למה? כי אם אותם דתיים היו נולדים במדינה מוסלמית הם היו מפוצצים את עצמם באוטובוס בדיוק כמו שעכשיו הם לא מפעילים חשמל בשבת או שאסור להם לאכול חזיר כי אלוהים יכעס. אתם רוצים להגיד לי שזה פחות מטומטם מ72 בתולות בגן עדן? הצחקתם.
למה? כי אם אותם דתיים היו נולדים במדינה מוסלמית הם היו מפוצצים את עצמם באוטובוס בדיוק כמו שעכשיו הם לא מפעילים חשמל בשבת או שאסור להם לאכול חזיר כי אלוהים יכעס. אתם רוצים להגיד לי שזה פחות מטומטם מ72 בתולות בגן עדן? הצחקתם.
|
|
אף אחד לא טוב יותר ולא רע יותר..כמו שבאיסלם יש קיצוניים שעושים את רוב הבעיות כך יש והיה בכל שאר הדתות..הבעיה היא לא בדת אלה באנשים שמחליטים לנצל את הדת לטובת האינטרסים שלהם..
אתה באמת רוצה שאני התייחס לתגובה שלך בכבוד ? איזו מן אמירה זו ,איך אתה יכול להשוות בין חרדים למחבלים מתאבדים ?
הרחקת יונים ייעוץ ופתרונות
באיזה אישור תורני הרב ייתן כזאת הוראה ? אתה צריך להבין שהרבנים כפופים לתורה אישור שכזה להרוג ילדים \ תינוקות \ נשים מנוגד לחוקי התורה. אתה צריך להבין שיש קיצונים בכול מגזר ,יש קיצוניים חרדים ויש קיצוניים חילונים ,זה אותו הדבר! אם תרצה להבליט את הקיצוניים במגזר החרדי תבליט גם את הקיצוניים במגזר החילוני.
בנתיים עם כול הדיבורים שלכם על חרדים שרוצחים האוכלוסיה שיש בה הכי הרבה רצח זאת האוכלוסיה החילונית.
כמות הרציחות בבני ברק ב - 5 שנים לא מתקרב לכמות הרציחות של תל אביב בחצי שנה אז לפני שאתה מעלה טענות כדי אכלוסיה מסויימת תבדוק את עצמך.
נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 12-10-2012 בשעה 01:25.
זה בדיוק מה שכתבתי שזה נכון ונכון גם שהחילוני הוא חילוני משום שכך חונך וכך הורגל לחשוב.
כמובן שבשני הצדדים ישנם כאלה ששינו את אורח חייהם אבל אנחנו מדברים על הכלל.
השאלה הזו אינה רלוונטית משום שאנו דנים על התורה כמות שהיא, אפשר גם לשאול באותה מידה אם התורה הייתה ניתנת ע"י חתול ולא מאלוהים (לפי אמונתנו כמובן) האם היינו מקיימים אותה. אם התורה לא הייתה התורה עליה אנו מדברים אזי לא היינו מאמינים בה ומקיימים אותה.
ישראל צודק במאה אחוז זאת שאלה לא עניינית.
אבל שאלה לי אליך למה אתה לא הולך לציבור החילוני ופועל שם נגד האלימות ? אני חושב שזאת צביעות מהמדרגה הראשונה לבוא כאן ולשפוך טענות כנגד אנשים דתיים בעוד שבחברה החילונית אחוז הרציחות רק עולה. החברה החילונית בהרבה יותר אלימה אז קודם תבוא ותטפל בבית שלך ואחרי זה תבוא בטענות לאנשים אחרים. זה כאילו הילדים שלך בבית מקללים ,גונבים ,ורוצחים ואתה באה לשכן שלך ואומר לו למה ראיתי את הילדים שלך מקללים ? אתה מבין את האבסורד
הטענה היא באופן כללי על כך שמאמינים היו עושים כל דבר שהיה כתוב להם בתורה. בדיוק כמו מחבלים מתאבדים, שרוצחים אנשים ומתאבדים כי הם מאמינים שזה טוב והם יתוגמלו על כך בעולם הבא.
האמת שאני לא חושב שיש צורך להתחמק בכלל, זו האמת. כתוב בתורה למחות את עמלק, אם ידוע היום לדתי שהאדם שלידו הוא מזרע עמלק, והריגתו לא תגרום לסכסוכים, מצווה עליו להרוג אותו. רק שבפועל המצב הזה לא קורה כי לא ברור ב100% מי מזרע עמלק.
קרדיט לי
"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
פרידריך ניטשה.
אני ממש לא מתחמק.
אני אומר שהתורה שאני מאמין בה היא תורה מוסרית שקיימת סיבה הגיונית לכל פקודה או ציווי שלה. אם התורה לא הייתה התורה הזו לא הייתי מאמין בה ולא מקיים את ציווייה (הנה קיבלת תשובה).
אתה מזכיר לי את השאלה הילדותית המפורסמת על אלוהים והאבן (האם אלוהים יכול לברוא אבן שלא יוכל להרימה) באותה מידה אני יכול לשאול: האם אלוהים יכול להפגיש שני קווים מקבילים? בוודאי שלא שכן מעצם ההגדרה של 'מקבילים' הוא שהם אינם נפגשים ואם ייפגשו כבר לא יהיו מקבילים, אבל המניעה היא לא בכוחו של אלוהים אלא כשל לוגי במשפט השאלה. אותו דבר גם לגבי התורה אם אתה מבין.
אני עדיין לא מבין מה ההבדל בינינו? אתה עושה כל מה שנראה לך מוסרי ונכון, וגם אני עושה בדיוק רק את מה שנראה לי מוסרי ונכון, השאלה היא רק מה אני מכליל בהגדרה הזאת, כך שברמת העיקרון אין הבדל בינינו וגם לא בינינו לבין המתאבד.
נערך לאחרונה על ידי ישראל; 12-10-2012 בשעה 13:19.