חחח יש מצב שאתה מתחיל לקלוט את הכיוון.
מה שצריך להוביל אותך בחיים הוא אלוקים, אשר כולל ולא כולל את הכל ואת הכלום: דמיון, הגיון, זיכרון, זיכרון תנועתי, זיכרון מכאיב, זיכרון לטווח קצר, זיכרון לטווח ארוך, את האונות השמאלית והימנית, את החיפושית, את התופעה שנקראת "אתאיזם" ואת אחרית הימים ועוד ועוד ועוד וכלום.
אתה אמור להגיע למסקנה שאלוהים קיים כדי שתתחיל לדמיין שהוא מה שמוביל אותך בחיים, לא?
או במילים פשוטות, אל תנסה להכחיש את קיומה של ישות תבונית ואת הדת בכלל ע"י היגיון (חטא ההיבריס) או לא להאמין רק בגלל הסתברות מעטה.. זה לא יהיה כלכך שונה מניסיונו של הקוף להכחיש את השואה או את קיומה של ניו-יורק סיטי.
לא מסכים איתך על זה.
תודה שאתה מסכים לקבל טענות של אחרים (להבדיל מאיזה SPQR אחד..

) אבל שוב פעם אציין שאם הייתי במקומך, ממש לא הייתי מקבל זאת בסבבה, מכיוון שזוהי עוד השמטת קרקע מתחת לרגליו של כל אתאיסט. אם אמונה היא אישית לכל אחד, אם כל אחד תופס את המונח "אמונה" באופן שונה מהאחר, כל סרטון הסתה או פוסט כמו זה, מכל אתאיסט שהוא, לא רלוונטים.
הם רלוונטים כלפי תפיסות מסויימות, שהם בעצם הרוב.
1. "יותר" לא משחק כאן תפקיד.. גם יש "יותר" כוכבים שהם לא כדור הארץ, האם זה אומר שזה שאנו חיים על כדור הארץ זוהי טעות?
זה בדיוק מה שניסיתי להבהיר לך, אני שמח שהבנת את זה. אתה הבאת בהשוואה שלך את העובדה שיש לדת היהודית קהל מאמינים גדול כיתרון.
2. מגניב, ציינת שיש לא מעט דתות שטוענות משהו משותף לגבי ישות תבונית או לפחות מישהו או משהו יותר גדול מאיתנו.. זה לא אמור לערער את הדעה שלך? לא יכול להיות שכלכך הרבה הינדים, נוצרים, מוסלמים, בודהיסטים הם כלכך טיפשים שמוכנים להאמין בצורה עיוורת באלים שלהם, נכון?
לא נכון, בהחלט יכול להיות שהם טועים.
(בסעיף 2, מדובר בהרבה, לא ב-"יותר" כהשוואה כמותית למשהו אז אל תנסה להתחכם בעניין זה).
ובעוד חמישים שנה, אם ישרפו את כל המסמכים שתיעדו את השואה ויחריבו חס ושלום את יד ושם וכל דבר העוסק בשואה, האם במקרה שכזה יהיה אפשר לומר שהשואה לא התרחשה?
חסרים הרבה פרטים בציור שאתה מביא כאן, אבל בעיקרון מי שיאמין שהשואה התרחשה למרות שלא תהיה לו שום ראיה שתגרום לו לעשות את זה יעשה טעות, למרות שבפוקס הוא צודק.
וכן יש הוכחות: מסורת, ספר ואפילו הראו באיזה סרט אחד הר סיני פוטנציאלי שמתאים מאוד לתיאור של התנ"ך. יש גם פפירוס של המצרי ההוא שתיאר את כל מכות מצרים.
הוכחות שלא שוות שקל, אתה כמובן רואה רק את ההוכחות אבל לא שומע את הביקורות עליהם, כי פוסטים אתאיסטים לא רלוונטים כמובן. תשמע את שני הצדדים, ככה לא תשאר עם טעויות.
לא, זה לא יגרום לי להאמין בה, זה יגרום לי להאמין שלאלוקי יש עסק איתך ושכנראה הוא ייעד לדת שלך תפקיד מסויים, בדיוק כפי שהוא ייעד לדת הפרסית, הבבלית וגם אחמדינז'אד. גם לכורש המתוק והחמוד.
איך תדע שאתה לא טועה? מה גורם לך להבין שהאלוהים שאתה מאמין בו ייעד לדת שלי תפקיד ולא ההפך?
יאלה נו כבר, תקים אותה יש מצב שהיא תתפוס כאן תאוצה לא רעה בכלל ותשרת יפה מאוד את היהדות
בעזרת ה'
אני אכן אכיר בדת שלך, אבל לא בצורה שאתה חשוב. במקרה שכזה, כשאני אומר "להכיר" אני מתכוון יותר לדוגמה שאם הייתי רב, הייתי מארגן הרצאה שמשווה בין אמינות הדת שלי לדת שלך.
ואני חושב שזה מיותר ושצריך להבין כדבר מובן מאליו שהדת שלי זה סתם שטויות.
יש דתות, השאלה אם יש כאלה שלאחר אלפיים שנות גלות שבו לארצם (הודות לאמונתם, כי אם לא היא, לא היה להם שום דבר במשותף, לא הייתה שום סיבה להקים מדינה ואגב, זוהי הסיבה ללמה צה"ל קיים.. לפני שצה"ל מגן עלי או עליך, לפני שהוא מגן על קהילת ההומואים והלסביות, קודם-כל הוא מגן על הדת! [מדינת לאום..] הדת זהו הגרעין המלכד של המדינה שאתה חי בה, ככה שגם אם אינך מאמין בה - עליך לכבד אותה!) והקימו מדינה סתם כי "העולם החליט".. אגב, גם זה היה מנובא.
אני לא בטוח שאתה יודע מה הכוונה מדינת לאום, המדינה שלנו יהודית כי חי בה העם היהודי, כעם ולא כדת. כל יהודי אתאיסט יכול לבוא להיות אזרח בארץ, כי הוא מהעם היהודי, לא כי הוא מאמין בדת היהודית.
וואלה? את השיר "למה לא אוגנדה" אתה מכיר? לא יודע עד כמה אתה זוכר את שיעורי היסטוריה, אבל התכנון היה אוגנדה.
אני יודע שזה היה התכנון. אבל זה לא סותר כלום ממה שאמרתי.
והשורה שכתבת היא שורה מנצחת שרק מראה שכל אזרח במדינת ישראל צריך לתת כבוד רב מאוד ליהדות ולקהילה הדתית, גם אם הוא לא מאמין.
אני נותן כבוד לכל הקהילה הדתית. עדיין יש לי את הזכות לסבור שהיא טועה.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%A2%D7%A0%D7%95%D7%97_%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%90%D7%AA_%D7%9E%D7%A6%D7%A8 %D7%99%D7%9D
לא ראיתי את הסרט, אבל תהיה בטוח שזה לא המקום היחידי לקחת ממנו מידע. בכל אופן, יש כאלה שמנסים להתאים בצורה כזו או אחרת את הממצאים עם יציאת מצריים, לא חדש לי.
חוקר? לא ברמה עמוקה, אף פעם לא הלכתי להודו עם שיירת חוקרים לצידי.. אך אני בהחלט "חקרתי" עליה בהתאם למידע המפוזר באינטרנט. אם לדת הזאת תהיה השפעה ממש חזקה על מדינת ישראל ועלי, אני בהחלט אשקול להצטרף למאמצם של חוקים או מדענים או רבנים שיבדקו את הדת לעומקה ואת מידת נכונותה.. גם אם עבודתי תסתכם בלהכין להם קפה ולנקות את חדר הישיבות שלהם בכל פעם שהם יסיימו דיון.
שים לב שכל מה שאני אומר הוא בתגובה למה שאתה אומר, אם אמרתי "חוקר" אני מתכוון לאותה חקירה שדיברת עליה. השאלה שלי בעיקרון היא, האם אתה לקחת את כל הדתות והאמונות הקיימות ועברת אחד אחרי השני עד שהחלטת שהיהדות נכונה? או שאתה החלטת להאמין רק בדת היהודית סתם בגלל שנולדת לקהילה יהודית.
