זה כבר לחרבן על כל אמת כלשהיחחחחחחח דניאל אתה טועה.. גם 2+2=4 זאת גם אמת יחסית וזה נשען על הנחות יסוד מסויימות שלא התעמקתי בהם(וצריך ספר בשביל להוכיח את זה ואתה יכול לחפש אותו) אבל סופו של דבר אם תתעמק בהם מספיק תגלה שזה לא חייב ליהיות ככה.. ואתה בוחר שזה יהיה ככה ולמה? כי אתה יכול להסיק מזה דברים.
זאת אומרת שאם יש לך מערכת שאתה מניח בה את ההנחות יסוד האלה אז ה2+2=4 יכול לעזור לך.(ויש גם מערכות שאתה לא מניח ששתי דברים שונים.. והכל אחד והכל מתקשר עם הכל בו זמנית והכל זה גוף אחד ופתאום אין לך מה לעשות עם המתמטיקה כי אין נבדלות והכל אחדות רק שמאוד קשה לדמיין את זה כי הרעיון של הנבדלות מאוד חזק לנו במוח כי הרגילו אותנו אליו).
אמת ושקר הם כן דברים יחסיים.. כי אם משהו מוחלט אז הוא מוחלט כלומר אין ספק(זה ההגדרה של מוחלט) ברגע שיש לי הופכי אז אני תמיד יכול לשאול אבל אולי זה הפוך ולכן יש ספק ולכן זה יחסי.(אי אפשר להגיע לאמת שהיא 100% אמת.. גם החושים שלך הם לא באמת אמת אמיתית.. אתה מניח שהם אמת אמיתית כי אחרת אני לא יודע איך היית מסתדר עם החיים והיית מרגיש משוגע.. וכמו שנאמר אם רע לך תשקר לעצמך או שתלמד לחיות עם זה שרע לך)
רגע אתה אומר שאם שיקרתי לעצמי לא שיקרתי אז תספר לי מה עשיתי?
נניח אני מעשן.. ואני אומר לעצמי שאני מפסיק לעשן אני אפילו רושם את זה על דף ואז אני אומר לעצמי שרק סיגריה אחרונה ואני מפסיק ותכלס אני ממשיך לעשן כמו קטר במשך עוד חודש לפני שאני חושב על זה שוב אז אמרתי לעצמי אמת או ששיקרתי?
עצם זה שאני הולך נגד המטרות שלי אני משקר לעצמי.
בקשר לבנות:
לחלק מהבנות כדאי לי לשאול הרבה שאלות ולשחק משחקים ועם חלק כדאי לי להגיע לנקודה ולהגיד לה שאני בקטע שלה.. תלוי במה שהיא רוצה ויותר מזה במה שאני רוצה, ולהגיד שאני יהיה עצמי כי אני ככה אמיתי לעצמי ועל הדרך זה מביא בנות זה לא פחות לשקר מלהגיד אני לא יהיה עצמי וישחק למה שהן רוצות.
אבל עכשיו אנשים יגידו אבל אם שיקרתי לה אז היא לא באמת רוצה אותי.
אז שוב זה גם שקר וגם אמת.. כי מצד אחד זה אמת שהיא לא רוצה אותי כי וואלה היא רוצה את הדמות ששיחקתי אותה..
מצד שני זה שקר.. אני שיחקתי את הדמות.. והדמות הזאת היא בעצם אני.. והתאמצתי כדי שהיא תאהב אותה ככה שהיא אוהבת אותי כי אם מישהו אחר היה משחק את אותה דמות מי אמר שהיא הייתה אוהבת אותו? הוא לא היה טוב כמוני.
מכל מה שיש פה אז יש שלוש מסקנות:
הנחה: אנשים רוצים את הדברים שגורמים להם להגשים את מה שהם רוצים.
הנחה: אנשים מרגישים טוב שהם מגשימים משהו שהם רוצים.(אלא אם יש להם קונפליקט כמו כולנו ואז הם רוצים להגשים משהו אחר בו זמנית לדוגמא שתיזום מצד אחד כי היא רוצה גבר שמשקיע בה ומצד שני שלא תיזום יותר מידי ותחנוק אותה ולפעמים הקונפליקט כל כך חזק שזה ממש הפכים ולא רק צמצום החוויה כמו פה)
מסקנה: תגרום להם להאמין שאתה מגשים את מה שהם רוצים והם ירצו אותך.. וזה יתבטא באהבה.(אהבה=אני רוצה מאוד משהו כי אני מאמין שהוא גורם לי למלא את הרצונות שלי).
הגדרה: מושלם זהו משהו שאין לו חסרונות.
הנחה: המוח האנושי מפרש דברים.
הנחה: המוח האנושי מייחס רגשות חיוביים ושליליים לדברים.(זהו למעשה סוג של פירוש.. ואם מגדירים מה זה לפרש כנראה אפשר להוריד את ההנחה הזאת)
מסקנה שנייה: עצם זה שאנחנו מפרשים דברים ומייחסים רגשות חיוביים ושליליים לדברים אז מושלם יכול ליהיות חסרון כי אפשר לייחס אליו רגש שלילי ולכן אין דבר כזה מושלם מוחלט.
הגדרה:אמת מוחלטת זהו משהו שהוא נכון בלי שמניחים עליו שום דבר.
(גם להניח שזאת ההגדרה זאת הנחה כלשהי)
אם מישהו מכיר משהו שהוא לא מניח עליו כלום אני אשמח לשמוע : )
אז סופו של דבר ככל שמניחים על משהו פחות דברים ויש יותר הסכמה על הדברים האלה ככה הוא יותר חזק.
אם מישהו רוצה לדעת מה שקר יחסי בשבילו ומה אמת יחסית בשבילו שידע את הנחות היסוד שלו.
עכשיו כל זה נראה לכם בולשיט פילוסופי.. אבל אם תדעו את ההנחות יסוד שאתם ואחרים עושים ותסיקו מהם מסקנות אז זה כמו מתמטיקה במובן מסויים וזה יהיה מאוד שימושי לחיים שלכם.
מתמטיקה זה למעשה בדיוק הבולשיט הזה פשוט עם שפה אחרת שיש בה יחסים מסויימים כמו גדול קטן ופעולות מסויימות.. בדיוק כמו בשפה העברית או הסינית.. רק ששפה של בני אדם היא הרבה הרבה יותר מסובכת.
מצד שני יש דברים שאי אפשר להביע אותם במתמטיקה או שזה מאוד עקום להסביר אותם או להגדיר אותם לדוגמא כי היא הרבה פחות עשירה במילים משפת בני האדם.
כמו שהשמיים לא באמת כחולים כי אנחנו בחרנו לקרוא לזה כחול

ציטוט ההודעה