נכתב במקור על ידי
godamit
אתה, המהות שלך, האישיות שלך, ה"נשמה" איך שאתה קורא לזה, זה חלק בלתי נפרד מהמח הפיזי שלך. אם הנשמה הייתה דבר רוחני לחלוטין שמגיע ממקור חיצוני לגוף ולאחר המוות עוזב, היא לא הייתה יכולה להיות מושפעת ולהפגע מהעולם הפיזי.
כשאתה משתכר, כשאתה לוקח סמים, כשאתה חווה תאונה אם פגיעה בראש - האישיות שלך משתנה / נפגשת זמנית או לצמיתות. אז תסביר לי, אם הנשמה שלך והאישיות שלך הם דבר רוחני שמתקיים לפני הגוף ו/או אמור להתקיים אחרי המוות, איך בדיוק זה יכול להפגע מסמים או מאלכוהול חומריים? איך המח, שהוא פיזי לחלוטין, משפיע ופוגע במשהו רוחני?
ומכאן התשובה המתבקשת : הנשמה זה חלק בלתי נפרד מהמח הפיזי. ה"נשמה" זה ביטוי של יכולת חשיבה שהתפתחה לרמה של מודעות. הנשמה זה דבר שעוד כמה שנים נוכל למחשב אותו לגמרי. כרגע העוצמה הטכנולוגית עדיין לא מסוגלת ליצור חיקוי שלם של מח אנושי אך ע"פ חוק מור ייתכן ועוד מספר שנים מעטות נצליח. אל תחשוב שזאת סיבה לזלזל בטכנולוגיה המודרנית, מה שהאבולוציה עשתה ב4 מיליארד שנים האדם בפחות מ100 שנה כמעט הצליח לעשות חיקוי מושלם. אם אני לא טועה, הצליחו כבר למדל מוחות קטנים יותר (של עכברים או משהו בסגנון).
אתה בטח חושב לעצמך ש"מודעות" זה דבר מופלא ולא ייתכן שהוא תוצאה של משהו חומרי, אבל בתור אחד שעשה תואר במדעי המחשב ויצא לי להתעסק בהרבה תחומים כמו עיבוד תמונה, בינה מלאכותית, למידת מכונה, סיווג טקסטים, רובוטיקה ואלגוריתמים אינטיליגנים, גרם לי להבין שהעולם הרבה פחות קסום ממה שהוא והרבה יותר מתמטי. הרבה מאוד דברים אפשר למדל ואז ליצור חיקוי שלפעמים לא פחות טוב מהמקור.
אתה בטח גם חושב שהעולם שאתה חש הוא מאוד יפה וציורי. אך זה רק "אחיזת עיניים" שהמח שלך יוצר (לא אתה, המודעות, אלא התת מודע). העולם לא באמת צבעוני, כל הצבעים שאתה רואה הם רק פירוש של המח שלך לקרניים אלקטרו מגנטיות (ספקטרום צר, יש הרבה סוגי קרינה שהעיניים שלך לא רואות). המילים, המוזיקה והצלילים השונים שאתה שומע הם רק פירוש של המח שלך לתדרים. הריחות והטעמים שאתה מרגיש זה פירוש של קלטנים באף ובלשון שלך למולקולות. אתה מרגיש משהו חם כי האטומים שבו זזים מהר יותר.
את האדם ניתן לנתח באותה צורה ולפרק את ההתהליכים שמתרחשים בו למודלים מתמטמים, וכך בסופו של דבר גם יצליחו לעשות עם המח..
וברגע שנוכל "לתכנת" ישויות תבוניות ועצמאיות, סיפור הבריאה יהיה קצת פחות מרשים