"כסף לא קונה אושר" - משפט יפה וחזק אה?
בואו ונחזור אחורה קצת, לתקופה שבה לא היה כסף אלא כבשים והכלכלה הייתה בעיקרה חקלאית.
אם היית אומר למישהו "כבשה לא קונה אושר" זה היה נשמע מטומטם וחסר כל תכלית.
בעיקרון, אין הבדל בין הערך של הכבשה של פעם לערך של הכסף היום, שניהם היוו כלי מסויים שבאמצעותו עושים עסקים אחד עם השני ומגדילים את היכולת לשרוד.
אם פעם זאת הייתה הכבשה, היום אלה שטרות ירוקים..
בעיקרון, ישנה הנחה האומרת שאדם שיש לו תנאי הישרדות טובים יותר - הוא מאושר יותר. משמע, אדם עשיר יותר הוא בהכרח מאושר יותר. לדעתי זה לא בהכרח נכון מכיוון שיש אנשים על סף מוות והם בהרבה יותר מאושרים מבן אדם ממוצע אבל נתמקד לרגע בהנחה הזאת.
בואו נדבר תכלס, בן אדם שיש לו יותר אופציות בחיים, כזה שיכול לבחור מכוניות יוקרה, בית במקום יוקרתי עם נוף משגע ושבחורות נופלות עליו בגלל העושר שלו (שאין בזה שום דבר פסול, היו שתי נשים שאפילו הוציאו ספר שמעודד נשים להימשך רק לעשירים והן מסבירות מדוע)..
מה לעשות, אנחנו לא חיים בעולם צודק לצערי והסיכויים של אנשים כאלה להיות מאושרים הוא בהרבה יותר גדול.
וכאן נכנס כל הקטע של ה"עידן החדש", ככל שעוברים הימים יותר ויותר אנשים מגלים שאפשר להיות מאושרים מדברים פשוטים יותר בחיים, מבינים שלא צריך לקחת הכל כמובן מאליו ושעצם העובדה שאתה מצליח לנשום זוהי כבר סיבה ענקית שתהיה מאושר (כאן גם נכנס כל העניין של להיות מודעים ב-100% לרגע הזה, להתרגש מזה שאתם יושבים מול המחשב, זה לא מובן מאליו), מודעים לכך שאפשר להיות מאושר סתם ככה כי בא לך, ללא שום תלות בדבר-מה חומרי.
אפשר להיות מאושר ללא תלות בדבר חומרי- כן!
אך זה לא אומר שחובה להיות חסר כל כדי להיות מאושר (יש אנשים שתופסים את זה ככה וזה לא נכון)
כמובן, בשביל באמת באמת להיות מאושר לאורך זמן במשך רוב שעות היממה, צריך להגיע לרמה רוחנית גבוהה מאוד וזאת הסיבה שיש המון קבוצות יוגה, מדיטציות, אנשי רוח, "זן", תורות לשחרור נפשי ועוד ועוד.
אני אישית עדיין לא הבנתי איך כל העניין פועל ,איך בדיוק הדברים האלה עושים אותי מאושר.. אם תוכל לפרט אני מאוד אשמח
בקיצור, החלק החשוב בכל ההתפתחות האישית היא להשיג אושר והיום מבינים שממש לא צריך שיהיו לך תנאים הישרדותיים טובים (כסף) בשביל להשיג את האושר הזה ושזה גם עובד הפוך - קודם תהיה מאושר וזה מה שיביא לך תנאים הישרדותיים טובים יותר (חלק יאמרו "אל תהיה מושפע מבחוץ כלפי פנים (תלות בכסף) אלא שהפנים ישפיע על הבחוץ (מצב נפשי/אושר)").
שורה תחתונה, לדעתי אין שום קונפליקט בין שתי התאוריות, שתיהן נכונות ומתחברות זו עם זו.