נכתב במקור על ידי
Gigi Buffon
1.יום סיירות ממין אותך לכול היחידות ההתנדבותיות כלומר:צנחנים ודובדן,חיל הים[סטילים ועוד אפשרות לא ממש זוכר אותה],שייטת 13,669,שלדג וכו'.
2.אם הבנתי נכון למה אתה מתכוון אז היום סיירות זה כדי שתקבל זימון לגיבוש שאתה רוצה.
3.גיבוש ליחידה שאליה אתה רוצה להתנדב.
4.יומיים שלושה בערך.
5.תפנהלמדור סיירות דרך האיימיל ותבקש זימון ליום סיירו הקרוב[ינואר].
6.המנילה היא מה שקובע את השיבוץ שלך ולא מה שאמרת לחיילת בגיל 6 בצו הראשון למרות שגם לזה יש השפעה,לרוב אם אתה רוצה יחידה התנדבותית אז אתה מסמן צנחנים בעדיפות ראשונה וישלחו לך זימונים וכו'.
7.אין שוני אתה צריך יום סיירות בשביל להגיע למצנחנים,גם צנחנים עושים גיבוש+ראיון אישי שבו אתה חייב לדבר בצורה מעולה וברור כדי להתקבל ד"א-כול הסוסים שהצטיינו בגיבוש בקטע הפיזי נופלים בראיון האישי בגלל שהם לא מדברים ברור.
8.זה גיבוש שאתה כבר נמצא בצבא אחרי שעשית ראיון עם המפקדים שלך ואתה מסביר להם פחות או יותר מה אתה רוצה,היחידות האלה הם:פלס"ר,פל"חיק,מגלן ועוקץ ונדמה לי ששכחתי עוד משהו אבל לא משנה.חברים שלי עושים את זה עכשיו והם אומרים שמתוך 400 שניגשו לגיבוש של פלס"ר גבעתי רק 80 עברו את הגיבוש של הפלס"ר.[אני מדדבר על האזור של גבעתי בדרום בבסיס קציעות ליד ניצנה].
9.יום סיירות.
ד"א-כדאי שתשקול אפשרויות אחרות חוץ מסיירת מטכ"ל וצנחנים הגיבושים שלהם מאוד קשים ולמרות שכולם רוצים לשרת בהם בגלל המורשת קרב שלהם עדיין יש סיירות מעולות-אגוז של גולני,יהל"ם של הנדסה קרבית[נכון להיום הסיירת שחיסלה הכי הרבה מחבלים בשנה האחרונה],מיתר ומנתץ שך תותחנים שלפי מה שאומרים שזה אחד הדברים המעניינים בצבא וכמובן חיל הים על תפקידיו הקרביים.