קבלתי פניות שונות בפרטי ושמתי לב לשאלות מסוימות שחוזרות על עצמן. לכן החלטתי לשתף כאן כמה מהן (נסחתי את הרעיון הכללי במילים שלי. אין כאן שום חשיפה של אף אחד מהמשתמשים שפנו אליי).
*חדש
שאלה:
יש לי חבר, אנחנו ביחד כולה שבועיים ואני מרגישה שהוא רכושני כלפיי. הוא אוסר עליי מפגשים עם חברים שכוללים בנים ובנות, הוא אוסר עליי לפגוש ידידים קרובים, אני מרגישה שאני מאבדת את החיים שהיו לי לפניו. אני כבר לא יוצאת למסיבות כמו פעם, כמעט ונתקתי קשר לגמרי עם הידיד הכי טוב שלי. ובכל פעם שהוא קולט SMS ביני לבין בן אחר הוא תוקף אותי בעצבים ומאשים אותי בבגידה. מה אני אמורה לעשות? אני לא רוצה לוותר עליו, אבל גם לא על החיים שהיו לי לפניו.
תשובה:
אח הקינאה. ההמצאה הכי שנויה במחלוקת של האבולוציה. מצד אחד הקינאה נוצרה על מנת לקרב בין בני הזוג ולקבוע באופן מוחלט את הקשר המונוגמי. מה שהביא את הקינאה זה הצורך שלנו שהגנים שלנו ואך ורק שלנו ימשיכו להתקיים ויתרבו. הקינאה משמרת את בני הזוג יחד זה עם זו ללא פניות לצדדים על מנת שכשתיווצר הפריה ידע הזכר כי הגנים של הרך הנולד הם שלו ואך ורק שלו. הזכר לא מתכוון לבזבז זמן בגידול צאצאים הנושאים גנים שהם לא שלו ולכן דואג שלא תהיה כל אפשרות של הפריה באחריותו של זכר אחר. הקינאה חשובה מאוד לקשר שכן בגילויי הקינאה שלנו אנחנו גם מגלים באופן מוסתר, אך לא, את תחושות ליבינו. על פי האנתרופולוגית הידועה, ד"ר הלן פישר, הקינאה היא אחד מה"חומרים המשמרים" הכי חזקים בקשר מצד אחד, ומצד שני היא יכולה להיות הרסנית. אם היית פונה עם השאלה הזו להלן פישר היא הייתה אומרת לך באופן חד משמעי "לכי איתו לטיפול, יש אצלו בעיה של ביטחון בזוגיות, הבעיה עלולה להיות הרסנית". אם את שואלת אותי אענה לך אותו דבר. קיימת אצלו בעיה של ביטחון בזוגיות שלכם, הוא מת מפחד לאבד אותך, והפחד שלו עוד יגרום לו לאבד אותך. חשוב מאוד שתבהירי לו שגם אם כרגע את מוכנה לשים בצד את מי שהיית לפניכן, הדבר לא ימשך לנצח. הסבירי לו בצורה יפה שעם כמה שאת אוהבת אותו דרישותיו מוגזמות, ותחושותיו לא בריאות. לא לך, לא לו, ולא לקשר. נסי לדבר איתו על טיפול פסיכולוגי בבעיית חוסר הביטחון שלו, חשוב שהדבר יטופל כי מערכת יחסים בריאה הוא לעולם לא יצליח לבנות לפני שיטפל בנושא.
בהצלחה.
שאלה:
כרגע יצאתי מקשר, של כמעט שנה, שהסתיים בצורה דיי מגעילה. כמה ימים אחרי שיצאתי מהקשר בחור חדש התחיל איתי. הוא נראה לי חמוד ומעניין, והוא הציע שניפגש לקפה. אני לא יודעת אם להסכים. אני מפחדת שאני אתאהב בו רק בגלל שאני מתגעגעת לקודם.
