|
|
מה יהיה עם הפורום הזה![]()
ספירנטים כאיטרוולים שורפים יופי ..
לדוגמא אם אני ארוץ במהירות X לזמן מסוים ופעם ב כמה דקות אשים ספירנט של 90% מהיכולת שלי (כלומר כמעט עד לנקודה בה אני לא יכול להמשיך עם הספרינט) אני אעבוד בשיטה אינטרולית שמעלה ומורידה את הדופק אך תמיד משאירה אותו מעל מנוחה בשיטה הזאתי השרירים הלבנים והאדומים נמצאים בפעולה כל הזמן ואנו שורפים יותר שומן :]
חחחחחחחחחחחחחח
אתה חי בסרט
קודם כל זה 2:56 לקילומטר השיא שלו, וברור שהשיא שלו ב10 ק"מ וב1500 יהיה פחות איכותי מהשיא שלו במרתון...
כי הוא אצן סיבולת... הסיבולת שלו גבוהה, הכוח שלו לא. אם אתה יודע איך הוא נראה (כמו כל שאר אצני המרתון המקצועיים) - הוא דקיק ו"שחיף". כי הכוח המקסימלי של השרירים שלו נמוך מאוד, אבל הסיבולת שלו מדהימה.
אף אחד לא יכול לרוץ על 95% מרתון. צא מהסרט. 95% זה הספרינט של הספרינט, זה הדופק שמגיעים אליו בריצת 100 מטר.
מה שמדהים כל כך באצני המרתון המקצועיים, זה שהם רצים במקצבים מהירים מאוד (3 דקות לק"מ ואפילו פחות) והדופק שלהם נמוך - כי הם לא בדיוק רצים במקסימום. המקסימום של הלב שלהם גדול בהרבה (מבחינת כוח, עוצמת הפעימות - לא סיבולת) אבל המקסימום של השרירים שלהם לא גבוה בהרבה מזה. כי השרירים שלהם לגמרי בצד של הסיבולת, בערך 95% סיבולת ו5% כוח. אין להם כוח בגרוש. אבל הסיבולת שלהם מדהימה.
ככה שהלב שלהם על דופק נמוך מאוד והמהירות גבוהה מאוד - אבל עדיין לא מקסימלית. ממש לא מקסימלית.
כמו שאתה אמרת - 1500 הוא רץ על 2:22 לק"מ - מה שאומר ש2:56 לק"מ זה רחוק מאוד מהמהירות המקסימלית שלו.
1500 הוא רץ עדיין לא במקסימום. זה לא ספרינט כל הדרך. אבל זה מהר מאוד, באיזור ה90% ואפילו יותר. ככה שאם ה90% שלו (בערך) זה 2:22 לקילומטר, איך יתכן ש2:56 לק"מ אצלו זה 95%?
אני מקווה שלא תגיד לי ש400 מטר הוא רץ על 120% דופק...
בקיצור אתה מחרטט רצח
הסיבה שבריצות קצרות הוא פחות טוב זה בגלל שיש לו סיבולת מדהימה אבל אין לו כוח בשיט. ואל תזיין לי תשכל ש2:56 לק"מ זה 95%... אז מה זה 2:22 לק"מ? ו400 מטר הוא ירוץ באיזור ה1:55~, אז כמה אחוז זה?
בקיצור אין לך מושג מה אתה מדבר...
אתה זיין שכל רציני