתא חי יש 20 חומצות אמינו זה דבר שני, אך עדיין שניהם לא אומרים שהצליחו ליצור חיים.
    הם עצמם לא הצליחו ליצור צורת חיים מלאה.
    אבל אתה חייב לזכור שהניסוי הזה היה מזמן.
    כיום יש סיכוי גדול שיצליחו ליצור חיים.
    חוץ מזה, לפני לא הרבה זמן לא חשבו שאפשרי לשבט כבשים.

פופאי טורבו. טיל שיוט ישראלי המסוגל לשאת רש"ק גרעיני. משוגר מצוללות מסוג "דולפין".
    הטווח המדויק לא ידוע, כנראה 320~1500 קילומטר.

"אלו שלא ילחצו את ידנו, ימצאו אותה מכווצת לאגרוף. הם יובסו."

תא"ל ג'יימס קוון.

ציטוט נכתב במקור על ידי rcl-nadav צפיה בהודעה
    לא רק הוא, אלא כל מי שאמונתו אינו זהה לשלך, שאלו בעצם כל השאר חוץ מהיהודים המאמינים.
    מה שאתה חושב עליו, זה בדיוק מה שהאינקוויזיציה חשבה על גלילאיי לפני 400 שנה.
    אז למעשה אתה חי בארץ לא שלך?
    ראית פעם צדיק גדול, לפחות אחד מבין גדולי ישראל מתפלל? לדעתך אדם כזה הוא פשוט אידיוט. שזה לא הגיוני שאחרי שהוא למד כ"כ הרבה ומתפלל בכוונה כזו גדולה פשוט מאוד "יטעה". אם תראה אתה תבין. ועד כאן התעלמתי מהיכולות העל-אנושיות של הצדיקים.
    בברכה,

הם עצמם לא הצליחו ליצור צורת חיים מלאה.
    אבל אתה חייב לזכור שהניסוי הזה היה מזמן.
    כיום יש סיכוי גדול שיצליחו ליצור חיים.
    חוץ מזה, לפני לא הרבה זמן לא חשבו שאפשרי לשבט כבשים.
    דווקא זה מרמז שיש פחות סיכוי שיצליחו. הניסוי היה לפני הרבה זמן, עד היום התקדמנו באופן משמעותי, אך עדיין לא הצלחנו ליצור חיים.
    אתה מתבסס על הנחה שאולי בעתיד יצליחו. אני מבטיח לך שזה לא אפשרי. דרך אגב זה גם בעיניך זה אמור להיות הגיוני, שהרי אנחנו יצורים חיים, ובכדי ליצור את עצמך או משהו שדומה לך במובן עיקרי מאוד זה לא אפשרי שכן אתה צריך להיות מעל עצמך.
    אם העולם נוצר ע"י שרשרת מאורעות בהסתברות אפסית - למה זה עד כדי כך מסובך לחזור על זה ממש ממש בקטן?
    בברכה,

משתמש מתקדם האוואטר של PopeyeTurbo
    שם פרטי
    בובלה
    לייקים
    193
    נקודות
    47
    משפט מחץ
    "גם אם אלך בגיא צלמוות לא אירא רע כי אני הבן זונה הכי אכזרי בגיא!"

דווקא זה מרמז שיש פחות סיכוי שיצליחו. הניסוי היה לפני הרבה זמן, עד היום התקדמנו באופן משמעותי, אך עדיין לא הצלחנו ליצור חיים.
    אתה מתבסס על הנחה שאולי בעתיד יצליחו. אני מבטיח לך שזה לא אפשרי. דרך אגב זה גם בעיניך זה אמור להיות הגיוני, שהרי אנחנו יצורים חיים, ובכדי ליצור את עצמך או משהו שדומה לך במובן עיקרי מאוד זה לא אפשרי שכן אתה צריך להיות מעל עצמך.
    אם העולם נוצר ע"י שרשרת מאורעות בהסתברות אפסית - למה זה עד כדי כך מסובך לחזור על זה ממש ממש בקטן?
    אתה עושה כשל לוגי כשאתה מפשט את התאוריה ואז תוקף אותה.
    זה לא עניין של קטן וגדול.
    מדובר בתהליכים ארוכים, מסובכים ולא מובנים.
    כן, אנחנו לא מבינים חלק גדול מהם.
    חלק אחר אנחנו רק חושבים שאנחנו מבינים.
    מה גם שקשה מאוד לשחזר מצבים כאלה, בלי קשר לסדרי הגודל.
    אם אתה באמת רוצה תשובה ללמה זה כל כך מסובך-תחקור.
    אני פשוט לא יוצא מנקודת הנחה של "המדע לא מבין את זה עדיין, ולכן, אלוהים."

פופאי טורבו. טיל שיוט ישראלי המסוגל לשאת רש"ק גרעיני. משוגר מצוללות מסוג "דולפין".
    הטווח המדויק לא ידוע, כנראה 320~1500 קילומטר.

"אלו שלא ילחצו את ידנו, ימצאו אותה מכווצת לאגרוף. הם יובסו."

תא"ל ג'יימס קוון.

משתמש מתקדם האוואטר של moshe7007
    שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ
    "החכמה - אבידת המאמין, צריך שיבקשנה אפילו בדברי הכופרים." (ר' שלמה אבן גבירול)

כי אני יהודי מאמין.
    מעולם לא יצרו חיים ללא שימוש במשהו חי כבר. מלאכותי - לא קיים.
    אתה מתבלבל. אין פה מה להוכיח. אי אפשר להוכיח בצורה שאתה כנראה רוצה את קיום ה'. יש לך מספיק סיבות להאמין: מסורת, החיות שיש בעולם וההיגיון.
    כאמור, הכל סובב סביב אותה שאלה "למה לי להאמין?" ו"תוכיח לי".
    לשאלות שלך יש תשובות אם תלמד תדע אותם.
    דרך אגב, אני חיב לציין שע"פ הגישה שלך אתה למעשה טוען שכל המסורת היא שקר אחד גדול, התנ"ך, יציאת מצרים, מעמד הר סיני, הסיבה שבגלל המדינה שלך היא ישראל ועוד.
    יצרו חיים ללא שימוש במשהו חי.
    כל הסיבות שהבאת לא טובות. העובדות בשטח מראות שהמסורת מוטעת, וזה לא המקום לדיון כי זה נושא רחב מאוד.
    החיות שיש בעולם לא מוכיחות בורא ובטח שלא את היהדות.
    ובבקשה תסביר לי איזה סיבה ההיגיון נותן לי להאמין, אני לא הבנתי את כוונתך.
    לשאלות שלי יש תשובות לא מתקבלות על הדעת וניתנות להפרכה בקלות. אם אתה מכיר תשובות מספקות אני אשמח אם תכתוב לי אותם או שתגיד לי מה אני צריך ללמוד בשביל להבין אותם.
    אני לא טוען שכל התנ"ך הוא שקר אלא רק חלק ממנו. וכן אני לא מאמין ביציאת מצרים ובמעמד הר סיני.
    מה הקשר לסיבה שהמדינה שלי היא ישראל?

קרדיט לי

"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
    פרידריך ניטשה.

אתה עושה כשל לוגי כשאתה מפשט את התאוריה ואז תוקף אותה.
    זה לא עניין של קטן וגדול.
    מדובר בתהליכים ארוכים, מסובכים ולא מובנים.
    כן, אנחנו לא מבינים חלק גדול מהם.
    חלק אחר אנחנו רק חושבים שאנחנו מבינים.
    מה גם שקשה מאוד לשחזר מצבים כאלה, בלי קשר לסדרי הגודל.
    אם אתה באמת רוצה תשובה ללמה זה כל כך מסובך-תחקור.
    אני פשוט לא יוצא מנקודת הנחה של "המדע לא מבין את זה עדיין, ולכן, אלוהים."
    אתה צריך להבין משהו, זה שהמדע לא יצליח זאת עובדה. זה לא שייך לקיום אלוקים.
    מזה שלכל יצירה בעולם יש יוצר ומעצם העובדה שאנחנו יצורים חיים, הרי שבורא של יצורים חיים בהכרח מעלינו. כך גם כל נפלאות הבריאה.
    נכון, זה הוכחה מתמטית מדויקת שכל אחד יקבל, אך זהו הסבר הגיוני ומתקבל על כל אדם בר דעת שחשיבתו והחלטתו בעניינים אלו אינה מושפעת מהסביבה.

