קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. אז איך אתם מרגישים...לקראת הבגרות באנגלית..16.1
    על ידי DeadByApril בפורום דיבורים
    תגובות: 14
    הודעה אחרונה: 08-01-2012, 16:50
  2. [עזרה] בתרגיל בבעיות מילוליות לקראת הבגרות
    על ידי Shon. בפורום השכלה ולימודים
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 18-05-2011, 22:09
  3. [שאלה]מקצועות בחירה להמשך חיים.
    על ידי AvivChoen בפורום השכלה ולימודים
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 05-01-2009, 17:16
  4. [אשכול מרוכז] מתמטיקה - לקראת הבגרות מחר
    על ידי DaRk GoD בפורום צבא וגיוס
    תגובות: 18
    הודעה אחרונה: 28-05-2006, 16:51
  5. [תמונות] לקראת צאתו של Black & White 2
    על ידי Jack בפורום תמיכה טכנית במשחקים
    תגובות: 12
    הודעה אחרונה: 05-10-2005, 03:48
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 3 123 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 42

מקצועות בחירה לקראת הבגרות - מסלולים.

משתמש משקיע האוואטר של Knuffles
    שם פרטי
    רועי
    לייקים
    0
    נקודות
    1
    משפט מחץ
    B Cool = B Smart

ברירת מחדל מקצועות בחירה לקראת הבגרות - מסלולים.

אני כיתה ט' (אצלי זה כבר תיכון: ט'-יב') וקיבלתי חוברת עם כל מיני מידע והסברים על מקצועות הבחירה והכל לקראת שנה הבאה.
    בנוסף, כתוב שם על המקצועות הבחירה והם:

אמנות, מוסיקה, אסטרופיזיקה - אלו מגמות שהיינו צריכים להתחיל כבר מהשנה [כיתה ט']. בהתחלה אני וחבריי הלכנו ושיעמם אותנו אז יצאנו. לא בא בחשבון וגם אין אפשרות

ביולוגיה- דרישות קבלה: ציון 75 ומעלה בביולוגיה ו/או המלצת המורה לביולוגיה.

לא נראה לי - אני די גרוע בזה. בתעודה בחצי ה-1 קיבלתי 75 ובמבחן ה-1 בחצי הזה קיבלתי 58 - קיצר הבנתם.

כימיה- דרישות קבלה: ציון שנתי בכימי ה80 ומעלה, ציון במתמטיקה 75 ומעלה.

בתעודה קיבלתי 80, עשיתי מבחן ראשון בחצי השני (הזה) לא קיבלתי חזרה אבל לא נראה לי שהלך לי יותר מדיי טוב. חוצמזה יש לי 70 בתעודה במתמטיקה ויש לי הרגשה שבחצי הזה עוד יהיה לי פחות.

פיסיקה- דרישות קבלה: לימודי מתמטיקה מוגברים 4-5 יח"ל והמלצת המורים לפיזיקה.
    אני כנראה לצערי לא הולך למוגבר במתמטיקה (4 יח"ל = 80 ומעלה).
    בתעודה של החצי הראשון היה לי בזה 80, במבחן ה-1 בחצי השני (הזה) קיבלתי 89.

מדעי החברה-
    מתחלק ל-3 אופציות של בחירה (מסלולי בחירה בנושא מדעי החברה):
    א. 2 יח"ל סוציולוגיה + 2 יח"ל כלכלה + 1 יח"ל עבודת מחקר משני תחומים.
    ב. 2 יח"ל סוציולוגיה + 2 יח"ל פסיכולוגיה + 1 יח"ל עבודת מחקר באחד משני התחומים.
    ג. 2 יח"ל פסיכולוגיה + 2 יח"ל כלכלה + 1 יח"ל עבודת מחקר באחד משני התחומים.

רק לקטע של כלכלה יש דרישות קבלה שהם: ציון 75 ב-4 יח"ל מתמטיקה ו-90 ב-3 יח"ל.

לא יודע, אחד האפשרויות האלו של מדעי החברה יכול להיות טוב ? :\

מדעי המחשב (רמה של 5 יח"ל או 3 יח"ל- דרישות קבלה:
    א) ציון 75 ומעלה במדעי המחשב.
    ב) המלצת המורה המלמד מדעי המחשב.

