אחרי המשחק המאכזב באזרבייג'אן ביום ו' האחרון (1:1), אנחנו כבר לא אופטימים לסיכוי לראות את הנבחרת שלנו במונדיאל 2014 בברזיל. גוטמן נתן אמון מוגזם בשחקני הפועל (שבעבר היה מאמנם), ולא נתן ליוסי בניון לפתוח. החמצות נוראיות של הנבחרת, ובעיקר הרבה חורים בהגנה.
אם נסתכל על זה בצורה אחרת, יש לנו סיכוי לעלות. אבל רק אם ננצח את רוסיה ביום שלישי ברמת גן. פשוט מאוד ; לא ננצח את רוסיה- אפשר להתחיל להתכונן רק למונדיאל 2018.
בניון, שצפוי לפתוח במשחק מול רוסיה, אמר : "לא מושפל מכך שלא פתחתי, יש לי אופי חזק. כשיגיע הזמן אפנה את מקומי. הכנסנו את עצמנו ללחץ, מוכרחים לנצח עכשיו את רוסיה", "אני מרגיש שיש לי עוד הרבה מה לתרום" .
יוסי הוסיף גם על התיקו המאכזב במשחק הקודם: "המשחק לא התעלה לרמה גבוהה. אחרי שהבקענו היינו צריכים לשמור על התוצאה ואפילו להבקיע יותר. בסוף הם הבקיעו וגם יכולים היו לנצח. הם הניעו יפה את הכדור ואנחנו היינו צריכים סבלנות ובהתחלה איבדנו הרבה כדורים. היה אסור ללכת אחורה אחרי שהובלנו. כשהולכים אחורה, בסופו של דבר סופגים".
לתשומת ליבך, גוטמן.
דודו אוואט : "הייתי צריך לעצור את הכדור הזה" . רק שתהיה מרוכז מול רוסיה!! .
3. ישראל (נק' 1)
4. אזרבייג'אן (נק' 1)
5. לוקסמבורג (0 נק')
6. צפון-אירלנד (0 נק')
המשחקים שהיו : רוסיה 0:2 צפון-אירלנד, לוקסמבורג 2:1 פורטוגל, אזרבייג'אן 1:1 ישראל.
הנבחרת שלנו באה למשחק הזה עם מטרה אחת- לנצח. שום דבר אחר. לא יעזור תיקו, ובטח ובטח שלא הפסד. רק נ-י-צ-ח-ו-ן .
אלי גוטמן הבין שאם הוא לא מעלה את יוסי בניון בהרכב, זה פשוט לא זה. אם החניכים של גוטמן יציגו יכולת רעה בדומה למשחק הקודם : אין לנו מה לעלות אפילו למגרש.
אם אנחנו רוצים להיות במונדיאל בברזיל בעוד שנתיים, אנחנו חייבים לנצח את המשחק הזה. השחקנים שלנו חייבים לבוא נחושים, רעבים, התקפיים, ובעיקר הגנתיים. במשחק האחרון ראינו חורים ענקיים בהגנה, ואזרבייג'אן הגיעה למצבים מכלום. פשוט כלום. לתשומת לבך (2), גוטמן.
רוסיה - לקראת המשחק :
רוסיה באה למשחק הזה מהמקום הראשון בבית, עם ניצחון על צפון-אירלנד (2:0), וגם היא באה רעבה לנקודות, ובעיקר להרבה גולים על מנת לשמור על המקום הראשון ועל ההפרש.
רוסיה יודעת להניע טוב את הכדור (כמו כל נבחרת שמשחקת נגדנו), ותבוא בעיקר לשלוט באמצע המגרש.

ציטוט ההודעה

ספוילר: