|
|
שאני יעזוב להולנד? אם אנשים כמוני יעזבו להולנד, מדינת ישראל תקרוס.
קרבי מקבל 360 שקל לחודש,
מזה חיים בעוני, היית רוצה, הם מקבלים קצבאות מהמדינה, ממשרד החינוך וממשרד הדתות,
והם עוד משקרים בנוגע לכמה תלמידים יש בכל ישיבה, ככה שהם מקבלים אקסטרא כסף - חיים בעוני הם לא.
מדינת ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית,
ואם רוב העם לא רוצה לשלם להם - אז לא צריך לשלם להם.
One Shot - One Kill
מדינת ישראל היא יהודית לפני דמוקרטית, ואת זה אתה יכול לבדוק במגילת העצמאות.
הם ועוד איך חיים בעוני, אם אין לך מושג על מה אתה מדבר אל תדבר.
ואני מבין שערכת סקר בכל ישראל והגעת למסקנה שרוב העם לא רוצה לשלם להם.
תפסיק לחשוב שאתה כזה חכם, אני פשוט מתאפק לא להגיד לך כמה שאתה טיפש.
גם בפורום הזה, גם בכושר ופיתוח הגוף, וגם בכל פורום אחר. אתה חי במין הזיה כזאת שיש לך טיפה של מושג על מה אתה מדבר כשאין לך ידע, אין לך ניסיון, וכל הטענות שלך מתבססות על "אח שלי היה קרבי" ועל "איש רגלי סוס".
"מדינת ישראל תהא פתוחה לעליה יהודית ולקיבוץ גלויות; תשקוד על פיתוח הארץ לטובת כל תושביה; תהא מושתתה על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל; תקיים שויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין; תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות"
איפה החופש מדת כשאני חייב לממן בעל כורחי את החרדים?
פעם אחרונה שבדקתי, אחת ממטרות המאבק החברתי שמתנהל פה הוא צדק חברתי,
וזה לא צדק חברתי שהעם עובד - והם לא.
תבין, אני לא נגד החרדים, אני בעד תעסוקה.
וכן לפעמים אני מסתמך על מה שאני יודע מהמשפחה שלי, שלושת אחיי היו קרביים,
וגם אבא שלי וסבא שלי היו קרביים.
אני לא חושב שזה חטא להשתמש בניסיונם של אחרים.
ואנא ממך, תגיד לי כמה אני טיפש,
אני חושב שכל בן אדם צריך לקחת ביקורת כעזרה ולא כעלבון.
One Shot - One Kill
יש לי שתי דעות חשובות:
1.אמרתי את זה הרבה פעמים לך S.P.Q.R אין לך מושג מה אתה אומר כל עוד אתה לא בתוך המערכת הצבאית המטומטמת אתה בחיים לא תבין אותה אז תפסיק להגיב כאילו יש לך מושג מזה להיות חייל ותתמקד קודם כל בבעיה האמיתית שיש לך בחיים סיום תיכון.....
2.אני חושב שהבעיה עם הדתיים יותר גדולה מהקצבאות שהם מקבלים,אני חושב שזה בושה שמדינת ישראל מתחננת בפני החרדים שיתגייסו יעשו שירות מקוצר ביחס לחיילים האחרים,יקבלו תפקידים או מקצועות שהם רוצים לעשות, כך שהם יתקדמו מקצועית ע"י הצבא בנוסף הם מקבלים משכורות גבוהות וגם לא עושים תורניות וזה בעצם גם מעודד אנשים להשתמטות ולאי סיום שירותם של החיילים החילוניים עקב זה שהחיילים החילוניים עושים את כל החרא שיש בצבא(מבחינת תפקידים ועד כל מיני משימות ששולחים את החיילים),למה אנחנו צריכים לעבור מיונים וכל הדברים בשביל להגיע למקום מסוים והם מבקשים ומגיעים ואם לא מתאים להם טופס 55? מה פתאום מבקשים ומעבירים אותם לאיפה שהם רוצים...
[CENTER]
ת'אמת?
זה נותן לך יותר ערכים , ודברים מופשטים מאשר דברים פיזיים ממשיים.
בקרבי ? חברים שילוו אותך בקרבי אלו חברים שהיו מוכנים לסכן ת'חיים שלהם בשבילך.
אתה יוצר קשרי חברות שסביר להניח שלא תיצור בג'וב של טבח נגיד.
אתה רוכש ערכים של אכפתיות , נחישות , דומיננטיות. אתה מתבגר ולומד מה חשוב ומה פחות חשוב.
נהיה יותר רציונלי ומאורגן.
אתה בעצם יוצא אל מרחב-החיים הפתוח , אתה יוצא לשטח , תרתי משמע.
בג'וב? אתה אולי מעביר מתוך ה3 שנים האלו שליש במצטבר בבית. בפאבים ומועדונים. עם חברים.
עם עבודה ומשכורת חודשית של 2000 שקל (לא מדבר על המשכורת הצבאית)
לטווח הקצר , הכל נראה ורוד ויפה.
אבל עם מה אתה יוצא מהצבא? עם אותם כלים שהגעת אליהם בהתחלה. פחות או יותר.
לדעתי? ההשקעה הטובה ביותר היא -
תפקיד שתצא ממנו עם מקצוע לחיים. תשתמש ב3 שנות השירות שלך (או יותר - אם חתמת קבע) כדי לתרום למדינה על הצד הטוב ביותר , אבל במקביל - כדי לתרום לעצמך. אל תהיה נאיבי ותמים. אל תבוא בראש של "כרגע - אני צריך לשרת ת'מדינה ! אחר כך כבר נסתדר"
מצד שני אל תבוא בראש של "לא רוצה לשרת. זה לא נותן לי כלום".
נסה לסייע למדינה ותוך כדי לסייע לעצמך.
לדוגמא - תפקיד של מחשבים יוציא אותך עם מקצוע.
משהו שמכניס משכורת מכובדת ומסדר לך את המשך החיים בצורה טובה יותר.
שירות-מחשבים לא פחות טוב משירות-קרבי.
מלבד הדאווין של 'היי , אני שירתתי בקרבי' , לא כל אחד מתאים לשם. צריך אופי חזק. צריך רצון חזק לשרת ולתרום 150% מעצמך.
לא כל אחד מסוגל לעשות את זה. ואם זה לא בשבילך - זה פשוט לא בשבילך. עדיף שתחשוב קדימה - על משהו שיעזור לך בחיים מאשר להשתמט , או לקחת ג'וב סתמי שלא יתרום לך בשיט.
הייתי פה.
DINS אל תראה את הצבא כמוסד חובה כדי שתתבגר..... ברוב המוחלט של המדינות העולם אין צבא חובה והם בכל זאת מתבגרים כמו אנשים רגילים בדיוק..... "צבא" זה "המצאה" ממש "חדשה" [אם אתה מסתכל על כל משך זמן קיום האדם] מרוב כמות האנשים שיש בעולם, במקרה הטוב כמה אלפי שנים ולא יותר[שבהשוואה למליוני השנים שהאנושות מתפתחת זה כלום].
אולי. אבל אין ספק שאם תשים בןאדם 3 שנים "בעולם הפתוח" ובןאדם אחר 3 שנים בצבא , תחת מסגרת והגבלות - תראה את ההבדלים.
אני רואה את זה אישית , על חברים שלי. אחרי שבוע בצבא - הוא בןאדם אחר לגמרי.
בן אדם שהיה הכי מפוזר בעולם , הכי שם זין ולא קם בזמן - פתאום , כשהוא קובע איתך "תהיה ב6 בחוץ" , ב6:00 הוא אשכרה בחוץ.
הוא פתאום מסודר. קם בזמן. אחראי.
חושב קדימה - על החיים , ונהיה הרבה הרבה יותר רציני.
הצבא מבגר אותך. אין על זה בכלל ויכוח.
ברור שתתבגר גם בלי צבא. אבל בצורה שונה ובקצב אחר לחלוטין.
הייתי פה.
תקשיב,קרבי או לא בסופו של דבר זו החלטה שלך..שום דבר ושום תיאור לא יוכל באמת להסביר לך מה ההרגשה בלהיות לוחם.
איך פתאום חדר שיש בו רק מיטות יכול להפוך אותך להכי מאושר בעולם,ומנות קרב בשבועות מלחמה,או ללכת לישון שעתיים בין מעצר לפעילות.
אחי זה עולם אחר,ברוך השם שירתתי בתור לוחם,יצאתי למכי"ם ופיקדתי.
ראיתי את כל החברה החדשים "הצעירים" איך הם מגיעים ואיך הם יוצאים,הערכים וההרגשה של אני יכול או הגאווה והשמחה שיש מכל דבר הכי פשוט בעולם גורמים לזה להיות עולם אחר
תאמין לי להיות גובניק ולחשוב על העתיד זה דבר חכם ואני חושב מומלץ..אבל אין אין!!!!!כמו ההרגשה אחרי מסע כומתה,או כמו בסיום קורס,או כמו אחרי מעצר ראשון,לכאלה דרגות של שמחה והתעלות רק כאלה שבראש שלהם "אני חי בשביל העם שלי,אני נלחם בשביל העם שלי,ואין דבר שאני אוהב יותר מאשר את עם ישראל" ומוכנים לתת כמו שנאמר 150% מהכל חיי חברה,מערכות יחסים,בית ,תחביבים,פינוק,כי אין דרך אחרת וזה מה יש יש טירונות,יש חרא יציאות,יש חוקים נוקשים!,יש הרבה זיעה והרבה כאבים ו-----המון שמחה אמיתית!![]()
לא מסכים איתך לגמרי. כל החברים שלי היו ג'ובניקים וחלקם בכלל לא התגיסו. הם עבדו, הם בילו, עכשיו הם חושבים קדימה סתומרת לומדים, פותחים עסקים מנסים להתקדם בחיים ורק אני רק מחפש לצאת, לטייל מסיבות אלכוהול אמסטרקדם ודרום אמריקה והם כברכ לא במקום הזה. כשאתה משתחרר אתה לא נהיה בוגר, אתה רוצה לתת את ה3 שנים האלה שהפסדת באזרחות אתה רוצה לראות עולם לצאת לטייל ואתה לא חושב קדימה ומה יהיה וצריך כבר להתחיל ללמוד או לפתוח איזה עסק אנערף.. סכ"ה העסק הזה מעכב אותך.. יכול ההתמודדות שלך עם יתושים וזבובים גבוהה יותר..
קרבי = חבר'ה שלא יהיו לך באף מקום אחר. פה זה נגמר.
כשהראש בתחת החיים מריחים אחרת.