מערכות מומחה (הרחבה במדעי המחשב)-
    דרישות קבלה: א) ציון 90 ומעלה במדעי המחשב.
    ב) המלצת המורה המלמד מדעי המחשב.

ההרחבה מתבטאת בהגדלה ל-11 יחידות, כאשר בכיתה י"א יש פרוייקט שהוא 5 יח"ל אם אינני טועה.
    (יש גם אפשרות ל-15 יחידות אבל אני אפילו לא חושב על זה כי זה קשור לאחד מהדברים שאני בוחר שהוא מדעי - ביולוגיה, כימיה או פיזיקה).

יש לי 95 בתעודה של המחצית הראשונה ובמבחן ה-1 בחצי השני (הזה) יש לי 94, אני בעיקרון חושב באיזור של זה, כדאי גם ? :\

ערבית (4 או 5 יח"ל)-
    דרישות קבלה: המלצת המורה לערבית.

היה לי בתעודה של החצי הראשון 95 ובחצי השני (הזה) 100 בבוחן.
    כדאי ? :\

2. קישורים ממומנים

משתמש כבוד האוואטר של Hydro
    שם פרטי
    עידן
    לייקים
    1
    נקודות
    600
    משפט מחץ
    Eläköön! Väkivalta!

לפי איך שאתה מתאר את ההעדפות שלך, הייתי ממליץ על -
    ב. 2 יח"ל סוציולוגיה + 2 יח"ל פסיכולוגיה + 1 יח"ל עבודת מחקר באחד משני התחומים
    ומדעי המחשב. זה שימושי לדעת לפחות שפה אחת. ולפי דעתי - אתה יודע שפת תכנות אחת, אתה יודע את כולם. הם דומות, רק קצת שונות בתחביר.

ערבית - תתרחק. מה שיש בט' (שלומדים שפה) זה ממש לא אותו דבר. בכיתה י' לא לומדים יותר את השפה הערבית, אלא את התרבות הערבית. אני ממליץ להתרחק, אבל אם אתה מתעניין בזה - לך על זה.

בהצלחה !
    [חנצ'וווק] *מכין לחנצ'י שוקו* > :] <
    D:

שם פרטי
    רועי
    לייקים
    0
    נקודות
    1
    משפט מחץ
    B Cool = B Smart

מה אתה אומר ללכת 11 יח"ל מחשבים ו-5 יח"ל סוציולגיה + פסיכולוגיה ?

משתמש כבוד האוואטר של O-MaN1
    שם פרטי
    אור
    לייקים
    4
    נקודות
    1
    משפט מחץ
    You've just stepped up to an entirely new playing field. Hope you know the rules of the game.

ציטוט נכתב במקור על ידי hydro

ערבית - תתרחק. מה שיש בט' (שלומדים שפה) זה ממש לא אותו דבר. בכיתה י' לא לומדים יותר את השפה הערבית, אלא את התרבות הערבית. אני ממליץ להתרחק, אבל אם אתה מתעניין בזה - לך על זה.

בהצלחה !
    לגבי הערבית אתה פשוט מדבר ששטויות.......עשיתי 3 יחידות ושנה הבאה אולי אני ממשיך ל5.
    בב3 יחידות הראשונות(י' ואולי י"א) מלמדים את הבניינים של השפה הערבית ותופעות לשוניות של זה. אין קשר לתרבות(לפחות ב3 יחידות הראשונות אבל אני מניח שזה ככה ב2 הנוספות).

אם אתה עושה מת' 4 יחידות לא כדאי לך ללכת לפיזיקה.....

כימיה זה מקצוע הרבה הרבה הרבה יותר קל מפיזיקה ויש לו את אותו חשיבות שאתה הולך לאוניברסיטה אח"כ....
    לא צריך להיות חכם גדול בשביל זה.

מחשבים זאת גם אופציה טובה בשבילך......לא יודע מה לגבי ההרחבה אחרי 5 יחידות אבל אני עושה 5 יחידות......3 הראשונות קלות...ה2 האחרות יותר קשות.

ביולוגיה זה נחשב הרבה יותר קל מפיזיקה....זה ברמה של כימיה בערך....לא למדתי את זה אז אני לא יודע....