ציטוט נכתב במקור על ידי moshe7007 צפיה בהודעה
    יצרו חיים ללא שימוש במשהו חי.
    כל הסיבות שהבאת לא טובות. העובדות בשטח מראות שהמסורת מוטעת, וזה לא המקום לדיון כי זה נושא רחב מאוד.
    החיות שיש בעולם לא מוכיחות בורא ובטח שלא את היהדות.
    ובבקשה תסביר לי איזה סיבה ההיגיון נותן לי להאמין, אני לא הבנתי את כוונתך.
    לשאלות שלי יש תשובות לא מתקבלות על הדעת וניתנות להפרכה בקלות. אם אתה מכיר תשובות מספקות אני אשמח אם תכתוב לי אותם או שתגיד לי מה אני צריך ללמוד בשביל להבין אותם.
    אני לא טוען שכל התנ"ך הוא שקר אלא רק חלק ממנו. וכן אני לא מאמין ביציאת מצרים ובמעמד הר סיני.
    מה הקשר לסיבה שהמדינה שלי היא ישראל?
    ילד אתה עדיין תינוק, אתה לא יודע דבר. מעולם לא השתדלת להתעמק אפילו במעט במסורת של העם שלך, ומכאן לראייה השטויות שאתה כותב.
    לא יצרו חיים ללא שימוש במשהו חי. תקרא שוב את מה שכתבתי. גם הבחור שהביא את הלינק בעצמו הודה שזה לא חיים ממש אלא איזושהי פריצת דרך בתחום (תקן אותי אם אני טועה).
    מאחר ואתה חושש להיכנס לדיון מסובך שלא תצא ממנו, אני אשאל אותך שאלה פשוטה: מהי המסורת שעליה אתה מדבר והאם זאת אותה מסורת שאני מדבר עליה?
    ראה תשובה שלי גם לברנש לעיל.
    תשאל ואני אשתדל לענות או לתת לך תשובה. יש הרבה ספרים שנוגעים בנושא אמונה בכל מיני צורות: ספר כוזרי, ספר מורה נבוכים, ספר עץ הדעת, ספר קהלת ועוד. אני דיי בטוח שאתה בקושי רב מכיר את שמותם.
    אם לא כל התנ"ך שקר אז מה כל השאר? אתה מבין שהכל קשור אחד בשני? ובכלל על סמך מה אתה טוען שחלקו שיקרי?
    לא להאמין ביציאת מצרים ומעמד הר סיני זה אותו דבר כמו לומר שאתה לא מאמין לאבא שלך (ולאבותיו) וכך גם לגבי האבות של שאר בני דורך וקודמיהם.
    כשרצו להקים מדינה יהודית בארץ ישראל, ביססו את הרצון הזה על התנ"ך. (מעבר לצורך במדינה ליהודים). תחשוב על זה, אתה צריך מדינה ומכל החלקות שעולם, דווקא החלקה שנזכרת בתנ"ך נבחרת. אז כן, אני חושש שאתה לא אמור לגור פה.
    בברכה,

משתמש מתקדם האוואטר של moshe7007
    שם פרטי
    משה
    לייקים
    63
    נקודות
    74
    משפט מחץ
    "החכמה - אבידת המאמין, צריך שיבקשנה אפילו בדברי הכופרים." (ר' שלמה אבן גבירול)

ציטוט נכתב במקור על ידי SirToT צפיה בהודעה
    moshe7007, להתפלל 3 פעמים ביום עושה לאותם אנשים טוב בלב ולכן זה משפר את החיים שלהם, להפריד בין חלב ובשר בארוחות הוכח מבחינה מדעית כבריא יותר ואף נטען לא פעם, אמרתי לא כשר זה לא דווקא בשר וחלב זה כל החיות הלא כשרות. על ידי המדע לא התורה שאכילה של חלב ובשר ביחד גורמת לריקבון בקיבה אתה סתם מקצין עובדה שיש מלא אנשים שאוכלים בשר וחלב ביחד וזה לא מפריע להם בכלל, כל הבעיה זה באנשים שרגישים לשילוב הזה והם מעטים. בלי קשר לזה, אני בטוח שבעוד מספר דורות ימצאו עד כמה חזיר ושרצים אחרים מזיקים לבריאות אומנם יכול להיות שאני טועה אבל זאת רק דעתי. למה אתה חושב שזה יקרה?

