סלט כבדי עוף
שדרוג לא שגרתי לסלט הירקות, בזכות מרכיב מאד יהודי, שמשתלב עם ירקות ים תיכוניים לכדי סלט חגיגי.
המרכיבים (ל-4 מנות):
4 כבדי עוף מנוקים וחתוכים לקוביות בגודל של 2X2 ס"מ
1/4 כפית מלח שולחן
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 לב חסה ערבית
1 חבילה אורוגולה, שטופה ומיובשת
24 עגבניות שרי תמר, שטופות וחתוכות לחצאים
12 חצאי אגוזי מלך, קלויים ושבורים
8 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק בלבד), שטופים וחתוכים לרוחב באורך 4 סנטימטרים. חיתוך אלכסוני.
2 כפות שמן זית
6 כפות ויניגרט פטל
לויניגרט פטל:
60 מ"ל חומץ בן יין אדום
140 מ"ל שמן זית
2 שיני שום, קלופות וכתושות
1/4 כפית מלח שולחן
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1/4 כפית חרדל דיז'ון חלק
50 מ"ל ריבת פטל חלקה
אופן ההכנה:
- מכינים את ויניגרט הפטל: טוחנים את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר עד לקבלת רוטב חלק (לא להשתמש במג'ימיקס).
- מכינים את הסלט: מפרקים את לב החסה לעלים בודדים וקורעים לחתיכות גדולות.
- בקערה גדולה מניחים את עלי החסה, האורוגולה, עגבניות השרי, הבצל הירוק ואגוזי המלך.
- חותכים את כבדי העוף לחצי (לשתי אונות) ואז לקוביות. שוטפים היטב ומייבשים בנייר סופג.
- מחממים מעט שמן במחבת טפלון על אש בינונית. בזמן שהמחבת מתחממת מניחים בקערה גדולה את הכבדים המיובשים.
- יוצקים על הכבדים 2 כפות שמן זית, 1/4 כפית מלח שולחן ו-1/4 כפית פלפל שחור גרוס ומערבבים עד שהכבדים עטופים בשמן ובתבלינים.
- צולים את הכבדים עד לדרגת הצלייה המועדפת.
- שופכים את הכבדים לקערת הסלט כולל הנוזלים שהצטברו במחבת.
- יוצקים לקערה 6 כפות של ויניגרט פטל.
- מערבבים בעדינות, מחלקים ל-4 צלחות הגשה ומגישים.



&91;1&93;wa.jpg)
ציטוט ההודעה