אני לא יודע איך אתה בלימודים כי כיתה ט' זה לא ממש קה יחסית למה שקורה אח"כ......אני הייתי ממליץ לך על מחשבים\כימיה כי זה מקצועות שאני מכיר ולומד.....לגבי האחרים אין לי מושג

שם פרטי
    רועי
    לייקים
    0
    נקודות
    1
    משפט מחץ
    B Cool = B Smart

לדעתכם זה טוב לפי העדפות, האוניברסיטה, המשך חיי והכל - 11 יחידות מחשבים + 5 יח"ל סוציולוגיה + פסיכולוגיה ?

משתמש משקיע
    שם פרטי
    שגיא
    לייקים
    0
    נקודות
    14
    משפט מחץ
    בדווווווקקקק יעעעעעעעניייי?!?!

אחי גם אני כיתה ט ואני לוקח תקשורת ופסיכולוגיה סוציולוגיה
    אללה מכבייי..

Gigi Buffon
    אורח

קח סוציולוגיה זה מקצוע כל כך מעניין
    למרות שלא למדתי אותו ספציפית אלא למדתי רק חלק קטן ממנו בהגברת חינוך גופני שלומדים שם פסיכולוגיה של הספורט אני יכול להגיד לך שזה אולי נשמע משעמם והיו שיעורים שתישן אבל בתכלס זהעדיף על כול החרא ביולוגיה וכימיה המשעממים עד מוות.
    ערבית זה גם טוב אם אתה רוצה לעסוק בצבא במודיעין,יפתח לך שם הרבה דלתות בעיקר להאזנות וכו' וגם יהיה לך גדנע ערבית שזה די נחמד אני בכול אופן לא שוס כזה גדול בערבית-יש לי עובר בקושי שסיימנו ללמוד ערבית בכיתה ט'...

שם פרטי
    רועי
    לייקים
    0
    נקודות
    1
    משפט מחץ
    B Cool = B Smart

לקחת סוציולוגיה עם פסיכולוגיה או כלכלה ?

ומה דעתך עם השילוב של מדעי החברה [זה...] עם מחשבים ?

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אלכס
    לייקים
    2
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    אמונה וכוח רצון הם חומרי הבניין הטובים ביותר כדי לבנות

רועי שמע משו מניסיון אישי וטיפה ידע מאדם שכבר עמד "מאחורי הקלעים" .... דבר ראשון זה פשוט לא להלחץ מהבחירה של המגמות הם לא עד כדי כך משפיעות על העתיד שלך.

הייתי ממליץ לך לקרוא את התגובה שלי באשכול אחר בערך באותו נושא...

http://www.atraf-f.net/showthread.php?t=135784

לגבי המקצועות הבחירה שלך.... אני לא יודע אם אתה יכול לשלב בניהם.. בדר"כ זה הולך בסדר גודל של מקצוע מדעי 3-5 יח"ל, מקצוע מגמה ברמה של 3-5 יח"ל ופרוייקט גמר ברמה של 3-5 יחידות בחלק מהמגמות.

אנשים שניסו אצלי בבצפר לשלב מגמות נורא נורא התקשו ונפלו חזק בגלל זה. אני זוכר רק אחד שאיכשהו במגמת ביוטכנולוגיה ושילב במקום כימיה פיזיקה, וזה פוגע בו ב 5 יחידות ביוטכנולוגיה (שזה ה 5 יחידות פרוייקט- שזה בעצם נעזר בכימיה המון. המטרה של פרוייקט זה לשלב את כל הידע למקצוע שישלב מספר מקצועות יחד ויתן לך להתמודד עם מכלול של נושאים).
    אז תברר אם אתה יכול מדעי החברה + מחשבים אם רצית את זה.

לגבי המקצועות אני יכול להגיד לך מה לדעתי יותר כיף ופחות כיף וגם לפי דברים שאני שמעתי מחברים שהיו בכל המגמות (יש לנו מגוון דיי רחב של מגמות)

ביולוגיה, כימיה ופיזיקה זה לא מגמות אלא רק מקצועות מדעיים שחובה לבחור אחד מהם. רשמתי מספיק על החשיבות שלהם. לדעתי האישית אתה תתקשה בפיזיקה וכימיה ואולי ביולוגיה מתאים לך לפי התגובה שלך פה. פשוט פיזיקה וכימיה מצריך ידע טוב במתמטיקה כי דרושה שם טכניקה במתמטיקה במיוחד בפיזיקה. (אצלנו בבצפר משלבים ביולוגיה וכימיה ביחד כי יש לנו מגמה כזאת... וזה דיי טוב כי מקצוע מדעי זה דיי טוב וזה נותן המון בסיס לאוניברסיטה)

