נכתב במקור על ידי
Tyler Durden
דוגרי חשבתי על זה לעומק לא מזמן והבנתי שאנשים לא באמת משתנים וזה נכון התאוריה הזאת.. אין חיה כזאת בנאדם שהיה משו אחד והפך למשו אחר לגמרי זה לא קיים
אתה לא יכול לקחת ילד מוגלי שגדל בג'ונגל איזה 20 שנה ולהפוך אותו לבנאדם ממוצע, אתה לא יכול לקחת חנון שלא ראה רחוב ולהפוך אותו לעבריין צמרת...זה פשוט לא ילך. זה יראה לך בשלב מסויים כאילו הצלחת, אבל מהצד זה יראה כאילו הבנאדם לא שייך לעולם ששמת אותו בו.
הילדות שלנו מעצבת את מי שאנחנו וברגע שגדלת במקום אחד יהיה לך קשה מאוד להשתנות עד לבלתי אפשרי, גם אם תשכנע את עצמך הכי חזק שאתה משו אחר עמוק בפנים עדיין תהיה אותו בנאדם ויודעים משו? גם אם תעבור תשטיפת מוח הכי גדולה שאפשר
לדוגמא אני ואיזה אחד שאני מכיר
עברנו בשנה האחרונה את אותם הדברים תכלס אותם מקומות הכל...היינו במצב זהה נקרא למצב הזה Y שמעליו יש משו שקוראים לו Z שאליו שאפנו להגיע
אבל?? הבדל מובהק ביני לבינו
שהוא הגיע לY בתור משו שהוא לא הכיר לא בילדות ולא בשנתיו האחרות, ולי לעומת זאת זה היה מוכר כי -גדלתי- שם עוד שהייתי ילד ביסודי. מיותר לציין שהבאתי אותו לY...
כמה שהוא ניסה לזייף את זה, להרגיש שייך לכל זה..אנשים תמיד שמו לב להבדל ביני לבינו. עמוק בפנים הוא פחד מY ולא הרגיש שייך לשם או לפחות כמו שמישו שגדל בסביבה כזאת מרגיש, שלא נדבר על Z שלשם הוא בכלל פחד להתקרב והוא אמר את זה באופן מובהק. לי לעומת זאת, מחשבות אלו לא חלפו בראש...והפחדים שלי היו אחרים לגמרי משלו
כל בנאדם ובנאדם שיצא לו להכיר אותנו אמר לי תמיד שאנחנו "כ''כ שונים". בהכל...גם אם הוא לא הכיר אותנו וסתם צפה מהצד
אחרי כמה חוויות שעברתי שדי..הרחיבו לי תתודעה הבנתי שהיה לי שלב מסויים בחיים שבו שמו אותי איפה שאני לא אמור להיות ואם הייתי ממשיך מאותה נקודה שבה התחלתי בתור ילדון...הייתי עכשיו מעל ומעבר למה שאני כרגע. בכל תחום אפשרי...גם התקופות הרעות יותר בחיים שלי לא באמת קרו באשמתי אלא בגלל ה-סביבה- שניסו לשים אותי בה. כששיניתי סביבה - הפלא והפלא - פתאום אני שוב אותו בנאדם שמודע לעצמו, אותו בנאדם שהיה ביסודי לצורך העניין...וכל המגרעות מהסביבה הקודמת (שנראות כאילו שהן קשורות אלי ולא לסביבה) נעלמו כלא היו.
מזה אומר עלי? מזה אומר עלינו? ש...WE ARE WHO WE ARE