תשובה:
אהבה היא אהבה. יצאת כרגע מקשר אך אין זה אומר שעלייך לשבת בבית ולחכות לו שיחזור. לגמרי לגיטימי שתרגישי שמוקדם מדי להתחיל לצאת עם אחרים, אך יתכן שהדבר בהחלט יעודד אותך ויעזור לך. ישנן שתי אפשרויות: האחת- לא תצליחי להפסיק לחשוב על הקודם וכך זה יגמר ביניכם. האפשרות השנייה היא שתראי שהקשר באמת עושה לך טוב ושהנוכחות שלו מסיטה את תשומת ליבך מהאקס. אין זה אומר שאת מתנהגת בצביעות, או באופן לא אתי. גם אם את איתו "רק" כי הוא מסיח את תשומת ליבך כביכול, הוא עדיין מצליח לעשות את זה. אם הוא לא אחד שהיית מרגישה אליו משהו בכל מקרה- הוא לא היה מצליח להסב את תשומת ליבך ממישהו שאת כל כך אוהבת. אם זה מצליח ואת שוכחת מהאקס כשאת איתו, מדובר בדבר הכי נכון לך כרגע. על פי מחקרים של הלן פישר ועמיתיה הם מצאו כי מצב נפשי כלשהו (כמו פרידה טרייה) מעלה את הסיכויים להתאהבות. וחשוב לציין שהתאהבות היא התאהבות וזה לא משנה מאיזו סיבה היא נובעת. אם את מתאהבת, אפילו אם זה "רק" בגלל שהוא מסב את תשומת ליבך מהאקס, את עדיין מתאהבת. וזה לא משנה מה גרם לזה, התוצאה היא אותה תוצאה- התאהבות. בהצלחה.
שאלה:
יש לי ידידה מזה זמן רב. אנחנו משתפים אחד את השני בהכל, היא מתייעצת איתי לגבי כמעט כל דבר, היא אומרת שאני הידיד הכי טוב שלה, ושאני אולי היחיד שיודע עליה כל כך הרבה. הבעיה היא שהיא לא רואה בי מעבר לידיד ואני כבר הרבה זמן רוצה שתסתכל עליי כפוטנציאל למעבר. איך אני מבהיר לה שאני יכול להיות מעבר לידיד? הרבה אומרים לי פשוט ללכת ולהגיד לה, אבל ברור לי מה תהיה התשובה. אני כמו אח בשבילה.
תשובה:
לדעתי מי שרוצה לדעת איך להצליח עם בנות צריך להתחיל מהמקום הידידותי ורק אז לעבור למעבר. הרבה יותר קל כשאתם כבר מכירים אם אתה יודע כיצד לעשות זאת. את שלב ההיכרות עברתם, את שלב הנוחות עברתם, יש ביניכם בטוח לא מעט מגע, שלב מצויין להתחיל לפתח קשר פלרטטני. ישנן דרכים רבות אבל אני אציג לבינתיים אחת מהן. הרעיון של הדרך הזו מבוסס על מילים. לכל מילה שאנחנו אומרים יש כוח רב ועצמתי, וכל משפט שלנו הוא סינרגיה של מילים שכאלו. עלינו לדעת לבנות משפטים שיכוונו למקום הנכון וישפיעו בצורה שאנחנו רוצים. אני אשאל אותך שאלה: אם אני אגיד לך "ביום הקרוב אסור לך לחשוב על אוכל"? אתה תפסיק לחשוב על זה? לא רק שהתשובה היא "לא", אלא אפילו שגם אם כל היום עד עכשיו לא חשבת על אוכל, כשקראת את המשפ הזה- חשבת על אוכל. ויותר מזה, אם תנסה לקחת את המשפט הזה כציווי ובאמת תנסה לעשות אותו- לא רק שלא תצליח, אלא אפילו תחשוב על אוכל יותר מבכל יום אחר. הרעיון שאני מנסה להעביר הוא שלמילים שלך יש השפעה אדירה על מוחם של אחרים, על מחשבותיהם ודרך פעולתם. אם אני אגיד לך "בשעה הקרובה אל תסתכל למעלה"? בסדרה קומית של מתיחות הציבו שלט שכזה באמצע קניון. מה לדעתך קרה? מעכשיו תנסה מדי פעם לבוא ביציאה (מצחיקה) שתרמוז לה שהיא לא יכולה לחשוב עליך כיותר מידיד. מהרגע שתתחיל לעשות את זה, היא לא תצליח להפסיק לחשוב עליך באופן רומנטי. אם היא פתאום מחבקת אותך בצורה אחרת או אומרת לך "וואי כמה שאני אוהבת אותך!" שנייה אחרי שעזרת לה במשהו, תגיד לה (בצורה קומית, פלרטטנית) "איי אנחנו רק ידידים! כן?!" ואתה יכול להוסיף קריצה. אם היא שואלת אותך עם מי יצאת או עם מי אתה הולך לצאת כשאתה מספר לה שאתה יוצא לאנשהו אתה יכול להגיד לה "אני חייב לך הסברים? הא? יא קנאית! חח סתם, אני הולך לשבת עם דודו ויעקוב..." זו התנהגות מאוד פלרטטנית שאם עושים אותה נכון קשה להתעלם ממנה ולא לפתח אליה רגשות. בהצלחה.
זה בינתיים. עם הזמן אוסיף עוד. תודה רבה לכל מי ששלח לי שאלה, ותודה רבה לכל מי שעוד ישלח. אני פה בשבילכם!
מחכה לשאלות נוספות![]()

ציטוט ההודעה