פותח האשכול, אתה נישמע לי כמו אחד שלא ממש מצליח להשתלב בחיי התיכון, נכון?
או שאבא ואמא חפרו לך שפסיכולוג זה מקצוע טוב לחיים אז הושפעת והחלטתה לנתח את החברה שמסביבך?
לפי מה החלטתה שאתה חכם? לפי הציונים שלך?
אז ציונים לא מעידים על חוכמה.
בכל אופן, אגיב לך עכשיו על כל תופעה שרשמתה.
הראשונה,
"כמה חברים נפגשים מספרים בדיחות (לפעמים מצחיקות ולפעמים לא) רק בשביל יום אחרי זה לספר לכל מי שלא היה שם.. "אתה לא מבין איזה 'צחוקים' היה אתמול"..."
תן לי לתקן אותך קצת, הם לא נפגשים רק בישביל לספר על זה יום למחרת. הם ניפגשים ביחד כי כיף להם אחד עם השני ואם הם מריצים צחוקים אחד עם השני ונהנים, אז למה שלא יספרו למחרת למי שהפסיד איזה כיף היה?
מה שכן, הרבה ילדים נוטים להגזים מעט בכמות הצחוקים שהייתה, או עד כמה הם באמת נהנו, אבל שוב, הם לא נפגשים כדי לספר על זה למחרת, אלא כדי להנות. כדאי לך לנסות את זה פעם.
השנייה, "
ילדים כל הזמן בעומק ליבם רוצים להרוס אחד לשני.. אני חושב שזה נובע מקנאה.. (הדשא של השכן ירוק יותר, כנראה שזה אצל כולם ככה).."
זה ככה רק אצל חרשנים! ותאמין לי אני יודע, הייתי בכיתה מיוחדת שגיבשו רק של חרשנים וכל מיני מחוננים (אז מה אני הא?

)
רק חרשנים שמחים כשאתה מקבל ציונים נמוכים מהם, רק החרשנים רוצים שתכשל וכו' וכו', תאמין לי שהכי כיף זה להסתובב עם ערסים, פריקים וילדים רגילים, כי להם לא אכפת מציונים, ובבית החרושת לציונים שאנחנו קוראים לו בית ספר, זה לפעמים שינוי מרענן.
נסה יום אחד לבוא לבית הספר רק כדי להנות ולפגוש חברים, ולא לחשוב על איך תעבור את הבוחן במתמטיקה שהמורה עושה כל שיעור.
השלישית,
היא התופעה של מותגים, אם תבוא עם חולצה חלקה שכתוב עליה בקטן בשרוול LACOSTE לדגמא, זו תהיה חולצה יפה.. אם תבוא אם חולצה חלקה שלא כתוב עליה כלום היא עלובה..
ואיך בידיוק זה מפריע לך?
אין לכם תלבושת אחידה בבית הספר? כי אצלי בתיכון היה, וזה דיי פתר את בעיית המה ללבוש בבוקר.
האם ילדים בבית הספר מציקים לך כי אתה לא לובש מותגים?
אם כן, שים ז*ן ותבקש מהם יפה ללכת להזד*ן.
אם לא, אז אני באמת לא מבין למה בכלל אתה דוחף את האף למה שאנשים אחרים בוחרים ללבוש!
הרביעית,
תופעה של "חיימשלי", "חולה עלייך", "מת עלייך" וכו'.. זה בסדר לדבר ככה (אפילו שזה עדיין תת רמה) אבל לא למישהו שהכרת לפני 3 דקות..
בזה אתה צודק. בעיקר אני שונא כשמישהו שהולך ברחוב קורא לי "אחי".
התופעה החמישית
היא התופעה של עישון והאלכוהול בשביל פוזות, ילדים הורסים לעצמם את החיים בשביל להרשים בנות, לא שזה מרשים מי יודע מה (בדרך כלל רק את הפרחות הרציניות)..
על אלכוהול אתה עוד קטן מכדי לדבר אבל בכללי, אם שותים אז זה כדי להתמסטל ולא בישביל הפוזה, אפילו ילד בכיתה ז' אוהב את ההרגשה של הסטלה, אז למה לא?
תופעת העישון בגילכם הצעיר זה באמת לרוב בישביל פוזה, אבל אצל חלק זה ביגלל מצב קשה בחיים. ואל תגיד שזה שטויות, כי אפילו אצלי,
שאני לא מעשן היו שלבים בחיים שהייתי חייב לשבת בשקט, לבד עם סיגרייה.
אנשים בורחים מהמציאות הקשה שרודפת אותם לסיגריות, אלכוהול, סמים וכו' ואתה לא במצב של לשפוט מישהו!
שוב, כל עוד זה לא פוגע בך, ואתה מצליח להרשים בחורות בדרכים אחרות, אל תדחף את האף לעיסוקים של אנשים אחרים.
אם הם רוצים לעשן שיעשנו, לשתות? שישתו,
מה זה עיניינך?
התופעה
השישית היא ילדים "פריקים"..
מה הם חושבים לעצמם? ילדים (בדרך כלל אלו שיש להם בעיה פיזית כלשהי ולכן מהתחלה נודו מעט מהחברה, אבל במקום לנסות להשתלב בחברה הם מתרחקים באבואהבואה..
קראתה את מה שכתבתה?
הם נודו מהחברה, אבל במקום להשתלב בה הם מתרחקים...אולי הם מתרחקים כי הם פאקינג נודו?
אגב אתה חלק מהחברה הזו!
ולדעתי יש להם הרבה כבוד עצמי אם זה מה שהם עושים, מתרחקים.
במקום לנסות ולהשתלב על ידי התחנפויות למקובלים.
חוץ מיזה, מי אמר שהחברה שלך זו החברה הנכונה וצריך להשתלב אליה?
אולי אתה צריך להשתלב לחברה שלהם?
בכל מיקרה, ולסיכום, מה שאתה ילד, זה תמים!
אם תיסתכל טוב טוב תוכל לראות שהבעיות שציינתה הן אינן בעיות כלל.
כי ילדים שיוצאים ונהנים ומספרים חוויות זו איננה בעיה,
החרשנים שלדעתך רוצים שתכשל לא עושים את זה דווקה, אלא ביגלל שהם חסרי ביטחון, ומרגישים שהם מצליחים רק כשאתה נכשל - אל תקח ללב.
המותגים שהזכרתה? מה רע בלרצות ללבוש בגדים באיכות טובה?
אם תשים לב, אותם מותגים,
בדרך כלל ישבו עליך טוב יותר ויהיו באיכות הרבה יותר טובה מסתם חנות וייצרן לא ידוע.
האלכוהול זו איננה בעיה, לפחות לא בעיני, כי לחברה שלהיום יש דרישות גבוהות מאוד מהפרט, אז אם אלכוהול יגרום לנו לשים על זה זין, גם אם זה לפרק זמן קצר, אז בכיף.
הסיגריות שציינתה הם בעיה, ולא רק של ילדים בכיתה ז', אלא של חלק ניכר מאוכלוסיית העולם - לא צריך להיות גאון כדי להבין את זה.
תופעת הפריקים שמתרחקים, זו לא בעיה בכלל, הם פשוט לא רוצים להסתובב עם אנשים כמוך שמדביקים תוויות לכל אחד. וזה בידיוק מה שעשיתה בכתיבת התופעות הנ"ל. SORRY.
ברוסית יש אמרה שבכללי אומרת כך,
אל תשפוט אחרים ואף אחד לא ישפוט אותך.
(ברוסית זה נשמע יותר טוב).
עוד מעט החופש נגמר, אז בהצלחה בבית הספר.