קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 20
    הודעה אחרונה: 01-03-2007, 14:14
  2. תגובות: 24
    הודעה אחרונה: 23-02-2007, 13:14
  3. תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 15-12-2006, 23:54
  4. סקר: מה אתם הכי רוצים לעשות בצבא?
    על ידי טאז:) בפורום סקרים
    תגובות: 14
    הודעה אחרונה: 02-12-2006, 23:54
+ תגובה לנושא
עמוד 6 מתוך 6 << ראשון ... 456
מציג תוצאות 76 עד 85 מתוך 85

אתם באמת רוצים להאמין שהיקום פשוט ממשיך בלעדיכם? - עמוד 6

אתאיסטים אף פעם לא אמרו שהם יודעים מה יקרה אחרי מוות. אבל אני ונראה לי שרב האתאיסטים לא מאמינים שיש משהו אחרי המוות ולמה זה טוב? כי אנחנו יודעים שיש לנו רק הזדמנות אחת ואנחנו ננצל אותה בצורה מקסימלית, נחיה את החיים שלנו איך שנרצה בלי לדפוק חשבון לאף אחד, כי חיים רק פעם אחת. לעומת זאת דתיים אומרים שהם יודעים שהכל נוצר ע"י ה' לא מעניין אותם איך או למה ולא מענין אותם שאין ראיות לכך. והם מבזבזים את החיים שלהם בקיום מצוות ולא מנצלים את החיים. הם חיים באופוריה כי הם חושבים שאחר כך תהיה להם עוד הזדמנות. בגלל זה עדיף להיות אתאיסט. אני מאמין בעצמי ובמה שאני רואה\יש לו הוכחות וזהו זה מספיק בשבילי אני לא עצוב ולא מדוכה אני פשוט לא חושב על המוות אלא על החיים.
    נערך לאחרונה על ידי danziv; 29-09-2011 בשעה 17:31.

2. קישורים ממומנים

מורחקים
    לייקים
    2
    נקודות
    50

שאלה, אדם שיודע שהוא הגיע לעולם הזה לתיקון [מטרה] מסויים לדעתכם ינצל את החיים טוב יותר או פחות טוב מאדם שמאמין שהקיום שלו עצמו הוא רנדומלי?

אומנם אדם כזה [אתאיסט נגיד] יודע שיש לו רק הזדמנות אחת, החיים האלה אומנם גם אנשים שמאמינים בקיום אלוהי [לרוב] לא מאמינים שהם יחזרו לעולם הזה איי פעם שהרי הגוף מת והעולם הבא אם הוא קיים יהיה עולם של הנפש ככה שכולנו [או רובנו] מאמינים שההזדמנות הזאת שיש לנו בעולם הזה היא ההזדמנות היחידה שתהיה לנו לחיות וננצל אותה בצורה מקסימלית.
    נערך לאחרונה על ידי SirToT; 29-09-2011 בשעה 18:41.

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "אלוהים ברא אותי אתאיסט, מי אתם שתטילו ספק בחכמתו."

ציטוט נכתב במקור על ידי SirToT צפיה בהודעה
    שאלה, אדם שיודע שהוא הגיע לעולם הזה לתיקון [מטרה] מסויים לדעתכם ינצל את החיים טוב יותר או פחות טוב מאדם שמאמין שהקיום שלו עצמו הוא רנדומלי?

