קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [פרסום] האם אנשים יכולים להשתנות?
    על ידי SubJack בפורום האח הגדול
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 06-11-2010, 12:18
  2. [עזרה]בעיה אנשים לא יכולים להתחבר לשרת?
    על ידי mario213 בפורום שרתים פרטיים MapleStory
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 05-09-2009, 22:57
  3. [סרטון] אנשים לא יכולים להפסיק לצחוק באמצע שידור
    על ידי משה הגרוזיני בפורום רץ במייל
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 01-01-2008, 17:04
  4. השאלה שלי היא האם אנשים באמת יכולים להשתנות?
    על ידי Mosko121 בפורום מתבגרים ומתגברים
    תגובות: 20
    הודעה אחרונה: 17-10-2007, 18:10
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 16

אנשים לא יכולים להשתנות

משתמש ותיק האוואטר של S.P.Q.R
    לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ
    אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

ברירת מחדל אנשים לא יכולים להשתנות

אנשים לא יכולים להשתנות.

לפחות לא לבד,
    הם חייבים מישהו ליידם בשביל להשתנות.

יש נוסחא שאומרת:
    C = H F

מזאת אומרת? זה אומר שהמודעות שלך(Consciousness) שווה לקונספט הקבוע(H) בנוסף לשכיחות שהאירוע קורה בו(F) .

זאת אומרת, שכל בן אדם בעל מודעות עצמית,
    תמיד, באופן חוקתי מבחינה פיזיקלית - תמיד יתנהג כמו שהוא מתנהג.

לא יכולה להיות לו שום השפעה על כך,
    אלא אם כן נקלע לסדר אירועים שגורמים לאחד מהגורמים במשוואה להשתנות.

כמו למשל אירוע דרמטי בחיים שלו(כמו מוות של בן משפחה - חס וחלילה)
    או מאמן, שמביא אותו לסיטואציות שונות, שמשנות את הגורמים במשוואה.

אז בכללי, אנשים לא יכולים להשתנות בלי עזרה חיצונית,
    בלי סדר אירועים שישנה את הגורמים במשוואה.

מה אתם אומרים?

בעיקרון זה גם אומר שמה שאתה מקבל בתור ילד - מילולית משפיע על שארית חייך.

זה אומר...שכל בן אדם...לא משנה מי הוא....
    יכול להשתנות, בהתחשב בסדרי האירועים שהוא עובר בחיים שלו.

בין אם זה לקחת את היטלר ולהפוך אותו ליהודי כושי,
    ובין אם זה להפוך לוזר מוחלט למיליארדר משגשג.

הכל תלוי בסדר האירועים שהוא עובר.

מזה אומר על חינוך? מזה אומר עלינו?
    יאללה פתחו דיון.

(וזה כן מתקשר לפורום הזה...פורום פיתוח אישי....שינוי בבני אדם...)

One Shot - One Kill

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    לייקים
    70
    נקודות
    50

אני חושב שמן הסתם בנאדם צפוי להשתנות במידה והתרחש אירוע מסוים בחייו שגרם לו לשינוי או לרצות בשינוי.

'היום הוא היום הראשון של שארית חייך'

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי -Pumba- צפיה בהודעה
    אני חושב שמן הסתם בנאדם צפוי להשתנות במידה והתרחש אירוע מסוים בחייו שגרם לו לשינוי או לרצות בשינוי.
    כן זה העניין,
    אירועים משנים אותך - נקודה.

בין אם זה לטובה או לרעה,
    אתה תשתנה.

העניין הוא שזה יכול לתת מוטיבציה אולי לאנשים שרוצים להשתנות,
    כל בעלי הערך העצמי הנמוך.
    בהחלט הוכחה שכל אחד יכול להשתנות.

ואם כל אחד יכול להשתנות,
    למה לא לשנות את כולם?
    שכולם יהיו נחמדים ושכולם יהיו אדיבים?

נקודה למחשבה.

One Shot - One Kill

משתמש מתחיל האוואטר של you may call me V
    שם פרטי
    V (וי)
    לייקים
    102
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    “Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth.”

ההחלטה להשתנות יכולה להיות מיידית, השימור של ההחלטה יכול לקחת ימים/חודשים/שנים...

אז לבסוף, אני הוא V (וי) - ומי אתה?

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

לתאוריות כאלה אני קורא תאוריית בולשיט או Fuck Brian איך שתרצה לקרוא.
    אני לא סובל את התאוריות של אני תוצאה של אירועי חיי ואין באפשרותי לעשות דבר. אין תאוריות יותר מחלישות ומסרסות מאלה.

זה לא האירוע משנה את האדם אלא המשמעות שהוא נותן לאירוע ,האופן שהוא מפרש את האירוע זה מה שיוצר את הזהות החדשה שלו.

לדוגמה: מישהו במשפחה מת (חס וחלילה) אני יכול לפרש זאת בשני דרכים:
    1. מעצימה - החיים כול כך קצרים אני חייב לנצל כול רגע!!!
    2. מחלישה - בסופו של דבר כולנו נמות בשביל מה להתאמץ ולהשקיע ,בשביל מה לאהוב אנשים זה רק מקשה את הפרידה אחרי המוות.

אותה סיטואציה שני פירושים שונים לחיים. בתקופת השואה הפירוש שהייתה נותן לאירועים שחווית היה גוזר עליך מוות או חיים.
    ממליץ בחום לקרוא את הספר האדם מחפש משמעות של ויקטור פרנקל (ספר שנכתב בזמן השואה כשהיה במחנה ריכוז מכיל הרבה תובנות)

שורה תחתונה: מכיוון שהפירוש שאדם נותן לאירוע זה מה שמספק את השינוי ,הכוח להשתנות נמצא בכול אחד מאיתנו אם רק נדע לפרש את האירוע בצורה מחזקת.
    הרחקת יונים ייעוץ ופתרונות

משתמש מתחיל
    לייקים
    70
    נקודות
    50

ציטוט נכתב במקור על ידי aaa-aaa צפיה בהודעה
    אני לא סובל את התאוריות של אני תוצאה של אירועי חיי ואין באפשרותי לעשות דבר. אין תאוריות יותר מחלישות ומסרסות מאלה.

זה לא האירוע משנה את האדם אלא המשמעות שהוא נותן לאירוע ,האופן שהוא מפרש את האירוע זה מה שיוצר את הזהות החדשה שלו.

2. מחלישה - בסופו של דבר כולנו נמות בשביל מה להתאמץ ולהשקיע ,בשביל מה לאהוב אנשים זה רק מקשה את הפרידה אחרי המוות.

אותה סיטואציה שני פירושים שונים לחיים. בתקופת השואה הפירוש שהייתה נותן לאירועים שחווית היה גוזר עליך מוות או חיים.
    ממליץ בחום לקרוא את הספר האדם מחפש משמעות של ויקטור פרנקל (ספר שנכתב בזמן השואה כשהיה במחנה ריכוז מכיל הרבה תובנות)

שורה תחתונה: מכיוון שהפירוש שאדם נותן לאירוע זה מה שמספק את השינוי ,הכוח להשתנות נמצא בכול אחד מאיתנו אם רק נדע לפרש את האירוע בצורה מחזקת.
    אני לא בטוח שהבנת אותנו, או לפחות אותי.
    אני באמת מאמין שבנאדם ישתנה במידה והתרחש אירוע מסוים בחייב, ש"הצית את האש" מה שנקרא וגרם לו לרצות להשתנות.
    מהו האירוע ומהוא סדר גודלו?
    אצל כל בן אדם זה שונה, בן אדם אחד ישתנה בגלל קרוב במת, בן אדם אחר ישתנה כי הוא ראה חתול נדרס בכביש.
    כמו שאמרת זה לא האירוע שמשנה אלא המשמעות שהאדם נותן לאירוע.

אבל תסכים איתי שצריך לקרות משהו מסוים שיגרום לבן אדם להשתנות, אחרת לבן אדם לא תהיה סיבה להשתנות.
    הריי מי הם האנשים שרוצים לשנות את חייהם?
    לרוב, אנשים שאינם מרוצים מהחיים הנוכחיים שלהם ורוצים לשפר אותם, איך הם הגיעו לתובנה הזו שהם רוצים לשנות את חייהם? קרה להם אירוע מסוים, הם ראו בן אדם יותר מצליח מהם ורצו להשתנות, הם ראו סרט כולשהו שנתן להם מוטיבציה וכו וכו, משמע, כן צריך להיות אירוע כולשהו ולא משנה איזה אירוע ומה סדר גודלו, בכדי שאדם יחליט להשתנות.

וחוץ מזה, לכל מי שקורה את הפוסט, אני מאמין שכל בן אדם שהגיע לפוסט הזה, ולפורום הזה בכלל,
    רוצה להשתנות והולך להשתנות בצורה כלשהי בעתיד.
    נערך לאחרונה על ידי -Pumba-; 28-01-2012 בשעה 11:06.

'היום הוא היום הראשון של שארית חייך'

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

עם מה שכתבת אני יכול להסכים ,האדם צריך לעבור אירוע מסויים בחייו כדי לרצות להשתנות דרך אגב זה לא חייב להיות רק אירוע פיזי אלה גם נפשי.
    יכול להיות שבאמת לא הבנתי למה התכוונתם.

אבל אני רוצה לחדד פה נקודה:
    כול שינוי מתחיל מהחלטה זהו לא רק האירוע והפירוש שאתה נותן לאירוע אלא ההחלטה לשנות היא זאת שמשנה את כיוון חיי.
    זאת אומרת שבסופו של דבר מקור השינוי הוא בהחלטה נחושה להשתנות. אנחנו כבני אדם יוצרים את המציאות שלנו מההחלטות שאנחנו בוחרים לאורך חיינו.
    הרחקת יונים ייעוץ ופתרונות

לייקים
    990
    נקודות
    405
    פוסטים בבלוג
    4
    משפט מחץ

ציטוט נכתב במקור על ידי aaa-aaa צפיה בהודעה

מכניקה קוואנטית היא לא זיוני שכל.
    זה דבר ראשון.

דבר שני, בן אדם לא יכול להשתנות בלי שום אירוע,
    ישתנה לטובה או לרעה - בלי אירוע שום שינוי לא יקרה.

ת'יכול להגיד לעצמך "וואי אני מת להגיד לתוצאה טובה במבחן!, אין פעם הבאה אני חורששש!!"
    ואין, אתה לא תחרוש.
    לא משנה כמה חזק תרצה את זה, שום דבר לא יעזור.

אלא אם כן, עברת מספיק אירועים בחיים שלך שגרמו לך להיות,
    או בן אדם שלא מוותר לעצמו, או בן אדם שמשקיע,
    ת'מבין?

אירוע - מוביל שינוי.

לא יעזור שום דבר,
    לכן בן אדם, עצלן שאף פעם לא התאמץ בחיים שלו,
    לא יכול לבוא להגיד "אין מחר אני קורע ת'תחת לקראת המבחן!".

אין, הוא לא יקרע ת'תחת,
    וזה לא פסיכולוגי ולא כלום,
    חוקי הפיזיקה עצמם לא יאפשרו לו ללמוד.

--------------

בקשר למה שאמרת,
    שהאירועים קובעים איך אנחנו נראים?

כן, זה הנוסחא,
    מה שתעשה יהיה שווה לגמרי לאירועים בחיים שלך,
    ככה שאי אפשר להאשים ילד עני, בכך שהוא גדל להיות בחור עני.

אלא אם כן איזה אירוע השפיע עליו בחיים שלו ואז הוא יהיה חייב להשתנות.

ציטוט נכתב במקור על ידי you may call me V צפיה בהודעה
    ההחלטה להשתנות יכולה להיות מיידית, השימור של ההחלטה יכול לקחת ימים/חודשים/שנים...
    שום החלטה לא תשנה אותך,
    רק המעשה.

אלא אם כן תמצא דרך להתנגד לחוקי הפיזיקה.
    נערך לאחרונה על ידי S.P.Q.R; 28-01-2012 בשעה 11:36.

One Shot - One Kill

משתמש מתחיל האוואטר של Playgood
    שם פרטי
    אורי
    לייקים
    0
    נקודות
    0

אירועים לא תמיד משנים אותך, עדיין אתה יכול לבחור איך להסתכל על אירועים אחרת, באמצעות אינטלגנציה רגשית.

השינוי אמיתי מתחיל במוח, בתור זיכרון משומר, דרך חוויות, אירועים, דברים שעשית כדי להיות אדם עם אופי מסוים, התנהגות מסוימת, הרגלים וכו'.

לא קראתי פעם על הכוח של תת-מודע, ועל דימיון מודרך (ויזואלציה), אומרים שהמוח לא מבדיל בין זכרון אמיתי לבין זיכרון שאתה יצרת אותו, אז בשביל להשתנות, אתה צריך להשתמש במחשבות שמובילות אותך לאופי ולשינוי שאתה רוצה לראות, במילים אחרות - לדמיין זה כמו שאתה דואג לגבי העתיד, ומבואס על דברים שקרו לך בעבר. הרעיון הוא, לדמיין באופן עכשווי את השינוי שכבר מתרחש בחייך, את האופי שאתה שרוצה לאמץ, ותקח פעולות בין אם תיכשל או לא, זה לא משנה. מכל כישלון שתעשה, תלמד מכישלונות וטעויות שלך כדי שלא תחזור עליהם שוב ואז תשכח מהם, רק תשמור לעצמך זיכרונות טובים והצלחות מן העבר ולחיות בהווה.

מה דעתך?

ציטוט נכתב במקור על ידי S.P.Q.R צפיה בהודעה
    כן זה העניין,
    אירועים משנים אותך - נקודה.

בין אם זה לטובה או לרעה,
    אתה תשתנה.

העניין הוא שזה יכול לתת מוטיבציה אולי לאנשים שרוצים להשתנות,
    כל בעלי הערך העצמי הנמוך.
    בהחלט הוכחה שכל אחד יכול להשתנות.

ואם כל אחד יכול להשתנות,
    למה לא לשנות את כולם?
    שכולם יהיו נחמדים ושכולם יהיו אדיבים?

נקודה למחשבה.

הנוסחה הזאת נשמעת לי יותר מדי בולשיט. והקישור של הנושא לפיזיקה ומדעים מדוייקים עוד יותר הזוי.

אני כן מסכים, שלארועים שקרו לאדם במהלך החיים יש השפעה על האופי ועל האישיות.
    ושינוי בבן אדם יגיע מבחוץ, גם אם אדם יום אחד יאמר "אין, אני לא מרגיש עם עצמי טוב, אני חייב להשתנות" ומתחיל תהליך של שינוי, ההחלטה הזאת באה כתוצאה של השפעה חיצונית מהסביבה (יענו, קראו לו עצלן, צחקו עליו, הוא לא הצליח במשהו ביחס לאחרים וכ'ו וכ'ו).

מצד שני, אני כנראה טועה, ואם נשאל ממוחה הוא יביא לי מליון מקרים של אנשים שהשתנו סתם כך. למה? מאותה הסיבה שהנוסחה שהבאת והאזכור של פיזיקה ממש לא קשורים לנושא - בני אדם הם ממש ממש לא שחור ולבן, זאת כבר לא אלגברה לינארית sort of speak, ויותר אלגברה א-לינארית.

ואגב, מכניקת הקוונטום זה התחום התיאורטי הכי לא מוכח בענף הפיזיקה כיום.

משתמש מתחיל
    לייקים
    77
    נקודות
    50

1- המשוואה שנתת אם היא קיימת בכלל(מה שאני מאמין שלא לפחות בגירסה הזאת) ממש לא מדוייקת.
    -> באיזה יחידות מדובר בה בכלל?איך הגיעו אליה?ניתן למדוד בכלל את היחידות שלה? איך משתמשים בה?איך היא באה לידי ביטוי בחיי היום יום?
    אם אני מבין נכון היא פשוט החוק של ניוטון שהטבע שואף להתמדה, כלומר אם משהו נע ישר הוא לא ירצה לעשות מעגלים הוא פשוט ימשיך ישר לעד(כל עוד אין עליו כוחות) אני מאמין שזה גם פה תקף כל עוד אין שינוי אך במצב הזה השינוי יכול להגיע ממך אנחנו לא אבן אנחנו יישות שיוצרת ושמשתנה המוח שלנו משתנה כל הזמן, ככה שאם יש משוואה כזאת על ייצורים חיים היא תלוייה בהרבה יותר גורמים וכן יכולה להשתנות.
    לחפץ דומם אין רגשות וברור שאם יש משוואה כזאת אז האופי של כל בנאדם והאמונות שלו ואיך שהוא מחליט להרגיש משפיעים עליה ואז הנושא הופך ליהיות מאוד מסובך, מאוד מאוד תלויים בכל דבר קטן וגם אם יעריכו מה המשוואות האלה לא יצליחו לפתור אותם.
    2-שינוי מגיע כתוצאה מרצון- הרצון יכול ליהיות מושפע חיצונית או פנימית מנטו מה אתה רוצה.
    אני מקווה שאתה מסכים איתי שאנשים מצליחים במשהו בגלל שהם לא ויתרו לעצמם כלומר היה להם מספיק רצון.
    בקשר לזה שכוח רצון זה כמו שריר אני מסכים איתך אבל זה נובע יותר מהרגלים.
    3- הסביבה שלך משפיעה על מי שאתה שכן היא גורמת לך להיחשף להזדמנויות אחרות ולהרגלים שונים זה הכל, הכל ניתן לשינוי השאלה כמה אתה רוצה.(אדם הוא יישות יוצרת יש לו תודעה לגבי המצב הנוכחי שלו ולגבי מה הוא רוצה).
    נערך לאחרונה על ידי kongi; 08-02-2012 בשעה 23:41.

מורחקים
    לייקים
    270
    נקודות
    5

דוגרי חשבתי על זה לעומק לא מזמן והבנתי שאנשים לא באמת משתנים וזה נכון התאוריה הזאת.. אין חיה כזאת בנאדם שהיה משו אחד והפך למשו אחר לגמרי זה לא קיים
    אתה לא יכול לקחת ילד מוגלי שגדל בג'ונגל איזה 20 שנה ולהפוך אותו לבנאדם ממוצע, אתה לא יכול לקחת חנון שלא ראה רחוב ולהפוך אותו לעבריין צמרת...זה פשוט לא ילך. זה יראה לך בשלב מסויים כאילו הצלחת, אבל מהצד זה יראה כאילו הבנאדם לא שייך לעולם ששמת אותו בו.

הילדות שלנו מעצבת את מי שאנחנו וברגע שגדלת במקום אחד יהיה לך קשה מאוד להשתנות עד לבלתי אפשרי, גם אם תשכנע את עצמך הכי חזק שאתה משו אחר עמוק בפנים עדיין תהיה אותו בנאדם ויודעים משו? גם אם תעבור תשטיפת מוח הכי גדולה שאפשר

לדוגמא אני ואיזה אחד שאני מכיר

עברנו בשנה האחרונה את אותם הדברים תכלס אותם מקומות הכל...היינו במצב זהה נקרא למצב הזה Y שמעליו יש משו שקוראים לו Z שאליו שאפנו להגיע

אבל?? הבדל מובהק ביני לבינו
    שהוא הגיע לY בתור משו שהוא לא הכיר לא בילדות ולא בשנתיו האחרות, ולי לעומת זאת זה היה מוכר כי -גדלתי- שם עוד שהייתי ילד ביסודי. מיותר לציין שהבאתי אותו לY...

כמה שהוא ניסה לזייף את זה, להרגיש שייך לכל זה..אנשים תמיד שמו לב להבדל ביני לבינו. עמוק בפנים הוא פחד מY ולא הרגיש שייך לשם או לפחות כמו שמישו שגדל בסביבה כזאת מרגיש, שלא נדבר על Z שלשם הוא בכלל פחד להתקרב והוא אמר את זה באופן מובהק. לי לעומת זאת, מחשבות אלו לא חלפו בראש...והפחדים שלי היו אחרים לגמרי משלו

כל בנאדם ובנאדם שיצא לו להכיר אותנו אמר לי תמיד שאנחנו "כ''כ שונים". בהכל...גם אם הוא לא הכיר אותנו וסתם צפה מהצד

אחרי כמה חוויות שעברתי שדי..הרחיבו לי תתודעה הבנתי שהיה לי שלב מסויים בחיים שבו שמו אותי איפה שאני לא אמור להיות ואם הייתי ממשיך מאותה נקודה שבה התחלתי בתור ילדון...הייתי עכשיו מעל ומעבר למה שאני כרגע. בכל תחום אפשרי...גם התקופות הרעות יותר בחיים שלי לא באמת קרו באשמתי אלא בגלל ה-סביבה- שניסו לשים אותי בה. כששיניתי סביבה - הפלא והפלא - פתאום אני שוב אותו בנאדם שמודע לעצמו, אותו בנאדם שהיה ביסודי לצורך העניין...וכל המגרעות מהסביבה הקודמת (שנראות כאילו שהן קשורות אלי ולא לסביבה) נעלמו כלא היו.

מזה אומר עלי? מזה אומר עלינו? ש...WE ARE WHO WE ARE

תמיד אפשר להכניס את כל האנשים בעולם למכונה שהופכת אותך לאדם טוב יותר, אבל מה תהיה הייחודיות של כל אדם אם כולנו נהיה פשוט אותו דבר?

עולם מלא ברובוטים.

כל אחד יכול להשתנות.
    מתי שרק ירצה.
    איך שרק ירצה.
    למה שרק ירצה.

ולא חייב אף אחד שיעזור לך.

גם אם יהיה מישהו לידך, אם לא תרצה אתה בעצמך להשתנות, אתה לא תשתנה, ולא משנה מי יהיה המלווה שלך.

החלטה אחת - זה כל מה שמפריד בין אדם מצליח לאדם פחות מצליח.

שנייה אחת של עוצמה מלווה ברגש לשינוי ונקיטת פעולה בו ברגע - והחיים שלך יראו אחרת.

והכי חשוב - שעשית זאת בעצמך.

משתמש מתחיל
    לייקים
    17
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    That man possesses the most terrifying power. One by one he turns the people around him into his allies.

ציטוט נכתב במקור על ידי Tyler Durden צפיה בהודעה
    דוגרי חשבתי על זה לעומק לא מזמן והבנתי שאנשים לא באמת משתנים וזה נכון התאוריה הזאת.. אין חיה כזאת בנאדם שהיה משו אחד והפך למשו אחר לגמרי זה לא קיים
    אתה לא יכול לקחת ילד מוגלי שגדל בג'ונגל איזה 20 שנה ולהפוך אותו לבנאדם ממוצע, אתה לא יכול לקחת חנון שלא ראה רחוב ולהפוך אותו לעבריין צמרת...זה פשוט לא ילך. זה יראה לך בשלב מסויים כאילו הצלחת, אבל מהצד זה יראה כאילו הבנאדם לא שייך לעולם ששמת אותו בו.

הילדות שלנו מעצבת את מי שאנחנו וברגע שגדלת במקום אחד יהיה לך קשה מאוד להשתנות עד לבלתי אפשרי, גם אם תשכנע את עצמך הכי חזק שאתה משו אחר עמוק בפנים עדיין תהיה אותו בנאדם ויודעים משו? גם אם תעבור תשטיפת מוח הכי גדולה שאפשר

לדוגמא אני ואיזה אחד שאני מכיר

עברנו בשנה האחרונה את אותם הדברים תכלס אותם מקומות הכל...היינו במצב זהה נקרא למצב הזה Y שמעליו יש משו שקוראים לו Z שאליו שאפנו להגיע

אבל?? הבדל מובהק ביני לבינו
    שהוא הגיע לY בתור משו שהוא לא הכיר לא בילדות ולא בשנתיו האחרות, ולי לעומת זאת זה היה מוכר כי -גדלתי- שם עוד שהייתי ילד ביסודי. מיותר לציין שהבאתי אותו לY...

כמה שהוא ניסה לזייף את זה, להרגיש שייך לכל זה..אנשים תמיד שמו לב להבדל ביני לבינו. עמוק בפנים הוא פחד מY ולא הרגיש שייך לשם או לפחות כמו שמישו שגדל בסביבה כזאת מרגיש, שלא נדבר על Z שלשם הוא בכלל פחד להתקרב והוא אמר את זה באופן מובהק. לי לעומת זאת, מחשבות אלו לא חלפו בראש...והפחדים שלי היו אחרים לגמרי משלו

כל בנאדם ובנאדם שיצא לו להכיר אותנו אמר לי תמיד שאנחנו "כ''כ שונים". בהכל...גם אם הוא לא הכיר אותנו וסתם צפה מהצד

אחרי כמה חוויות שעברתי שדי..הרחיבו לי תתודעה הבנתי שהיה לי שלב מסויים בחיים שבו שמו אותי איפה שאני לא אמור להיות ואם הייתי ממשיך מאותה נקודה שבה התחלתי בתור ילדון...הייתי עכשיו מעל ומעבר למה שאני כרגע. בכל תחום אפשרי...גם התקופות הרעות יותר בחיים שלי לא באמת קרו באשמתי אלא בגלל ה-סביבה- שניסו לשים אותי בה. כששיניתי סביבה - הפלא והפלא - פתאום אני שוב אותו בנאדם שמודע לעצמו, אותו בנאדם שהיה ביסודי לצורך העניין...וכל המגרעות מהסביבה הקודמת (שנראות כאילו שהן קשורות אלי ולא לסביבה) נעלמו כלא היו.

מזה אומר עלי? מזה אומר עלינו? ש...WE ARE WHO WE ARE
    זה מזכיר לי את האוס- הסדרה והדמות, שהוא כל הזמן אומר שאנשים אף פעם לא משתנים ושהוא בעצמו מנסה להשתנות ולא מצליח והוא אחד מהאנשים הכי גאוניים שאני מכיר.
    וזה נכון שאם תראה חנון מהצד מנסה להפוך למאפיונר פשע רשע זה יראה מצחיק מהצד, לא משנה כמה הוא ינסה זה יראה מאולץ ומזויף.
    אז מה זה אומר? שאנשים באמת לא יכולים להשתנות? שאנשים סתם מנסים כל כך הרבה שנים לשנות את עצמם ואת ההרגלים הרעים שלהם שהם בעצם לא באמת יכולים לשנות?

הייתה תקופה שחשבתי שלחקות אנשים מהסביבה הקרובה או מסרטים וסדרות יעזור לי לשנות את עצמי ולהגיע למצב האידיאלי שאני רוצה להגיע אליו. משפט פה משפט שם, עד שראיתי שכל מיני אנשים מתחילים להתרחק ממני כי התנהגתי כמו מישהו שאני לא, לקחתי משפטים של אחרים, חיכיתי התנהגויות של אחרים וזה נהפך בסופו של דבר למין בדיחה אז הבנתי שזה דפוק לגמרי והפסקתי.
    משם הכל התחיל להיכנס להילוך איטי, אבל ראיתי הרבה יותר תוצאות ממקודם, פשוט לא ניסיתי לעשות יותר מדי, לא ניסיתי לחשוב על זה ולהתעסק בזה.
    עזבתי את ה"שינוי עצמי" הזה והתעסקתי בדברים אחרים.

אני רואה כל כך הרבה אנשים שאני יכל להחשיב לגאונים לגמרי ואני קורא את הפסקה האחרונה שלך על שינוי סביבה ותכלס זה נכון, אם אני מדמיין את אחד מהאנשים האלה בסביבה שונה לגמרי אני בטוח שהם יתנהגו בצורה שונה או אפילו ישתגעו ולא יוכלו לחיות בצורה הזאת וינסו לצאת ממנה.
    וזה גם נכון אם אני לוקח את עצמי למשל בתקופות זמן שונות של גן, יסודי, חטיבה, תיכון, כולן סביבות שונות לגמרי אנשים שונים לגמרי, מקומות שונים לגמרי.
    בכל תקופה בחיים שלי התנהגתי בצורה שונה, דברים קרו בצורה שונה. אפילו עם אנשים, עם בנאדם X אני מתנהג בצורה שונה מבנאדם Y כמו מן אישיות לא מגובשת כי בסופו של דבר בנאדם צריך להגיע למצב שהוא מתנהג בידיוק אותו הדבר לכל בנאדם באותה הצורה.

ילדי כאפות בבצפר שכל הזמן יורדים עליהם ושהם מנסים איכשהו לשנות את זה או אפילו לזרום עם זה בחיים לא יצליחו וזה עצוב לראות כי אתה מדמיין את האנשים האלה בעוד X שנים בתולי שפתיים חנונים בלי כלום וזה עצוב לראות שה"גורל" שלהם נקבע מראש ושהם לא יכולים לשנות את זה כי זה מה שהם.

אז מה בעצם אנשים אמורים לעשות עם זה?
    עדיף לחתוך וורידים ולהתאבד או שיש דרך "ליצור" עצמך מוצלח ממה שקיים בלי להתנהג כמו מישהו שאתה לא?

מורחקים
    לייקים
    270
    נקודות
    5

בעולם שאנו חיים בו טענה X לא סותרת את טענה Y. וגם סותרת אותה בו זמנית...רוב האנשים בוחרים לראות אחת מהן בצורה אחת על פי ההגיון הבריא, אני רואה את שתיהן בכל הצורות בעיקר אחרי שהתחלקתי על השכל פעם או פעמיים..במילים אחרות יש פה משו שהמוח האנושי לא מסוגל לקלוט ומשו שלא ניתן להסביר במילים הגיוניות. הכל נכון ולא נכון בו זמנית - עם הזמן זורמים עם זה ומפסיקים לצטט אנשים אחרים..וזה לא קורה הרבה.

כמו שאומרים - תחווה, תבין, תמצא את עצמך ותפסיק לשחק בקקה של "סניה האליל" או "משפטים מגניבים מהספר של מיסטרי"
    נערך לאחרונה על ידי Tyler Durden; 14-02-2012 בשעה 21:32.

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 23:03.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,472,845 | הודעות: 8,173,432 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect