יש ברשותי מכשיר HTC One M7 אשר נרכש שנה שעברה בארה"ב. חודש שעבר הסתיימה האחריות, ולפני מספר ימים התחילו לצוץ תקלות בכל הקשור לאלחוט. ה-wifi הפסיק לעבוד לחלוטין, לא ניתן להפעיל אותו בכלל. הקליטה הסלולרית, הגלישה הסלולרית, ה-bluetooth וה-GPS גם התחילו להפסיק לעבוד לסירוגין. דיברתי מספר פעמים על טכנאים של HTC העולמי בצ'אט הרשמי שלהם, וביצעתי כל מיני פעולות שהם הציעו כמו איפוס להגדרות יצרן, התקנת RUU מחדש, ביצוע "wipe cache partition" וכו', אך כאמור שום דבר לא פתר את הבעיה, ולכן המסקנה היא שמדובר כנראה בבעיית חומרה.

הנציגים הרשמיים של HTC בישראל, חברת TouchGroup מסרבת לטפל במכשיר שלי, גם באופן פרטי וגם בתשלום מלא, משתי סיבות. האחת היא שהיא מנועה מכך מסיבות משפטיות, והשניה היא שהמכשיר נמכר עם תצורת חומרה שונה בארץ ובארה"ב. למשל, במכשיר שלי יש LTE (דור 4), ואילו במכשירים שנמכרים בארץ יש רק דור 3. לכן גם אם ירצו, אין להם את החומרה המתאימה לתיקון המכשיר שלי. כנ"ל לגבי מעבדות פרטיות.

לגבי שליחת המכשיר לתיקון במעבדה בארה"ב, העניין הוא כזה. הם מוכנים שאשלח להם את המכשיר ישירות מישראל, אבל הם יחזירו אותו רק לכתובת מקומית בתוך ארצות הברית. בהנחה שאיעזר במשפחה שגרה בארה"ב, זה מייקר את התיקון בכ-35 דולר (עלות משלוח בדואר רשום USPS). התיקון עצמו עולה בין 90 ל-300 דולר, כאשר במקרה שלי סביר להניח שאזדקק להחלפת לוח-אם שעולה בסביבות ה-200 דולר. כמו כן אם המכשיר כבר שם, אפשר לתקן את הבאג הידוע של הגוון הורוד במצלמה, בעלות של 90 דולר. הם אמרו שהם מעבירים את המכשיר דיאגנוסטיקה, ואם מוצאים עוד בעיות שואלים אותי אם אני מעוניין לתקן. כל זה עשוי להביא את מחיר התיקון למעל 300 דולר בקלות, כאשר במחיר הזה אני כבר יכול לקנות מכשיר חדש. כמו כן טוענים שהם נועלים את המכשיר לרשת האמריקאית (למרות שהוא אמור להיות factory unlocked, אז אולי לא תתבצע נעילה בסופו של דבר).

עכשיו נכנסת ההתלבטות. האם לתקן או לקנות חדש? ואם לקנות חדש, אז איפה ואיזה דגם? אם אני קונה בישראל אני אמנם משלם מחיר שערורייתי, אך יש לי אפשרות לתקן תקלות בארץ (כנראה גם במחיר שערורייתי). אם אני קונה בחו"ל, אני חוסך כ-1000 ש"ח לפחות. מצאתי מוכר באיביי מהונג-קונג שמוכר את אותו הדגם כמו שלי (M7) ב-350 דולר. זה מחיר מצחיק, אבל נשאלת השאלה אם אפשר לסמוך עליו שזה באמת מוצר חדש כמו שהוא מצהיר, והאם זה באמת HTC מקורי ולא חיקוי סיני זול. בארץ ה-M7 עולה כ-2200 ש"ח וה-M8 עולה כ-2600. אישית אני פחות אוהב את הדגם החדש, כך שבכלל אין לי בעיה להישאר עם הדגם הישן ואפילו מעדיף זאת במקום מסויים. :-)

יש לי יותר מדי סימני שאלה. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. תודה!