אומנם אדם כזה [אתאיסט נגיד] יודע שיש לו רק הזדמנות אחת, החיים האלה אומנם גם אנשים שמאמינים בקיום אלוהי [לרוב] לא מאמינים שהם יחזרו לעולם הזה איי פעם שהרי הגוף מת והעולם הבא אם הוא קיים יהיה עולם של הנפש ככה שכולנו [או רובנו] מאמינים שההזדמנות הזאת שיש לנו בעולם הזה היא ההזדמנות היחידה שתהיה לנו לחיות וננצל אותה בצורה מקסימלית.
    הטענה הכי מגוחכת שיש בספר
    למה אני צריך להאמין שיש לי תיקון כדי לחיות את החיים האלו בצורה הכי טובה שיש?
    בחייך תעשה לי טובה ותגיד לי שאתה לא באמת מאמין בזה וזאת הצהרה היפותטית כדי להוכיח נקודה קלושה..
    אני מעדיף להאמין שאני פה כאן ועכשיו ואחרי שאני לא אז אני לא, המשמעות הנסתרת שאתה כל כך נואש למצוא היא מיותרת למה לרדוף אחרי רעיון מטופש שיש לך איזה בית משפט למעלה שיגיד לך אם עמדת בכמה קריטריונים מטופשים שאיזה זקן על ענן קבע.
    ועוד ישלח אותך חזרה כדי לתקן, ואם הצלחת לעמוד בכל אתה זוכה להכרת עולמים ומקום בשורה הראשונה של הבריאה
    תעשה לי טובה בחייך!

אפילו בצחוק בהכי סטלה בעולם לא הייתי מצליח להגות דבר כזה, למה להיות כל כך נואש לרעיון כזה מה כל כך מפחיד בלא נודע?
    למה אתם כל כך חוששים ממנו שאתם ממצאים אל שיגן עליכם, למה?!

מורחקים
    לייקים
    2
    נקודות
    50

הלא נודע לא מפחיד בכלל, הכי קל להתעלם ולנסות לחפש אלטרנטיבות אתה הפחדן שמפחד להודות, שקיימות מליון הוכחות לכך שיש משהו מעלינו ואולי יש ה' ואולי לא אבל כל ההוכחות האלה שאתה מסרב להכיר בהן, שגם אם הן לא הגיוניות לך הן הגיוניות מספיק כדי לגרום למיליארדים להאמין בכך שהבריאה היא לא אקראית, אף אחד לא מפחד מהלא נודע אתה פשוט מפחד להודות שבאתאיזם אין שום היגיון מבחינה מדעית, הסיכוי פשוט נמוך מדי, לאומת זאת יש את התורה שמספקת המון הוכחות וגם את העולם סביבנו שמספק מספיק הוכחות לחשיבה הגאונית מאחורי כל בריאה ובריאה שלא הגיוני שתקרה באקראיות אומנם יותר קל לך להתעלם מהכל כדי להוכיח לעצמך שאין בורא כי זה עושה את החיים שלך כל כך פשוטים יותר.

אז תן לי להסביר לך משהו, אתה לא משכנע אף אחד עם הטענות חסרות הבסיס שלך לפי הזלזול בכתיבה שלך אפילו לא את עצמך אז כדי מאוד שתחשוב טוב טוב מה אתה מנסה להוכיח ולמי.

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ

הלא נודע לא מפחיד בכלל, הכי קל להתעלם ולנסות לחפש אלטרנטיבות אתה הפחדן שמפחד להודות, שקיימות מליון הוכחות לכך שיש משהו מעלינו ואולי יש ה' ואולי לא אבל כל ההוכחות האלה שאתה מסרב להכיר בהן, שגם אם הן לא הגיוניות לך הן הגיוניות מספיק כדי לגרום למיליארדים להאמין בכך שהבריאה היא לא אקראית, אף אחד לא מפחד מהלא נודע אתה פשוט מפחד להודות שבאתאיזם אין שום היגיון מבחינה מדעית, הסיכוי פשוט נמוך מדי, לאומת זאת יש את התורה שמספקת המון הוכחות וגם את העולם סביבנו שמספק מספיק הוכחות לחשיבה הגאונית מאחורי כל בריאה ובריאה שלא הגיוני שתקרה באקראיות אומנם יותר קל לך להתעלם מהכל כדי להוכיח לעצמך שאין בורא כי זה עושה את החיים שלך כל כך פשוטים יותר.

אז תן לי להסביר לך משהו, אתה לא משכנע אף אחד עם הטענות חסרות הבסיס שלך לפי הזלזול בכתיבה שלך אפילו לא את עצמך אז כדי מאוד שתחשוב טוב טוב מה אתה מנסה להוכיח ולמי.
    הטענות שלי חסרות בסיס ניראה לי התבלבלת, הטענות היחידות פה שהן חסרות כל בסיס מציאותי הן טענות שיש אל אז בוא לא נשלה את עצמינו טוב?
    ואין שום דבר שמגבה שום חשיבה גאונית כביכול להכל כולל הכל יש הסבר נורא פשוט העובדה שאתה בוחר להתעלם ממנו בהנפת יד אחת כי מבחינתך יותר הגיוני שיש בורא בלתי ניראה ובלתי מורגש מאחורי הכל זאת כבר בחירה שלך ובעיה שלך

אבל בחייך תעשה לכולנו פה טובה אל תאבד את הגבול בין פנטזיה למציאות כי במציאות החיים נגמרים ברגע שאתה מת בין אם תרצה שזה יהיה נכון ובין אם לא..

מורחקים
    לייקים
    2
    נקודות
    50

ציטוט נכתב במקור על ידי Ori צפיה בהודעה
    הטענות שלי חסרות בסיס ניראה לי התבלבלת, הטענות היחידות פה שהן חסרות כל בסיס מציאותי הן טענות שיש אל אז בוא לא נשלה את עצמינו טוב?
    ואין שום דבר שמגבה שום חשיבה גאונית כביכול להכל כולל הכל יש הסבר נורא פשוט העובדה שאתה בוחר להתעלם ממנו בהנפת יד אחת כי מבחינתך יותר הגיוני שיש בורא בלתי ניראה ובלתי מורגש מאחורי הכל זאת כבר בחירה שלך ובעיה שלך

אבל בחייך תעשה לכולנו פה טובה אל תאבד את הגבול בין פנטזיה למציאות כי במציאות החיים נגמרים ברגע שאתה מת בין אם תרצה שזה יהיה נכון ובין אם לא..
    פנטזיה? זה הרי הרבה יותר קל לחשוב שאנחנו פה בלי השגחה ולעשות מה שאני רוצה אז איזה חלק פה בדיוק גורם לזה להישמע כמו פנטזיה? פנטזיה זה לעשות מה שאתה רוצה בלי לשאת בתוצאות ולא להאמין שאתה נשפט על כל דבר שאתה עושה...

משתמש מתחיל
    לייקים
    1
    נקודות
    0

פנטזיה? זה הרי הרבה יותר קל לחשוב שאנחנו פה בלי השגחה ולעשות מה שאני רוצה אז איזה חלק פה בדיוק גורם לזה להישמע כמו פנטזיה? פנטזיה זה לעשות מה שאתה רוצה בלי לשאת בתוצאות ולא להאמין שאתה נשפט על כל דבר שאתה עושה...
    דווקא, אתה טועה. הרבה יותר "קל" להאמין, מכיוון שאמונה היא דבר שפיתחנו אצלנו כמין במהלך שנות האבולוציה שלנו.
    מדענים מצאו גם רצף בדי.אנ.איי שאנשים שיש להם אותו יתרגשו יותר למשל, מסליחות בכותל בכיפור מאנשים שאין להם את זה,
    גם מצאו הסבר נוירולוגי לאמונה וגם - מצאו חלק במוח שאחראי לזה, הנקרא GOD SPOT. את אותו מקום ניתן לגרות באוניברסיטה (ששכחתי את שמה) בחו"ל באמצעות קסדה שפשוט ששמים על הראש. כאשר מגרים את אותה נקודה אתה תרגיש את אותה התרגשות שאתה מרגיש כשאתה חושב על אלוהים, או בעלייה לתורה שלך D:

נ.ב.
    הרבה יותר קל להאמין מעוד שלל סיבות אחרות, פסיכולוגיה משחקת תפקיד גדול.
    הרבה יותר קשה לקחת אחריות על המעשים שלך - הרבה יותר קל להגיד שאלוהים שולט בהכל.
    הרבה יותר קשה לשאת בתוצאות - הרבה יותר קל לשים כיפה ולבקש מחילה אחרי השוד/אונס/רצח שביצעת.
    הרבה יותר קשה להבין שאף אחד לא שומר עלייך, רק אתה - הרבה יותר קל להגיד שה' שומר עלייך והכל לטובה.

ולא, פנטזיה זה לא לעשות מה שאתה רוצה בלי לשאת בתוצאות,
    פנטזיה זה נחשים מדברים או אנשים ששומעים קולות שאומרים להם לרצוח את הבן שלהם, או בנאדם שחי בתוך דג גדול במשך 3 ימים ושורד את זה... זוהי פנטזיה במיטבה ידידי
    אחת מהשאלות שביל מאהר שאל בסרטו "בדיחדת" היא - אם היו מחליפים את הסיפורים התנ"כיים שלך, בסיפורי אגדות,
    למשל במקום נוח והתיבה היו מספרים לך את כיפה אדומה - האם אתה חושב שכיום, כמבוגר, היית מאמין בסיפור כיפה אדומה?
    שאלה מרתקת. שאל את עצמך

משתמט כבוד
    שם פרטי
    אוֹרי
    לייקים
    1421
    נקודות
    0
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי Laggy483 צפיה בהודעה
    דווקא, אתה טועה. הרבה יותר "קל" להאמין, מכיוון שאמונה היא דבר שפיתחנו אצלנו כמין במהלך שנות האבולוציה שלנו.
    מדענים מצאו גם רצף בדי.אנ.איי שאנשים שיש להם אותו יתרגשו יותר למשל, מסליחות בכותל בכיפור מאנשים שאין להם את זה,
    גם מצאו הסבר נוירולוגי לאמונה וגם - מצאו חלק במוח שאחראי לזה, הנקרא GOD SPOT. את אותו מקום ניתן לגרות באוניברסיטה (ששכחתי את שמה) בחו"ל באמצעות קסדה שפשוט ששמים על הראש. כאשר מגרים את אותה נקודה אתה תרגיש את אותה התרגשות שאתה מרגיש כשאתה חושב על אלוהים, או בעלייה לתורה שלך D:

נ.ב.
    הרבה יותר קשה לשאת בתוצאות - הרבה יותר קל לשים כיפה ולבקש מחילה אחרי השוד/אונס/רצח שביצעת.
    הרבה יותר קשה להבין שאף אחד לא שומר עלייך, רק אתה - הרבה יותר קל להגיד שה' שומר עלייך והכל לטובה.

פנטזיה זה נחשים מדברים או אנשים ששומעים קולות שאומרים להם לרצוח את הבן שלהם, או בנאדם שחי בתוך דג גדול במשך 3 ימים ושורד את זה... זוהי פנטזיה במיטבה ידידי
    אחת מהשאלות שביל מאהר שאל בסרטו "בדיחדת" היא - אם היו מחליפים את הסיפורים התנ"כיים שלך, בסיפורי אגדות,
    למשל במקום נוח והתיבה היו מספרים לך את כיפה אדומה - האם אתה חושב שכיום, כמבוגר, היית מאמין בסיפור כיפה אדומה?
    שאלה מרתקת. שאל את עצמך
    אם היית לידי הייתי מנשק אותך בחיי /=

משתמש מתקדם האוואטר של TheLizardKing
    לייקים
    253
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    We're in it for the Slaying

ציטוט נכתב במקור על ידי Laggy483 צפיה בהודעה

נ.ב.

שאלה מרתקת. שאל את עצמך

מורחקים
    לייקים
    2
    נקודות
    50

חבל מאוד שגלשנו מהנושא המקורי שלשמו נפתח הדיון, יש מספיק דיונים בשביל כל הוויכוחים האלה, אני פשוט ציפיתי לשמוע פה דעות על דבר פשוט מאוד, מדוע לנוכח העובדה שיש 2 אפשרויות להאמין בהן, כיוון שאף אחת מהן לא מוכחת בצורה מוחלטת יחליט אדם להאמין באפשרות שמכל הבחינות, נותנת לו הכי פחות, אומנם אנשים פה נכשלו בלהבין את זה והנושא גלש ל-6 עמודים של דברים שלא קשורים לחיים אז אם לא יתחילו לדון פה בשאלה הנשאלת אולי עדיף לנעול את הנושא.

+ תגובה לנושא
עמוד 6 מתוך 6 << ראשון ... 456

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 17:14.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,473,827 | הודעות: 8,174,414 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect