|
|
חצי שעה לפני אימון, 2 כפות קפה גדושות + כפית סוכר.
hot water, small glass
שים לב שאם תשתה קפה על בסיס קבוע, תחושת המרץ והעירנות תדעך עם הזמן.
לכן, דאג לעשות הפסקות של יומיים/שלושה על מנת לא להתרגל לקפאין.
20 קלוריות = 5 גרם פחמימה , מה זה מזיז?
סוכרזיט לא בריא = חרתא של אנשים מפגרים , יש אין ספור מחקרים שאספרטיים K וסוכלרוז וחבריהם בטוחים לשימוש.
הבעיה שאנשים חושבים שסוכרזיט זה מוצר כימי וזה "לא טבעי" , אנשים לא מבינים שהסוכר שהם צורכים זה מוצר פי כמה וכמה כימי מסוכרזיט.
כף = 3 כפיות.
מה חשבת סוכר זה טבעי? איזה מצחיק ...
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%...A8%D7%95%D7%96
המוצר המתקבל בדרך זו הוא סוכר חום, שבחלקו ישווק בצורה זו לאחר ייבוש חלקי, ובחלקו יעבור עוד תהליכים של זיקוק : תחילה חוזרים וממיסים אותו, ואחר-כך מועברת התמיסה דרך שורה של מסננים ומקבלת טיפול כימי, המסלק את שאריות החומרים הזרים. שוב מעבים את התמיסה, וכאשר נפלטים כל המים, הסוכר מתגבש. צבעו לבן, והוא נמכר בצורת אבקה, גרגירים קטנים, או קוביות.זה מתחיל לא בתור מוצר כימי , אבל נהפך לכזה , מה שרוב העולם לא מבין וזה ממש מצחיק אותי שאנשים מתשתמשים בזה על בסיס יומיומי (לא שזה רע , כן ? אין עדיין מספיק מחקר על הסוכרוז לקבוע שהוא מזיק , חוץ משיניים אין עדיין עדויות).הנוסחה הכימית של סוכרוז היא C12H22O11. הקשר שבין מולקולת הגלוקוז למולקולת הפרוקטוז הוא קשר קוולנטי אלפא(1-2), כאשר 1 ו-2 מייצגים את מספר האטומים בחד-סוכרים היוצרים את הקשר. סוכרוז מותך בטמפרטורה של 186 מעלות צלזיוס, והופך לקרמל. סוכרוז מתפרק בבעירה לפחמן דו-חמצני ומים. מידת המסיסות של סוכרוז היא 2.1 גרם סוכרוז לגרם מים.
אני לא בטוח לגבי אספרטיים שהוא לא מזיק, על סמך הרגשה שלי.
אבל סוכרולז הוא טבעי לגמרי.
אם על סמך הרגשות היו מנהלים את המדע ביימנו המצב לא היה טוב
כן אני לוקח טבליות כי אני צורך כמות נכבדת של קפיאין ביום ולא ממש בא לי לשתות קפה כל היום , זה גם לא הכי טעים בלי חלב , בהתחלה זה נחמד אחרי זה , זה ממש נמאס כי מדובר ב10~ כוסות ביום וזה נהייה מעוס.
כל טבליית קפיאין היא יותר מרוכזת מקפה , בכל טבליה יש 200 מ"ג קפיאין (שווה ערך ל2-3 כוסות קפה חזק)והקפיאין שם טהור בלי כל מיני חומרים כימים וזבל שמוספים לקפה שאנחנו שותים ביומיום ככה שזה יותר אידיאלי.
העניין שזה עולה הרבה בארץ , הבאתי סטוק מארה"ב שם כל קופסה של 100 טבליות עולה 5$ כשבארץ לוקחים על זה 100-150 שקל.
יש גם טבליות גווארנה שזה אותו עיקרון של קפיאין אפשר לקנות את זה בכל מיני חנויות טבע וכו' , זה פשוט קפיאין מצמחים כמו תה ירוק וכו'
לא הבנתי מה זה נותן?
סתם להיות יותר עירני באימון?