- "דמיון מפותח" הוא תכונה שמאפיינת סופרים, משוררים, ואמנים אחרים; ואף מדענים וחוקרים. - ויקיפדיה
- "המשורר קיבל מן הטבע תכונה המציינת גאון: הדמיון" - דני דידרו
- "הדמיון של היום הוא המדע של מחר" - פול ואלרי
מסכים עם כל הציטוטים, ולא חוזר בי. זה ממש לא סותר.
מאיפה לך לדעת? או שגם כאן תזכיר את רמת הסבירות?
הסברתי בהודעה הקודמת שלי מאיפה לי לדעת ואמרת את זה:
כנ"ל, מאיפה לך לדעת? מי חקר, בדק וגילה באופן מוחלט שהדמיון נמצא רק אצלנו?
אין סיבה לחשוב שהוא לא נמצא רק אצלינו בדיוק כמו שאין סיבה לחשוב כל דבר לא מבוסס ואפילו לא אינטואטיבי אחר.
הבנתי מאיזו תאוריית ממים אחת שהמחשבות למשל שורדות איתנו ובלעדינו, בלי קשר להאם אנחנו חיים או לא חיים.
לא נראה לי הגיוני, אשמח אם תביא לי מקור.
ועוד שאלה, האם חוק המשיכה למשל, היה קיים לפני המפץ הגדול?
לפי מה שזכור לי יש חילוקי דעות בנושא הזה, יש אפשרות שהחוקים תמיד היו קיימים גם לפני שהם התבטאו בפועל, ויש אפשרות שגם החוקים עצמם נוצרו במפץ הגדול. (ממש לא בטוח בנושא אז אל תתפוס אותי במילה.)
טיעון אתאיסטי במקרה? שבן תמותה בדיוק כמוני וכמוך המציא? בן-תמותה שההסתברות שהוא טועה היא דיי גדולה?
למה לפסול את הטענה על הסף, הרי גם את טענת קיום אלוהים הגו בני תמותה.
להבדיל מהתנ"ך שיש הטוענים שלא אדם החליט מה לכתוב בו.
והטוענים זאת הם בני תמותה. ד"א, בדת שלי יש מסורת שטיעון איפוס הסיכויים הגיע מהסוס המעופף הרוחני והקדוש ישירות, לא מבן תמותה. אולי תשמע אותו בכל זאת?
לפני תאוריית המפץ הגדול, מה הייתה ההסברות שאתאיסט היה אומר לך שקרה פיצוץ וכך נוצר העולם שאנו מכירים כיום?
אין לי מושג
500 שנים לפני תאוריית האבולוציה, מה היה הסיכוי שאם היית שואל אדם משכיל באותה תקופה את השאלה "כיצד האדם נוצר?" הוא היה אומר לך "מה זאת אומרת? באנו מהקוף מה אתה לא יודע?"
אין ספק שנמוך.
ההסתברות שואפת לאפס.
אולי מילולית, לא מתמטית. בניגוד לטיעון איפוס הסיכויים שמוכיח שהסבירות שאל מסויים קיים שואף לאפס במובן המתמטי של הביטוי, או במילים אחרות אין יותר נמוך מזה חוץ מאפס.
ובכל זאת המדע כיום הולך בעיקר אחרי שתי תאוריות אלו.
זה לא אומר כלום. אתה בכלל לא שמעת את הטיעון, אין לך מה לנסות לענות עליו.
מהי ההסתברות שבמלחמת העולם השנייה גרמניה תתקוף את צרפת מהארדנים ולא מקו מאז'ינו? לא גבוהה.. וזה מה שהפיל את צרפת בסוף, כי היא בדיוק כמוך הסתמכה על הסתברות.
כן.. זה קשור יותר לדיון בהסטוריה.
מהם הסיכויים של אדם ממוצע לזכות בלוטו? לא גבוהים.. ובכל זאת אנשים ממוצעים זוכים בלוטו.
טעות גדולה עשית. יש הבדל בין סיכוי של מישהו מסויים לסיכוי של מישהו כלשהו. אם אני עושה הגרלה בין מאה מליארד אנשים, מה הסיכוי שאדם X יזכה? נמוך, 1 למאה מליארד. ומה הסיכוי שמישהו כלשהו יזכה? 100%. כי חייב להיות זוכה כלשהו.
מהי ההסתברות שאדם ממוצע יזכה פעמיים בלוטו? אפילו יותר קטנה נכון? גם זה קרה..
כנ"ל, יש סיכוי גבוה שדבר כזה יקרה בזמן כלשהו לאדם כלשהו.
* וכאן עוד הזכרתי לוטו, שלא נדבר על ישות תבונית שהיא הרבה מעבר ליכולת שלך לחשב הסתברות.
תשמע את הטיעון ותראה שאפשר בהחלט לעשות חישוב, נראה לי שזה לא מה שאתה חושב שזה.
לפני שהתרחש המפץ הגדול, מהי ההסתברות שהמפץ הגדול יתרחש?
לא יודע, נראה לי גבוהה.
בקיצור, זה שאתה טוען שאם ההסתברות קטנה אז צריכים לצאת מנקודת הנחה ש-X, זה אולי תקף לדברים מחיי היום-יום ולדברים פשוטים, לא לגבי קיום ישות תבונית שיש הסתברות שהיא בכוונה מפחיתה את ההסתברות שהיא קיימת בשביל להשתעשע ולבחון מי באמת הם גאוני הדור ולסנן את ה-"גאונים" שבמקרה הטוב יצליחו בלימודים אבל חייהם יסתכמו במשפט - "שלא נדע מטומאה"
אז גאוני הדור הם בעצם אלה שמאמינים בישות תבונית?
תלוי איך אתה מסתכל על זה.
על הכל אפשר להסתכל עקום. השאלה מה עקום, ההסתכלות שלי או שלך.
אדם שלא אוהב מוסר, רוצה להתפרע כל היום, ולעשות לעצמו חיים קלים ללא שום רגשות אשם פנימיים, פשוט יכול להיות מספיק "צנוע", להטיל ספק בקיום אלוקים, לראות כמה סרטונים התאיסטים והחיים שלו בגובה
אני אסלח לך על מה שאמרת, גם כי אני רוצה להמשיך את הדיון וגם כי נראה לי שמישהו בלבל לך את המוח ולא באמת אתה חשבת על זה לבד. בכל אופן, אני מכיר דתיים וחרדים בלי להגזים נראה לי יותר מכל אחד בפורום הזה, ואני יכול לומר לך משהו מנסיון: אלה שעוזבים את הדת בשביל "להתפרע כל היום" או כי הם "אנשים שלא אוהבים מוסר", עוזבים את הדת אבל עדיין מאמינים!! הם מאמינים באלוהים, בשכר ועונש, ובכל זאת "מתקלקלים".. אבל שבאמת מפסיקים להאמין, נשארים אנשים טובים, עוזבים את הדת בלבד אבל יש להם את המוסר שלהם, הם ממש ממש לא "מתפרעים כל היום" ויש להם רגשות אשם על מעשים רעים לפחות כמו לכל מאמין אחר. גם אם אתה לא מסכים איתי על זה, ולא נראה לי שתסכים איתי, אני נשבע לך שאני לא ממציא ומה שאני אומר לך הוא מנסיון אישי מהאנשים שאני מכיר...
איך שאני מסתכל על זה, בראייה כוללת יותר.. כשבאנטיגונה שרו את האודה השנייה, לא שרו אותה סתם כי באמת האדם המשכיל וההגיוני הממוצע הוא פשוט יהיר בדעותיו!
נסה להביט על זה כך: נניח ואני בחיים לא ראיתי, לא שמעתי ולא ידעתי על קיומך, זה לא קצת טיפשי לומר לכולם שמישהו בשם משה לא באמת קיים כי אף פעם לא ראינו אותו, אין תצפיות שתיעדו אותו אז ההסתברות שהוא קיים היא אפסית ובגלל זה אפשר להתייחס בזלזול לאותו בחור שאמר שהוא כן ראה אותו?
נניח שאתה הולך ברחוב, באה אליך קבוצה של אנשים ואומרת לך שאם תדרך על הבלטה שמשמאל אתה תתפוץ, כי יש מתחתיה פצצה. לאחר מכן באים אליך קבוצה אחרת שאומרת, "הם סתם מדברים שטויות, יש פצצה בצד ימין." אחר כך באים קבוצה שלישית שאומרת: "הם משקרים, הפצצה מאחורה." ואז קבוצה רביעית: "כולם טועים, הפצצה מקדימה" בקיצור, לכל צד שלא תלך יש קבוצה מסויימת שסוברת שאתה תתפוצץ. ואז באים קבוצה חמישית שאומרים "אין שום פצצה, סתם עובדים עליך." זה מעלה לך מחשבה, ואתה שואל כל קבוצה "מאיפה אתם יודעים שיש פה פצצה? והם עונים: "היה נביא מלפני 3000 שנה שניבא את זה." "יש ספר מלפני 5000 שנה שכותב את זה." "בא לי בחלום מישהו עם זקן לבן ואמר לי" וכו'. ואתה שואל אותם: אבל אתם לא ראיתם שיש פצצה? אז הם אומרים לך לא, לא ראינו, אין לנו תצפיות, לא הוכחות, יש עוד אלפי דעות שחולקות עלינו, אבל בכל זאת, גם אם הדעה שלנו לא סבירה, זה אומר שהפצצה לא קיימת?
אבל לא כאן אנו חוטאים אלא בכלל באומץ שלנו לנסות להבין האם ישות תבונית קיימת או לא. זוהי יהירות.
אבל אנחנו חייבים להחליט כי זה נוגע לחיים שלנו, אז ההחלטה היא שאין לנו שום דבר שיגרום לנו לחשוב שיש, וגם אם יש כזה דבר, אי אפשר להחליט מה הוא רוצה שנעשה, כלומר איזו דת צודקת. לכן, צריך לבחור באפשרות הסבירה ביותר, שהיא - אלוהים בכלל לא קיים. עדיין זה לא דעה לגבי הקיום של אלוהים עצמו, אלא על ההשלכות שלו להתנהלות שלי בעולם. אני לא אתחיל להאמין בספרים עתיקים בגלל האפשרות המאוד קטנה שהוא קיים, וגם אם אני אקבל את האפשרות הזו לא אדע באיזה ספרים להאמין, ולכן אבחר לעצמי את הדרך בה אני רוצה להתנהג.
אם יש משהו שמאפיין אותה זה שאי-אפשר להבינה במונחים לוגיים.. זוהי כל הפואנטה!
לא אותה, אבל הת ההתנהלות שלה בעולם כן.
אני לא חשוב שאני צנוע, למרות שאני משתדל מאוד להיות כזה (קשה להיות צנוע בעולם חילוני, וזוהי עוד תכונה אופיינית לאדם דתי, אגב).
לא מסכים עם זה..
שים לב מה כתבת, "שאתה חושב שאתה יכול להחליט מבין כל
האמונות בעולם".
בכל פעם שאתה חוצה את הכביש אתה עושה את זה, בכל פעם שאתה בוחר איזה מקצוע ללמוד אתה עושה את זה, בכל פעם שאתה בוחר להשיב לי אתה עושה את זה. שים לב מה כתבת "אמונות", לא דתות.
התכוונתי לאמונה דתית. תשתמש במילה דתות, גם בסדר.
לגבי השורה הראשונה, כבר השבתי כאן למישהו אחר שלפי היהדות לאלוקים שלנו יש עסק עם כל העמים ולא רק איתנו, ככה שאני לא בוחר להאמין ביהדות כי היא "יותר נכונה" אלא כי אלוקים בחור שאני אוולד יהודי, לאמא יהודיה, בעם יהודי הנשמע לדת היהודית, בדיוק באותה מידה שהוא יכל לבחור להוליד אותי בהודו ושאני אשמע למסורת ההודית (זה לא אומר שלרב אין זכות להחזיר הודי בתשובה, כי אם זה יקרה, אלוקים רצה שזה יקרה). ככה זה לפחות מבחינתי.
