נכתב במקור על ידי
kohen13
למה? לפעמים זה ראש טוב- תלוי במינון, והתורה מתירה לך שיהיה לך עבדים, מתירה לך לרצוח מחלל שבת, ועוד זוועות שונות- אבל מזה כמובן מתעלמים.
אשמח אם תראה לי הוכחה לדברייך.
[COLOR="rgb(65, 105, 225)"]בספר ויקרא כמדומני יש הלכות להחזקה בעבד- התורה מתירה את זה, כמו כן יש אפליה בין עבד עברי לבין עבד כנעני.
חילול שבת הוא עבירה שדינה מוות בתורה- "וּשְׁמַרְתֶּם אֶת הַשַּׁבָּת כִּי קֹדֶשׁ הִוא לָכֶם מְחַלְלֶיהָ מוֹת יוּמָת כִּי כָּל הָעֹשֶׂה בָהּ מְלָאכָה וְנִכְרְתָה הַנֶּפֶשׁ הַהִוא מִקֶּרֶב עַמֶּיהָ" (שמות, לא; 14).
[/COLOR]
ואם לא בא לי להחסיר? מה תגיד אז? שאני לא פתוח? לקבל כל בולשיט שאומרים לך זה להיות פתי ותו לא.
זה לא אומר שאתה לא פתוח אלא מעיד על כך שאתה עיוור/לא מודע/מתכחש לחיי היומיום שלך ולשפה שלך.
עוד דוגמאות לכך הם:
אדמה-אדם.
שמים-מים.-
[COLOR="rgb(65, 105, 225)"]אין קשר בין אדם לאדמה ובין שמים ומים, זה כמו שאני אגיד לך שהמילה "אל" בהיפוך היא "לא", לא היא מילת שלילה- מה תגיד על זה? צירוף מקרים נכון? ואלים (אל ברבים) בכתיבה זה גם תוקפני ואגרסיבי- נו ו.............................
[/COLOR]
כמובן שאין צורךלהסביר,צירוף מקרים לא יכול להתקבל על הדעת במקרה זה.
אין זה קשור לנושא איך תידע שהשפה העיברית הנה השפה הקדושה ביותר המכילה רבדים עצומים של כוחות ורמזים(כמובן שגם ספר התורה והקבלה).-
[COLOR="rgb(65, 105, 225)"]צירוף מקרים טהור שאתה מתעקש "לפרש" אחרת- מי שבאמת באמת רוצה לראות משהו- יראה אותו גם שהוא אינו.
[/COLOR]
העייפות מתחילה להשפיע ולכן אמשיך להגיב יותר מאוחר.