קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. מקרה|במד"א משהו מעניין
    על ידי grass בפורום רפואה ובריאות
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 12-09-2008, 12:30
  2. משהו לא ברור לי באימיול כנסו רגע...
    על ידי EviL BunnY בפורום תמיכה טכנית
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 24-10-2005, 16:55
  3. האלימות לא מפסיקה- ושוב מקרה בב"ש
    על ידי dj adir בפורום דיבורים
    הודעה אחרונה: 18-10-2005, 01:41
  4. מקרה אחד המצחיקים!!
    על ידי Sapaki בפורום Counter Strike
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 14-10-2005, 11:35
  5. איזה מקרה מצחיק קרה לכם?
    על ידי הגברת הזקנה בפורום דיבורים
    הודעה אחרונה: 05-10-2005, 00:52
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 23

מקרה לא ברור במד"א

משתמש משקיע האוואטר של Asafgold16
    שם פרטי
    אסף
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ברירת מחדל מקרה לא ברור במד"א

מצטער, לא היה דיון מד"א אז פתחתי נושא חדש. אם אפשר לפתוח שוב דיון מרוכז על מד"א ולהעביר את ההודעה לשם זה מאוד יעזור.

טוב אחרי משמרת עם שחר וקרטר (17:00-02:00), ואחרי שחזרתי מחורר אחרי ששחר החליט לפתוח לי 2 ורידים כדי לתרגל לפתוח בקורס פאראמדיקים שלו, ואחרי מקרים מטומטמים של שאיפת עשן, כאבים ברגליים ושבר ברגל, הגיע מקרה מעניין ולא מובן.

קיבלנו ב-00:45 נסיעה לבן 18 לאחר שתיית אלכוהול כנראה עם קוצר נשימה.
    הגענו לבית, ואחותו אומרת לנו שהוא חולה אסטמה שמטופל בסטרואידים. הבחור עם קוצר נשימה חריף של 40 נשימות, ציפצופים מפה עד להודעה חדשה, ואקספיריום מוארך (בערך 5 ש' נשיפה לעומת ש' שאיפה), דופק 92 סדיר, ל"ד 120/60. לא הוזמן נט"ן עקב שיקולי מרחק וזמן.
    מתחילים בפינוי לאחר נתינת 10LPM בחמצן הקטן והאדון בהכרה מלאה מבקש בקושי רב מים.
    באמבולנס שמים את החמצן על 25LPM ומתחילים בפינוי, בזמן זה האדון מדרדר ונהיה מעורפל הכרה, ומתחיל לנשום בערך כ-8 נשימות לדקה. ל"ד ללא שינוי והדופק יורד ל-80. מנסים פעמיים להכניס AW והוא פולט אותו.
    בביה"ח כשמעבירים אותו למיטה הוא חוזר להכרה ושוב מבקש מים, האחיות והרופא טוענים שהוא רק ישן והכל בגלל השפעת האלכוהול. סיטרוציה 99% בביה"ח ואחרי 10 דקות הוא כבר יושב ומדבר עם המשפחה אבל שטויות.

מה שלא מובן, ממה הוא סבל? האם אסטמה (אבל אם כן, איך נגמר ההתקף? הרי לא נתנו לו שום מרחיבי סימפונות כמו סולמדרול, ונטולין או איירובנט) ? או אולי אלכוהול שגרם להתקף אסטמה?

לפי בירור עם פארא מהתחנה הוא חושב שהאלכוהול גרם ל-Stress שגרם להתקף אסטמה קטן ובגלל השפעות האלכוהול הוא הפך להתקף גדול.

מה דעתכם?
    נערך לאחרונה על ידי Asafgold16; 14-10-2006 בשעה 04:06.

2. קישורים ממומנים

משתמש כבוד האוואטר של CompleX
    לייקים
    1
    נקודות
    210

אני הייתי הולך על סטרס... ה25LPM לא נחוץ. כנראה בגלל זה הוא הוריד נשימה והתערפל.
    צריך להסתכל גם קלינית על החולה.
    לא שמים יותר מ10LPM בכל זאת זה לא משנה.. חח מעל 10 ז לא משנה כלום.. זה לא יוסיף.. זה אותו דבר סתם מבזבז חמצן..
    אממ.. איך אתה יכול לדעת הוא צפצפ.. למה עשית האזנה? יש לך סמכות לזה?.
    המדדים לא מתאימים להתקף אסטמה.. שים לב לדופק 90.. ול"ד תקין.
    זה אמור להיות אחרת.. ל"ד נמוך.. ודופק מעל 110.. לפחות..
    אבל שוב זה יכול להיות השפעה של האלכוהול..זה תלוי כמה הוא שתה.. הוא צריך לשתות כמות דיי מכובדת בשביל השפעה כזו.. פעם הבאה תשאלו גם כמה הוא שתה..
    בשביל הידע האישי שלך.. אם אני לא טועה מעל 45 מ"ג אלכוהול..(משהו באזור..זה הולך..מ"ג/דצ"ל משהו כזה.. בדם) יגגרום לדום לב.
    מוצאים את זה בבדיקת דם.
    בנוסף לאלכוהול יש השפעה כל מערכת העצבים המרכזית.. זה יכול להיות קשור לזה.. שוב תלוי כמה הוא שתה..
    אבל אני הייתי הולך על סטרס שאולי גרם לו לצפצפ (?) (-שוב איך אתה יודע שהוא צפצפ בכלל הרי בהתקף קל לא תמיד שומעים תצפצוף.. )
    נערך לאחרונה על ידי CompleX; 14-10-2006 בשעה 13:23.

לייקים
    1
    נקודות
    210

כנראה בטעות.. חח מוזר לא יודע למה זה ננעל...=/

ובקשר למה שכתבת לי.. מה זה שחר עשה האזנות... באיזה קורס פראמדיקים הוא בדיוק שהוא עושה האזנות..?

שם פרטי
    אסף
    לייקים
    0
    נקודות
    0

הוא יודע האזנות... אני סומך עליו... וחוץ מזה שהוא לימד גם אותי חלק מהאזנות...
    ואני סומך על שחר בעיניים עצומות שידע לעשות האזנות - ואם הוא אומר שהוא שמע ציפצופים אז הוא שמע..

לייקים
    1
    נקודות
    210

לא משנה כמה הוא יודע.. הוא לא הוכשר לזה מבחינה מקצועית.. ככה שכמה שאני מכיר ומעריך את שחר.. הוא יכול לדחוף את זה אתה יודע לאן.. ההאזנה שלך לא שווה כלום אם לא למדת את זה והוכשרת לזה.. בין היתר זה למה פראמדיקים משתלמים מאזינים כל פעם לא משנה מה יש. כנ"ל במיון.. הכל כדי לדעת..
    אבל אתה לא יכול להסיק שזה צפצופים לפי מה ששחר אמר..
    אם כל הכבוד.
    ואחי אולי תתחיל לעשות קצת משמרות לבד.. בלי שחר.. אתה יותר מידי תלוי בו לפי איך שזה נראה.."סומך על שחר בעיניים עצומות"... אולי תתחיל לפתח דיעה משלך.. לא רק מה ששחר אומר זה שחור אל גבי לבן.. תנסה לחשוב מעבר.. אני לא אומר שמה ששחר אומר או יגיד לא נכון לא היה נכון ולא יהיה נכון.. אבל אחי כמה זמן שחר עוד יהיה במד"א.. תיכף צבא.. תתחיל לעשות משמרות שלך.. תנסה להבין מקרים לבד.. תקרא... תעמיק.. תחשוב..
    נכון שטוב שיש שחר לשאול שאלות.. אבל ככה לא תגיע למצב שאתה מנתח דברים לבד.

ושוב.. אם כל הכבוד לשחר.. אם פאראמדיק/רופא.. לא ביצע האזנות.. אני לא לוקח את זה כאסטמה.. ועוד עם המדדים האלו...

אני לא יכול לדעת מזה.. כי יכול להיות מליון דברים וגם לא ראיתי את הבן אדם.. אם מעניין אותך אתה תמיד יכול לשאול במיון..את הרופא..
    לפי הערכה שלי.. לפי מדדים וזה.... אני לוקח את זה לכיוון של סטרס...99%

אבל בכל אופן מקרה מעניין...
    תביא עוד כאלו.. גם אני יביא..

ו..אני מקווה שהבנת מה ניסיתי להגיד בעניין של שחר.. אל תיקח את זה כהעלבה.. אלא כעצה באמת.. גם אני אחי משתדל כמה שפחות להתערב לחניכים שהדרכתי.. שאני איתם במשמרות.. הם באמת עושים הכל כאילו אני לא שם בכלל.. כי אני רוצה שהם יתפסו ראש לבד.. ינתחו.. יגיעו למסקנות אפילו הכי בסיסיות לבד בלי שאני יעזור..
    וכמובן שאני לא מבצע האזנות ומחליט דברים חחח אבל אולי ככה זה בדן......חחחחח
    נערך לאחרונה על ידי CompleX; 14-10-2006 בשעה 16:23.

שם פרטי
    אסף
    לייקים
    0
    נקודות
    0

יווו אחי אתה כ"כ לא מבין!!!

שחר עכשיו בצבא בקורס פאראמדיקים צבאיים! הוא מגיע פעם בשבועיים למשמרת איתי ועם קרטר שזה הנהג הקבוע שלו.

אני טוחן משמרות לבד ויש לי נהגים קבועים שאני עולה איתם לבד ואני עושה מספיק אנמנזות בעצמי שהנהג רק שומר עליי שאני עושה אנמנזה רלוונטית ומסיק את המסקנה הנכונה. עם שחר אני עושה משמרת פעם בשבועיים בשביל הכיף וחוץ מזה טוחן בעצמי לבד עם נהג.

לייקים
    1
    נקודות
    210

ואללה את זה לא ידעתי..
    אם ככה זה כבר משו אחר.
    שאמרתי איזה קורב הוא בדיוק..? לא ענית לי...

שמע עדין זה נשמע כמו סטרס תגיד מה שתגיד...
    ושוב אני אומר לך את כל זה לא ידעתי..
    וזה לא שאני אומר ששחר לא יודע.. פשוט זה לא היה נשמע לי שמתנדב... עושה לו האזנות ומחליט מה קורה לחולה.. חח לא ידעתי שהוא בקורס כל שהוא.

שם פרטי
    אסף
    לייקים
    0
    נקודות
    0

הוא בקורס פאראמדיקים צבאיים נשארו לו עוד חודשיים עיוניים ואז השתלמויות בביה"ח ואז על נט"נים... הוא כבר בערך 3 חודשים בקורס... ומחר יש לו מבחן מסכם קרדיולוגיה בעע...

הוא גם לימד אותי איפה עושים חלק מהאזנות כדי לגלות בצקת/פניאומוניה/אסטמה וכו'.

חוץ מזה לא הבנתי את השאלה, " שאמרתי איזה קורב הוא בדיוק..? לא ענית לי...", אם אפשר הסבר...

לייקים
    1
    נקודות
    210

זאת לא הייתה שאלה.. אני שאלתי אותך "איזה קורס הוא בדיוק?".. ואתה לא ענית לי .. אז לא ידעתי שהוא בקורס...
    אממ..
    בגדול שמאזינים מאזינים בכל מקום ללא קשר למה יש.. אבל כמובן שיש נקודות מסויימות שבהם ישמעו יותר טוב נניח אסטמה ופחות טוב בצקת... זה תלוי במה המחלה פוגעת.. נגיד אסטמה אתה תשמע בהאזנה עליונה.. לעומת חרחורים של בצקת שתשמע יותר טוב בהאזנה לבסיסים..

ושיהיה לו בהצלחה..!

שם פרטי
    אסף
    לייקים
    0
    נקודות
    0

נכון כי בבצקת יש מים בריאות ולכן המים ישקעו ותשמע חירחורים בבסיס הריאות לעומת פניאומוניה שתשתמע במעלה הריאות כי זה כמו "גז".

באסטמה הוא אמר שהוא שמע את הברונכים חסומים ושהוא שמע ציפצופים ישר שהוא עשה האזנה.

לייקים
    1
    נקודות
    210

לא יודע מה להגיד לך.. אם זה היה כל כך ברור סימן שהיה התקף לא רע.. והמדדים לא ממש מסתדרים לי.. אבל שיהיה.. וזה מוזר שזה לא נרגע לאחר מתן סטרואידים..
    אבל יכול להיות שזה התקף ממש קליל.. או משהו בסגנון הצרות של סטרידור..
    אין לי מושג אבל תמיד אפשר היה לברר במיון אם יש איה רופא עם סבלנות
    נערך לאחרונה על ידי CompleX; 15-10-2006 בשעה 00:24.

שם פרטי
    אסף
    לייקים
    0
    נקודות
    0

הוא לא קיבל סטרואידים - הוא בדר"כ מקבל אבל הוא לא לקח היום.
    לפי מה שהבנו מפארא שהיה בתחנה היה לו התקף קטן ובגלל האלכוהול ההתקף הועצם.

נשמע הגיוני?
    נערך לאחרונה על ידי Asafgold16; 15-10-2006 בשעה 00:46.

לייקים
    1
    נקודות
    210

תכלס כן..
    יכול להיות כי האלכוהול מחליש את מערכת העצבים המרכזית.. אז אולי זה השפיע על ההתקף במידה מסויימת.. אבל מוזר לי שאיך שהגעתם למיון בום אין השפעת אלכוהול.. אתה מבין? ככה זה לפי מה שתיארת.. או שאני טועה..?

אני מהמר או סטרס בגלל השתייה של האלכוהול שגרם להתקף אסטמה קטן נשמע מוזר שבאמצע היום הוא שתה אלכוהול בבית אולי האלכוהול זה משהו חדש לו והוא קצת נבהל או שאולי הייתה תגובה של הסטרואידים עם האלכוהול

שם פרטי
    אסף
    לייקים
    0
    נקודות
    0

קומפלקס: אתה טועה. ההשפעת אלכוהול נשארה פשוט מעירפול הכרה באמבולנס הוא חזר להכרה והתחיל לדבר עם המשפחה אבל דיבר כמו ששיכורים מדברים...

דיאבלו: הוא שתה בסביבות חצות וחצי... תקרא את השעה... בכל מקרה הסטרואידים לא נראה לי כי הוא לא לקח באותו יום את הסטרואידים...

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 23:03.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,472,845 | הודעות: 8,173,432 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect