|
|
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחח
ואם אני אגיד לך שאם היית יודע מה זה אבולוציה, והיית יודע כמה ראיות יש אליה, היית יודע שאם אלוהים ברא את כל הראיות רק כדי לבלבל את בני האדם אז הוא ממש אידיוט וממש לא סגור על עצמו?
אבל בסדר, יש לך את הסיבות שלך, וזה שזה עושה לך טוב אפילו שזה מטומטם זאת זכותך.
אגב,
המפץ הגדול זאת סתם עוד תיאוריה שלא הוכחה.
זה לא לגבי שמירת השבת אלא לגבי "אני מאמין בלב שלם":
תתאר לעצמך מערכת יחסים בין גבר לאישה, מי כמוך יודע..
הגבר אוהב את האישה מכל הלב, בלב שלו הוא אומר אני אוהב את אישתי הכי שבעולם, לא אפגע בה, לא אבגוד בה..
האם מערכת היחסים הזו יכולה להתקיים בעיינך?
מה עם כל מה שבא לחזק את המערכת יחסים?
אותו דבר גם כאן אתה יכול להגיד אני מאמין באלוקים באמונה שלמה.. אבל למענו? שום דבר לא תעשה אפילו לא את המצווה הקטנה ביותר ואז לחפש תירוץ למה לא לעשות.. תירוץ שלך כי אלוהים גדול והוא יכול לעשות הכל.. וקיום מצווה זה דבר חסר חשיבות בשבילו..
אם הדבר כה חסר חשיבות בשבילו אז למה מלחתחילה אלוקים ציווה אותנו בקיום המצוות?
לחופש יש תאריך:
23.10.15
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחח
יפהה.. אם כך "כיצב אעשה זאת? אניח היום תפילין!
אבל רגע, למה שארצה להניח תפילין אם אני לא מאמין בקיום המצוות?"
ואז הבנתי שהמצוות והריבוי בהן אמור בעצם לקרב בין האדם לאלוהים, ולעזור לשמור על קשר
ואני, בתור אדם שמרגיש שהקשר שלי עם ה' הדוק ביותר לא מרגיש צורך בשמירת שבת כדי לחזק את האמונה."
ופה נכנס הדוגמא של הגבר והאישה שהבאתי לך.. בינך לבין אלוהים זו אותה מערכת יחסים.
בשמיים הרי בודקים את המצוות שעשית בעולם ומה תגיד? שאני מרגיש שהקשר שלי עם אלוהים כה הדוק שאני לא צריך יותר להתקרב אליו על ידי מצוות..
לחופש יש תאריך:
23.10.15
ממ טוב
כמו שאמרתי בתחילת הנושא
אני לא אוהב לדון בעניינים דתיים
כי בזמן שאני אומר את דעתי אתה מנסה לשכנע אותי אחרת
אם הייתי מנסה לשכנע אותך חזרה אז לפחחות זה היה הוגן
בינתיים אני אלך בשלי ואתה בשלך =]
אם יש לך שאלות יותר בעניין הפיקאפ, אענה
אבל בשביל לדון בעניינים דתיים, יש פורום אחר
אתמול רציתי בשר ובסוף אכלתי קורנפלקס.
מנהל אתה באמת אומר כל הכבוד על מה שהולך פה ?