מדעי החברה- בזמן האחרון זה נכנס לא רע. יש לי חברים שנרשמים לזה באוניברסטאות ולא קצת מעלים את הספי קבלה שם כל שנה ויש המון ביקוש. בכללי שמעתי שזה מקצוע מעניין ונחמד. לא קשה ולא מעמיס על המוח יותר מידי. השילוב עם כלכלה זה לא רע בכלל. עכשיו אם תפתח עיתון לך לדרושים תבדוק כמה יש ביקוש להנהלת חשבונות. בעיקרון אתה יכול להתחיל לעבוד עם ידע רחב כבר אחרי י"ג אתה יכול לסגור סוג ג' (דרגת התמחות) ובעצם להתאים לכל דרישות העבודה (דורשים גם לימוד חשבשבת אבל את זה מלמדים בתיכון במסגרת פרוייקט). משם כמובן שאפשר להתקדם עוד יותר :]

מדעי המחשב- אני אישית סיימתי ת' 5 יחידות מדעי המחשב בהנאה רבה. זה מקצוע קל וכיפי למי שיש לו יכולת טכנית והציונים לא רעים. אני אישית סיימתי את כל המבחני בגרות עם 100 חלק, וזה דיי חשוב שיהיה מקצוע כזה לאדם שרוצה להמשיך למוסדות טכניים. בהחלט נהנתי ושאר הקבוצה שלי נהנתה המון. בדר"כ לומדים C או פסקל ברמת 3-4 יחידות והשלמה בפרוייקט שיכול להיות במכלול רחב של דברים כמו אסמבלר (טיפה קשה אבל גם סבבה), תיכנות בסביבת אינטרנט (אישית אני עשיתי - כיף נורא ! ) ודברים אחרים...

הפרוייקט- זה חברי למגמת המחשבים עושים עכשיו. הם עכשיו עוסקים במערכות מידע ולומדים VB. הם דיי מרוצים גם מזה... אני חושב שזה דיי מקביל למה שמציעים במגמה שלך.

ערבית- יהיה לזה ערך אם אתה רוצה להתקדם לשרת ביחידות מודיעין סודיות, שב"כ ושאר מוסדות שצריכים את זה. אם לא, אז לדעתי האישית אין בזה הרבה צורך כי למרות שזה כיף- זה בסוף יעמיס עליך המון.

בדר"כ יש איזה חשיפה עם ההורים שאפשר לשאול שאלות לגבי הכל ולשאול אנשים.... תשתמש בזה. תבוא, שאל, תברר. זה חשוב.

בהצלחה
    למה ה' לוקח את הטובים ?

משתמש משקיע האוואטר של Soldier
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    In god we trust, all others pay cash

הדברים שאומרים שם הם קצת מפגרים...
    אני התקבלתי לכימיה עם 70 בתעודה(בכימיה), ואיזה 68 במתמטיקה, ככה שזה לא תמיד קובע...
    וביולוגיה זה מקצוע קל בכיתה י', אבל בכיתה יא' ויב' הוא מצריך המון השקעה...
    ואני מתכוון המון, יותר מכמעט כל מקצוע אחר.

‘Forward, the Light Brigade!’
    Was there a man dismay’d?
    Not tho’ the soldier knew
    Some one had blunder’d:
    Theirs not to make reply,
    Theirs not to reason why,
    Theirs but to do and die:
    Into the valley of Death
    Rode the six hundred

משתמש כבוד
    לייקים
    0
    נקודות
    321

תשמע, עם כל הכבוד לאדון וקסמן( אוהב אותך) על כל כך הרבה מה שהוא כתב(ולא קראתי את כל זה), ולך שכתבת את כל הציונים שלך ומה אתה יכול להתקבל, הדבר הכי חשוב אני אענה לך פה.

אני מדבר בתור אחד שיכל לבחור כל מגמה בביצפר, ובחרתי ב 10 מחשבים+ 5 פיסיקה ( היה לי 5 מתמטיקה ו5 אנגלית וציונים טובים)
    עכשיו מתוכם עשיתי 5 יחידות מחשבים( כי 5 השאר היו משעממות רצח).
    בחרתי במשהו שהוא נחשב טוב, מבלי להתחשב במה שאני רוצה ללמוד ולהמשיך איתו הלאה בחיים.
    אז מה שבחרתי במקצוע נחשק, אני פשוט מרגיש שבזבזתי את כל התיכון על הלימודים של משהו שאני לא רוצה להתעסק בו יותר בחיים. אז כן יכולתי בקלות יותר רבה להתקבל למדעי החברה( מה שאני רוצה ללמוד בעתיד), אבל בחרתי דרך המוח ולא דרך הלב.

בקיצר, תבחר מה שאתה באמת אוהב, מה שאתה מתחבר אליו הכי הרבה, מבלי להסתכל על כל השאר, כי כל השאר לא חשוב - תאמין לי.

סמיון.

שם פרטי
    רועי
    לייקים
    0
    נקודות
    1
    משפט מחץ
    B Cool = B Smart

וקסמן הנהלת חשבונות זה לא צורך בידע במתמטיקה (הדרישות 75 ב-4 יחידות או 90 ב-כ יח"ל אבל ברמה העקרונית) ?

ואני מעוניין לדעת אם זה הגיוני לשלב בין מדעי המחשב (מואץ) למדי החברה כ-2 מגמות.

ואם זה באמת שווה את זה.

תודה על כל מי שהגיב, ואןם למישהו יש מה להוסיף, להגיבה, לשאול, לענות לי אשמח ביותר.

משתמש משקיע
    לייקים
    0
    נקודות
    35
    משפט מחץ
    אין לי :O

קודם כל, כל כך כיף לך, כי הדרישות שלך הם פשוט כלום לעומת הבית ספר שלי.

הבית ספר שלי כדי להתקבל למדעי המחשב אתה צריך 5 יחידות לימוד מתמטיקה חובה, כנ"ל פיסיקה וכימיה. ומדעי המחשב זה רק 5 יחידות לימוד.

הבית ספר שלי מציע רק 8 מקצועות בחירה, מתוכם ל3 אני לא יכול ללכת, ושלוש אחרים לא מענינים אותי, אז קודם כל, תראה שדרישות אצלך מזה נמוכות, מה שממש טוב לך, כי יש לך יותר אופציות.

לשאלה שלך, לדעתי אם אתה אדם שנמצא באמצע, לא טכני ולא אומני, אז תשלב בינהם, לדעתי 16 יחידות לימוד בסך הכל זה מרשים מאוד.קח מדעי המחשב, ועוד משו שמוצא חן בעיניך, זאת דעתי.

אני הייתי הולך על ביולוגיה ומדעי המחשב, אבל בגלל הדרישות המוגזמות בבית ספר שלי אני הולך לכימיה ומדעיח החברה, כי כימיה עוד איכשהו אפשר ללכת, גם אם אתה ב4 יחידות לימוד על ציון גבוהה מאוד.

בהצלחה =].
    .
    .
    .
    .

ackiva
    אורח

תלך על כימיה ופסיכולוגיה....

משתמש כבוד האוואטר של Hydro
    שם פרטי
    עידן
    לייקים
    1
    נקודות
    600
    משפט מחץ
    Eläköön! Väkivalta!

ציטוט נכתב במקור על ידי Knuffles
    מה אתה אומר ללכת 11 יח"ל מחשבים ו-5 יח"ל סוציולגיה + פסיכולוגיה ?
    בקשר למה שאמרו לי פה על הערבית - ככה זה לפחות אצלנו.

וכן, אם אתה יכול וחושב שאתה יכול להסתדר עם 11 יח"ל, אני ממליץ בחום

כמובן שבסופו של דבר תלך לאן שהכי מעניין אותך.
    אני אישית הלכתי לבחירה מאוד ריאלית (שנחשבת גם "יוקרתית"), ואני נהנה בה - זה מה שחשוב.
    נערך לאחרונה על ידי Hydro; 24-03-2006 בשעה 16:04.
    [חנצ'וווק] *מכין לחנצ'י שוקו* > :] <
    D:

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 3 123 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 16:40.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,451,063 | הודעות: 8,151,645 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect