הקסם במלחה
"מכבי לא קבוצה" אני אומר לאבא שלי במחצית הראשונה כשירושלים מובילה ב12. כן, זה באמת מה שהיה אתמול. למכבי קורה משהו כשהיא מגיעה למלחה, דבר לא ברור, לפעמים אני חושב שעדיף לשחק מול ברצלונה בחוץ מאשר נגד ירושלים במלחה. אז בואו אני יגיד לכם משהו, זה לא המגרש, וזה לא הקהל שהפך את המשחק לאחד המשחקים הגדולים שנראו בין שתי קבוצות ישראליות, זה היה הביטחון הרב של השחקנים שעמדו מאחורי שתי אנשים חזקים, אדלשטיין וגאידמק. האנשים האלה גרמו לשחקנים תחושה של רצון עז יותר, של הרגשת מחויבות גדולה יותר לקבוצה. אם תחושות אלה היו מופיעות אצל כל קבוצה בליגה, אז המשחקים מול מכבי היו באמת נראים אחרת. אתמול גאידמק לא טרח להופיע למשחק עליו דיבר יותר ממספר העסקאות שהוא מצליח לסגור בשעה (אני מקווה שהם לפחות חוקיות). אין ספק שהעובדה שארקדי כלל לא היה בארץ השפיעה על הורדת הלחץ בספסל של האדומים.
מחצית שנייה, אני מתחיל להירגע ואומר לאחותי שנכנסה: "אל תפריעי סוף סוף משחק צמוד". זה כנראה היה צפוי, לירושלים היה אתמול שחקן אחד רוג'ר מייסון שהיה נהדר. קלע באחוזים נהדרים, אבל מה אם שאר השחקנים? אוסטין יכול להשאיר את ירושלים בתמונה ב20 השניות לסיום, אך החטיא את שתי הזריקות, חוסר ביטחון, אולי זה ההבדל בינו לבין באסטון. באסטון לפחות קולע אחת. סליי שמר טוב על פארקר אך הוא לא הווה בורג מרכזי במשחק לשחקן הזה פשוט חסר משהו אולי חוסר ניסיון. עד עכשיו בחירה רעה. כזכור הוא כבר היה באין בי איי (מוזר לא). ג'נקיס שחקן מוכשר, אבל מאבד את הראש יותר מדי, מאבד יותר מדי כדורים ומצליח לעזור מדי פעם למכבי לחזור למשחק. ג'נקיס הרכז הפותח של ירושלים קלע 26 סולומון שאפילו לא רכז קלע רק 5, כנראה שזה רק מהנתון הזה אפשר לראות כמה עדיין רחוקה ירושלים ממכבי. לא יעזור כלום, לצהובים יש שתי שחקני NBA מושלמים שכבר ניצחו קבוצת אין בי איי אחת לבדם, ויכולים בקלות להיות בחמישייה הפותחת, אלה פארקר וויציץ. הניסיון שלהם גדול על כל ארבעת הזרים של ירושלים. וויציץ הוכיח שהסנטרים בארץ לא ממש מזיזים לו, אתמול קלע 29 נקודות, באסטון סיים עם 12 נקודות, מכבי שלטה ללא עוררין ברחבה של ירושלים, מרקוביץ ואוסטין לא מספיקים. אבל עדיין מכבי זאת מכבי, ומכבי בשורה התחתונה ניצחה אתמול בגלל שלוש סיבות: ניקולה, הספסל והריבאונד התקפה, הכול קשור לאופי שהצליחה לבנות לעצמה דרך כל המשחקים בהם פיגרה ונצחה. ירושלים הקבוצה היחידה בארץ שעדיין יכולה להציל את הכדורסל הישראלי, יש לה כלים נכונים, אדלשטיין, ארקדי והסגל הנהדר שלה. השנה אלופת המדינה תקבע על פי משחק אחד. ונכון לעכשיו אם לא יהיו שינוים קיצוניים בקבוצות, האפשרות ששארפ לא יניף צלחת קרובה מתמיד.
אבל כמו כל אחד שלפני שבוע נשאל מי ינצח ואמר מכבי- לבסוף צדק.
מסתבר שבסופו של דבר כדורסל משחקים 40 דקות ובסוף מכבי מנצחת, אופס שכחתי שאראס עזב.....

ציטוט ההודעה