קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [הורדה]אורן בן דוד - אהבת אמת(חדש)
    על ידי guy555 בפורום מזרחית ודיכאון להורדה
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 05-01-2007, 23:12
  2. תגובות: 22
    הודעה אחרונה: 27-10-2006, 21:01
  3. עשיתי חידוש לשיר ה"אמת" שמישהו רשם פה!
    על ידי flashy boy בפורום מתבגרים ומתגברים
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 05-05-2006, 22:51
  4. איך תדעו אם זאת אהבת אמת ? :)
    על ידי Knuffles בפורום מתבגרים ומתגברים
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 02-03-2006, 21:44
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 22

אמת לאמיתה או מנטרה מתפשרת ?

משתמש מכור
    שם פרטי
    גורו פיטקה
    לייקים
    146
    נקודות
    3
    משפט מחץ
    when you wanna succeed as bad as you wanna breath, then you'll be successful

ברירת מחדל אמת לאמיתה או מנטרה מתפשרת ?

"מרבה נכסים מרבה דאגות"
    "כסף לא קונה אושר"
    ועוד המון אמרות כאלה ואחרות כבר שמענו
    אך האם הן נכונות?
    האם באמת החומריות לא מקנה אושר או שמא זה משהו
    שאנשים אומרים לעצמם כדי להרגיש טוב עם המקום(המאוד מתפשר) בו הם נמצאים ?
    חישבו לפני שאתם עונים!
    פתחו את הראש!
    דיון מהנה

2. קישורים ממומנים

משתמש מכור האוואטר של Dins8
    לייקים
    258
    נקודות
    108

ציטוט נכתב במקור על ידי minimax צפיה בהודעה
    "מרבה נכסים מרבה דאגות"
    "כסף לא קונה אושר"
    אך האם הן נכונות?
    חישבו לפני שאתם עונים!
    פתחו את הראש!
    דיון מהנה
    לא יכול לענות לך בודאות , כי בשביל לדעת - צריך להיות ולחוות את 2 המצבים.
    ובכל זאת , אם תשאל אותי - הכל בפרופורציות.
    פרופורצייה זה מילת המפתח הכי חזקה בחיים האלו.

לדעתי , אם יהיה לך כסף בכמויות , אולי תחיה את החיים שתמיד רצית.. אבל איפה האתגר?
    הכל יבוא לך בקלות , ומהר מאוד תשתעמם מזה.
    אז נכון , יהיה לך פרארי ולמבורגיני , אחת לחורף ואחת לקיץ.
    מלונות , יאכטות והוצאות על ימין ועל שמאל.
    ובחורות? שלא נדבר.

אבל בשלב מסוים , לדעת שכל מה שיש לך.. זה כי יש לך כסף..
    ושאנשים סביבך נחמדים אליך כל הזמן ומנסים להתקרב אליך - רק כי יש לך כסף..
    זה בשלב מסוים מביא אותך למצב של חירפון ..

צריך שיהיה. השאלה כמה.
    נערך לאחרונה על ידי Dins8; 16-10-2011 בשעה 20:20.
    הייתי פה.

משתמש מכור
    שם פרטי
    גורו פיטקה
    לייקים
    146
    נקודות
    3
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי Dins8 צפיה בהודעה
    לא יכול לענות לך בודאות , כי בשביל לדעת - צריך להיות ולחוות את 2 המצבים.
    ובכל זאת , אם תשאל אותי - הכל בפרופורציות.
    פרופורצייה זה מילת המפתח הכי חזקה בחיים האלו.

לדעתי , אם יהיה לך כסף בכמויות , אולי תחיה את החיים שתמיד רצית.. אבל איפה האתגר?
    הכל יבוא לך בקלות , ומהר מאוד תשתעמם מזה.
    אז נכון , יהיה לך פרארי ולמבורגיני , אחת לחורף ואחת לקיץ.
    מלונות , יאכטות והוצאות על ימין ועל שמאל.
    ובחורות? שלא נדבר.

אבל בשלב מסוים , לדעת שכל מה שיש לך.. זה כי יש לך כסף..
    ושאנשים סביביך נחמדים אליך כל הזמן ומנסים להתקרב אליך - רק כי יש לך כסף..
    זה בשלב מסוים מביא אותך למצב של חירפון ..

צריך שיהיה. השאלה כמה.
    מאוד אהבתי את דרך המחשבה שלך
    בד"כ אתה מראה לי בתגובות שלך צדדים שלא חשבתי עליהם בכלל ולא ציפיתי לקבל !
    מעניין איך הדיון יתפתח

משתמש מתחיל
    לייקים
    77
    נקודות
    50

ציטוט נכתב במקור על ידי minimax צפיה בהודעה
    "מרבה נכסים מרבה דאגות"
    "כסף לא קונה אושר"
    אך האם הן נכונות?
    חישבו לפני שאתם עונים!
    פתחו את הראש!
    דיון מהנה
    מאוד מסכים עם דין לגבי זה שהכל פרופורציות בחיים.
    בקשר לאשכול:
    דאגות הם נטו תוצאה של איך שאתה מפרש את המציאות שלך.
    אם אתה בנאדם רגוע(לא שאנן) אתה לא תדאג אלא פשוט תפעל מתוך שיקול דעת ותעשה מה שצריך לעשות.(זה האופי שלך פה משחק תפקיד).
    כסף מקנה לך כוח מסויים אבל ממש לא מקנה לך אושר.
    אושר הוא נטו רגש הוא בעצם התגשמות מה שאתה רוצה שיתגשם, זאת בעצם שמחת חיים כזאת, גם אם זה אומר להנות מהדברים הקטנים.
    אושר לא מביא לך כסף שכן שאתה יכול ליהיות בנאדם מאושר אבל לעשות כל היום שטויות.
    המפתח לאושר הוא עשייה לפי הרצון שלך.
    המפתח לכסף הוא עשייה נבונה גם אם היא נוגדת את הרצון שלך.(זה המפתח להישגים והצלחה בכל תחום בחיים).
    האם אפשר להגשים את שניהם?
    כן , נראה לי דיי הגיוני לחיות חיים בתור בנאדם שמח ומאושר כי אתה עושה מה שאתה רוצה לעשות ומה שמעניין אותך רוב הזמן.
    בגלל שזה מעניין אותך אתה גם משקיעה בזה(עשייה לפי הרצון שלך) מפה אתה מרוויח כסף.
    השאלה אם זאת עשייה נבונה? לאאאאא זאת עשייה לפי רצון, אתה יכול לעשות הרבה יותר כסף אם תחשוב לפני זה שתעשה גם משהו שלא בטוח מעניין אותך אלא משהו שבאמת יועיל(בין אם זה ליהיות משהו בגלל שיש מחסור בזה ולכן מאוד כדאי לעבוד בנושא או בין אם זה לפתח מוצר כלשהו) אך כאן צריך הרבה יותר מוטיבציה.
    אני מצאתי לדוגמא שכל מקצוע שתבחר ולא משנה איזה ישעמם או יעצבן אותך לפעמים כי אתה לא תעשה 100% מה שאתה רוצה לעשות ולכן זה לא משנה מה המקצוע שלך.
    כדי להצליח במקצוע אתה צריך לפעול גם אם קשה וגם אם קל -> ולשכנע את עצמך שהדרך כיפית ופשוט להתרכז בפעולה עצמה ולא במטרה.
    שמתי לב שאני מתרכז במטרה אני נופל ומתעצל הרבה יותר ובעצם עושה דברים אחרים מאשר אם אני מתרכז בפעולה עצמה.
    לדוגמא תנסה לבד רוץ בחוץ שים ספרינט אם תחשוב אני שם 10 פעמים 100 מטר ספרינט אתה תחשוב שאתה חייב כל הזמן לרוץ מהר ולהזיז את הרגליים ושקשה לך יעלה לך בראש לא לוותר לעומת זאת אם תתרכז בתנועה של הרגליים ואיך להזיז אותם יותר מהר ורק בזה תגלה שאתה יכול בלי בעיה גם לרוץ יותר מהר ויותר הרבה בלי לוותר לעצמך.
    כמובן שאפשר גם להתרכז במטרה אך אתה צריך בזמן העשייה אז לא להתרכז בכלום ולי לפחות זה מאוד קשה כי הרי כל הזמן עולים מחשבות.
    נערך לאחרונה על ידי kongi; 16-10-2011 בשעה 22:32.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    קח נקודה למחשבה: .

"כסף לא קונה אושר" - משפט יפה וחזק אה?

בואו ונחזור אחורה קצת, לתקופה שבה לא היה כסף אלא כבשים והכלכלה הייתה בעיקרה חקלאית.

אם היית אומר למישהו "כבשה לא קונה אושר" זה היה נשמע מטומטם וחסר כל תכלית.
    בעיקרון, אין הבדל בין הערך של הכבשה של פעם לערך של הכסף היום, שניהם היוו כלי מסויים שבאמצעותו עושים עסקים אחד עם השני ומגדילים את היכולת לשרוד.

אם פעם זאת הייתה הכבשה, היום אלה שטרות ירוקים..

בעיקרון, ישנה הנחה האומרת שאדם שיש לו תנאי הישרדות טובים יותר - הוא מאושר יותר. משמע, אדם עשיר יותר הוא בהכרח מאושר יותר. לדעתי זה לא בהכרח נכון מכיוון שיש אנשים על סף מוות והם בהרבה יותר מאושרים מבן אדם ממוצע אבל נתמקד לרגע בהנחה הזאת.

בואו נדבר תכלס, בן אדם שיש לו יותר אופציות בחיים, כזה שיכול לבחור מכוניות יוקרה, בית במקום יוקרתי עם נוף משגע ושבחורות נופלות עליו בגלל העושר שלו (שאין בזה שום דבר פסול, היו שתי נשים שאפילו הוציאו ספר שמעודד נשים להימשך רק לעשירים והן מסבירות מדוע)..
    מה לעשות, אנחנו לא חיים בעולם צודק לצערי והסיכויים של אנשים כאלה להיות מאושרים הוא בהרבה יותר גדול.

וכאן נכנס כל הקטע של ה"עידן החדש", ככל שעוברים הימים יותר ויותר אנשים מגלים שאפשר להיות מאושרים מדברים פשוטים יותר בחיים, מבינים שלא צריך לקחת הכל כמובן מאליו ושעצם העובדה שאתה מצליח לנשום זוהי כבר סיבה ענקית שתהיה מאושר (כאן גם נכנס כל העניין של להיות מודעים ב-100% לרגע הזה, להתרגש מזה שאתם יושבים מול המחשב, זה לא מובן מאליו), מודעים לכך שאפשר להיות מאושר סתם ככה כי בא לך, ללא שום תלות בדבר-מה חומרי.

כמובן, בשביל באמת באמת להיות מאושר לאורך זמן במשך רוב שעות היממה, צריך להגיע לרמה רוחנית גבוהה מאוד וזאת הסיבה שיש המון קבוצות יוגה, מדיטציות, אנשי רוח, "זן", תורות לשחרור נפשי ועוד ועוד.

בקיצור, החלק החשוב בכל ההתפתחות האישית היא להשיג אושר והיום מבינים שממש לא צריך שיהיו לך תנאים הישרדותיים טובים (כסף) בשביל להשיג את האושר הזה ושזה גם עובד הפוך - קודם תהיה מאושר וזה מה שיביא לך תנאים הישרדותיים טובים יותר (חלק יאמרו "אל תהיה מושפע מבחוץ כלפי פנים (תלות בכסף) אלא שהפנים ישפיע על הבחוץ (מצב נפשי/אושר)").

שורה תחתונה, לדעתי אין שום קונפליקט בין שתי התאוריות, שתיהן נכונות ומתחברות זו עם זו.
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 17-10-2011 בשעה 12:38.

משתמש מכור
    שם פרטי
    גורו פיטקה
    לייקים
    146
    נקודות
    3
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי kongi צפיה בהודעה
    מאוד מסכים עם דין לגבי זה שהכל פרופורציות בחיים.
    בקשר לאשכול:
    דאגות הם נטו תוצאה של איך שאתה מפרש את המציאות שלך.
    אם אתה בנאדם רגוע(לא שאנן) אתה לא תדאג אלא פשוט תפעל מתוך שיקול דעת ותעשה מה שצריך לעשות.(זה האופי שלך פה משחק תפקיד).
    כסף מקנה לך כוח מסויים אבל ממש לא מקנה לך אושר.
    אושר הוא נטו רגש הוא בעצם התגשמות מה שאתה רוצה שיתגשם, זאת בעצם שמחת חיים כזאת, גם אם זה אומר להנות מהדברים הקטנים.
    אושר לא מביא לך כסף שכן שאתה יכול ליהיות בנאדם מאושר אבל לעשות כל היום שטויות.
    המפתח לאושר הוא עשייה לפי הרצון שלך.
    המפתח לכסף הוא עשייה נבונה גם אם היא נוגדת את הרצון שלך.(זה המפתח להישגים והצלחה בכל תחום בחיים).
    האמת היא שאני מאמין שיש אנשים (יחידי סגולה ) שבאמת נפלה בחלקם הזכות לעשות מה שהם אוהבים
    וגם להרוויח כסף מזה , אבל זה באמת תלוי במה שכל אחד אוהב , יש אחד שיאהב להתעסק במניות וירוויח בזה ויהיה תותח (מנגד יש את החבר שלו שגם אוהב את הבורסה אך הוא מרושש לגמרי)
    עוד דוגמא טובה היא עולם הכדורגל / הכדורסל
    עמרי כספי/יוסי בניון (בהתאמה) אם הם לא היו אוהבים את התחום שבו הם נמצאים כ"כ הם לא היו מגיעים למה שהם הגיעו היום
    תאמין לי שכשהם עולים למגרש הם לא סובלים + מרוויחים סכומים שהאדם הממוצע חולם להביא

האם אפשר להגשים את שניהם?
    כן , נראה לי דיי הגיוני לחיות חיים בתור בנאדם שמח ומאושר כי אתה עושה מה שאתה רוצה לעשות ומה שמעניין אותך רוב הזמן.
    בגלל שזה מעניין אותך אתה גם משקיעה בזה(עשייה לפי הרצון שלך) מפה אתה מרוויח כסף.
    השאלה אם זאת עשייה נבונה? לאאאאא זאת עשייה לפי רצון, אתה יכול לעשות הרבה יותר כסף אם תחשוב לפני זה שתעשה גם משהו שלא בטוח מעניין אותך אלא משהו שבאמת יועיל(בין אם זה ליהיות משהו בגלל שיש מחסור בזה ולכן מאוד כדאי לעבוד בנושא או בין אם זה לפתח מוצר כלשהו) אך כאן צריך הרבה יותר מוטיבציה.
    אני מצאתי לדוגמא שכל מקצוע שתבחר ולא משנה איזה ישעמם או יעצבן אותך לפעמים כי אתה לא תעשה 100% מה שאתה רוצה לעשות ולכן זה לא משנה מה המקצוע שלך.
    כדי להצליח במקצוע אתה צריך לפעול גם אם קשה וגם אם קל -> ולשכנע את עצמך שהדרך כיפית ופשוט להתרכז בפעולה עצמה ולא במטרה. אהבתי את מה שאמרת ואני מסכים איתך לחלוטין
    שמתי לב שאני מתרכז במטרה אני נופל ומתעצל הרבה יותר ובעצם עושה דברים אחרים מאשר אם אני מתרכז בפעולה עצמה.
    לדוגמא תנסה לבד רוץ בחוץ שים ספרינט אם תחשוב אני שם 10 פעמים 100 מטר ספרינט אתה תחשוב שאתה חייב כל הזמן לרוץ מהר ולהזיז את הרגליים ושקשה לך יעלה לך בראש לא לוותר לעומת זאת אם תתרכז בתנועה של הרגליים ואיך להזיז אותם יותר מהר ורק בזה תגלה שאתה יכול בלי בעיה גם לרוץ יותר מהר ויותר הרבה בלי לוותר לעצמך.
    כמובן שאפשר גם להתרכז במטרה אך אתה צריך בזמן העשייה אז לא להתרכז בכלום ולי לפחות זה מאוד קשה כי הרי כל הזמן עולים מחשבות. נשמעת כמו שיטה מבטיחה , אני אנסה את זה (במיוחד בריצה)
    אני בד"כ מושך את הגבול של עצמי (עוד 5 מ', עוד קצת, עוד טיפה, עד ההגעה למטרה ) כש"מפרקים" את המטרה לגורמים היא נעשית קלה יותר (מבחינה מנטלית )
    ציטוט נכתב במקור על ידי XsonicX צפיה בהודעה
    "כסף לא קונה אושר" - משפט יפה וחזק אה?

בואו ונחזור אחורה קצת, לתקופה שבה לא היה כסף אלא כבשים והכלכלה הייתה בעיקרה חקלאית.

אם היית אומר למישהו "כבשה לא קונה אושר" זה היה נשמע מטומטם וחסר כל תכלית.
    בעיקרון, אין הבדל בין הערך של הכבשה של פעם לערך של הכסף היום, שניהם היוו כלי מסויים שבאמצעותו עושים עסקים אחד עם השני ומגדילים את היכולת לשרוד.

אם פעם זאת הייתה הכבשה, היום אלה שטרות ירוקים..

בעיקרון, ישנה הנחה האומרת שאדם שיש לו תנאי הישרדות טובים יותר - הוא מאושר יותר. משמע, אדם עשיר יותר הוא בהכרח מאושר יותר. לדעתי זה לא בהכרח נכון מכיוון שיש אנשים על סף מוות והם בהרבה יותר מאושרים מבן אדם ממוצע אבל נתמקד לרגע בהנחה הזאת.

בואו נדבר תכלס, בן אדם שיש לו יותר אופציות בחיים, כזה שיכול לבחור מכוניות יוקרה, בית במקום יוקרתי עם נוף משגע ושבחורות נופלות עליו בגלל העושר שלו (שאין בזה שום דבר פסול, היו שתי נשים שאפילו הוציאו ספר שמעודד נשים להימשך רק לעשירים והן מסבירות מדוע)..
    מה לעשות, אנחנו לא חיים בעולם צודק לצערי והסיכויים של אנשים כאלה להיות מאושרים הוא בהרבה יותר גדול.

וכאן נכנס כל הקטע של ה"עידן החדש", ככל שעוברים הימים יותר ויותר אנשים מגלים שאפשר להיות מאושרים מדברים פשוטים יותר בחיים, מבינים שלא צריך לקחת הכל כמובן מאליו ושעצם העובדה שאתה מצליח לנשום זוהי כבר סיבה ענקית שתהיה מאושר (כאן גם נכנס כל העניין של להיות מודעים ב-100% לרגע הזה, להתרגש מזה שאתם יושבים מול המחשב, זה לא מובן מאליו), מודעים לכך שאפשר להיות מאושר סתם ככה כי בא לך, ללא שום תלות בדבר-מה חומרי. אפשר להיות מאושר ללא תלות בדבר חומרי- כן!
    אך זה לא אומר שחובה להיות חסר כל כדי להיות מאושר (יש אנשים שתופסים את זה ככה וזה לא נכון)

כמובן, בשביל באמת באמת להיות מאושר לאורך זמן במשך רוב שעות היממה, צריך להגיע לרמה רוחנית גבוהה מאוד וזאת הסיבה שיש המון קבוצות יוגה, מדיטציות, אנשי רוח, "זן", תורות לשחרור נפשי ועוד ועוד. אני אישית עדיין לא הבנתי איך כל העניין פועל ,איך בדיוק הדברים האלה עושים אותי מאושר.. אם תוכל לפרט אני מאוד אשמח

בקיצור, החלק החשוב בכל ההתפתחות האישית היא להשיג אושר והיום מבינים שממש לא צריך שיהיו לך תנאים הישרדותיים טובים (כסף) בשביל להשיג את האושר הזה ושזה גם עובד הפוך - קודם תהיה מאושר וזה מה שיביא לך תנאים הישרדותיים טובים יותר (חלק יאמרו "אל תהיה מושפע מבחוץ כלפי פנים (תלות בכסף) אלא שהפנים ישפיע על הבחוץ (מצב נפשי/אושר)").

שורה תחתונה, לדעתי אין שום קונפליקט בין שתי התאוריות, שתיהן נכונות ומתחברות זו עם זו.
    הקטע הוא שיש גם תפיסה של "אנשים עשירים הם אומללים" וזה לא נכון !
    כמו שנאמר כאן , אין ממש תלות בין הדברים.
    לפעמים זה נראה שאנשים זורקים לעצמם מנטרות לאוויר רק כדי להרגיש בנוח עם חוסר ההתקדמות שלהם ובעיניי זאת וותרנות
    מהיכרות עם אנשים כאלה (עבדתי אצלם בבתים) הם אנשי משפחה חמים והם לא עצובים, אלא להיפך .

יש עוד משהו - "להסתפק במועט" / "להסתפק במה שיש"
    מה דעתכם?

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

אפשר להיות מאושר ללא תלות בדבר חומרי- כן!
    אך זה לא אומר שחובה להיות חסר כל כדי להיות מאושר (יש אנשים שתופסים את זה ככה וזה לא נכון)
    מצד שני, אין שום חובה להתעשר בשביל להיות מאושר.
    פעם בסדרה כלשהי אם זכור לי טוב בערוץ 10, הראו בן אדם שעשה הון אבל כל המכרים שלו ברחו ממנו, רק בגלל שהוא היה עשיר. הוא העיד שהעושר בחיים שלו לא היו שווים כלום ושהוא סבל ממנו. זה פועל לכאן ולכאן, יש שני צדדים למטבע.

אני אישית עדיין לא הבנתי איך כל העניין פועל ,איך בדיוק הדברים האלה עושים אותי מאושר.. אם תוכל לפרט אני מאוד אשמח
    בעיקרון יש כמה ספרים, תרשימים וגם תאוריות מדעיות (שחלקן מוכחות) אשר מספקים דרכים כלשהן לבצע תהליכים נפשיים או שכליים וע"י כך להשיג אושר או לפחות סוג מסויים של "ניקוי".

אם אתה רוצה הסבר פשוט יותר לגבי היכולת להיות מאושר ללא תלות בדבר, ההסבר הכי טוב שאוכל לספק לך הוא באמצעות שאלות:

1. האם אתה יכול לקום בבוקר גם אם יהיה לך חופש באותו היום? סתם ככה כי בא לך לקום בבוקר ללא תלות בעבודה שלך?
    2. ללכת אתה יכול? גם אם להליכה שלך אין שום מטרה ואתה מסתובב מעט סהררוי, אתה עדיין תוכל ללכת?
    3. ומה לגבי להוציא מגרונך צלילים ומילים חסרות משמעות? האם אתה מסוגל לזה?

אני לא ידוע מה איתך, אם היית שואל אותי שאלות אלו הייתי עונה על כולן בחיוב. אז אם אני מסוגל ללכת ללא שום מטרה או סיבה מוצדקת להליכה שלי, אם אני מסוגל להוציא מפי מילים חסרות משמעות, אם אני מסוגל סתם ככה לקום בבוקר ללא שום דבר-מה המחייב אותי לקום בבוקר, מה הבעיה להיות מאושר ללא שום סיבה? סתם ככה כי בא לי להיות מאושר - עכשיו!

תחשוב על זה כי זה אפשרי (אולי אחרי התנסות מסויימת, אך זה אפשרי).
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 18-10-2011 בשעה 22:53.

משתמש מתחיל
    לייקים
    77
    נקודות
    50

ואללק סוניק כל כך מסכים איתך.
    תמיד אמרתי כמו שאני יכול לחייך כי בא לי ולהרגיש שמח.
    אני גם יכול להרגיש מאושר כי בא לי זה הכל איך אתה תופס את המציאות.

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי kongi צפיה בהודעה
    ואללק סוניק כל כך מסכים איתך.
    תמיד אמרתי כמו שאני יכול לחייך כי בא לי ולהרגיש שמח.
    אני גם יכול להרגיש מאושר כי בא לי זה הכל איך אתה תופס את המציאות.
    אני מבסוט שהבנת את הפרנציפ' אבל בכנות, עד כמה אתה באמת מצליח להרגיש אושר סתם ככה כי בא לך?
    אני מניח שכמעט וזה לא קורה לך, גם לי.

בוא נתקדם טיפה, כמה פעמים קרה לך בחיים שבמצבים מאוד מעצבנים או עצובים, פתאום החלטת להרגיש שמח, אז הרגשת שמח?

לא הרבה נכון?

ליכולת הזאת לדעתי אתה, אני וכולם בעצם צריכים להתכוונן. הפוסט הזה יכול לתפוס תאוצה במידה ונוכל לספק כאן כמה כלים פרקטיים וידידותיים (הכוונה קלים לעשייה, יום-יומיים שכאלה ולא עמוקים מידי) בשביל לשנות טיפה את מצב הרוח לטובה.

אם אני יכול לחלוק דרך כלשהי להיות במצב רוח טיפה יותר מרומם ממצב הרוח אשר בו אתה נמצא באותו רגע, הדרך תהיה זו:

1. אתה נמצא במצב רוח סטטי או שקורה דבר מעצבן או לא נעים והמצב רוח שלך מתדרדר.
    2. לא טוב לך להיות שרוי במצב רוח הנוכחי שלך.
    3. אתה שואל את עצמך אחת משתי השאלות הבאות, בהתאם למצב הרוח שלך (כעוס, עצבני או סתם משועמם):

א. "אוקי, קרה לי דבר מעצבן/מבאס... מה הלאה? כיצד זה ישפיע עלי?".
    ב. "אוקי, משעמם לי/אני לא עושה עם עצמי כלום/אני עומד במקום... ו? מה הלאה? כיצד זה ישפיע עלי בגיל 50?".

זהו פחות או יותר הנוסח של השאלות.

4. כעת אתה מפליג עם השאלות הללו וככל שאתה מתקדם התשובות שלך הופכות להיות אבסורדיות יותר ויותר (זה החלק הכי חשוב).
    5. בשלב הסופי אתה אמור טיפה לגחך ולצחוק על עצמך (זוהי התוצאה יותר נכון).

דוגמה:

הסיטואציה - ניגשת לבחורה והיא נפנפה אותך בניפזיות כשכל האנשים מסביב צוחקים עליך.

התגובה הפנימית שלך - "אוקי, בחורה יפייפיה נפנפה אותי לכל הרוחות וכל המקום כאן צוחק עלי, נשרפתי! ... מה יקרה עכשיו? כיצד זה ישפיע עלי? (יום, שנה, חמש שנים, עשר שנים, עשרים שנה מעכשיו)".

תשובות אבסורדיות אופייניות:

"אם נשרפתי יהיה אפשר לעשות ממני שניצל ולאכול אותי בפיתה, אולי יש מצב שכוסית תוכל אותי וזה יהיה אפילו יותר נחמד!"
    (זה סתם בשביל ההומור ואם עולות בך תשובות כאלה תרגיש חופשי לשחרר אותן בראשך).

"כעת כל הבחורות שנמצאות כאן יודעות איזה גבר אפס אני, הן יספרו לחברות שלהן וגם הן ידעו איזה גבר אפס אני ואז כל החברים שלי גם ידעו, אחרי זה ההורים ולאחר מכן כל המדינה! בקצב הזה חיי החברה שלי יקרסו טוטאלית! אולי כבר עדיף לברוח מהארץ ולבנות חיי חברה חדשים במקום אחר? לפני שהמדינה תדע איזה אפס אני ותגלה אותי בעצמה!!".

"שיט בחורה ניפנפה אותי, או-מיי-גוד!!! זה אומר שאני לא מחזר טוב מה שאומר שלא אתחתן מה שאומר שלא יהיו לי ילדים מה שאומר שלא יהיו לי נכדים מה שאומר שמדינת ישראל תפסיד עוד דור המשך והרוב יהיה כאן ערבי!!! מה נעשה?!?!?! זהו אני חייב להשיג בחורה בשביל להציל את מדינת ישראל!!!!!!!".

"יוווו כולם כאן צוחקים עלי עכשיו! זה רק עניין של זמן עד שיעשו עלי מערכון בארץ נהדרת, אוף!!!".

הערה - התשובות שסיפקתי כאן כמובן שהן ציניות ייתר על המידה.. ברגע שתנסה לבצע את הדרך הזאת פעם או פעמיים אתה תפתח סגנון אישי בהרבה יותר טבעי ועדין ממה שאני הצגתי כאן, אני מקווה שזה מובן לך.

וכן, אפשר לומר שהומור זהו המפתח אך לא רק, גם תשובות רציניות אך עדיין כאלה שאין שום סיכוי שיתרחשו במציאות, ככה שאתה נהיה בהרבה יותר רגוע ונינוח (או מאושר במקרה היותר טוב).

למישהו יש עוד טיפים ועצות אישיות משלו בשביל להפוך למעט יותר מאושר בחיי היום-יום?
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 19-10-2011 בשעה 15:58.

משתמש מתחיל
    לייקים
    77
    נקודות
    50

אני מבסוט שהבנת את הפרנציפ' אבל בכנות, עד כמה אתה באמת מצליח להרגיש אושר סתם ככה כי בא לך?
    אני מניח שכמעט וזה לא קורה לך, גם לי.
    ואללק הייתה לי תקופה בחיים שהחלטי וגם חשבתי בתור ואללק מה בא לי לעשות שיעשה לי טוב על הלב וכיף ופשוט עשיתי אותו.
    אני יכול להגיד לך שבאותה תקופה הייתי בנאדם הכי מאושר עלי האדמות וגם קליל ונינוח.

בוא נתקדם טיפה, כמה פעמים קרה לך בחיים שבמצבים מאוד מעצבנים או עצובים, פתאום החלטת להרגיש שמח, אז הרגשת שמח?
    תמיד שאני מרגיש עצוב טיפה/מבואס אני מנסה להבין איך להשתפר ואומר לעצמי יאללה אין טעם ליהיות בבאסה ומחייך.
    לא הרבה נכון?

ליכולת הזאת לדעתי אתה, אני וכולם בעצם צריכים להתכוונן. הפוסט הזה יכול לתפוס תאוצה במידה ונוכל לספק כאן כמה כלים פרקטיים וידידותיים (הכוונה קלים לעשייה, יום-יומיים שכאלה ולא עמוקים מידי) בשביל לשנות טיפה את מצב הרוח לטובה.
    אני מרשה לעצמי ליהיות שמח מעצם העשייה כשלא הולך וגם כשהולך כלומר אם ניסית זאת תמיד הצלחה.
    לדוגמא ניגשת לבחורה-> נפנפה אותך.
    אתה: " עשיתי משהו לא נכון? -> באמת אתה חושב על מה שעשית"
    אם לא עשית משהו נכון-> ואללק כל הכבוד לי ניסיתי עכשיו ננסה שוב ונשים דגש על מה שטעיתי.
    אם לא טעית-> כל הכבוד לי שניסיתי , עוד יותר טוב חסכתי זמן היא לא הייתה בקטע.
    להנות מעצם העשייה עושה אותך הרבה יותר אקטיבי, חיובי ושמח.

משתמש מכור
    שם פרטי
    גורו פיטקה
    לייקים
    146
    נקודות
    3
    משפט מחץ

מצטער שאני מגיב רק עכשיו.. פשוט רק עכשיו שמתי לב
    אז סוניק :כמובן שתמיד אתה מחדש לנו (תודה לך מכל הלב על זה)
    אבל אתה לא חושב שבמקום ללהגיע למצב של לדוגמא משעמם לנו
    פשוט למלא את החיים שלנו כדי שלא יהיה משעמם לנו?
    וכך גם כל פעילות שאנחנו נעשה תתפוס חלק קטן יותר בחיים שלנו
    וכשנתאכזב מתחום מסויים זה לא יהיה כל כך נורא

קונגי: זה מאוד נחמד בתיאוריה ואם זה עובד בשבילך אז בכיף
    אבל קשה לי לראות את עצמי שמח מכישלון (לא עצוב - כן , שמח - לא ממש)
    למרות שבמידה מסויימת כישלון הוא גם סוג של שחרור אם חושבים על זה,
    ובמובן מסויים הוא גם הצלחה
    אבל מה שבטוח זה שאם היית מזיין/מנשק/פותח במערכת יחסים עם הבחורה היית הרבה יותר שמח
    אני צודק?

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

אז סוניק :כמובן שתמיד אתה מחדש לנו (תודה לך מכל הלב על זה)
    אבל אתה לא חושב שבמקום ללהגיע למצב של לדוגמא משעמם לנו
    פשוט למלא את החיים שלנו כדי שלא יהיה משעמם לנו?

וכך גם כל פעילות שאנחנו נעשה תתפוס חלק קטן יותר בחיים שלנו
    וכשנתאכזב מתחום מסויים זה לא יהיה כל כך נורא
    אתה צודק, זוהי הדרך הכי הגיונית לטפל בבעיה.
    אני בכל אופן למדתי עם השנים שכמה שלא אמלא את חיי בעשייה מרובה, בדינמיות, בפעילויות ובעניין... תמיד אבל תמיד יהיו תקופות משעממות, עצובות או משעממות וברמה כזאת שאתה לפעמים מבין שכל מה שנהגת לעשות בחייך הם לא בהכרח הדבר הנכון לעשות או שכל החשק שלך לעשות אותם נעלם לחלוטין.

אם תשים לב, באופן כללי, רוב האנשים קודם כל בחרו בדרך שאתה הצגת. בשלב מסויים הם הבינו שזה לא בהכרח מספק להם אושר או הנאה מרובה לאורך זמן ובשלב הזה הם מתחילים לחפש דרכים אחרות, תחומים אחרים, ומצבים שיש להם יותר שליטה עליהם.

דוגמאות:

1. בן אדם מניח את אחוזי האושר שלו בקריירה שלו, ככל שהוא מתקדם בה יותר כך הוא מאושר יותר.
    כאשר עמית שלו לעבודה קיבל את הקידום שהוא היה אמור לקבל וכאשר הוא מבין שאת המירוץ שלו בקריירה הוא סיים לעשרים שנים הקרובות, הוא משנה נתיב, מניח את אחוזי האושר שלו על עיסוק אחר, תחביב.. אולי אפילו יוגה או תורת מזרח כלשהי ומבין שאושר אפשר לקבל בדרכים הרבה יותר קלות, נעימות ופחות תחרותיות. (האירוניה בסיטואציות שכאלו היא שהאדם הזה גם משיג את יעדיו בקריירה בסופו של דבר, אבל רק אחרי שהוא משיג את האושר לפני..).

2. זוהי דוגמה בהרבה יותר שכיחה: ילד חולם להיות שחקן כדורגל, הוא משקיע את רוב שנות ילדותו בתחום.. אוכל נכון, ישן נכון, עושה כושר, מבצע שלושה פלוס אימוני כדורגל בשבוע, הוא וויתר על המון בילויים, יציאות, מסיבות, חברים בשביל להשקיע בכדורגל והוא גדל.. שנייה לפני שמותר לו להתחיל בקריירת כדורגל מבטיחה, מה קורה? נכון... הוא סופג פציעה קשה שמחסלת לו את הקריירה, מה לעשות... אלה החיים.

מה יעשה הבחור עכשיו? מלבד זה שהוא מתוסכל?.. שתי אופציות עיקריות:
    1. להמשיך לרחם על עצמו ולספר לילדים שלו שהוא היה אמור להיות כוכב כדורגל ענק אך זה התמסמס..
    2. לתפוס את עצמו בביצים, לשנות נתיב ולהשקיע בתחומים אחרים שהוא וויתר עליהם בגלל הכדורגל ובאופן כללי להשקיע בחיים שלו!

לסיכום, כן צריך למלא את חייך בעשייה ובעניין אך כאלה הנמצאים יותר בגבולות הגיזרה שלך, בתחום ההשפעה שלך.
    רוחניות, כושר גופני, תזונה, פעילויות מנטאליות... כל זה נמצא יותר במעגל ההשפעה שלך.
    חיי חברה, קריירה, עסקים, זוגיות... קצת פחות אבל לא בהכרח, כל מקרה לגופו.

תחליט אתה במה להשקיע, במה שנמצא 100% תחת שליטתך או במה שנמצא בעיקר בשליטת הסביבה.
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 22-10-2011 בשעה 18:02.

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

אתה צודק, זוהי הדרך הכי הגיונית לטפל בבעיה.
    אני בכל אופן למדתי עם השנים שכמה שלא אמלא את חיי בעשייה מרובה, בדינמיות, בפעילויות ובעניין... תמיד אבל תמיד יהיו תקופות משעממות, עצובות או משעממות וברמה כזאת שאתה לפעמים מבין שכל מה שנהגת לעשות בחייך הם לא בהכרח הדבר הנכון לעשות או שכל החשק שלך לעשות אותם נעלם לחלוטין.

אם תשים לב, באופן כללי, רוב האנשים קודם כל בחרו בדרך שאתה הצגת. בשלב מסויים הם הבינו שזה לא בהכרח מספק להם אושר או הנאה מרובה לאורך זמן ובשלב הזה הם מתחילים לחפש דרכים אחרות, תחומים אחרים, ומצבים שיש להם יותר שליטה עליהם.

דוגמאות:

1. בן אדם מניח את אחוזי האושר שלו בקריירה שלו, ככל שהוא מתקדם בה יותר כך הוא מאושר יותר.
    כאשר עמית שלו לעבודה קיבל את הקידום שהוא היה אמור לקבל וכאשר הוא מבין שאת המירוץ שלו בקריירה הוא סיים לעשרים שנים
    הקרובות, הוא משנה נתיב, מניח את אחוזי האושר שלו על עיסוק אחר, תחביב.. אולי אפילו יוגה או תורת מזרח כלשהי ומבין שאושר אפשר
    לקבל בדרכים הרבה יותר קלות, נעימות ופחות תחרותיות. (האירוניה בסיטואציות שכאלו היא שהאדם הזה גם משיג את יעדיו בקריירה
    בסופו של דבר, אבל רק אחרי שהוא משיג את האושר לפני..).

2. זוהי דוגמה בהרבה יותר שכיחה: ילד חולם להיות שחקן כדורגל, הוא משקיע את רוב שנות ילדותו בתחום.. אוכל נכון, ישן נכון, עושה כושר,
    מבצע שלושה פלוס אימוני כדורגל בשבוע, הוא וויתר על המון בילויים, יציאות, מסיבות, חברים בשביל להשקיע בכדורגל והוא גדל.. שנייה
    לפני שמותר לו להתחיל בקריירת כדורגל מבטיחה, מה קורה? נכון... הוא סופג פציעה קשה שמחסלת לו את הקריירה, מה לעשות... אלה
    החיים.

מה יעשה הבחור עכשיו? מלבד זה שהוא מתוסכל?.. שתי אופציות עיקריות:
    1. להמשיך לרחם על עצמו ולספר לילדים שלו שהוא היה אמור להיות כוכב כדורגל ענק אך זה התמסמס..
    2. לתפוס את עצמו בביצים, לשנות נתיב ולהשקיע בתחומים אחרים שהוא וויתר עליהם בגלל הכדורגל ובאופן כללי להשקיע בחיים שלו!

לסיכום, כן צריך למלא את חייך בעשייה ובעניין אך כאלה הנמצאים יותר בגבולות הגיזרה שלך, בתחום ההשפעה שלך.
    רוחניות, כושר גופני, תזונה, פעילויות מנטאליות... כל זה נמצא יותר במעגל ההשפעה שלך.
    חיי חברה, קריירה, עסקים, זוגיות... קצת פחות אבל לא בהכרח, כל מקרה לגופו.

תחליט אתה במה להשקיע, במה שנמצא 100% תחת שליטתך או במה שנמצא בעיקר בשליטת הסביבה.
    אז למה לא עשית קרבי אם אתה כל כך רוצה לעשות דברים בחיים שלך

One Shot - One Kill

משתמש משקיע
    שם פרטי
    הקיפוד העוקץ
    לייקים
    455
    נקודות
    7
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    אז למה לא עשית קרבי אם אתה כל כך רוצה לעשות דברים בחיים שלך
    התשובה נמצאת בגוף השאלה - כי אני רוצה לעשות דברים בחיים שלי.
    ואם נדייק, הדברים שאני רוצה לעשות אותם.
    נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 02-03-2012 בשעה 14:50.

משתמש מתקדם האוואטר של TheLizardKing
    לייקים
    253
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    We're in it for the Slaying

לדעתי:

מחשבה וגישה לוזרית.
    אנשים במקום ללכת ולהשיג מה שהם רוצים ממציאים לעצמם תירוצים כמו אלה שרשמת.
    כשפועל הם היו מתים להיות עשירים ומפוצצים בכסף.
    אני לא מוכן להתפשר, אני רואה את עצמי בעוד הרבה שנים בבית מפואר ומרצדס בחנייה ואני יודע שאני יעשה הכל כדי שזה יתגשם.
    אז אולי לעשירים יש צרות משלהם, אבל אני מעדיף שהצרה שלי תהיה איזה אוטו לקנות מרצדס או יגואר, מאשר שהצרה תהיה איך לגמור את החודש.

לסיכום: כסף לא קונה אושר, אבל הוא בהחלט מפתח לחיים איכותיים יותר.

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 11:26.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,500,191 | הודעות: 8,200,784 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect