מה זה אומר להיות צודק? ואיזה תועלת זה מביא?
pastehtml.com/view/cfhcpf0pq.html
המאמר נכתב על ידי.
כל הקרדיט לי
מה זה אומר להיות צודק? ואיזה תועלת זה מביא?
pastehtml.com/view/cfhcpf0pq.html
המאמר נכתב על ידי.
כל הקרדיט לי
נערך לאחרונה על ידי Gil4; 19-09-2012 בשעה 09:37.
|
|
קיצר מה ת'רוצה לא הבנתי
One Shot - One Kill
אל תהיה צודק תהיה חכם
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחח
אני אוהב לקרוא דברים. קראתי דברים מאוד מגוחכים, בוטים, והזויים... אבל שום דבר שקראתי לא מתקרב לאשכול הזה. מה שעשית זה פשוט - כתבת דעה בתור עובדה, ואז התחלת לבסס פסקאות על פסקאות של שטויות על דעות (טפשיות) שאתה מייחס אליהם כעובדות :\
תעבור על זה עוד הפעם. תחדד דברים, תמחק את השטויות הפוליטיות ואת השטויות שקשורות לנקודת לאמונה דתית, ואז אולי אשקול לקרוא את זה עוד הפעם.
המקרה הזה הוא המקרה שמציג את החולשה הגדולה בשאיפה "להיות צודק" ומראה את התלות הגדולה ב"להיות צודק" כיוון שהבסיס
איזו אובר-ריאקציה. זה לא "חולשה", זה דרך לגיטימית להכריע וויכוח, דיבייט, או כל נושא כלשהו. מקור חיצוני זה עובדה, ואי אפשר לנהל ויכוח ללא עובדות.
כיום, בית המשפט עושה את העבודה.
אם אתה מדבר על "להיות צודק", אתה אמור לקחת את זה באופן הכי מופשט וליטראלי שאפשר, ולא לדחוף פה מערכת חוק. אני לא צריך בית משפט אם אני מתווכח עם אח שלי על גלידה.
שמעת על המושג "דת"?גורם דמיוני – אלוהים. האדם המציא דמות דמיונית שהוא האמין בה והוא האמין שאותה דמות תעשה עבורו צדק.
"אמונה שונה"? משהו?
אני לא רואה איך אתה הולך להוכיח באופן אבסולוטי את הטענה הזו, אז איך אתה מעז לטעון משהו כזה ולשטח אותו בצורה כל כך עובדתית, ואז לקרוא לזה אשכרה מאמר? אתה גררת אשכול שהתחיל בצורה פילוסופית ומעניינת לתהום ברברי ומטמטם.
פה הפסקתי לקחת אותך ברצינות, עזבתי את המקלדת וחשבתי לעצמי: "מה לעזאזל אני קורא?". אתה לוקח את הדעה שלך, ותוקע אותה בתור עובדה. Seriously, אין לי אפילו מה לרשום פה.במקרה כזה על הבן אדם להבין שלא נכון לו לשאוף ללהיות צודק כיוון שלהיות צודק לא יעזור לו.
יש לי שאלה שהתשובה אליה דווקא ברורה: למה אנשי מדינת ישראל מתלוננים על ראש הממשלה שלהם, כאשר אלו הם האנשים שבחרו בו? אם ראש ממשלה אשם, אז כל אחד ואחד עם זכות בחירה אשם - אתם אלו שדחפתם אותו לשמה.האם נתניהו מבין את זה? זאת שאלה שהתשובה שלה לא ברורה..
טען? נמר זה חיה. איך חיה יכולה לטעון משהו? המשפט שלך לא עושה שום הגיון.נמר למשל לא צד את הציד שלו כי טען שהוא צודק בלקבל את הציד.
אני הבנתי את כל מה שרשמת, ואני שמח להכריז שאין למשפט הנ"ל שום פאקינג קשר לכל ה"מאמר" הזה. מי שחכם, צודק. הנה, חוררתי לך את התאוריה המושלמת.למי שלא הבין – אל תהיו צודקים אלה תהיו חכמים.
לגבי ה"אידיאלוגיה" המרכזית פה: אין דבר כזה אנשים חכמים ואנשים לא חכמים. ממוצע הIQ בקושי משתנה בין אנשים. כל בנדאם שקול יודע לבסס טענות עם עובדות - הוא יצא צודק, במידה והוא יצא צודק. זה תלוי בהרבה מאוד גורמים אחרים, ולא רק חיצוניים, זה פשוט תלוי.
ואללה יש משהו במה שאתה אומר
תודה על התגובות.
אני מצטער על השגיאת כתיב.
תיקנתי אותה.
במחשבה שנייה אני לא מופתע מחלק מהתגובות.
ניסיתי להראות משהו בדרך קצת שונה ולא כל אחד יכול להבין באותה דרך.
סליחה כבודו.תעבור על זה עוד הפעם. תחדד דברים, תמחק את השטויות הפוליטיות ואת השטויות שקשורות לנקודת לאמונה דתית, ואז אולי אשקול לקרוא את זה עוד הפעם.
אני מצטער שגרמתי לך עוגמת נפש..