הטרדה מינית היא אחת מאלה:
- סחיטה באיומים כאשר המעשה שהאדם נדרש לעשותו הוא בעל אופי מיני.(סחיטה באיומים: המאיים על אדם בכתב, בעל פה או בהתנהגות בפגיעה שלא כדין בגופו או בגוף אדם אחר, בחירותם, ברכושם, בפרנסתם, בשמם הטוב או בצנעת הפרט שלהם, או המאיים על אדם לפרסם או להימנע מפרסם דבר הנוגע לו או לאדם אחר, או המטיל אימה על אדם בדרך אחת, הכול כדי להניע אדם לעשות מעשה או להימנע ממעשה שהוא רשאי לעשותו).
- מעשים מגונים לשם גירוי, סיפוק או ביזוי מיניים, לרבות חשיפת הגוף ללא הסכמת הזולת.
- הצעות חוזרות בעלות אופי מיני או התייחסויות חוזרות המתמקדות במיניותו של אדם- כאשר האדם אליו הן מופנות הראה למטריד במילים או בהתנהגות ברורה כי אינו מעוניין בהצעות או בהתייחסויות אלו.
- הצעות או התייחסויות כאמור, ייחשבו כהטרדה מינית גם אם המוטרד לא הראה למטריד במילים או
בהתנהגות ברורה שאינו מעוניין בהצעות או בהתייחסויות אלו במקרים הבאים :
א. קטין או חסר ישע תוך ניצול יחסי מרות, תלות, חינוך או טיפול.
ב. מטופל במסגרת טיפול נפשי או רפואי, תוך ניצול תלות של המטופל במטפל.
ג. עובד במסגרת יחסי עובדה או אדם במסגרת שירות בכוחות הביטחון תוך ניצול מרות ביחסי עבודה או בשירות.
התייחסות מבזה או משפילה ביחס למינו או מיניותו של אדם, לרבות נטייתו המינית.
*לקוח מתוך תקציר החוק למניעת הטרדה מינית מהאתר של משרד התמ"ת.
ברור אם כן שאין כאן לא את סעיף אחד ולא סעיף שלוש, שהם הסעיפים הקונקרטיים והמפורטים ביותר. סעיף אחד משום שאין סחיטה ואין איומים. סעיף שלוש מהסיבה שירטתי קודם - היא צריכה להביע את אי-הסכמתה. נותרנו אם כן עם סעיפים שניים וארבע - כשארבע מדבר על התייחסות מבזה ומשפילה שזה מושג מאוד מאוד רחב ולמי שמבין במשפטים מונחים כאלה הם קשים להוכחה מטבעם מה שמבזה אותך לאו דווקא מבזה אותי ואם אמרתי לבחורה אחת שהיא סקסית והיא נורא הוחמאה אבל למחרת אמרתי את זה למישהי והיא נורא נעלבה, האם זה מבזה להגיד למישהי שהיא סקסית? תלוי את מי שואלים.
אם כן סעיף ארבע מדבר, אני מניח, על דברים שלגביהם אין ספק שהם מבזים. למשל - להגיד למישהי שרמוטה או לקרוא למישהו מתחנגל אוכל בתחת. כנ"ל לגבי סעיף 2. זה תחום אפור - ולהציע למישהי סקס מטורף כל הלילה זה לא מעשה מגונה. מעשה מגונה זה להוציא את הזין לשים לה אותו ביד בהפתעה להגיד לה היי אני שמוליק..