אז בעצם יכול להיות שהעם המועדף על אלוהים הוא לא היהודי, הוא רק רוצה שאתה תהיה יהודי ותאמין ביהדות, אבל העם המועדף עליו יכול להיות האינדיאנים. בדיוק כמו שאתה מאמין שנוצרי אמור להאמין בנצרות, למרות שהעם המועדף על אלוהים הוא העם היהודי.
תהיה בטוח שאם המחשבים ישלטו כאן בעולם ולא אנחנו, זה בגלל המדע, לא בגלל הדת.
סינגולריות טכנולוגית זה לא אומר שליטה של מחשבים בעולם אלא קיום של מחשבים נבונים יותר מבני האדם. וזה יהיה לא בגלל המדע, אלא בזכות המדע. אני חושב שזה יהיה נפלא.
לא להיפך? אם רובוט ממוחשב ישלוט על העולם, הכל יהיה צפוי מראש ע"י הערכה מתמטית מדוייקת.
תקרא את השורה שלמעלה. ובכלל, לא נראה לי שיהיה אפשרי אי פעם לעשות חישוב מתמטי למה יקרה בעתיד, זה יוצר פרדוקסים מסויימים.
ושים לב מה קורה כאן, לגבי ישות שנמצאת מעל לרמת ההיגיון שלנו, אתה מתיימר לסבור כי היא אינה קיימת אבל לגבי קידמה טכנולוגית חסרת שליטה (דבר בהרבה יותר פרמיטיבי מישות תבונית המתוארת בדתות של אל מופשט כי את הטכנולוגיה האדם בעל השכל שיכול לטעות יצר), אתה מגביל את עצמך מלדעת מה יקרה איתה.. מוזר משהו..
יש הבדל בין סברה לידיעה. אי אפשר לדעת, אפשר לתת סברה. יש הרבה אפשרויות, וזה לא הנושא מה יקרה אז.
אני לא מבין בנושאים אלו ואשמח לשאול אותך שאלה, האם האלקטרונים הללו היו קיימים לפני המפץ הגדול?
לא.
גם לא כשתהיה לנו הטכנולוגיה לשטח/לרדד אותו? ואנחנו נתגורר בכלל במעבורות חלל?
גם אז נדע שכדור הארץ היה עגול בשנת 2012 ובעוד הרבה שנים, ואנחנו רידדנו אותו.
הבנתי שכבר היום מנסים למצוא תחליפי מחייה אפשריים לכדור הארץ.
לא נראה לי, מחפשים כדורים עם אפשרות לחיים כדי לחקור חיים בכוכבים אחרים, לא כדי לעבור לשם.. (זה מה שידוע לי)
המשחק הזה נוצר בשל עודף חשיבה לוגית והתימרות לנסות להבין דברים שנמצאים מחוץ להבנה האנושית שלנו.
בגלל זה איש הדת או הבריאתן כל הזמן צריך לתת פירושים, כי האדם המודרני איבד הרבה מהתבונה שלנו לדעתי ומאמין כי צורת החשיבה של "שתיים ועוד שתיים זה ארבע" צריכה להוליך אותו לגבי כל תחום ותחום בחיים, לגבי מה יקרה אחרי החיים ולגבי ישות תבונית...
יש דברים מסויימים בדת שהם לא ישות תבונית שלא חלה עליה לוגיקה. אם אומרים לך שהשמש מקיפה את כדוה"א, זה טענה שבהחלט חלה עליה לוגיקה, ואם אני מוכיח אחרת ואתה נותן לי פרשנויות משונות אז אתה משחק משחק משעמם ולא הוגן, שלא בא לי לשחק בו.
המילה שמתארת את התופעה הזאת בצורה הכי מדוייקת היא לא אחרת מאשר - טיפשות!
לא מסכים עם זה.