נכתב במקור על ידי
tRoX
אם אתה לא מתאמן אז יירד לך המסה.. אבל בדיאטה רגילה ובפעילות אירובית לא יורד
מה זה דיאטה רגילה ופעילות אירובית? מסת שריר יורדת עקב גירעון קלורי גדול יותר ואי גירוי לשרירים באמצעות התנגדות (=משקולות), אירובי זה לא אימון שיכול לשמר שריר בפעם ה4000000.
ולמשה:
לתשובתך כאן:
מה הקשר לפיתוח ולספרינטים? אם כבר אנאירובי לשימור השריר זה יהיה אימוני התנגדות שהם משקולות.
אני הבאתי דוגמה בודדת לפיתוח.. זה למשל מפתחאת הארבע ראשי..!
אם תעשה ככה ביידים יהיה לך ידיים.. הסבר פשוט
ספרינטים לא מפתחים שום דבר פרט ללב ריאה ו VO2MAX כמובן שהיא נגזרת, היא לא מפתחת שום 4 ראשי, לעיתים נדירות מפתח סיבים מסוג II, זה הכל.
העלאה במסת השריר ברגליים תתבצע על ידי תרגילי כוח לרגליים (כגון סקוואט, לחיצת רגליים, פשיטה או כפיפה וכו').
ואם תעשה ככה בידיים לא יהיה לך כלום, כי כדי לעלות מסת שריר צריך להיות במאזן קלורי חיובי, בחיטוב כמעט בלתי אפשרי לעלות במסת השריר אלא אם אתה מתאמן שבחיים לא נגע במשקולת או התאמן מחייו וגם זה רק בשבועות הראשונים לאימונים ובהבדלים לא משמעותיים כמעט.
וכאן:
גם אתה לא חכם במיוחד, אירובי לא צורך רק שומנים ופחממות אלא משתמש גם בחלבונים כדוגמא במצב של קטוזיס ובכלל באימון אנאירובי אתה משתמש בחומצות אמינו זמינות בגוף וגם בגליקוגן (פחממה), באימונים אירובים אתה משתמש גם בפחממה וגם בשומן וחלבון מהצד באחוזים נמוכים, במנוחה 70% מהאנרגיה לגוף (קלוריות) יבואו משומן, לכן שומן שורפים יותר אחרי האימון מאשר באימון עצמו כאשר אפשר למקסם את שריפת השומן כדוגמא באימונים אינטרוולים עצימים וכו'.
ושהפורום הזה יהיה בריא ואור תסגור אות וכבר זה ביזיון לאנושות
חלבון יורד באחוזים של 2-3 אחוז .. לדעתי אנחנו לא מלמדים כאן אוטונמיה ולכן אין צורך להזכיר את זה כאן
מה אתה לא מפסיק לחרטט הא? מה נסגר איתך בן אדם איפה אתה קורא את השטויות או שומע אותן? מה זה 2-3% מאיפה הבאת את המספרים המטומטים האלה ולא קשורים למציאות? ד"א זה לא אנטומיה אם כבר אלא פיזיולוגיה, לכן על דברים שאתה לא מבין לא מומלץ לדבר.
ובמנוחה אני יודע שהגוף שורף 2 שליש ושליש פחמימות
אבל אם אתה עושה פעילות אירובית (ריצה קלה או הליכה) אז ה 2 שליש האלה גודלים! כך שזה שורף יותר
אי אפשר לדעת את זה, זה תלוי ב VO2MAX, מצב גנטי של הבן אדם, נתונים פיזיולוגיים, רגישות לאינסולין, ועוד 2001 פרמטרים אי אפשר לקבוע שליש או רבע או חצי או עשירית, אלו דברים דינאמים, בדפקים מסויימים גם רוב האנרגיה שמנוצלת זו פחממה וגם שם באה כבר התופעה המוכרת לכולנו "חומצת חלב"
והרבה יותר בריא להוריד באימונים ולהשאיר את הארוחות מלאות ולא להיסגר בשירותים עם חסה!
לא נסגרים בשירותים עם חסה, ואין פה כל קשר לבריאות את הויטמנים והמינרלים אפשר לקבל גם בתפריט של 1200 קלוריות.
צריך להקפיד באימונים ללא אירובי על צריכת חלבון מספקת (2.5-3 גרם פר קילו אפילו הייתי אומר, לפעמים גם נדרש יותר), פחממות ברמה המספקת לפי הנתונים שלך ושומן 20-30% מסך כל הקלוריות.
אם אתה אוכל ביום 2000 קלוריות ועשית אירובי של 500 קלוריות הוצאה אתה כאילו אכלת באותו היום רק 1500 קלוריות, אם לא היית עושה אירובי והיית אוכל 1500 קלוריות זה היה אותו הדבר.
האספקט היחיד שאני מסכים איתך זה רעב, אבל שוב זה דבר מאוד דינמי ומשתנה מאדם לאדם ואי אפשר לקבוע שחור על גבי לבן.