לגבי כל הדברים האחרים שרשמתי זה כמעט פתטי להתווכח איתך כי הראש שלך סגור לרעיונות חדשים איך הגעת למסקנה הזאת? שד"א זה דבר שמנוגד למדע שאתה כל כך מאמין בו אבל כמו שאומרים כל אחד צריך לעשות מה שטוב לו ויש כאלה שלשמור שבת הוא השיא של השבוע שלהם והם מחכים לו כל השבוע אולי בשבילך זה לא ככה, אבל לא ניסית מאיפה אתה יודע שלא ניסיתי? אז לעולם לא תדע, אני אישית לא שומר שבת אבל אני מכבד מאוד אנשים שהגיעו למדרגה רוחנית כזאת שהם נהנים מכל שנייה של השבת ומקווים שהיא לא תיגמר לעולם גם בלי החומריות של העולם המודרני אני לא חולק עליך שיש אנשים כאלה ואני באמת מאמין להם שהם נהנים מהשבת, אבל אתה לא יכול להוכיח לי שההנאה היא מהשבת עצמה ולא מהאווירה וההשפעה הפסיכולוגית שלה על האדם.
    ילד אתה עדיין תינוק, אתה לא יודע דבר. ומאיפה אתה יודע מה אני יודע ומה לא? מעולם לא השתדלת להתעמק אפילו במעט במסורת של העם שלך, וואלה? ומכאן לראייה השטויות שאתה כותב. בוא נראה למה מה שכתבתי זה שטויות.
    לא יצרו חיים ללא שימוש במשהו חי. תקרא שוב את מה שכתבתי. גם הבחור שהביא את הלינק בעצמו הודה שזה לא חיים ממש אלא איזושהי פריצת דרך בתחום (תקן אותי אם אני טועה). כן אתה טועה, כי בהחלט הצליחו ליצור חיים. בבקשה:
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2110393,00.html
    מאחר ואתה חושש להיכנס לדיון מסובך שלא תצא ממנו, אמרתי שאני לא רוצה להיכנס לדיון כי זה לא הנושא, אל תכניס לי מילים לפה. אני אשמח להיכנס לדיון בנושא המדובר באשכול חדש. אני אשאל אותך שאלה פשוטה: מהי המסורת שעליה אתה מדבר והאם זאת אותה מסורת שאני מדבר עליה? אני חושב שכן.. למה היה לך ספק?
    תשאל ואני אשתדל לענות או לתת לך תשובה. יש הרבה ספרים שנוגעים בנושא אמונה בכל מיני צורות: ספר כוזרי, ספר מורה נבוכים, ספר עץ הדעת, ספר קהלת ועוד. אני דיי בטוח שאתה בקושי רב מכיר את שמותם. אז תחשוב שוב ואולי תהיה פחות בטוח. הספרים הנ"ל לא עונים על שאלה אחת משאלותיי.
    אם לא כל התנ"ך שקר אז מה כל השאר? אמת! אתה מבין שהכל קשור אחד בשני? אם אתה מאמין אז אתה חייב להאמין בהכל, אבל אם אתה לא מאמין אתה יכול לומר שחלק נכון וחלק לא, וזה לא יוצר שום בעיה. ובכלל על סמך מה אתה טוען שחלקו שיקרי? על סמך מחקרים רבים שנעשו בנושא. שוב, זה נושא רחב ואני אשמח לדון בו באשכול אחר.
    לא להאמין ביציאת מצרים ומעמד הר סיני זה אותו דבר כמו לומר שאתה לא מאמין לאבא שלך (ולאבותיו) וכך גם לגבי האבות של שאר בני דורך וקודמיהם. כן אני מכיר את הטיעון הזה. הוא ניקרא טיעון העד. רק חבל שכשאתה טוען טענה זו אתה מאמת גם אמונות אחרות סותרות.
    כשרצו להקים מדינה יהודית בארץ ישראל, ביססו את הרצון הזה על התנ"ך. (מעבר לצורך במדינה ליהודים). תחשוב על זה, אתה צריך מדינה ומכל החלקות שעולם, דווקא החלקה שנזכרת בתנ"ך נבחרת. אז כן, אני חושש שאתה לא אמור לגור פה. לא אמרתי שכל התנך שיקרי. יש דברים שאפשר לבסס עליהם טענות
    באדום
    נערך לאחרונה על ידי moshe7007; 27-09-2011 בשעה 00:58.

קרדיט לי

"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
    פרידריך ניטשה.

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

אז למעשה אתה חי בארץ לא שלך?
    ראית פעם צדיק גדול, לפחות אחד מבין גדולי ישראל מתפלל? לדעתך אדם כזה הוא פשוט אידיוט. שזה לא הגיוני שאחרי שהוא למד כ"כ הרבה ומתפלל בכוונה כזו גדולה פשוט מאוד "יטעה". אם תראה אתה תבין. ועד כאן התעלמתי מהיכולות העל-אנושיות של הצדיקים.
    חח אני ועוד איך חי בארץ שלי, פשוט אתה מגדיר את השייכות שלי כדתית.
    נולדתי פה - משמע זו הארץ שלי. מבחינה חברתית אתנית אני ישראלי.

ולא הבנתי מה אתה רוצה בהמשך המשפט שלך.
    נ.ב - הייתי מוכן לעבור מכאן לארץ טובה יותר בהינד עפעף.

...

ילד אתה עדיין תינוק, אתה לא יודע דבר. ומאיפה אתה יודע מה אני יודע ומה לא? מעולם לא השתדלת להתעמק אפילו במעט במסורת של העם שלך, וואלה? ומכאן לראייה השטויות שאתה כותב. בוא נראה למה מה שכתבתי זה שטויות.
    לא יצרו חיים ללא שימוש במשהו חי. תקרא שוב את מה שכתבתי. גם הבחור שהביא את הלינק בעצמו הודה שזה לא חיים ממש אלא איזושהי פריצת דרך בתחום (תקן אותי אם אני טועה). כן אתה טועה, כי בהחלט הצליחו ליצור חיים. בבקשה:
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2110393,00.html
    מאחר ואתה חושש להיכנס לדיון מסובך שלא תצא ממנו, אמרתי שאני לא רוצה להיכנס לדיון כי זה לא הנושא, אל תכניס לי מילים לפה. אני אשמח להיכנס לדיון בנושא המדובר באשכול חדש. אני אשאל אותך שאלה פשוטה: מהי המסורת שעליה אתה מדבר והאם זאת אותה מסורת שאני מדבר עליה? אני חושב שכן.. למה היה לך ספק?
    תשאל ואני אשתדל לענות או לתת לך תשובה. יש הרבה ספרים שנוגעים בנושא אמונה בכל מיני צורות: ספר כוזרי, ספר מורה נבוכים, ספר עץ הדעת, ספר קהלת ועוד. אני דיי בטוח שאתה בקושי רב מכיר את שמותם. אז תחשוב שוב ואולי תהיה פחות בטוח. הספרים הנ"ל לא עונים על שאלה אחת משאלותיי.
    אם לא כל התנ"ך שקר אז מה כל השאר? אמת! אתה מבין שהכל קשור אחד בשני? אם אתה מאמין אז אתה חייב להאמין בהכל, אבל אם אתה לא מאמין אתה יכול לומר שחלק נכון וחלק לא, וזה לא יוצר שום בעיה. ובכלל על סמך מה אתה טוען שחלקו שיקרי? על סמך מחקרים רבים שנעשו בנושא. שוב, זה נושא רחב ואני אשמח לדון בו באשכול אחר.
    לא להאמין ביציאת מצרים ומעמד הר סיני זה אותו דבר כמו לומר שאתה לא מאמין לאבא שלך (ולאבותיו) וכך גם לגבי האבות של שאר בני דורך וקודמיהם. כן אני מכיר את הטיעון הזה. הוא ניקרא טיעון העד. רק חבל שכשאתה טוען טענה זו אתה מאמת גם אמונות אחרות סותרות.
    כשרצו להקים מדינה יהודית בארץ ישראל, ביססו את הרצון הזה על התנ"ך. (מעבר לצורך במדינה ליהודים). תחשוב על זה, אתה צריך מדינה ומכל החלקות שעולם, דווקא החלקה שנזכרת בתנ"ך נבחרת. אז כן, אני חושש שאתה לא אמור לגור פה. לא אמרתי שכל התנך שיקרי. יש דברים שאפשר לבסס עליהם טענות
    כמו שאמרתי "ולראייה השטויות שאתה כותב".

זה נראה שאתם לא קוראים את הלינקים שאתם בעצמכם מביאים:
    "השאלה, האם וירוסים הם יצורים חיים, יותר סבוכה ממה שנראה במבט ראשון. הם עונים על הקריטריון של דחף ריבוי ושימור המידע הגנטי מדור לדור, אבל אין להם מערכות מטבוליות עצמאיות וללא "סביבה מארחת" מתאימה הם לא יותר מחבילת חלבונים בתוך מעטפה, שנותנת מחסה למולקולת DNA או RNA קצרה (בה נמצא הקוד הגנטי להתרבות הוירוס). האם אפשר לקרוא לזה חיים? לא בטוח, אבל בטוח שהמדענים מאוניברסיטת ניו-יורק בסטוני-ברוק לא רוצים שכך נתייחס לוירוס שהם יצרו בצורה מלאכותית. הם פשוט מפחדים מהמהומה התקשורתית שתתחולל, אם העיתונות הפופולרית תצא בכותרות כמו "מדענים יצרו חיים מלאכותיים במעבדה: פרנקנשטיין קם לתחייה". כאילו שחסרות להם צרות עם ההגבלות על מחקר בשעתוק (Cloning) של תאים אנושיים."

בבקשה, תפתח אשכול חדש. עדיין לא ענית לי מהי מסורת בעיניך.

נו, קדימה, שוב אתה מדבר באוויר. על איזה שאלות הם לא ענו לך? (אה נכון, לא למדת אותם אז הם עדיין לא ענו לך).

הערתי שהכל קשור אחד בשני. אם אתה מתייחס לזה כמו ספר, וגם אז הכל נכון - רק פשוט בתור ספר. בכל מקרה, קדימה תפתח ונדבר שם.

זה לא אותו דבר. כמו שחשבתי, אתה לא מבין לגמרי מהי המסורת של העם שלך. יש הבדל בין הדתות והבדל עיקרי בין הדת שלנו לשאר הדתות והוא ההתגלות לרבים, והניסים לרבים ולא ליחיד.

כלומר, לדעתך זה שאתה אמור לגור פה זה מסתדר לך, אבל כל החלק של אלוקים זה פתאום שקר. אתה בחור מאוד מעניין. שמעתי פה לא מעט אנשים עם כל מיני דעות שונו ומשונות, אך את זה עדיין לא הספקתי לשמוע.
    בברכה,

ציטוט נכתב במקור על ידי rcl-nadav צפיה בהודעה
    חח אני ועוד איך חי בארץ שלי, פשוט אתה מגדיר את השייכות שלי כדתית.
    נולדתי פה - משמע זו הארץ שלי. מבחינה חברתית אתנית אני ישראלי.

ולא הבנתי מה אתה רוצה בהמשך המשפט שלך.
    נ.ב - הייתי מוכן לעבור מכאן לארץ טובה יותר בהינד עפעף.
    אני מגדיר את השייכות שלך כדתית-היסטורית.
    מבחינת החוק זה נכון, גם אם היית נולד בארצות הברית היית נחשב לאזרח (אפילו שאתה לא אמור להיוולד שם). הנקודה היא, למה אתה חי דווקא כאן? למה לדעתך עם ישראל מתעקש דווקא על החלקה הקטנה הזאת ולמה בכלל קוראים לה ישראל?

כנראה שגם לא תבין, עד שתראה.
    נערך לאחרונה על ידי gavra; 27-09-2011 בשעה 19:56.
    בברכה,

לייקים
    267
    נקודות
    6,593

אני מגדיר את השייכות שלך כדתית-היסטורית.
    מבחינת החוק זה נכון, גם אם היית נולד בארצות הברית היית נחשב לאזרח (אפילו שאתה לא אמור להיוולד שם). הנקודה היא, למה אתה חי דווקא כאן? למה לדעתך עם ישראל מתעקש דווקא על החלקה הקטנה הזאת ולמה בכלל קוראים לה ישראל?

כנראה שגם לא תבין, עד שתראה.
    א. אתה יכול עד מחר להגדיר מה שבא לך, זו עדיין ההגדרה שלך ורק שלך. כמו שאני אגדיר אותך בררן מילים.
    ב. החוק לא מגדיר מי הוא יהודי, אלא מאפשר למי שמוגדר יהודי עפ"י המסורת לקבל אזרחות. יש הבדל ענק.
    ג. אני חי דווקא כאן כי ההורים שלי גרמו לי להיוולד כאן. ועם ישראל מתעקש כמו שכל עם אחר מתעקש לשמור על מקום מחייתו.

כנראה שלא תבין גם אם תרצה מאוד בכך.
    נערך לאחרונה על ידי rcl-nadav; 27-09-2011 בשעה 20:58.

...

מורחקים
    לייקים
    2
    נקודות
    50

באדום
    לפני שאני יוכל בכלל להסביר לך אני מתכוון בכל מילה שלי אתה צריך לצאת מנקודת חשיבה שזה לא משנה איך הדברים קורים בצורה שהם קורים, אם ההשפעה הפסיכולוגית היא זאת שגורמת לאנשים להנות באמת מהשבת אז מה? מה זה משנה איך זה קורה... אתה מוכן להסביר לי מה ההבדל אם ה' עושה פעולה ישירות או שהוא חוקק את זה בטבע שכך יהיה בעקיפין כאשר אנשים ישמרו שבת? מה זה משנה איך נוצרת ההנאה הזאת הדבר היחיד שמשנה היא למה וזה שהיא אמיתית.

עשרות (אם לא מאות) מיליוני אנשים פותחים את הבוקר עם קפה ובייקון.
    מה קורה להם? כלום.
    חזירים זה באמת לא כל כך בריא בגלל שיש בזה המון שומן, אבל גם בחיות כשרות יש המון שומן.
    ערבוב בין בשר לחלב כן יכול לגרום לכאבי בטן אם יש לך קיבה רגישה, אבל זה חרטא שזה "גורם לריקבון בקיבה".
    אבל כפי שאמרתי בהודעה שלי ועדיין בחרת להתעלם אלו השערות שהועלו ואפילו הוכחו בעולם המדע ע"י מדענים ודיאטנים התורה לא מתייחסת בכלל לפחות בפשט לסיבה שאסור לאכול חלב ובשר ביחד זה המדע שבה וטען שבשר וחלב ביחד לא בריא לקיבה, אני מציע לך לבדוק כי אני קראתי שהקיבה שלנו מפיקה מיצים שונים לפירוק חלב ולפירוק של בשר ויחד השילוב של שני המיצים גורם לריקבון בקיבה ולשלל אחר של בעיות שעליהם אתה יכול לקרוא במאמרים מדעיים ולא בטקסט המקראי אני מדבר פה אך ורק על המדע שמוכיח כל פעם מחדש עד כמה התורה היא חסרת פגם.

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "אלוהים ברא אותי אתאיסט, מי אתם שתטילו ספק בחכמתו."

טוב אני מתנצל שלא קראתי את כל השירשור לכן אם אני חוזר על טענות שנלקחו בחשבון או נענו עמכם הסליחה.

בעצם הפואנטה שלך בכל האשכול הזה היא מה אכפת לך להאמין במילא אתה תמות בסוף מה שחשוב זה המחשבה האחרונה?
    וואלה זה (סלח לי על המילה) חרא מוטו!
    החיים הכי ריקים הם חיים בשבלונה הליכה בקווים מקבילים וחוסר גמישות
    אלו החיים חסרי המטרה ואלו החיים הכי גישמיים שיש למרות מה שמקובל לחשוב על הדת היא אינה רווח רוחני כלל היא מתקיימת כדי לקיים דבר אחד בלבד אצל האדם תאוות רווח בעוד שאתיאיזם מתבסס בעיקר על הבנת המציאות והפקת תועלת ממשית ממנו גם אם הדבר ניראה אפור וריק מהגשמה.
    אין הגשמה גדולה יותר מלפתור חידה ולדעת שהספקות שלך הם מה שהניע אותך להצליח במעשה..
    בעוד שלהיות כנוע לחוקים שאין להם בסיסי קיים במציאות בטענות שניתנו לנו בידיי שליח מקודש ועוד להענות לקביעה שאין לשאול עליהם למה ומדוע היא תמוהה ומנוונת..
    האל הוא אינו הגשמת הכמיהה שלנו להיות כנועים לחוק עליון ולטרוח להביע בפניו את חוסר היכולת שלנו להשלים עם עצמינו האל הוא החור הסודי שלנו בקיר שאליו נשפוך את כל חוסר שביעות הרצון שלנו מעצמינו ויותר מכל הוא התירוץ שלנו לאיך דברים קרו ולמה.
    אסון אמיתי להיות אדם שמחפש פינה אפלה בקיר להשליך אליה את האבק ולהאמין שהוא ינדף מעצמו אם נאמין מספיק.

שורה תחתונה אדון יקר תפקח עניים כי מישהו עובד עליך

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 17:01.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,473,823 | הודעות: 8,174,410 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect