שלום
התחלתי את הסיפור שלי בזה שהתייסתי לטיס ביולי ונפלתי באוקטובר. כעת אחרי שהייה ארוכה בבקום אני מיועד לגיבוש סטיל"ים דבורים וגם זה כי ביקשתי.
אני לא רוצה יחידה קרבית חי"ר כלל, ולמודיעין טכנולוגי לא הצלחתי להתקבל. שאר האפשרויות שלי הם קרבי או תפקידים ברמה יותר נמוכה, ג'ובים כאלה.
הגיבוש שלי ביום רביעי הזה והתחלתי לקרוא מאמרים ופוסטים בפורומים לגבי מה כדאי, סטיל או דבור, ועם הזמן השאלה הפכה להאם כדאי סטיל"ים דבורים בכלל.
עד כמה שהבנתי היציאות של שניהם גרועות, אחת לשבועיים שלושה..
בדבורים היציאות לא משתפרות אבל הם כמו משמר הגבול, רק בים. הפעילות שם רבה, הם תופסים איזשהו קו לאורך החוף וחורשים
אותו בניסיון למצוא מחבלים וגורמים עויינים בים. הם קבוצה קטנה של 12 אנשים ומפקד שאין כל כך דיסטאנס ביניהם, אין להם מפקד רס"ר שבודק
משמעת כמו בסטיל"ים, אבל מצד שני הם תקועים עם אותם אנשים, על ספינה קטנה יחסית, ואם ניתקעים עם קבוצה גרועה או משתעממים מהתפקיד אז נשארים שבוזים לנצח.
בסטיל"ים הקבוצה היא יותר גדולה, 60+ אנשים. יש מגוון של קורסים, שאותם אני לא בוחר אבל בסטל"ים אני מתעסק רק במקצוע שלי בניגוד לדבורים
שם אני מקבל הכשרה מסוימת אבל בתכלס כולם עושים הכל. הבנתי שהיום הסטיל"ים לא יוצאים יותר מדי לים, ולכן רוב הזמן מה שנעשה שם זה ננקה ונתחזק אותה.
אבל כשיוצאים לים הסטילים יותר מבצעיים מהדבורים. היציאות שם הם אחת לשבועיים שלושה אבל משתפר כשהופכים לסמל, אחרי שנתיים של שירות כולל הקורס.. לא נשמע לי שירות משו... אם אני יכנס והשירות יראה כמו שהוא נשמע עכשיו, אני אשאר שבוז לנצח
הבעיה שכנופל טיס לא נשאר לי הרבה אפשרויות אחרות. בסך הכל אני יותר בעניין של תפקיד ברמה , לא צורך חתימה של קבע, והיציאות בו הם כל שבוע ופעם ב סוגרים שבת, כמו מודיעין, לא כל שבת שניה כמו בסטילים. אני מבין שאין כזה, לפחות לא מה שאני יכול להגיע אליו כבר. אני מניח שלמודיעין אני כבר לא יכול להגיע, פז"ם של 3 חודש, פרופיל קרבי.
אני לא יודע אם יהיה לי טוב מקומות האלה ובינתים כל מה שאני קורא זה מאנשים שמחפשים לברוח מהמקום הזה.. אחרי שעוברים את הגיבוש זה קשה מאוד צריך ללכת לקבן נפקדות עריקות... בגיבוש אפשר מבחירה לעזוב, והגיבוש עוד יומיים. וזה או זה, או ללכת לכלל צהלי, לוגיסטיקה, שם השירות לא מענין כל כך, אבל לא טוחן והיציאות הם יותר טובות ולנסות להגיע למודיעין עם סיכויים כמעט אפסיים..

אני כבר לא יודע מה אני רוצה מעצמי, מצד אחד להישאר ברמה, מצד שני סטיל"ים עד כמה שאני מבין זה לא רמה כל כך גבוהה, והיציאות שם גרועות, אני לא יודע כמה
מעניין השירות ולא רוצה להיתקע בשירות משעמם וטוחן. אני מבין שיציאות כאלה יש כמעט בכל מקום בצה"ל ומתבאס על זה שאני לא בן 16 שעוד יכול לבחור לאן הוא רוצה ללכת.. אם הייתי יודע בגיל הזה כמו שאני יודע היום, הייתי נלחם להגיע למודיעין, ועכשיו אני כבר לא יכול. האם לעבור את הגיבוש ולהיכנס לחיל הים לשירות כזה, או לוותר ולראות לאן הצבא כבר לוקח אותי משם.. אני כבר לא יודע