קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה


אשכולות דומים

  1. [מתכון] מתכון לעוגת גבינה וחלבה בציפוי שוקולד לבן
    על ידי Pumba בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 22-06-2012, 07:32
  2. [מתכון] מתכון לעוגת גבינה עם שוקולד לבן
    על ידי Pumba בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 22-06-2012, 07:31
  3. [מתכון] מתכון לרולדת שוקולד בשחור לבן
    על ידי almog290 בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 22-04-2011, 00:29
  4. תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 14-10-2008, 11:42
  5. [קונה] 50 נק' עזרה רואה סרטים במחשב בשחור לבן...?!
    על ידי yttt בפורום עשינו עסק - ארכיון
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 25-08-2006, 00:11
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

חגיגה בשחור לבן • מתכון לעוגת אוראו

  1. #1
    משתמש באטרף האוואטר של Pumba
    תאריך הצטרפות
    10/2010
    הודעות
    12,208
    לייקים
    1066
    נקודות
    2,014
    מין: זכר

    ברירת מחדל חגיגה בשחור לבן • מתכון לעוגת אוראו



    לעוגת שוקולד:180 מ"ל שמן

    3 ביצים

    400 מ"ל חלב

    280 גר' סוכר

    קורט מלח

    כף ברנדי

    80 גר' קקאו איכותי

    200 גר' קמח לבן

    10 גר' אבקת אפייה

    לקרם חמאה-מרנג שוויצרי:
    3 חלבונים

    רבע כפית מלח

    120 גר' סוכר

    150 גר' חמאה רכה מאוד

    כפית תמצית וניל

    לציפוי העוגה:
    375 מ"ל שמנת מתוקה

    כף אבקת סוכר

    חבילת עוגיות אוראו (16 עוגיות)


    אופן הכנה:
    • מכינים עוגת שוקולד: מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים 3 תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ.
    • בקערה מניחים שמן, ביצים, חלב, סוכר, מלח וברנדי וטורפים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה.
    • מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת בלילה מבריקה ושוקולדית.
    • מחלקים את הבלילה ל-3 תבניות ואופים כל שכבה במשך 10-12 דקות.
    • מצננים את 3 השכבות לחלוטין לפני המילוי.
    • קרם חמאה-מרנג שוויצרי: בסיר בינוני מביאים מעט מים לרתיחה ומנמיכים את האש.
    • בקערה חסינת אש מניחים חלבונים, מלח וסוכר וטורפים (לא מקציפים) בעזרת מטרפה ידנית.
    • מניחים את הקערה מעל הסיר עם המים הרותחים (בן מארי) ומבשלים את תערובת החלבונים-סוכר, תוך כדי ערבוב, עד שכל הסוכר נמס והתערובת חמה למגע.
    • מעבירים את תערובת המרנג למיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים במהירות גבוהה במשך 8-10 דקות עד שדפנות הקערה קרות ונוצר מרנג מבריק ויציב מאוד.
    • מנמיכים למהירות הקצפה בינונית-גבוהה ומוסיפים בהדרגה קוביות חמאה רכה מאוד. בשלב זה יתכן והתערובת תיראה לא אחידה או כאילו היא מתפרקת, אך זה בסדר - המשיכו להקציף והכל יסתדר.
    • מוסיפים את תמצית הוניל וממשיכים להקציף את הקרם עוד 3-4 דקות עד שכל החמאה נטמעת בקרם היטב ומתקבל קרם יציב.
    • מורחים כמחצית מכמות הקרם על שכבה אחת של העוגה וסוגרים עם שכבה נוספת. מורחים את יתרת הקרם על השכבה השנייה וסוגרים עם השכבה השלישית. מהדקים את העוגה כמו שצריך ובעזרת פלטה או קלף מיישרים מעט את הקרם בצדדים.
    • מכינים ציפוי: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה ואחידה.
    • מצפים את העוגה מכל הכיוונים ומיישרים את החלק העליון והדפנות בעזרת פלטה. משאירים מעט קצפת בשק זילוף עם צנתר משונן לקישוט.
    • טוחנים מחצית מעוגיות האוראו (אפשר בעזרת סכין חדה או במעבד מזון עם להב פלדה) לתערובת פירורית דקה.
    • מדביקים את פירורי האוראו על דפנות העוגה בעזרת הידיים.
    • מזלפים 8 תלוליות קצפת על פני העוגה ומניחים על כל אחת מהן עוגיית אוראו לקישוט.
    • שומרים בקירור עד ההגשה.
    הערות, הארות ותוספות:
    • שומרים את העוגה בקופסה סגורה במקרר עד חמישה ימים.
    • אם אין לכם 3 תבניות עגולות אפשר פשוט לאפות בנגלות (ומאחר וזמן האפייה לא ארוך זה לא נורא) - ממלאים 1/3 מכמות עוגת השוקולד בתבנית, אופים, מצננים מעט ומחלצים מהתבנית. רינג אפייה, אגב, יעשה את העבודה בקלות רבה ויהיה נוח הרבה יותר לעבודה.
    • אם רוצים אפשר לותר על ציפוי הקצפת ופשוט להסתפק בשכבות העוגה. אפשר לקשט במעט קרם חמאה-מרנג שוויצרי שתשמרו בצד לטובת העניין.
    • מבין 3 שכבות העוגה בחרו את הישרה ביותר להיות החלק העליון של העוגה, כך היא גם תיראה טוב יותר וגם יהיה קל יותר לצפות אותה. אם השכבות לא ישרות - אפשר ומומלץ ליישר אותן בעזרת סכין משוננת.
    • נשארו לכם 3 חלמונים מיותמים? הכינו איתם אלפחורס או קרם ברולה.



    ספוילר:


    לקטגוריית פנאי ותחביבים לחץ על התמונה




  2. קישורים ממומנים

  3. #2
    משתמש מתחיל
    שם פרטי
    טל
    תאריך הצטרפות
    01/2013
    גיל
    28
    הודעות
    38
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    תודה על הפרסום

  4. #3
    משתמש מתחיל
    שם פרטי
    ...
    תאריך הצטרפות
    02/2013
    גיל
    35
    הודעות
    22
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    MapleFables - http://www.maplefables.com/ - Join us and re-experience maplestory from before the big bang update! 1/1/1 v83
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    ממממממ יאמי!

  5. #4
    משתמש מתחיל
    תאריך הצטרפות
    02/2013
    גיל
    27
    הודעות
    35
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    תודה

  6. #5
    משתמש מכור האוואטר של RomoR
    תאריך הצטרפות
    10/2012
    גיל
    29
    הודעות
    1,133
    לייקים
    107
    נקודות
    15
    משפט מחץ
    אפשר לקבל סיסמא שעובדת
    מין: נקבה

    ברירת מחדל

    תודה


  7. #6
    משתמש מתחיל
    תאריך הצטרפות
    02/2013
    גיל
    28
    הודעות
    130
    לייקים
    1
    נקודות
    0
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    תודה רבה!

+ תגובה לנושא


הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך


כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 20:20.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,796 | הודעות: 8,150,378 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect